Лили Иванова- горгона или примадона на българската естрада

• 23 604
  • 385
  •   1
Отговори
# 165
  • гр. Шумен
За мен, Лили е хитра, злобна, егоцентрична селянка, която има дарбата да пее, и успя да използва това свое качество. Ако го нямаше, щеше да остане в глухата провинция, при турците.

Тъй като не съм фен на Лили, но пък настръхвам винаги когато слушам "Стар мой приятелю " или " Осъдени души ", не ми се щеше да вземам отношение по темата, но това мнение ме учуди безкрайно много. Какво значи това, че ако нямала дарбата да пее щяла да си стои " при турците " . Именно този дар е издигал и продължава да измъква хиляди певци и актьори от градчетата или селата ( пък било и гетата ) , в които живеят. Една Жозефина Бекер е била невежо негърче израснала в барака..
А повече не е нужно и да цитирам, едва ли някой/я от световните звезди са потомствени аристократи ..

Е, как! Нали преди няколко години племенник на Симеон Сакскобургготски, наследник на Савойската династия спечели Сан Ремо! Grinning
Майтапа настрана, но наистина е почти е правило големите звезди да са с произход или крайните квартали (да не кажа гетата) на големите градове, или дълбоката провинция (Лукино Висконти е едно изключение на успял в изкуството със синя кръв).
Иначе по логиката на Pechovska и Елена НИколай (Церово, Пазарджишко) и Гена Димитрова (Беглеж, Плевенско) и Люба Велич (печално известното Славяново, Поповско) май са хитри селянки, които благодарение на гласа който са имали са се намърдали да пеят в най-големите оперни театри в света.

# 166
  • France
Т.к. ме цитирате, пак ще се включа, но с уточнението, че под "селянка" имам предвид начин на мислене, манталитет.
Нима сравнявате Гена Димитрова с Лили Иванова?? Та първата е на светлинни години от втората....

# 167
  • гр. Шумен
Ами формално погледнато думата "селянин" може да означава човек, роден, отрасъл, живеещ на село. Аз съм абсолютно съгласна, че за почти 50 години в елита на България, Лили не се е развила особено в интелектуално отношение, но не произходът й е виновен затова (по тая причина дадох и контра-примерите с Гена и другите). ЗА талантът да пее никой не го оспорва.

# 168
която има дарбата да пее, и успя да използва това свое качество. Ако го нямаше, щеше да остане в глухата провинция, при турците.

Цитирам и оспорвам само това изказване..а за това кой бил селянин и кой не, ще кажа, че много световно известни звезди ( певци, артисти, спортисти ) са си абсолютни "селяндури" ( за мен това е показателната дума за простотия, а селянина си е жител на село  Laughing ), но таланта си е талант и другото са си подробности. Някой от тях след като станат известни успяват да се " облагородят " други не и май не им и пука.
На феновете общо взето също не им пука дали Риана или Анджелина Джоли са запознати с творчеството на Толстой ( примерно ), стига да са добри в това, с което са известни.  Peace

# 169
Ох, много пъти сме бистрили Лили тук. Няма да има единомислие и да се знае всичко черно на бяло. И по-добре. Но все пак - прекрасна певица, супер глас, но и все пак - супер капризи, супер превземки, лиготии. Отблъсква ме фактът, че никога не пее благотворително за болни деца, за смъртни случаи, за трагедии. Иска си парите. Звезда, звезда, ок, ама все пак знаем - няма звезди на земята. Моят мъж все ми казв като се прехласвам пред някого: "Не преигравай - и те серат, и те пърдят, и на тях им идва мензис и те са хора". Звучи гадно, но май е така. И е важно да сме човечни, добри, да не се самозабравяме. Помня Лили отпреди години след престоя й в Германия (май беше?) как за малко години на дърти години беше забравила да се говори български и прословутото й при Кеворк (Дона го изписваше супер) - благадария или нещо от сорта  Rolling Eyes
Познавам я и на живо - веднъж закривах концерт в Перник след нея и веднъж летяхме заедно за Белгия. Единствените й приказки бяха дали съм си купила последния й албум и ако не - защо не  Tired
Иначе като глас, воля, енергия, външен вид и присъствие е уникална, шапка й свалям.
Факт е и, е много не знаем за нея. Знам от близки наши, че помага финансово на много деца - били те уникални като музикално развитие, били те изоставащи (може би заради дъщеря й). Жена е, която знае откъде какво идва и как се постига и аз лично не мога да кажа лоша дума срещу нея. Да си на върха, малко или много, е хипер трудоемка позиция.

Пя,пя благотворително,недей така-мисля че беше на Вип брадър ,дано не се лъжа,когато целия Вип брадър беше благотворителен

# 170
И кои са тези думи? Аз нищо лошо не съм казала за нея. ИЗразила съм впечатленията си от това, което съм я видяла и чула да говори в нейни интервюта.

Може би си я нарекла "свадлива, недоволна от живота бабичка". Почти сигурна съм, че и външния вид си обсъдила подобаващо!
Не ми се търси.
И, разбирам, това за теб  не са грозни думи! Peace

# 171

Факт е и, е много не знаем за нея. Знам от близки наши, че помага финансово на много деца - били те уникални като музикално развитие, били те изоставащи (може би заради дъщеря й).

Последно- има ли или не дъщеря?

http://www.novinar.net/news/lili-ivanova-v-avtobiografiiata-si-n … MjkzNDszOQ==.html

# 172
  • София
Добре де, такава я виждам! Гледах на живот нейни интервюта и я слушах много внимателно. Ами, точно в една свадлива старица се е превърнала! Пак съм доста мека към нея, защото отдавам това поведение на преклонната й възраст, ама кой знае, може и цял живот да е била такава! Как да я опиша - такава, каквато я виждам или да излъжа, все едно е свещена крава? Не съм длъжна да я харесвам само заради това, че е талантлива певица!
Между другото, тази вечер по новините чух, че Алла Пугачова се оттегля от сцената. Браво на жента! Има достойнство да го направи в един момент, вместо да се пъне до гроб ил старчесто слабоумие!

# 173
Лили Иванова е имала огромния шанс да твори по време на комунизма ( от това време са хитовете й). Попаднала на точното място и по точното време - достатъчно беше да те харесва някой от Политбюро и кариерата ти е в кърпа вързана( примерно Росица Кирилова - страшно бездарна , дори като сценично присъствие кръгла нула). да не забравяме, че тогава нямаше и кой знае каква конкуренция. Примерно, ако една Милена се беше родила в Америка в точното време щеше да е съизмерима с Тина Търнър. Ако беше творила през комунизма можеше да е като Лили Иванова по успехи( иначе нищо общо нямат, опазил я господ Милена) Вики от Мастило и много други изпълнители.

# 174
  • гр. Шумен
 rimeik, ти сериозно ли сравняваш Вики от Мастило с Лили Иванова?!?! Следващия път може би ще я съпоставите със Светла Иванова или ЛиЛана (що пък не - ЛиЛана нали направи парче със Снууп ДОг, а по тая линия на разсъждения може да се включи и Андрея ooooh!).
И хич не мисля, че Политбюро е в основата на успеха на Лили, макар и да не отричам, че е имало и по интересни певици като глас, излъчване, сценично присъствие още по онова време. Причината е в онова, което казах по-назад - глас, шампионски характер, нюх за репертоар и чак на последно място някакво лансиране.

# 175
  • Tам през Атлантическия океан
Ами, точно в една свадлива старица се е превърнала!

Интересно в какви ли старици ние ще се превърнем  Laughing

Колелото се върти  Wink

# 176
О,хайде стига...нищо общо нямало Политбюрото #CrazyБеше женена за сина на Пеко Таков,кумове са им Людмила Живкова и Иван Славков.Rolling EyesЧак толкова не сме изкуфели!
Мен Лили Иванова ме загуби окончателно с излагацията в Плейбой.Не знам талант има ли,но класа и чувство за мярка-никакви.

# 177
  • гр. Шумен
О,хайде стига...нищо общо нямало Политбюрото #CrazyБеше женена за сина на Пеко Таков,кумове са им Людмила Живкова и Иван Славков.Rolling EyesЧак толкова не сме изкуфели!
Мен Лили Иванова ме загуби окончателно с излагацията в Плейбой.Не знам талант има ли,но класа и чувство за мярка-никакви.
Малко хронология - Лили Иванова пее от 1961г, а се жени за Янчо Таков през 1973 г. През тия 12 години тя не е била "госпожица Никоя", а един от най-запомнящите се гласове в БГ попмузиката. През този период вече е изпяла "Камино", "Събота вечер", "За обич съм родена", "Адажио", "Лунната соната" и т. н. емблематични песни в артистичния й път, печелила е "Гран При" в Братислава, в Барселона и т. н.
Както казах и по-горе - имало е не по-малко ярки певици от нея по онова време, които не са успяли да реализират напълно потенциала си, като например ето тази:
Маргарита Димитрова
но това далеч не означава, че Лили е некадърна и че Политбюро е в основата на успеха й.
Въпреки, че казах вече, че не съм й фен, не мога да отричам фактите.

# 178
  • France
Sessilly, май забрави една самолетна катастрофа, в началото на 70-те, в която загинаха Паша Христофа и още някоя, известна по това време, ама не помня коя....
Ако те бяха живи, не се знае как щеше да се развие кариерата на Лили.....

# 179
Ох, ама наистина се излагате с това "ако"!
Ако не беше самолетната катастрофа...
Ако Милена се беше родила в Америка...
Ако
Ако
Ако баба ми беше мъжка, щеше да има дръжка!
Без извинение!

Общи условия

Активация на акаунт