Лили Иванова- горгона или примадона на българската естрада

• 23 595
  • 385
  •   1
Отговори
# 150
  • гр. Шумен

С огорчение споделям, че този иначе нелош композитор напоследък изглежда гони славата на омаскаряваната от него певица, списвайки за жълтата преса и жонглирайки с името й.
Лили поне пее... Mr. Green
... и го съди. А преди това го омаскари в книгата си. Но трябва да отбележа, че и той не реагира много адекватно. Всъщност може би трябваше да запазят мълчание. По простата причина, че Лили прекали с евтините нападки и бая глупости е писала (кой го интересува дали Митко Щерев може да си плати кафето и изобщо това тема в биография на певица ли е?). И това си пролича по реакциите на читателите. ДОри лилини фенове бяха сюрпризирани неприятно с тази книга.
Може би наистина хората покрай Лили винаги са я използвали, но не знам дали това  може да бъде повод за гордост. Лично аз не бих могла да се гордея, че някой ме е използвал.
В интерес на истината, обаче трябва да спомена, че и композиторите го прекаляват напоследък с претенциите си. МИналата година Ангел ЗАберски поиска от ПАнайот ПАнайотов твърде голяма сума, за да разреши включването на "Бащината къща" в златния му диск. Сега чета, че Георги Костов забранил на "Сигнал" да пеят "Да те жадувам". ЗА "ТОника" и ДИомов даже не ми се говориМОже певците да са виновни, че си спестяват отчисленията към Мюзикаутор, но пък и певци, и композитори са улегнали хора, не могат ли да си разрешат проблемите без патаклама по медиите и взаимни нападки. Защото от тоя цирк губят меломаните.
Ама то тези скандали не са баш нашенски патент. Ето НАйтуиш се разделиха скандално с ТАря и сега нито те са това което бяха с нея, нито тя е на същото ниво като музикант и артист (мое мнение).

# 151
  • France
За мен, Лили е хитра, злобна, егоцентрична селянка, която има дарбата да пее, и успя да използва това свое качество. Ако го нямаше, щеше да остане в глухата провинция, при турците.
Нейната безвкусица се изразява, не само чрез външният й вид, а и чрез поведението й на сцената.
Явно, провинциалните й комплекси, й пречат да се оттегли елегантно, както подобава за възрастта й.

# 152
  • София
... и го съди. А преди това го омаскари в книгата си. Но трябва да отбележа, че и той не реагира много адекватно.
Аз книгата на Лили не съм и няма да я прочета.
Изобщо нямам идея какво е писала или диктувала. Срещите ми с нея са случайни, покрай дистанционното и прескачането по каналите на телевизора. Като при тези срещи тя ПЕЕ. Mr. Green
А Митко Щерев, за жалост, напоследък е по-полпулярен като човека, списващ по вестници предимно за Лили. Това ми се струва нелепо, защото той всъщност си има качества достатъчно, та евтините медийни заигравки с Лилето бяха излишни за тези, които наистина ценят творчеството му.

# 153
  • гр. Шумен
А Митко Щерев, за жалост, напоследък е по-полпулярен като човека, списващ по вестници предимно за Лили. Това ми се струва нелепо, защото той всъщност си има качества достатъчно, та евтините медийни заигравки с Лилето бяха излишни за тези, които наистина ценят творчеството му.
Ааа, от време на време твори - ето парчето, с което спечели "Бургас и морето"2006
Мое море - Невена Цонева
Симпатична шлагерна песничка, съвсем в духа на бургаския фест.
И за Орлин Павлов имаше песен май...
Абе добре е композиторите да пишат, защото какво иначе ще пеят  младите и талантливи певци, а такива имаме много.

# 154
  • София
Е, нали това казвам - може и да твори, ама популярността му май иде предимно от задявките с Лилето.
Докато тя, от своя страна, имам усещането, че по Бтв се лее на порции периодично, предимно с някакви концерти.
Даже и днес. Mr. Green

# 155

"Дори една "Мадона" от Рембранд /ппогледната от близичко е грозна/и целия и гений и талант/е в нейната далечна грациозност"  Поздрав с "Интимно" с текста на  Д. Дамянов http://vbox7.com/play:a784419a&al=1&vid=934829
  Благодаря! Hug
 Невероятен текст и изпълнение.
 Всеки има правото да харесва или не дадена личност. Винаги съм харесвала музиката й, като цяло.

# 156
Доста горгони виждам в темата.
Как не ви е срам да се бъркате в интимния живот на хората.
Това че сте родили деца ,по добри хора ли ви прави?
Гледайте си кефа,слушайте това което ви харесва и оставете историята да си върши работата.

# 157
  • София
Джоджо,
Тя интимния си живот го е разстлала в публичното пространство доброволно. Не ние се бъркаме в него, а тя  го оставя на показ. И то с цел печелене на пари.

# 158
Джоджо,
Тя интимния си живот го е разстлала в публичното пространство доброволно. Не ние се бъркаме в него, а тя  го оставя на показ. И то с цел печелене на пари.

И това, смяташ, ти дава право да ръсиш грозни думи?
Ок, щом като така мислиш...

# 159
  • София
И кои са тези думи? Аз нищо лошо не съм казала за нея. ИЗразила съм впечатленията си от това, което съм я видяла и чула да говори в нейни интервюта.

# 160
# 161
Изпълнението е страхотно,имам дългосвиреща плоча със същия запис.

# 162
Не я харесвам и слушам. Но смятам, че трябва да си плаща на композиторите авторските права, както го правят другите изпълнители.
А сравнението между нея и Тина Търнър е направо смешно.Светлинни години ги делят.

# 163
# 164
За мен, Лили е хитра, злобна, егоцентрична селянка, която има дарбата да пее, и успя да използва това свое качество. Ако го нямаше, щеше да остане в глухата провинция, при турците.

Тъй като не съм фен на Лили, но пък настръхвам винаги когато слушам "Стар мой приятелю " или " Осъдени души ", не ми се щеше да вземам отношение по темата, но това мнение ме учуди безкрайно много. Какво значи това, че ако нямала дарбата да пее щяла да си стои " при турците " . Именно този дар е издигал и продължава да измъква хиляди певци и актьори от градчетата или селата ( пък било и гетата ) , в които живеят. Една Жозефина Бекер е била невежо негърче израснала в барака..
А повече не е нужно и да цитирам, едва ли някой/я от световните звезди са потомствени аристократи ..

Общи условия

Активация на акаунт