Лили Иванова- горгона или примадона на българската естрада

• 23 591
  • 385
  •   1
Отговори
# 180
  • гр. Шумен
Sessilly, май забрави една самолетна катастрофа, в началото на 70-те, в която загинаха Паша Христофа и още някоя, известна по това време, ама не помня коя....
Ако те бяха живи, не се знае как щеше да се развие кариерата на Лили.....
Не съм забравила, но Паша Христова е достатъчно известна и днес, докато колцина бяха чували името на Маргарита Димитрова. Която между другото, заедно с Йорданка Христова и Лили Иванова участва в Орфея през 1966 г и трите си поделят наградите.
В самолетната катастрофа от големите певици загива само Паша. Борис Годжунов и Мария НЕйкова оцеляват с цената на много психически травми обаче. Cry
И моята цел не беше да противопоставям Лили на когото и да било, а да кажа че нито тя е певица благодарение на ПОлитбюро, нито пък е единствената, която е заслужавала внимание по онова време.
Както казва агент Мълдър "истината е някъде там...

# 181
  • SA
Е, и какво? Ако не беше тази самолетна катастрофа, Лили по-различно ли щеше да пее?По-малко хора ли щяха да харесват песните й?
А изказването на pechovska за селяните е направо грозно. Не знам защо е решила, че само хората от столицата могат да имат някакьв талант и само те имат право да станат известни. Не виждам и какво значение има даден певец, спортист, актьор и т.н. какьв е по характер, заядлив ли е, скьперник ли е... В края на краищата ние ги гледаме/ слушаме тези хора не заради качествата на характера им. То и немалко от изпьлнителите на хеви-метьл са наркомани, алкохолици и т.н., но това не пречи да имат милиони почитатели на музиката им.
Не сьм сред запалените почитатели на Лили Иванова, макар някои от песните й да ми харесват, ама и да бьде сравнявана с Вики, Милена и не знам си с кой е направо смешно.

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 08:54 от kameloth

# 182
  • France
Т.к. ме цитирате, пак ще се включа, но с уточнението, че под "селянка" имам предвид начин на мислене, манталитет.
Нима сравнявате Гена Димитрова с Лили Иванова?? Та първата е на светлинни години от втората....

kameloth, четеш избирателно.....

# 183
  • SA
За мен, Лили е хитра, злобна, егоцентрична селянка, която има дарбата да пее, и успя да използва това свое качество. Ако го нямаше, щеше да остане в глухата провинция, при турците.
Нейната безвкусица се изразява, не само чрез външният й вид, а и чрез поведението й на сцената.
Явно, провинциалните й комплекси, й пречат да се оттегли елегантно, както подобава за възрастта й.

Ми не, не чета избирателно. Обясненията за глухата провинция, турци, провинциален манталитет не означават начин на мислене. Всьщност показват единствено твоя начин на мислене.

# 184
За мен, Лили е хитра, злобна, егоцентрична селянка, която има дарбата да пее, и успя да използва това свое качество. Ако го нямаше, щеше да остане в глухата провинция, при турците.
Нейната безвкусица се изразява, не само чрез външният й вид, а и чрез поведението й на сцената.
Явно, провинциалните й комплекси, й пречат да се оттегли елегантно, както подобава за възрастта й.

pechovska какво значи глухата провинция?  Confused Ти голяма софиянка ли си? Извинявай много, но ме обиждаш по този начин. Това,че не съм от София, не ме прави второ качество човек. Не мисля, че има голямо значение дали си от столицата или не. 
 Щом се отнася до Лили Иванова, тя е адски самозабравила се и глупава жена. Дано някой ден да ни зарадва и да каже: ,,Отеглям се от сцената!'' дано, ама надали. #Crazy Confused ooooh!

# 185
Не разбирам какво толкова ви пречи Лили Иванова. Като не я харесвате, просто не ходете на концертите й. Никой те ви кара насила, нали!? Спирайте радиото и телевизора или сменяйте програмата, когато я дават. Какъв е проблемът всъщност? И аз не съм й поклонник, но талантът, упоритостта и работоспособността й не мога да отрека. И я уважавам за това!
Толкова грозни и просташки изказвания прочетох тук. Не знам колко е проста, глупава или изкукала Лиляна, но голяма част от писалите никак не й отстъпват, нищо че са много по-млади и не от Кубрат. И че не притежават нито гласът й, нито талантът й, със сигурност.

# 186
  • гр. Шумен
Птица, не вярвам на някого да пречи чак... ама това натрапване на драми по медиите просто явно е провокирало авторката, която между другото няма ли да разкара идиотското определение "горгона"? Все може да се намери далеч по свястна антитеза на "примадона" особено що се касае до Лили!

# 187
То аз ви чета от доста време, приятелко Sessilly от други теми здравей, всичко дето го изчетох де ми допадна де не, но и мене много ме дразни понятието "горгона" /ако може авторката да му даде точното определение/, и тъй като толкова сте я зачепкали  Лили/прекалява вече с тези драми около собствена си персона/, мисля, че повече би спечелила ако беше си останала с песните си, а не с драмите си. Апропро, тъй като се заговори и за невероятната Паша Христова, колко от спорещите тук знаят, че песента "Птица" е изпята от Лили Иванова и е посветена на Паша Христова и на невероятният й талант като певица. Това нещо да ни говори.

# 188
  • гр. Шумен
Привет, dunavska baba (която винаги ще свързвам се един прекрасен дунавски град, от който бях впечетлена дори и от еднодневния си престой при роднини), да, права си за "Птицата" от "Златния Орфей" 72, която е на ТОнчо РУсев между другото. И трябва да отбележа, че Паша е била ЕДИНСТВЕНАТА от естрадните певици, към която Лили е изпитвала приятелски чувства. Всъщност аз си мисля, че тя поначало е чувствителна и състрадателна жена, която обаче се предаде на "звездната болест". Което е жалко!
А колкото до мен, аватара и текста под него дават достатъчна информация чий фен съм, но никога не съм приемала самоцелното оплюване на наистина кадърни и доказали себе си певци!

# 189
 Peace "Вечер бързат делфините, лунният път не е кратък, не е.......",  Hug, и при мене е така, и наистина имам чуството, че малко Лили Иванова, преигра и не се получи, това, което може би си е мислила, че ще стане, но може би затова да не е виновна единствено само тя, а и все пак си има PR-и, които направо в този случай са се напълно провалили.

# 190
  • Varna
Тези PR-и хич не са читави, нЯщУ newsm78 Лили дали ги е разкарала Rolling Eyes
ДУНАВСКА БАБА-
много благодаря за рефрена на тази чудесна песен.  bouquet Много я обичам. Нали знаЙш, че не е на кака ни Лили обаче Wink

# 191
Дааа, знам DELTA_DELTA, /това с песента си беше нещо друго/по-добре си и беше на Лили, без тази книга, харесвана или нехаресвана, нека и другите да си доказват таланта/като го имат/, не мисля, че Лили Иванова им пречи натова, но затова, че книгата й донесе повече негативи, отколкото позитиви, не е виновна само тя,/има цял антураж от хора, около нея, които е трябвало все пак да използват мозъка си, а те явно нещо друго са ползвали/, но затова да си го мисли тя, едно ми е интересно откъде дойде думата "горгона"?

# 192
Aз харесвам Лили Иванова - пее както никой друг не може. Артистична е. Смела е. Дръзка е.
Накратко велика е!

Харесвам и това, че е скандална - да, и това ми харесва.

И са ми смешни Гаргов и другия дето я съдят ...смешни и нелепи...че нали ако тя не им беше изпяла песните никой никога нямаше да знае нищо за тях.

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 23:52 от Ara_bella

# 193
За мен Лили е номер едно. Заслужаваше светът да я опознае, но не е късно още.

# 194
  • гр. Шумен
И са ми смешни Гаргов и другия дето я съдят ...смешни и нелепи...че нали ако тя не им беше изпяла песните никой никога нямаше да знае нищо за тях.
Това са глупости! ЗА Гаргов може би е така, но Митко Щерев НЕ Е придворния композитор на Лили Иванова. ТОй е авторът на "МАйчице свята", "Адаптация", "Душа", "Блус за двама", на още и много прекрасна филмова музика. ТОй е авторът на проекта "Диана експрес" (нищо, че се изпокараха и там). Така, че Митко Щерев е разпознаваемо име за ценителите и без ЛИли Иванова (аз дори първо го знаех като част от групата "Диана експрес"). Може да са го хванали лудите братя на старини, но това не му пречи да не е кученцето на Лили.
И между другото, не той съди Лили, а Лили съди него. И най-ссмешното в случая беше, че на практика той се оказа най-адекватния й защитник (примерно аргумента за нотите трябваше да бъде на адвоката й, а не негов). ПОлучи се нещо като Стършела ("Стършел"), който хем напада, хем защитава кардинал Монтанели.
Така че моля, не плюйте по авторите. ПО принцип няма автор без изпълнител, както и изпълнител без автор (освен ако не е 2 в 1).

Общи условия

Активация на акаунт