Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да включа кашите в диетата на бебето си и как да въведа каши с глутен в диетата на бебето си?
Мога ли да давам на бебето си авокадо?
Кога може да се въведе третото твърдо хранене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да включа кашите в диетата на бебето си и как да въведа каши с глутен в диетата на бебето си?
За да въведете каша в диетата на вашето бебе, следвайте принципа за въвеждане на нови храни за 3-4 дни, като постепенно увеличавате количеството. Някои майки предпочитат да въведат каша като първия зеленчук, увеличавайки количеството с една лъжичка всеки ден. Следващата каша, като например елда, може да бъде въведена по същия начин за 3-4 дни, за да се наблюдава реакцията на детето. За да въведете каши с глутен, следвайте препоръчителните възрастови насоки. Например оризовата каша се въвежда около 6 месеца, елдата на 7 месеца, а пшеничната или царевичната каша по-късно, след 7-8 месеца. Наблюдавайте реакцията на детето и се консултирайте с педиатър при въвеждането на нови храни.
-
Мога ли да давам на бебето си авокадо?
-
Кога може да се въведе третото твърдо хранене?
-
Какво е подходящото количество мляко за дете на 8 месеца?
-
Как се приготвя каша от брашно от елда?
права е
Ами аз давам Девинска с розов етикет. Тя съдържа и флуориди. Причината е, че тук чешмяната вода понякога е буквално кафява на цвят (след повече дъждовни дни), имало е преди години замърсявания с канализация ... и ме е страх. Иначе аз лично не ползвам минерални води (мързи ме, подсъзнателно отварям крана на чешмата ...), та в кой ли ден ще пропие и от водопровода.
Както и да е! Сега от три дни бебка е на мин. девин с розов етикет и ме интересуваше само коя друга е пак с малко мин-я. От личната знам че не е хубаво да се дава само преварена вода... Благодаря на всички! 
Редуването на минералната вода е важно за бебета на АМ - те поглъщат сериозни количества. Дъщеря ми за целия си живот до сега едва ли е погълнала повече от 2-3 литра ... въпреки че аз си предлаааагам ...
как така даваш чешмяна непреварена.... Нямам кой знае какви познания по химия и биология но варовика точно с варенето се отделя - онова бялото по дъното на съда! И при нас мирише ама преди да се превари не след това... Не знам шашна ме!!! Не се сърди моля те но просто мисля че за нежното стомахче е малко прекалено... та ако ще и две глътки.... Дано сега не скочите отгоре ми но това си е мое мнение - не го налагам на никого. Светли пак ти се извинявам

Давам чешмяна, филтрирана с кана Брита. При преваряването можеш да убиеш разни бактерии във водата, но логиката ми е, че детето много отдавна не живее в стерилна среда и това е излишно (помисли само колко боклуци лапа.. или да не би да му миеш всяка играчка като падне на пода?) По същата причина никога не съм гладила бебешки дрехи, не съм и изварявала шишета, освен това живеем с грамаден ангорски котарак
И на тоя етап няма последствия от тази ми немърливост 
Полезна както винаги