Примерна схема за захранване - 23

• 23 406
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Аз червената чушка я дадох преди да разбера че е алерген. Давам си я и нямам проблеми, освен че омирисвам цялата къща докато я изпека на грилчето. И аз не знам какво да давам вече - бебо се запича супер лесно, да не кажа че е перманентно запечен. Решила съм тиква да давам веднъж на 2 седмици, а през останалото време - ще се борим със запека с плодовете /пресни ябълки и круши/. Някой може ли да ми каже дали авокадото запича?

# 406
Цитат
И пак ще питам че никой не ме е отразил - кои плодови пюрета са най-"чисти"? Че сега и давам на Ганчев /поради богатия избор/ но с тоя ориз вътре... И мога ли да считам ориза за въведен щом го има под няква форма в пюретата?

Ммм да, изборът ми е богат и неудачен, предвид количеството на чистото съдържание на плод в тях, което ти държиш да има.
Бих се насочила към Гербер + пресни плодове направени на пюре / в този сезон ябълки, круши, дюли, банани, авокадо, манго.../

# 407
между другото много добре изглеждаш като бременна

Wink Mисис T. , и на мен това ми направи впечатление!

Пюретата на Ганчев (до колкото съм ги гледала) имат между 40 и 60 % плодове в тях.  newsm78 То не че и на Хип повечето не са такива де ... Наистина ми се струва прекалено малко.

# 408
  • София
Аз плодове давам от "отровните" на Сънвал, серията БИО БАМБИНО 125 гр. са само плод и без захар. Големите плодови, от 190 гр. на Сънвал, имат добавен ориз.

# 409
Като заговорихте за плодове - как да предложа прясна ябълка? Не стана настъргана, не мога да я псирам, не ми се получи....идеи?

И да споделя: вчера ни донесоха едни плодови пюрета на ХИП, обаче не в бурканчета, ами 4бр. като в кофичка по 100гр. Състав - 100% банан и ябълка. И май витамин Ц. Длъжна съм да кажа, че Ивайло така изяде това пюренце...не мога да ви опиша с какво удоволствие, може би откакто е захранен не е ял с такъв апетит, а плодови пюрета никога не е обичал, едвам гипробутвам с кашата Confused като смесих пюрето с малко АМ, още повече се амбицира да яде и се наложи да му отворя и втора кофичка...
Та така. Купешко и сигурно некачествено, обаче как го изяде...Домашните ми пюрета ще бъдат низвергнати Crazy

# 410
Сурова явълка давам от самото начало на захранването - обелвам и нарязвам на малки парченца 1 голяма ябълка и тогава пасирам. Не се получава с малко количество. В началото е малко по-трудно докато се разбият по-едрите парчета и затова аз нарязвам предврително на по-малки /осминката на режа на 3/.

# 411
  • Варна
Моето дете напоследък яде предимно моркови и тиква, понеже картофено пюре не бях намерила чисто, в комбинация с тиква е едва 10%, а в комбинация с морков не смея да давам, заради проблема с изхождането. Трябва ли да ме притеснява това с каротина в кожата??
Amorevole, може би ще се престраша да дам приготвена круша от пазара днес, като последен опит.
Мамадеси, според мен можеш да смяташ ориза за въведен. Не знам кои пюрета са най-чисти, но Гербер имат круша, синя слива и ябълка без добавки. Хип имат ябълка чиста. Сънвал имат круша - Bio Bambino, а може би и други плодове, но аз само това съм купувала.
Сънвал не са отровни, а  това, заради което е станал проблема през 2004 (уплътнението в капачките), не е било само при тях, а май при всички производители - Семпер, Гербер, Хип също...
Не искам да кажа, че проблема не е сериозен, но май си правим прибързани изводи, въз основа на не съвсем пълна и актуална информация....

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 11:44 от kеit

# 412
Плодове вече давам сурови на парченца за ядене с ръка. Peace

# 413
  • София
Както вече са казали - Гербер и Сънвал и Био Бамбини имат чисти. На Хип има някои чисти също, а тези в пластмасовите опаковки х 4 се казват Плодова пауза и са 100 % плодове, без добавки.

Що се отнася до пасирането на ябълка - сложете маалко водичка и ще се пасира перфектно Peace

# 414
Stelfy , няма какво да превеждаш на таблиците по принцип. Качих ги, защото се вижда кои пюрета са изследвани и е направена като светофар - добрите резултати в зелено, а лошите в червено. Марката всеки може да я разбере. 
Stef, да, изследваните пюрета са. Всъщност ги сканирах, за да не ги пиша аз.
И аз купувам тези плодови пюрета в кофичките 100% плод, на различни марки.
gundie,  bibona, благодаря!

Извод - всичко, чието ниво не се контролира официално, може да се съдържа в произволни количества!

Това е и според мен изводът!

# 415
Мисис Т - аз тръгнах да си превеждам всяка колонка как е озаглавена и в последните колонки всъщност оценката какво значи - например, мляко Лактана в повечето си оценки е befriedigend  и е в жълт цвят Blush Съжалявам, че те зачекнах така с превода, просто като видя таблици и мозъкът ми обявява бойкот Embarassed

Благодаря ви за съветите за ябълката, дори не се бях сетила за ситно нарязване или добавяне на вода Blush Hug

Кейт - тези данни от таблиците са за сега, от 2010, аз затова се впрегнах да ги погледна, иначе за стари данни няма смисъл, а и все си мисля, че от 2004 насам нещата са подобрени. Успех с крушата Hug

# 416
Стеф, а защо не стана ябълката настъргана? Аз така я давам и макар да не става гладко като пюре, бебка си я хапва. Пък нали и трябва леко по леко да преминаваме към не съвсем гладки констистенции, с повече текстура..

# 417
Задави се и повърна Confused Определено не е готов за по-едри парченца, или пък може просто ябълката да му е залепнала по гърлото някъде (те нали стават едни лентички като се настърже) ...

# 418
Симона също повръща, ако не е финно пасирано.
Днес се опитах да предложа попара, с която да въведа сиренето, но не я бях пасирала и след първата лъжица резултатът беше  Sick
А иначе яде бишкотите на Плазмон.
Кога престанахте да пасирате на децата си? Като се сетя с каката как всичко беш под формата на пюре до година и половина.  ooooh!

# 419
Ами може да пробваш пак след известно време, или пък с друг сорт ябълка евентуално...

Общи условия

Активация на акаунт