Лили Иванова- горгона или примадона на българската естрада

• 23 590
  • 385
  •   1
Отговори
# 195
Че е прима, прима е, но това не я освобождава от задължението да си плаща авторски права. Едва ли Тина Търнър се скатава и се чуди как да избяга от закона. Иначе и аз я харесвам, но със сигурност не се прекланям... Wink

Моля?!! Светотатство е да сравняваш това жалко парвеню с Тина Търнър!

Лили НИКОГА не е била дори близо до Великата Тина, а с агресивната си "сексуалност" на преклонна възраст предизвиква позиви за повръщане!

Каква прима?! Да не полудяхте?! Едно изкуфяло бабе не ебава да свали слънчевите очила, докато дава интервю, вие тук сте се отъртили в поклон! Освен това, в соц-а, по някакви причини, именно тя е подпомогната да бъде талант, а хиляди други творци - не. Това нали го знаете?! Или заслепени от благоговение мислите, че гол талант я е направил соц звезда?!

Oле-ле, колко гнусно и просташко изказване и чуждопоклоническо също.
Отвратена съм
Значи може да се надупиш пред грачещата, неможеща да пее, с дебел гъз и  изкуствени коси Тина Търнър, а финната, деликатна и невероятно талантлива Лили Иванова ( само защото е българка) я плюеме.
На същия принцип и като следствие от същия манталитет някои българи се мазнят на чуждите хора, а като се върнат в къщи бият жената и децата си, просто защото са техни.
В тази тема има доста мнения отражение на този манталитет.

Аз обаче съм реалист и не страдам от никакви национални комплекси - Лили Иванова може да е от малък град в малката ни страна, но е ГОЛЯМА ПЕВИЦА.
Да се отрича това, и да се величаят някакви нещастни и неможещи да пеят негърки само защото са чужбински продукт и то х'американски е смешно и показва дълбоки комплекси за малоценност, неинтелигентност и нелечим провинциализъм на авторките.

Истината е, че ако Лили Иванова се беше родила в някой малък американски град сега светът щеше да бъде в краката и , но това е защото там хората са по-френдли и не са такива завистчии и злобари. И тогава всички тук щяха да се изпотрепват да пишат хвалебствия за нея и смирено да благовеят:))) Laughing Laughing

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 09:27 от Ara_bella

# 196
Всъщност, онази вечер, по време на благотворителния концерт за Гого, в който Лили Иванова не участваше (сефте  Tired), се замислих кои нейни песни знам. Прима, велика певица и т.н.... ок, единствената й песен, която знам и харесвам, е "Ветрове". И "Камино", разбира се, но тя не е нейна. Плюс "Панаири,панаири", "Детелини, детелини", "Хризантеми, хризантеми" и каквото още там имаше на селскостопанска тематика.
За сметка на това се сетих за един куп много хубави песни - такива, които хем се запяват и помнят, хем бъркат в сърцето - на Васил Найденов, Силвия Кацарова, Маргарита Хранова...
Та кои са всъщност песните, които са направили Лили Иванова велика певица? Фенове, припомнете ми!  Simple Smile

# 197
Aз харесвам Лили Иванова - пее както никой друг не може. Артистична е. Смела е. Дръзка е.

Според мен Статуята на свободата е малко по-артистична. 

# 198
Не си гледала внимателно, Дона. Лили участва. Точно преди прекъсването за новините пя.

# 199
Всъщност, онази вечер, по време на благотворителния концерт за Гого, в който Лили Иванова не участваше (сефте  Tired), се замислих кои нейни песни знам. Прима, велика певица и т.н.... ок, единствената й песен, която знам и харесвам, е "Ветрове". И "Камино", разбира се, но тя не е нейна. Плюс "Панаири,панаири", "Детелини, детелини", "Хризантеми, хризантеми" и каквото още там имаше на селскостопанска тематика.
За сметка на това се сетих за един куп много хубави песни - такива, които хем се запяват и помнят, хем бъркат в сърцето - на Васил Найденов, Силвия Кацарова, Маргарита Хранова...
Та кои са всъщност песните, които са направили Лили Иванова велика певица? Фенове, припомнете ми!  Simple Smile
Аз харесвам песента ,,Осъдени души ",
http://www.youtube.com/watch?v=u6iNCHPJ1m4&feature=related

# 200
  • В събота
Та кои са всъщност песните, които са направили Лили Иванова велика певица? Фенове, припомнете ми!  Simple Smile

Взе ми го от устата Simple Smile Иначе аз лично смятам (осъзнавам, че всеки има различен музикален вкус) , че примерно една Марги Хранова е много по-кадърна и великолепна певица, в сравнение с Лилито. И който и каквото ще да казва, истина си е, че през соца си беше изкуствено лансирана. Може би от там се сдоби със "звездната болест".

Ara_bella, истината е че, че ако Лили Иванова се беше родила в някой малък американски град, досега най-голямото нейно постижение щеше да е сигурно в някой кареоке-бар.

# 201
Марги Хранова е изпяла едни от най-трудните песни,нея не може да я имитира всеки,много хубав глас.

# 202
  • гр. Шумен
А-хммм... по повод последното "гениално" изказване на Ara Bella...
Както и по повод други гениални прозрения откъм феновете на Лили напоследък, като например следното: „Нека някой от тях (великите български оперни гласове, като Райна КАбаиванска) да напълни зала №1 на НДК в два поредни концерта с цени на билети от 100 лева и тогава да се сравнява с ЛИЛИ ИВАНОВА.”, прочетено в БЛИЦ, съвсем сериозно се замислям да създам група във ФЕйсбук "Да помогнем на феновете на Лили Иванова да спрат да се излагат, да спрат да дрънкат глупости или нещо подобно" (доколкото е възможно за стругованите глави на най-лудите от тях). Това по повод някаква си група, която призовава да помогнем на Лили Иванова да спре да се излага (по повод скандалите, които натвори напоследък, а не за пеенето, то си е на място).
Така че не знам кой повече се излага - оглупелите от любов фенове или самата Лили  Grinning

# 203
Всъщност, онази вечер, по време на благотворителния концерт за Гого, в който Лили Иванова не участваше (сефте  Tired),

Участваше - в първата част, която свърши преди 20,00. Изпя песента "Жена", която е по текст на Мартин Карбовски. Доколкото разбрах от един от заетите с организацията на концерта от страна на БНТ, тя е била от първите изпълнители, които са се обадили с желание да участват.
Просто уточнявам, за да сме коректни към фактите.

# 204
Нормално е да ценим своите изпълнители повече от чуждите.
Лили Иванова беше икона, но за своето време. Много отдавна й мина времето.
Човек трябва да знае кога да се оттегли с достойнство. Малко преди да стане за посмешище.

Тина Търнър е велика. Лили просто не е имала късмета да се роди в Щатите.
Кой знае, можеше и тя да е на нейното ниво.
А можеше и просто да е медицинска сестра в Бруклин. Кой знае. Laughing

# 205
О, извинявам се в такъв случай, изпуснала съм я  Blush
За песните - "Осъдени души", добре. А нещо от последните 20-30 години?

# 206
  • гр. Шумен
Всъщност, онази вечер, по време на благотворителния концерт за Гого, в който Лили Иванова не участваше (сефте  Tired),

Участваше - в първата част, която свърши преди 20,00. Изпя песента "Жена", която е по текст на Мартин Карбовски. Доколкото разбрах от един от заетите с организацията на концерта от страна на БНТ, тя е била от първите изпълнители, които са се обадили с желание да участват.
Просто уточнявам, за да сме коректни към фактите.

И аз уточнявам - песента е "ТОзи свят е жена" и не тя се е обадила, а лично Вежди Рашидов й се е обадил от кабинета си, когато при него са били Стефан Димитров и Михаил Белчев (заедно с Богдана и Йорданка Христова са тези които са решили да направят този концерт) - справка "24 часа" или "Труд" - те са едно и също. Но факт е, че участва. Само че ме разби с еротичния етюд, който разигра с китариста си. А после се чуди защо я "хранят" медиите! Laughing

# 207
Само че ме разби с еротичния етюд, който разигра с китариста си.
Пак ли? По-добре, че съм я изпуснала, в такъв случай  Tired

# 208
Маргарита Хранова я предложих в тази тема, преди 5 или повече страници. Няколко човека не можаха да се сетят коя е тя  Thinking  и я сбъркаха с Мими Иванова  Tired

# 209
и не тя се е обадила, а лично Вежди Рашидов й се е обадил от кабинета си... справка "24 часа" или "Труд"

Няма лошо, който иска - да вярва на "Труд", който иска - на собствените си източници  Joy
Информацията за организаторите на концерта също не е от най-точните, но нищо, щом във вестника пише...

Общи условия

Активация на акаунт