Примерна схема за захранване - 23

• 23 511
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Момичета имам спешна питанка - донесоха ми карфиол - жив не замръзен - и сега ще слагам да варя за пюренцето но не знам само цветчетата ли или створчетата им. То нали е на един голям кочан като гъбки наредени зеленцета - и питам сега гъбките цели ли да ги сложа или без стъбълцата и кочана на самата зелка да го слагам ли или не?!
Моля давайте бързи отговори че водата вече ври.... Rolling Eyes
А после ще пиша пак да кажа и по другите работи кво мисля /не че ме пита някой..../  Praynig

# 121
tsveti_, детето ти е доста малко и е неразумно да даваш по цяло пюре от 125г на едно хранене. Не си поставяй такива цели.  newsm78 В името на истината, дъщеря ми и сега (на 10 месеца) пак не винаги изяжда 125г ... Много по-добре ми се струва да го разделяш пюрето на 2 хранения и да даваш и АМ всеки път (въпреки че и 1/2 пюре на ден пак ми се струва ОК, ти си преценяваш).

В никакъв случай обаче не си поставяй цел на всяка цена да се изяде 125г пюре на едно хранене.

# 122
Деси, слагай ги със стъблото - в него има повече целулоза и е по-груба, ще стимулира перисталтиката на червата по-добре.

# 123
мерси мерси мерси Hug

# 124
Така.... сложих зарзавата че сега и аз да кажа.... Mr. Green

Queen L и ние сме без режим. И вече повече от месец се захранваме но пак нямаме такъв. Всеки ден по различно време спи и яде твърдата храна и всеки път тя си определя количествата и изяжда различно. Ще напиша грубо как преминава един наш ден:
              23:00 или 00:00 кърма
              03:00 или 04:00 кърма
              от 07 до 09 още едно кърмене - продължава да спи до 10:30 приблизително
              от 11 до 12 - плодово пюре - 190гр. - спи 20-30мин.
              13/14 кърма - тука е голямото спане
              16/17 кърма + зел. пюре /ако й дам обратно не суче и за това така/
              19:30/20 кърма - спи 20-30 мин.
               и от тук до последното кърмене имаме още 2 кърмения примерно в 22:00 и 00:00 или 21:00 и най-късно 23:30 и спи едно чакъмче от 30 мин след което е ужасно крива и за това по-рано търси да яде.
Ако това ти се струва режим......... и то всеки ден с предния не си прилича. Аз за това мислех да побързам с кашите - да не да е гладна наистина но се отказах - ще карам полекичка. Остана ми да въведа брюкселското зеле /а питайте ме що изобщо като не ядем такова в къщи но..../ и чак тогава ще отиваме на каши... Ако мислите че е прекалено кажете! Вече е голяма и знам ли - да не бъркам... А гърдите ми няма ка да напръщят толкова .... тя си ги изсуква редовно  Rolling Eyes

Янче сега като видя ние как и колко ядем кажи ми ако вашето е много нашето какво е?! Не казвам че е правилно или нормално - напротив даже и аз като теб питам - добре ли е?!

Цвети и аз като Бибона мисля че бебчо е малък за 125гр. Нашата кака като теб я захраних на 4 мес. но съм забравила какво и как съм давала - спомням си само че тогава се започваше с плодово пюре и после зеленчуково но другото ми е мъгла! Но съм чувала че при деца хранени с АМ захранването е по-лесно. Не знам вярно ли е, но с каката съм нямала такива проблеми - пък и не съм мислила и внимавала толкова много де... За съжаление не мога да ти дам съвет как да процедираш че то аз за мен си не знам и питам постоянно момичетата - но чети тук и питай - момичетата са много мили и отзивчиви и съм сигурна че ако някоя има отговор на въпросите ти ще ти го даде. Успех!!! newsm10

# 125
спелта даже не бях чувала да си призная  Embarassed
.....
Стеф: и аз мисля в този ред: глутен, масло, сирене.  Peace По колко време си давала всяко?
То честно казано, за спелта и аз не бях чувала, но пък от нея има чиста каша на Лактана и ми се стори много удобно, при условие, че точно сега не мога да въведа ръж и ечемик Laughing А иначе - от седмица въвеждам глутен, до сиренето и маслото още не съм стигнала. Почнах с овесена каша на ХИП - давах 5 дни, от вчера пускам и по мъничко спелта, пак за 4-5 дни, докато не стане чиста порция спелта. И после с пшеницата пак така.

Цвети
- и аз мисля, че за вашата възраст 125гр. са много (освен ако не си ги изяжда скеф целите), предполагам педито ви се стреи да ви накара да изместите млечно хранене, което не е много добре за детето до годинката. Идеята е, че за денонощие млякото трябва да бъде 600-900мл., ако ги правите, пюрето не бива да те притеснява, но..все пак, изчакай поне до 5-6м. за да даваш по-солидни количества твърда храна. наблягайте на млякото, а пюре можеш да даваш по половин бурканче, след което да даваш мляко (или първо мляко, после пюре). естествено, ако изяде цял буркан пюре, няма да иска мляко. За килограмите - какво да ти кажа..нас все ни изкарват дебели, но не ми дреме, детето ми е съразмерно и жизнено, храни се добре и знае какво иска - не го ограничавам с количества, единствено държа да пие достатъчно мляко.

Режим - наистина със захранването е по-лесно да се установи режим, но най-вече си зависи от детето.

Стелфи - благодаря! Тези вкусотии и аз съм ги яла, не знаех,че за тях става въпрос Blush

# 126
Ako e въпроса за кой е чувал и кой не,аз покрай това захранване колко продукти научих които не бях чувала преди-то киноа,то амарант, да не говорим,че и елдата ми беш не позната и още колко примера мога да дам, а уж чета и се опитвам да съм в час с нововъведенията Embarassed.....така,че за мен тая тем и за това е полезна

# 127
tsveti_, детето ти е доста малко и е неразумно да даваш по цяло пюре от 125г на едно хранене. Не си поставяй такива цели.  newsm78 В името на истината, дъщеря ми и сега (на 10 месеца) пак не винаги изяжда 125г ... Много по-добре ми се струва да го разделяш пюрето на 2 хранения и да даваш и АМ всеки път (въпреки че и 1/2 пюре на ден пак ми се струва ОК, ти си преценяваш).

В никакъв случай обаче не си поставяй цел на всяка цена да се изяде 125г пюре на едно хранене.

Да благодаря ти ! Точно това исках да питам дали ще е добре да давам 2 пъти на ден пюре или е малка и до колко да увелича количеството на пюрето,щом казваш,че е по-добре на 2 пъти на ден,но така колко време ?
А за цяло пюре и мляко също питах,защото педито каза : днес 4-5л.,утре 8-10л. и така...и аз понеже имах и др неща да питам и се обърках  Embarassed до колко да го увелича,а сега ме беше срам да я питам по телла....на 25ти сме при нея
спелта даже не бях чувала да си призная  Embarassed
.....
.

Цвети
- и аз мисля, че за вашата възраст 125гр. са много (освен ако не си ги изяжда скеф целите), предполагам педито ви се стреи да ви накара да изместите млечно хранене, което не е много добре за детето до годинката. Идеята е, че за денонощие млякото трябва да бъде 600-900мл., ако ги правите, пюрето не бива да те притеснява, но..все пак, изчакай поне до 5-6м. за да даваш по-солидни количества твърда храна. наблягайте на млякото, а пюре можеш да даваш по половин бурканче, след което да даваш мляко (или първо мляко, после пюре). естествено, ако изяде цял буркан пюре, няма да иска мляко. За килограмите - какво да ти кажа..нас все ни изкарват дебели, но не ми дреме, детето ми е съразмерно и жизнено, храни се добре и знае какво иска - не го ограничавам с количества, единствено държа да пие достатъчно мляко.

Режим - наистина със захранването е по-лесно да се установи режим, но най-вече си зависи от детето.

Стелфи - благодаря! Тези вкусотии и аз съм ги яла, не знаех,че за тях става въпрос Blush

Ако и дам цялото,ще го изяде  Shocked хапва доста добре,като се има предвид,че от ското захранвам ....но ми се струва много това количество и за това се обърнах към вас.А за млякото си пие и знам,че е важно до год.,но точно,че ако изяде цяло бурканче е по-добре да нне давам мляко...или на 2 пъти и да си давам млякото ,както писах по-горе

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 16:11 от tsveti_

# 128
  • София
 Здравейте:)
 От връхчетата на плазмон и аз съм давала, поглъщаше ги без проблем, мисля че беше на не повече от 10м. Само сирене му слагах, маслото въведох наскоро.
 На нас храненето ни е много трудно, днес направих за мен и мъжа ми тиквички с ориз и сложих нарочно малко сол, за да опита и детето, а на него толкова му хареса, така яде..А иначе не искаше никакви други бебешки зеленчукови гозби..съответно беше наддал само 100грама. Дали да не започна да готвя безсолно и без подправки и да го храня с нашите храни? Кога може да се дава червен пипер?
 Друго питане - сурови зеленчуци от кога и какви?

# 129
Стеф: нещо май съм пропуснала, защо не можеш да въведеш 'сега' ръж и ечемик? Някакъв проблем ли имате от тях?  newsm78

Gundie: абсолютно! Да не кажа, че и простичко нещо като пащърнак сигурно го бях чувала веднъж в живота си, няяяякога кой знае кога  Mr. Green А не е като да го няма на пазара, но нали не е част от масовата БГ кухня... Но пък има много такива неща, които не сме чували или не са популярни в БГ, които ние самите не ядем, но пък за бебоци са полезни и съм абсолютно 'за' да се предложат, пък ако не ги харесат няма да ги насилваме я. Понякога мъничко се дразня като прочета някъде 'аз не го ям това, та на детето си ли ще годам', но... разни хора, разни идеали.

А кионоа и амарант само съм чела съм, че са подходящи за бебета, но идея си нямам какво са. Колко екзотично звучат само... Къде ги намирате и как и с какво ги предлагате??  newsm78

# 130
Да, аз така открих колко много ми харесва киноата, мангото и най-вече авокадото- последните две ги бях яла по веднъж и сега разбирам колко много съм изпуснала Wink Laughing
Киноя и амарант в Слънце Луна или в по-големите магазини, правят се като ориз и кус кус- ще ти пусна по-късно едни линкове за тях Wink

# 131
Да, аз така открих колко много ми харесва киноата, мангото и най-вече авокадото- последните две ги бях яла по веднъж и сега разбирам колко много съм изпуснала Wink Laughing
Киноя и амарант в Слънце Луна или в по-големите магазини, правят се като ориз и кус кус- ще ти пусна по-късно едни линкове за тях Wink

Аз така с авокадото  hahaha Така се запалих, че и родители ми се запалиха като им предложих салата от моркови, авокадо, чесън копър, лимон и зехтин, мммм  Mr. Green

Редактирах се, че видях, че си отговорила после Simple Smile  Hug Оки, пусни нещичко да се поограмотя, не че в гоглето няма, но все пак си е друго, ако е конкретна инфо  Mr. Green Дай инфо и на бебо как ги даваш?  Thinking Party

# 132
Здравейте:)
 От връхчетата на плазмон и аз съм давала, поглъщаше ги без проблем, мисля че беше на не повече от 10м. Само сирене му слагах, маслото въведох наскоро.
 На нас храненето ни е много трудно, днес направих за мен и мъжа ми тиквички с ориз и сложих нарочно малко сол, за да опита и детето, а на него толкова му хареса, така яде..А иначе не искаше никакви други бебешки зеленчукови гозби..съответно беше наддал само 100грама. Дали да не започна да готвя безсолно и без подправки и да го храня с нашите храни? Кога може да се дава червен пипер?
 Друго питане - сурови зеленчуци от кога и какви?

Elle, аз така храня Рая от месец и нещо, че да не станаха и 2 вече. Ми отказва бебешки храни и това е. Готвя за нас без много подправки и не слагам сол - после всеки от нас си добавя в порцията - и тя яде... кога повече, кога по-малко... Rolling Eyes

За суровите зеленчуци  и аз точно вчера се замислих, защото Рая напоследък яде месото с хляб и зеленцучи не иска...та ще поразровя да видя. Peace

# 133
  • Пловдив
Jenivas, маслото го слагам в зеленчуковите пюрета.
Стелфи, както винаги си ми много полезна. Благодаря!  Hug
Queen L и при нас нещата са както Стелфи описва. С захранването започнахме да изграждаме режим. Не съм налагала никакви часове и не съм опитвала да спазвам режим. Дъщеря ми си изгради режима сама.

# 134
Jenivas, имаме две закуски - едната сутрешна, каша от елда или овес, редувам, вместо ядки един вид, но по-натам и овесени и ръжени ядки ще давам. Следобедната или почти вечерна, понеже и ние нямаме кой знае какъв твърд режим, е друг вид каша - плодово-оризова, лека нощ или пшенична. За кус куса са ти отговорили, аз още не съм давала, но съм купила на Плазмон. Ако не иска да яде зрънцата или се дави, ще й го пасирам. Ако й хареса всъщност, защото тя е доста резервирана към новите храни.

Общи условия

Активация на акаунт