Лили Иванова- горгона или примадона на българската естрада

• 23 511
  • 385
  •   1
Отговори
# 255
  • гр. Шумен
При дългите фрази (демек там където показва глас) - перфект!
При лиричните откъси (сиреч там където трябва да покаже техника и усет) - лигаво фразиране, отворени вокали, които лично мен ме дразнят.
Мое мнение!

# 256
Фразата,,но вселяваш в сърцата ни само скръб и жалост" ме кара да изпитам потрес. (особено ,,вселяваш")

# 257
  • гр. Шумен
Фразата,,но вселяваш в сърцата ни само скръб и жалост" ме кара да изпитам потрес. (особено ,,вселяваш")
Моля, да не бъркаме ПЕСЕН с ИЗПЪЛНЕНИЕ!
Аз казвам мнението си за изпълнението.
Защото аз плача и на стиховете и на изпълнението на следното:
http://www.vbox7.com/play:0d0a35a2
Ама що се касае до "Хубава си моя горо" съм склонна да разделя нещата.

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 20:43 от Sessilly

# 258
  • София
Попитах по- рано в темата, но ще си позволя да повторя въпроса. Аз не харесвам много  Н. Не съм почитателка на нейният стил музика, оценявам приноса и за българската музика и на практика нито следя изявите и, нито се вълнувам особено от тях. Не разбирам защо си причинявате това? Та чак се впускате в състезание по най- цветист епитет по неин адрес, разсъждавате до кога и как ще пее. Искрено съм учудена. Не виждам какво отражение върху живота може да има нехаресван изпълнител. Да беше преди 30 години, когато тук нямаше много голям избор какво и къде да се слуша, а сега дори човек да иска не може много често да чуе песен на Лили Иванова по радиото. Интервюта дава рядко. Какъв е проблема предизвикващ толкова вълнения?

# 259
За мен лично това изпълнение (говоря за изпълнение, не за вокални възможности), с всичките ахкания и въздишки в стил "стара чанта", е гавра с песента. Изпълнена е като това - само че тук пъшканията поне са на място.

# 260
Лелееее, тази тема е като Лили Иванова, ту отиде някъде назаде, назаде и опс.. пак сме първи във класация. Че оставете си я жената, то "който каквото прави на себе си го прави" Thinking

# 261
С удоволствие ще я оставя, ако и тя ме остави. Но непрекъснато изниква с поредното си просташко изпълнение.

# 262
  • гр. Шумен
Лелееее, тази тема е като Лили Иванова, ту отиде някъде назаде, назаде и опс.. пак сме първи във класация. Че оставете си я жената, то "който каквото прави на себе си го прави" Thinking
Дунавска баба, нали знаеш, че да бъдеш първи във класация никак не е зле. И съответно го предизвикваш по всякакви начини - било то чисто музикантски, било то скандалджийски и клюкарски.

# 263
Вълшебното бутонче на дистанционното, Трещ, щрак ........... и готово.../поне при ТВ-то, на мене ми помага/.
         Сеси,  Peace, аз затуй си изключвам ТВ-то, щото като гледам, ми иди в повечко подскоците в стил Тина Търнър, или дрешките в стил Тийн...., Затова си я оставете, тя сама да си гради портрета, пък да видим докъде, ще се стигне.
               А и в допълнение, просто се учудвам как някои могат да сравняват Естрадна/популярна/ песен с Опера-две съвсем различни и несравними неща  newsm78 Едното е Музика, другото е Изкуство.

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 22:21 от dunavska baba

# 264
С удоволствие ще я оставя, ако и тя ме остави. Но непрекъснато изниква с поредното си просташко изпълнение.
Трещерице,направо ми прочете мислите и ми спести текста Simple Smile

# 265
  • гр. Шумен
              А и в допълнение, просто се учудвам как някои могат да сравняват Естрадна/популярна/ песен с Опера-две съвсем различни и несравними неща  newsm78 Едното е Музика, другото е Изкуство.
Е, не! Ти ме разби! МУзиката не е ли изкуство?
А че са несравними, несравними са, най-малкото защото при поп музиката на преден план е изпълнителя, а при класиката - композитора (има ли някой, който да помни кои са първите изпълнители на "Тоска"). Което съвсем не омаловажава качествата на певците, разбира се, още повече, че вечно ги сравняват с образци от миналото в същите роли.
Но факт е, че от българската музикална култура по света като цяло са известни оперните ни певци.

# 266
Изкуство е, но мисля, че ме разбра какво исках да кажа с това.

# 267
Изпълнението на "Хубава си, моя горо" на Лили е прекрасно. Това е истината.

Стига сте завиждали и злобяли, че вече ставате смешни.

# 268
За какво завиждаме по-точно?  Laughing

# 269
Да сравняваш опера с естрада, в случая с Лили Иванова е като да сравняваш Ролс Ройс с Трабант, например.
И двете те возят, но първото не е лъжица за всяка уста.
Не харесвам Лили като човек - т.е. това, което съм видяла и каквато представа имам за нея от медии/интервюта и т.н. Но не я познавам лично, не мога да твърдя нещо със сигурност. Харесвам някои нейни песни и гласа й. Т.е. мога да кажа, че ми е малко безразлична - мога без нея, мога и с нея.
Но спорът тук започва да ми прилича на безумиците при споровете ЦСКА-Левски, София-провинция и подобни олигофрении.
Не виждам смисъла да защитавам или да оплювам нещо така, просто за спорта, както го правят много потребители в тая тема.
А не виждъм смисъл, защото аз нищо не печеля от цялата работа.
"Въпрос на вкус, казало кучето и се близнало по д*пето!"

Общи условия

Активация на акаунт