Стара Загора 68 - Марта ще подхвърля разни провокации, но... Друг път...!

• 51 327
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Стара Загора

Джейд, не знам и аз какъв шницел си яла във Виена...
Как какъв - Виенски! Mr. Green
Нали ти казвам, че там виенския шницел не нито от мляно, нито от кълцано месо, а от цяла пържола.
Ама ние тук типично по балаканско-касапски сме си го натамънили Laughing

Херко, харесва ми идеята за парите от сметката. Те не са много, но все някак ще помогнат.
Дано пак стане чудо и бързо се съберат парите за жената Praynig

А Хижата наистина и се носи славата на е*алник, но не може да се равнява с онзи хотел в Димитровград, в който нощувах преди 2 месеца. Онзи не стига, че се казваше 'Афродита', беше боядисан в розово, а ми и като питахме защо през деня парното не работи ни отговориха, че "нормалните хора си тръгват в 5-6 сутринта" и не спят като нас до обяд Joy

# 136
  • Стара Загора
Те много станаха ебалниците у Стара Загора...
Омега, Хижата, Калина, Стимул...

А тия от "хотела" в Димитровград, направо избиват рибата... Нормалните хора... Laughing

Ще направя всичко възможно да ги пусна утре... Дай Боже да помогнем...!

# 137
  • Стара Загора
Добре, че има жени с афинитет към белите чаршафи.
Ако всички бяха като нас, гладни щяха да си умрат съдържателите им Mr. Green

# 138
  • Стара Загора
Добре, че има жени с афинитет към белите чаршафи.
Ако всички бяха като нас, гладни щяха да си умрат съдържателите им Mr. Green
АМи за всичко трябва да си има хора...дет се вика Mr. Green
Ай добро утро от мен Hug

# 139
Дидо, ще ме извиниш, че ще пея в хор с Джейд, обаче понятието шницел означава тънка филия месо, изрязана от бута на прасето. А виенския шницел е панирана такава филия (в панировката е пиниза).
Тва кълцано (мляно) месо си е чист балканизъм.
Извинявам се за "лиричното" отклонение.

Да е жива и здрава третата рожба на бъдещата тъща!  bouquet

# 140
  • у дома с любимите си хора
И аз така зная че виенският шницел е пържола ,която е панирана.Поне винаги като си поръчвам "виенски шницел" такова ми сервират.

# 141
И аз да се намеся по темата за "Виенския шницел" - и по мои впечатления и убеждения, се прави от тънка пържолка панирана, но не бях сигурна от какво месо е (дали свинско или телешко)  Mr. Green

# 142
Виенският шницел традиционно се прави от телешко, но свинският също се среща.
Пържолата - поне у нас, традиционно е свинска, щото парче телешко, изпечено на скара или във фурна, със сигурност става на подметка.

Катерина е най-близо до Виената, ама кулинарната теория настоява за телешко, не са прасешко. Heart Eyes

# 143
  • Стара Загора
Виенския шницел го обсъдихме, дайте сега да видим за виенското колело  Mr. Green

# 144
На таквиз съоръжения не се качвам, тъй че немога да говоря компетентно по въпроса  Mr. Green

# 145
  • Стара Загора
На таквиз съоръжения не се качвам, тъй че немога да говоря компетентно по въпроса  Mr. Green
Ама Тинче, то е червено.  Laughing
Виж!

# 146
Ъпсурт, червено нечервено, НЕ можеш ме качи на такова нещо.
Аз на тези малките по панаирите не смея, а ти ще ме караш на таквоЗ гУлямо - изключено  Crazy

# 147
Виенският шницел традиционно се прави от телешко, но свинският също се среща.
Пържолата - поне у нас, традиционно е свинска, щото парче телешко, изпечено на скара или във фурна, със сигурност става на подметка.

Катерина е най-близо до Виената, ама кулинарната теория настоява за телешко, не са прасешко. Heart Eyes
Съгласна съм за телешкото. Но... за съжаление последните 20тина години телешкото се предпочита на стек, а сервират шницелите само от свинско (говоря за тук, за Виена не гарантирам, че там бях последно преди 15 г.). Дори месарниците не предлагат телешки шницели свободно, трябва специално да поръчаш.

# 148
Тука телешко не се предлага, освен ако специално не си го поръчаш. И пак не е сигурно, че няма да ти доставят баба му на телето.

# 149
Аз пък в Гърция съм яла такова телешко Crazy-и на скара, и на фурна, и на тиган с ребра, и тънко, и дебело, и по-изпечено, и алангле...Няма такъв вкус просто...Ама там тия неща ги правят от телешко от "сукалче", много е крехко  Peace

Общи условия

Активация на акаунт