Примерна схема за захранване - 23

  • 23 453
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 1 749
На нас ни казаха, че тестовете с посявките се правят при 6 навършени години и нагоре. Вариантът за бебета било кръвно изследване, но алерголоът при който беше по неизвестни причини не искаше да прави такова изследване. Не че не може, но било излишно - така и така щял да даде пак съшите капки...  newsm78

# 256
  • Мнения: 395
Момичета, много пишете  smile3523
Тия дни ние някакво вирусче си хванахме и като се почна едно сменяне на памперси...
А сега по същество. Преди няколко сраници Франческа беше питала за гриса - може някоя от вас вече да е отговорила, но да кажа и аз пропорциите за 1 порция: 200мл / 2 ч.л. грис (със или без захар).

И да питам: просото и авокадото какъв ефект имат?

# 257
  • Мнения: 738
При нас просото нямаше никакъв ефект. Някой беше писал, че разхлабва, но при нас няма никаква разлика  Rolling Eyes

# 258
  • Мнения: 1 749
При нас просото нямаше никакъв ефект. Някой беше писал, че разхлабва, но при нас няма никаква разлика  Rolling Eyes
При нас дори овеса няма разхлабващ ефект  Shocked

# 259
  • Мнения: 4 070
Aз понякога не разбирам какво разхлабва Виктор, че яко дри .. и то доста често, но не си спомянм просото да имало такъв ефект, тая вечер давах пак и утре ще ти кажа със сигурност..авокадото обаче май си имаше такъв ефект, сега обаче като се замисля днес съм давал и от двете така,че незнам дали ще разбера кое го е разхлабило?
Ти защо питаш?

# 260
  • Мнения: 121
Честит празник на всички! Бъдете обичани!!! txtloves

Нещо някой ми е пипал настройките.../сещам се за един на три и половина години/ и не ми праща известие по мейла като пишете... и викам аз Абе чакай все пак да проверя...... и какво виждам - вие сте изписала 4-5 страници... Кога успяхте? Браво!!! Кво запомних кво не запомних не знам ама да кажа каквото си имам...  Blush

За етикетите по стоките - като станах млада домакиня ги четях редовно и много внимавах... но се оказа че често трябва да стоим гладни... И съвсем се отказах след първото раждане когато моя мъж категорично отказа да обикаля по всички магазини в града за да изпълни списъка с покупки. А за пюретата на "Ганчев-Манчев" и Ам-Ам  - еми то на етикетите им пише страшни работи но... при липса на избор?! Давам ги  и се моля Господ да я пази! Говоря за плодовите че зеленчукови в къщи си правим ВЕЧЕ. И в тази връзка искам да попитам - като в пюретата има оризови брашна или нишестета или там някви други оризови неща ОРИЗА ЗА ВЪВЕДЕН ЛИ ДА ГО БРОЯ?

За захарта в хляба - никога не съв виждала баба ми или майка ми да слагат захар в маята като месят. Но в къщи е едно а в "масовото производство" друго!

Queen L я кажи щом овеса не ви помага при запека с какво се "лекувате" че да черпя идеи  newsm78

# 261
  • Мнения: 395
Гунди, купих авокадо и искам да дам, но не смея за момента (щях веднага, ако бяхте писали, че запича;)), защото стахотно разстройство имаха. Премина онова гадно, слизесто и вонящо, но все още акат рядко. Ние 2 дни бяхме само на кърма и давах един солен разтвор (наваксаха за всичката спестена при храненето сол), и чай от шипки, и ориз... Та сега не смея да дам авокадото. А просо понеже дадох тази вечер, след което се сетих, че май я бях срещала информацията, че разхлабва newsm78 Ами е видим. Дано вече са ОК, преди не съм забалязала да му реагират  Wink

# 262
  • София
  • Мнения: 271
Зеленко, ако хляба е със сода или бакпулвер- не е нужно захар- ама ти май питаш за фабрично правен, а не домашен.
За червено цвекло, някой пита- Франческа ли..., не запомних- въвведох преди месец-два- не й се е отразило някак. Ама слагам по малко. Комбинирам с картоф, морков, карфиол.
Гунди, риба никога не съм взимала на пюре. Правя й запечена във фурната и става супер- с консервирани димати(домашни) беше последно. И добавям и нещо друго, разбира се.

# 263
  • Мнения: 1 125
За хляба с мая. Маята е ... живи дрожди ... които практически измират при изпичането. Съдържа много витамини. По-скоро е полезна. Сол се слага, за да се чувстват комфортно въпросните дрожди (освен и за вкуса). Все пак на тях им е необходим натрий ... Захар пак заради тях се слага (в символични количества, съвсем не с чаши!), а те живеейки и размножавайки се разграждат захарта в крайна сметка до въглероден диоксид (който е газ и на него се вължи "втасването" на тестото, тоест образуването на дупчиците). Така че в хубавия хляб има и захар, и сол. По принцип не пречи да не се сложи захар в тестото - пак става хляб, но по-бавно втасва ... и на края не съдържа по-малко захар от другия! За солта обаче - ако не се сложи изобщо - просто хляба ще стане гаден.  Embarassed Аз често пропускам захарта в тестото като правя пица примерно, просто защото у нас обикновено не се намира захар ... никой не ползва.

Автоматичните хлебопекарни си имат програми, които са за определено време (аз не ползвам такава ... не знам кое до колко може да се контролира). Но допускам, че предвиждат да се сложи захар, за да стане по-вдигнат хляба (за същото време на втасване).

Някои от добавките в хляба са напълно безвредни - аскорбинова (вит. С) и фосфорна киселина например - за подобряване на структурата на глутена се слага.

По повод калоричността на кашите: безмлечните каши, приготвени с вода, особено ако не са хидролизирани (например на Хипп  са подходящи) съдържат по-малко калории от почти всички пюрета! И ако това един педиатър не го знае, може да се въздържи да дава съвети просто ... още повече пък да си предписва диети за щяло и не щяло!

# 264
  • Мнения: 2 382
Мами, копирам си поста от другата тема и тук, защото имам нужда от мнението ви Praynig.
Малката се обрина, типичен хранителен обрив - много ситни, едва забележими пъпчици по цялото гръбче и 3 видими пъпчици по корема.
Менюто днес беше:
1. броколи с ориз и пуешко, като броколите са въведени преди доста време и от тогава не съм давала и за първи път ползвам замразени  на Бондюел
2. 1-2 миниатюрни парченца банан( яде го за 5-6-ти път , но не го водя съвсем въведен, защото всеки път е в нищожни количества)
3. 4-ти ден овесена каша с ябълка на Хип( т.е. последен ден от въвеждането)
Най-логична е късна реакция към овеса . Утре го спирам и се връщам на безглутеновите.След колко време мога да предложа пак глутен и пак ли да е под формата на овес (  нали с него се започва)?
Възраст - след една седмица навършва 8 месеца.

Знам, че глутеновата непоносимост се проявява няколко месеца след началото на приема и то основно с диария, подуване на коремчето и загуба на тегло.Дайте идеи от какво може да е този обрив newsm78.Днес ще дам пак броколи и ще спра останалите неща.Възможно ли е да е реакция към овеса, а не към глутена в него newsm78?
Всяко мнение ще ми е от полза Hug.

# 265
  • Мнения: 9 806
Реакция към глутен трудно да се прояви на първи-втори-трети прием.
Сама си го написала за цьолиакията.
Пуешко от кога даваш? Малката ми дъщеря имаше същия обрив при въвеждането на пилешкото месо?

# 266
  • София
  • Мнения: 5 614
Зеленко, ако хляба е със сода или бакпулвер- не е нужно захар- ама ти май питаш за фабрично правен, а не домашен.

 Peace

# 267
  • Мнения: 2 382
Франчи, пуешко яде поне от месец и не е имала проблем.

# 268
  • Мнения: 9 806
Също така кърмите ли се, и ако да спомни си ти какво си яла?
Едва ли е от банана, но... newsm78
Ами спри овеса.

# 269
  • Мнения: 1 125
...
Най-логична е късна реакция към овеса . Утре го спирам и се връщам на безглутеновите.След колко време мога да предложа пак глутен и пак ли да е под формата на овес (  нали с него се започва)?
Възраст - след една седмица навършва 8 месеца.

Дори и да е реакция към овеса, вероятността да е точно към глутена в него е ... нищожна. По принцип не е задължително глутен да се въвежда с овес (просто измежду глутен-съдържащите култури овесът е с много ценен химичен състав, за разлика от пшеницата, която пък при това съдържа много повече глутен...). Не е задължително и да се връщаш на безглутенови каши - напротив. Каква е пречката да има алергия към овес, а да няма алергия към пшеница, например?

Общи условия

Активация на акаунт