Примерна схема за захранване - 23

• 23 430
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ох, и на мен ми се ходиии...   grinning039 За сухара - за бебешки не знам, ама за обикновените съм чувала, че хората така си правят галета. Та би трябвало да може.  Peace
Joselin - благодаря за марките!

# 511
Освен каша - други идеи за пшеница?
Митко много хареса пшеничен грис - варя го с водичка и после размачквам сирене в него и малко масло. Ако искаш, може да слагаш по малко грис за въвеждане на пшеница.

# 512
Гунди, много се смях  Joy , сигурно доста странна съм ти била в някои постове.

Доматите утре ще ги давам и приемам още идеи. Сигурно ще трябва да ги беля след варенето.  Thinking

За водата тукашните препоръки са, че след 6 месец (демек от самото начало на даването, ако захранването е на 6 м) няма нужда да се изварява водата. Аз обаче давам трапезна или в краен случай преварявам в каната, защото от чешмата е ужасно варовита, чак мен ме е гнус да я пия.

лято!, как така миеш всяка паднала играчка?! Shocked Навън ли имаш предвид? Защото Хриси си е на земята от 4 месечна, докато пропълзя - на нейно одеялце, после не. Всички играчки са и на земята докато си играе и нищо не мия.  Rolling Eyes

Joselin, не се впрягай  Wink, аз цяла тема пуснах, а ако прочетеш какви са коментарите..... Tired , добре че поне няколко майки сметнаха информацията за полезна.

# 513
Stef, сигурно говориш за водата от "мечката"  Wink много хора си я ползват, изворна си е, вкусна, ТЕСТВАНА периодично.  Mr. Green Ама аз не си представям да ида заедно с Тина до там да си налея, иначе ...  newsm78 Ами като става въпрос за водопровода - случвало се е водата, сипана в коритото за къпане, да е толкова мътна, че да не мога да видя дъното ... и като я излея остава кафява утайка ... не знам вие точно къде живеете и от къде ви е водата ама нашата е ... иначе е много мека, чак не плакне, и много студена, та да ми замръзват ръцете ...

# 514
Ние живеем под старата автогара - не знам откъде иде водата, но е бистра и никога досега не съм виждала песъчинки, кафяв цвят или други съмнителности Thinking
Иначе чешмата е от Мечката, да Blush Значи мога спокойно да си я ползвам, мерси много!!! Ние като ходим към См., или нашите като идват, пълнят туби, иначе...и аз не бих се засурнала да си пълня Laughing

Благодаря за отговорите ви, момичета!

# 515
Аз водз предлагам ,ама той не иска. Кърмим се , но вече има едно твърдо хранене. Незнам да настоявам ли  newsm78
Ивилда, на сила можеш да вземеш нещо от някой, ама не можеш да му дадеш Grinning
Hug

# 516
  • София
Само да вметна, че, доколкото съм изчела, поне шишетата, с които се ползва АМ, се стерилизират  Peace

# 517
Стелфи ти използваш кана за филтриране... А в поста който ме изуми не се спомена такава - но всеки знае най-добре за себе си и детето си. Моята баба примерно казва че само чешмяната вода може да я напие и друга не близва. Виждала съм я как точно след отстранена повреда във водопровода си сипва и пие кафеникава течност с неясен произход и като видя че съм изумена ми каза - "Едно време дядо ми е пиел вода от гьола дето кравите пият и жива 80 години..." Аз лично обаче не бих рискувала да пия от нашата поне чешмяна вода. А като ми се случи както каза Бибона да напълня коритото с мътна течност просто не къпя и не мия нищо а пущам да тече докато изтече.... И ако няма край татенцето грабва тубите и отива да напълни от сондите и за миене и за къпане и за пиене....  Peace Познавам лично жената която всеки месец взима проби от водата в сондите и съм спокойна поне... Дори за бебка преварях сондена вода.
И да - аз също мия играчките но всяка вечер - да са чисти за сутринта  Laughing През другото време съм на принципа - "Не е стояла 5 секунди" А шишето за водата /не че го ползваме/ не изварям - мия с бебешки препарат за съдове пак всяка вечер.

Стеф и аз искам да намаля тиквата но не знам с какво да направя количество.... А дали ни е минал запека - не не е! Ако не дам круша или слива в деня на следващия не ака изобщо!

Много мами казват че децата им не искат вода - мислите че има връзка с кърменето. Аз знам че до 6-я месец е нормално че кърмата хем пои хем храни ама като се почне захранването - защо пак така се получава?

И каква е тая ИЗВОРНА ВОДА НА ДЕВИН - аз такава не съм виждала... тук има само със синия етикет и с розовия. А за Торн Спринг - минерализацията е доста - не помня колко но някъде колкото нормалния девин май беше.

# 518
  • вече Пловдив
То мойто чудо не можа да гриза, щото се дави от всичко, дето не е пюрирано...но за сухар се замислих, ако го натроша в пюрето, примерно - някой процедирал ли е тъй? И може ли на прах да се стрие буквално?
Стеф, аз така въведох пшеницата. В хаванче надробих 1 готов сухар буквално на ситни-ситни трохички, ако се постараеш и на прах ще стане  Mr. Green. Иначе и аз съм давала коричка хляб или пшеничен грис, сварен във вода с малко масло и добавени АМ и половин кафяна лъжичка кафява захар (иначе не го иска).
МамаДеси, с розовия етикет е изворната вода на Девин. А за Торн Спрингс аз съм много против - нито е вкусна, нито е нискоминерализирана според мен. Аз давам да пие и правя АМ с изворната на Девин.

# 519
И каква е тая ИЗВОРНА ВОДА НА ДЕВИН - аз такава не съм виждала... тук има само със синия етикет и с розовия. А за Торн Спринг - минерализацията е доста - не помня колко но някъде колкото нормалния девин май беше.

С розовия етикет е изворна.
А трапезна има в Била, тяхната марка Clever

Сори изпревари ме Ваня  Blush

Стеф, Бибона, водата дето е вляво горе на равното е Мечката и по не е хубава като е дъждовно има пръст вътре, а другата по надолу към каптажа/то зависи от къде идваш де/ и вдясно е много по-хубава и аз оттам си наливам  Wink

# 520
Благодаря за разяснението!   bouquet

# 521
Мале, мале, много смолянчанки се навъдихме тук, да не повярва човек Laughing Grinning
Нели - не се сещам за тази вода, за която говориш, можеш ли да ми обясниш на лични, да не товарим аудиторията излишно Hug

Май ще пробвам със сухари, защото никъде в квартала не намерих каша, каквато търся, а скоро до Вис Виталис няма да ходим май...та така. Благодаря Hug

Мама Деси - давай си тиквата спокойно. Иначе за неискането на вода - синът ми беше на смесено хранене (кърма и АМ) до 4-ти месец, след това само на адаптирано. Никога не е искал и не иска вода, подлъгвала съм го дори със стоплена като мляко - цоква веднъж и като се усети, че е вода, се мръщи и плюе.

# 522
Аз имам въпросче относно маслото. Мисля скоро да го въвеждам и смятах да го слагам в зеленчуковото пюре, но моята госпожица, за голямо мое съжаление не харесва особено домашните пюрета, които й правя (хапва най-много 50-60 гр, след което стиска устата или още по-лошо - започва да реве). Защо се получава така не ми е ясно.. Някакви идеи?? А купешките пюрета ги яде обикновено - напоследък изяжда почти по цяло голямо пюре. Та в тази връзка се чудех, тъй като в купешките пюрета вече има добавена някаква растителна мазнина, дали мога да слагам и масло в тях? Или може би е по-добре да го слагам в кашата, но при това положение мога ли да слагам и плод в нея? И с какво кол-во масло да започна и до какво максимално кол-во трябва да стигна?

И един друг въпрос към тези от вас, които дават купешки зеленчукови пюрета: ще ви накарат ли резултатите от тестовете им да спрете да ги предлагате на децата си или това няма да повлияе по никакъв начин. Аз при нашето положение съм принудена да продължа да ги давам, защото все с нещо трябва да я храня.

# 523
Много интересни въпроси задаваш, аз също се интересувам и ще чакам отговори от тези мами, които вече са минали през маслото Simple Smile
Иначе, си мисля, че ако към кашата се добавя масло - то би било добре това да става на сутрешната закуска (която играе ролята на попара), а следобед да си има плодова каша. В готовите пюрета не винаги има добавена мазнина, но и да има - не пречи да се добави още, според мен. Но ако даваш маслото за закуска, то наобед този проблем няма да стои пред теб Simple Smile

Относно резултатите - все пак, пюретата не са отровни, а и не всички са в нарушение, така че продължавам да избирам и отсявам колкото мога...

# 524
И един друг въпрос към тези от вас, които дават купешки зеленчукови пюрета: ще ви накарат ли резултатите от тестовете им да спрете да ги предлагате на децата си или това няма да повлияе по никакъв начин.

Мен лично не ме притесняват резултатите и ако дъщеря ми ги ядеше щях да продължа да давам - уви зеленчуците само домашно приготвени ги яде, и то ако и мама лапа насреща ... А плодови и без това давам БГ.

Общи условия

Активация на акаунт