Примерна схема за захранване - 23

• 23 425
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
....  но според майка нямало нужда, стигало да се затворят както са горещи, за една седмица нямало проблем, .....
Peace права е  Peace

# 496
За водата -  Thinking Ами аз давам Девинска с розов етикет. Тя съдържа и флуориди. Причината е, че тук чешмяната вода понякога е буквално кафява на цвят (след повече дъждовни дни), имало е преди години замърсявания с канализация ... и ме е страх. Иначе аз лично не ползвам минерални води (мързи ме, подсъзнателно отварям крана на чешмата ...), та в кой ли ден ще пропие и от водопровода.

StelfyEmbarassed наистина нямам спомен какви бяха точно особеностите на стената на стомаха, но си спомням че по някакви грапавини водата например се стича, заобикаля "топката" от смесената със слуз и ензими храна и продължава надолу.

# 497
Мене много ме е страх да преварям от чешмата - честно казано даже ме е гнус да се къпя с тази вода. Всяка година тука при нас намират удавени животни в уж пречиствателната станция а за цвета отделно... и какви камъни буквално са ми запушвали филтърчето на чучура.... За това добре че избиха две три сонди та да има от къде да пие вода народа. Иначе и аз съм против пиенето само и едниствено на минерална вода но знам от някъде че трябва да се редува ??? защо ли??? newsm78 Както и да е! Сега от три дни бебка е на мин. девин с розов етикет и ме интересуваше само коя друга е пак с малко мин-я. От личната знам че  не е хубаво да се дава само преварена вода... Благодаря на всички!

# 498
  • София
Вода давах преварена чешмяна (в София), после изворна Девин. Тук водата е много твърда и ние от чешмата не пием - купихме си кана с филтър. В книжката обаче пише, че се повишава нещо си, което да се вземе пред вид за бъбречно болни и решихме да оставим Калин още малко на изворна. Като поотрасне още малко, ще мине и той на вода от каната.

ВАЖНО да е знаев е, че не се дава преварена МИНЕРАЛНА вода - увеличавала се минералицазията!

За предлагане на вода по време на хранене от тук: http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/

Цитат
Какво да правя с водата?

С началото на захранването е необходимо да започне предлагането на обикновена преварена НЕподсладена вода на бебето. Това е нужно, за да се подпомогне възстановяването на баланса на солите в организма. В твърдите храни има повече соли и по-малко вода, отколкото в кърмата, което създава необходимост от допълнителен прием на вода.

В действителност повечето бебета не пият вода още дълго след захранването, тъй като все още поемат голямо количество кърма и това им е достатъчно. Важно е просто да си изградите навика да предлагате – създайте си рутина да слагате на столчето и чашка с вода заедно с купичката с храна, това е всичко. Вие предлагате, а бебето избира дали да пие или не.

Няколко глътки вода, предложени когато бебето откаже да яде повече с лъжичката, може да му помогнат отново да прояви интерес към храната и да хапне още няколко лъжички с охота. Често бебетата спират да ядат не защото не искат повече, а защото все още необичайната консистенция ги затруднява и имат нужда да пийнат малко, за да продължат (също като нас!).

# 499
  • Силистра
Момичета, какво мислите за спанака?Четох, че Косе Босе го препоръчва след 8, а по-добре след 10 м, аз си купих сега пресен. Дали да го сваря малко и да го замразя за по-късен етап?

Водата, ами малчо предпочита чешмяна, не преварена. При нас водата има много варовик и като се превари, направо смърди. Минерална и изворна не иска, то и чешмяна две глътки след пюре, а половината по него...

# 500
 Wink Редуването на минералната вода е важно за бебета на АМ - те поглъщат сериозни количества. Дъщеря ми за целия си живот до сега едва ли е погълнала повече от 2-3 литра ... въпреки че аз си предлаааагам ...

# 501
Когато започнах да давам вода купих розов Девин. Пи известно време от нея, сега е на преварена чешмяна. По време на хранене с твърда храна не давам вода.. не се бях сещала всъщност  Rolling Eyes Като покаже, че не й се яде повече твърда храна я оставям и ... докърмвам.. прекрасна дума  Laughing

Аз имам питане за сиренцето... Имам баба, която да ми прави.. След като ми го даде готово за хапване трябва ли да чакам някакъв преиод, че да го давам на Преслава? Мисля си, че домашното сирене е по-удачно да взимам /щом имам от къде/, защото хем знам от какво е направено, хем няма да е солено и да го кисна...

# 502
Светли не ми се сърди но направо ме изуми...  #Shocked как така даваш чешмяна непреварена.... Нямам кой знае какви познания по химия и биология но варовика точно с варенето се отделя - онова бялото по дъното на съда! И при нас мирише ама преди да се превари не след това... Не знам шашна ме!!! Не се сърди моля те но просто мисля че за нежното стомахче е малко прекалено... та ако ще и две глътки.... Дано сега не скочите отгоре ми но това си е мое мнение - не го налагам на никого. Светли пак ти се извинявам   bouquet  Hug

Знам че мин. вода не се преваря но не знаех че й се увеличава минерализацията така  newsm78 чудна работа!

А за пиенето по време на хранене съм на същото мнение като на Франи мисля - против съм. Нямам обосновка и обяснение така го чувствам. Мъжа ми обаче пие поне половин литър течност докато се храни. Гризе големи хапки дъвче бързо и на две на три и се загуцва постоянно... Гледам голямата от време на време и тя почна да търси да пие докато се храни и ми мирише че тати ще го гоним от трапезата...  Rolling Eyes

Бубичка имам някаква мисъл в главата че домашното сърене не е подходящо за деца до 2 години но.... тази мисъл ми е от времето на каката и не помня нищо друго свързано с нея.... Момичетата ще ти кажат ако знаят.

# 503
Аз водз предлагам ,ама той не иска. Кърмим се , но вече има едно твърдо хранене. Незнам да настоявам ли  newsm78

За сиренето незнам, но моя позната знам че даваше попара с козе сирене към 8-мия месец.

# 504
  • София
Mamadesi, ами аз също не давам преварена вода  Simple Smile Давам чешмяна, филтрирана с кана Брита. При преваряването можеш да убиеш разни бактерии във водата, но логиката ми е, че детето много отдавна не живее в стерилна среда и това е излишно (помисли само колко боклуци лапа.. или да не би да му миеш всяка играчка като падне на пода?) По същата причина никога не съм гладила бебешки дрехи, не съм и изварявала шишета, освен това живеем с грамаден ангорски котарак Grinning И на тоя етап няма последствия от тази ми немърливост Sunglasses
Апропо, много хора си мислят, че кипването на вода в електрическа кана е "преваряване" и живеят в блаженство, мислейки си, че дават супер чиста вода на децата си Grinning А за да се изтребят бактериите трябва варене минимум 5 минути!

Минералната вода е добре да се редува, за да не се натрупват в организма едни и същи минерали Peace

Изворната Девин също е ОК, но както Бибона каза съдържа флуориди, а аз не съм наясно какво им е количеството спрямо нуждите на организма.. Това е особено важно да се вземе предвид от майките, които дават Зимафлуор на бебетата си, да не вземе да се получи някоя флуороза..

Според мен, най-добрия избор (по-добър и от изворна и от преварена и от филтрирана) е бутилирана трапезна вода. Това е вода с наистина много ниска минерализация (по-ниска от изворната) и действително е подходяща за бебета.

А що се отнася до домашното сирене - аз съм по-скоро негативно настроена, освен ако бабата не е занесла млякото до ДВСК (или както там се казва понастоящем) и няма удостоверение, че в млякото не се развива някаква цивилизация... Респективно в сиренето:)

Аз водз предлагам ,ама той не иска. Кърмим се , но вече има едно твърдо хранене. Незнам да настоявам ли  newsm78

Ивилда, на сила можеш да вземеш нещо от някой, ама не можеш да му дадеш Grinning

# 505
  • София
Stelfy, аз все още му мия всяка паднала играчка.  Blush  Полезна както винаги  Hug, а да подскажеш някоя марка трапезна вода, че не се сещам?
И аз пия винаги по нещо с храната, не знам доколко е полезно/вредно, но по съвета на Хедра заедно с храната взимам и чашка с вода и отвреме на време предлагам (позлваме розовата Девин). Той обикновено е ентусиазиран, но според мен е защото му е интересно - пие я от обикновена мъничка стъклена чашка Simple Smile, и пада голямо оливане, така че всъщност не изпива кой знае колко. А по друго време не мие хрумвало да му преедлагам и сега се замислям дали трябва...

# 506
Бибона - като идем в Смолян, чакам с нетърпение да преваря чешмяната вода, щото си мисля, че е хубава (а тук в Пловдив ни е много варовита и не давам на малкия от нея). И знаеш ли - пълним си по сто хиляди туби от една чешмичка...сигурно я знаеш - до Пампорово е, на пътя Blush Беше ме страх в началото да я давам, макар и преварена, после пък се зачудих дали въобще да я преварявам, тя извира сигурно от хубаво място...Ти какво мислиш Thinking

Мама Деси - имах предвид да започнеш лека полека да намаляш количеството на тиквата, не защото тя ви запича, а да видиш дали са се регулирали нещата с изхождането. Ти си знаеш де, ти си наблюдаваш детето постоянно, а и важното е да се храни, ако харесва всичко с тиква - защо пък не Grinning

Аз пак с въпрос: вчера исках да въвеждам пшеница...да, ама кашата се оказа с изтекъл срок на годност и я хвърлих (до март сега й беше срокът). И се оказах без нищо пшеничено. Днес купих една хипска каша - банан и пълнозърнести ядки, вътре с 5 % съдържание на пшеница и овес. Питанката ми е - не мога да карам всеки ден на тази каша )то е като пюре де), за да считам пшеницата за въведена, нали? За първи ден става, но нататък трябва да увеличавам количеството, т.е. пак ще ми трябва истинска каша (с нея ми е най-лесно да въвеждам нови зърнени храни)? Освен каша - други идеи за пшеница?

# 507
  • София
Цитат от прословутите Септемврийски писания Simple Smile :
Цитат
Каша - след ечемика може да се включи нещо на пшенична основа или дори изцяло от пшеница, няма значение какво. Пшенична каша може и директно след овеса - тъй като е бебешки продукт скорбялата и изобщо самата пшеница ще се приеме по-лесно в сравнение с други пшенични варианти за захранване с глутен (корички хляб, сухари и др.). Захранването става бавно. 

Бебешки бисквити, сухари (пшенични) – друг хубав вариант след овеса. В началото се предлагат за дъвчене т.е. малко количество. След това се слагат вече в храната. В този случай след овеса се въвежда пшеница, след 8 м. този ред на въвеждане също е подходящ. На по-късен етап е добре да се включат все пак и другите глутенови зърнени храни – вече с цел разнообразие.

Нишесте - също вариант, но засега най-неподходящ, тъй като е 100% стандартен пшеничен продукт и трябва да се включва по-бавно. Глутенът в овеса е съвсем малко, а в пшеницата е около 50% от всичките й протеини.

Редът на въвеждане 'овес - ечемик и/или ръж - пшеница' е свързан не само със съдържанието на глутен, но и със смилаемостта на различните продукти. За да се изпълни на практика, все пак много зависи дали се предлага домашна или готова храна. В някои схеми този ред на въвеждане не е задължителен, пшеницата може да се включи като втори глутенов продукт (обикновено след овесена каша).

Струва ми се, че някъде пишеше, че коричка хляб за гризане също става...

# 508
За трапезната вода съм чела, че са подходящи Аква Дива, Торн Спринг и Предела / и по съвет на лектор за захранване и кърмене/
Но не съм ги пробвала Thinking

# 509
То мойто чудо не можа да гриза, щото се дави от всичко, дето не е пюрирано...но за сухар се замислих, ако го натроша в пюрето, примерно - някой процедирал ли е тъй? И може ли на прах да се стрие буквално?
Лято - благодаря  bouquet И хайде, идвай по-бързо, че ми се ходи на море Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт