Примерна схема за захранване - 23

• 23 797
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Сърничка,и ние сме така от 2дни-напъва,напъва,а накрая едно малко като зрънце аки,залепено за дупето и. #Cussing out
И даже давам круша,синя слива и няма.Но мисля,че моята кума даваше на малката вода от овесени ядки,ако не се лъжа newsm78
Ако довечера не ходи ще бутам термометъра Sick

# 631
Gundie, Keit, благодаря за отговорите за чайовете и нишестето   bouquet Ще видя какво ще правя с копирвата, не съм убедена още, че е безопасна за бебка. Ще давам шипка и липа със сигурност Peace

Но всички, коити правите попара не разбрах ВИЕ с какъв чай я правите??????  newsm78

Също така онзи ден взех и пшеничени и УЖ ръжени сухари. Еми познайте - в ръжените има и пшеница. Няма ли само от ръж на пазара? Освен със сухар с какво друго мога да й я вкарам? Има ли такива каши???  Thinking Thinking Thinking

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 14:48 от Yana-barborana

# 632
Яна,аз попарата и я правя с нейната си вода.Досега не съм и я правила с друго

# 633
darka_jivko  и sarnichkata - моля не мъчете децата заради това, че 2 дни не са се изходили tantrum. Това не е чак толкова ненормално, а и Дуфалака не се знае дали ще ви помогне, при нас нямаше ефект! Най- добре опитайте с разхлабващи храни и напитки- круши, сливи, кайсии..., помагаше ни и кръгов масаж на коремчето * честичко след хранене, тогава има най- големи позиви за акане!

# 634
Я и аз да попитам нещо. Уж, четох, ама за всеки случай. Днес почнах да давам по 1/4 жълтък. Докато го въведа всеки ден ли да го давам или през ден? Иначе давам месо през ден, ама то си ни е въведено вече.
Мерсиииии   bouquet

# 635
Stelfy, ние до скоро пиехме само мляко за 'вечеря', така да се каже, около 20.30. Предишното хранене беше с каша към 18ч. Откакто сме на кухня, изместих кашата по-рано след следобедния сън и добавих малко супа около 19ч. Млякото преди заспиване остава.

# 636
Я и аз да попитам нещо. Уж, четох, ама за всеки случай. Днес почнах да давам по 1/4 жълтък. Докато го въведа всеки ден ли да го давам или през ден? Иначе давам месо през ден, ама то си ни е въведено вече.
Мерсиииии   bouquet

Всеки ден до пълното въвеждане. След това през ден.  Peace

# 637
Бибона ами аз само едно съм заместила до сега но питам ако го върна преди зел. пюре и после и зел. пюре и другите яденена дето съм писала.... Не става ри множко - тя моята е толкова яшна че думи нямам направо.... Даже си мислих примерно вместо едно зел. пюре да й дам половината а след другото кърмене и др. половина - така да направя и с кашата и доре горе през дена всички кърмения да са последвани от нещо твърдо.... Ама като я гледам как има апетит за всичко.... се чудя дали да не поизбързам малко с храните които ни остават и да може повече нещо да давам???

# 638
  • Варна
Момичета, оправила съм линковете от първата страница. Ще ги пратя на Стеф  да ги коригира. Само линка за алергиите нямам идея на къде трябва да води? Някой знае ли?
А защо е махнат текста, където пишеше как се влиза в Google Docs с примерните схеми?

# 639
  • София
За запека- до 5 дни при кърмено бебе не е притеснително да не се изхожда. Аз така знам. Пробвайте с масаж на коремчето, разхлабващи крани, но до дуфалак или разни неща в дупето аз не бих прибегнала дори и при повече пауза от изхождане.
alegoria - в началото по няколко трошички жълтьк, до достигане на 1/4 Naughty всеки ден Peace
Ох Stelfy , направо ме развесели с твоята представа за меню на едногодишно. И аз съм хора- имай милост- не ща да кисна по цял в кухнята. Но за "салатката" е добра идеята- още повече, че сега се изгражадт навиците и е хубаво да се научат да ядат сурови зеленчуци. ЗА съжаление- освен моркови- други сурови зеленчуци мога ли да предложа на 1 годинка. Домат, може би, чушка? А зеле?
kеit , браво!

# 640
Мами, дайте ми идея как да науча моята коконка да хапне и малко супа, или друга течна храна - минала е на хляб с месо, хляб и сирене, хляб и зеленчуци....и хляб и плодове - кво да я правя не знам. ooooh!

Окич, на Рая и давам по малки парченца краставица - много и харесва... Peace

# 641
  • Варна
Сърничката и Дарка, аз съм си записала това инфо от Косе Босе, на мен ми беше много полезно:

"ЗАПЕК

Причини за запек при захранване:
- стомахчето не е свикнало с твърдата храна, има нужда от време
- достигнато е голямо количество пюре прекалено бързо
- не се дават достатъчно течности (мляко, вода)
- пюрето не е било разредено в началото и е затормозило стомахчето

Как да се избегне запек при захранване:
- първата храна се дава 7-10 дни, следващата поне 5-7 и т.н.
- прави се гимнастика с крачетата (на тази възраст все още помага и е безобиден метод за справяне със запека)
- повече кърма преди/след пюрето (както и достатъчно мляко в рамките на деня)
- със захранването се предлага вода (не е задължително детето да пие)
- дават се 1-2 лъжички леко затоплена вода преди пюрето (подобрява перисталтиката)
- може да се влияе чрез кърмата (все пак детето е основно  на кърма)

Запек е налице когато:
- детето пропуска повече от 4-5 дни
- изхожда се трудно и твърдо
- коремчето е подуто и болезнено"

# 642
  • София
Просто се чудя това вечерното мляко вместо вечеря от твърда храна ли ще го давате?

Честно казано при нас положението с яденето е такава разправия, че едвам удържам 3 пъти дневно борбата, камо ли 4-ти... Калин "вечеря" = суче след банята. Нямам представа дали някога ще провечеря като другите деца  Embarassed

Yana-barborana, чети етикетите, преди да купиш, това е единственото решение. Чисто ръжени сухари има Клевър на Билла, но имат сол.

Тони, аз пробвах всички идеи, които ми дадоха: да ям пред него, показвайки колко е вкусно; да предлагам по много пъти на ден; да предлагам докато играе и т.н. Дъъълго време без ефект, но ето, че днес хапна 3 лъжици от моите овесени ядки с кисело мляко, а преди време се "излъга" и подхапна зеленчуковата ми супа (аз се облизвах и на всяка лъжица казвах "Ау, че вкусно!")

# 643

Също така онзи ден взех и пшеничени и УЖ ръжени сухари. Еми познайте - в ръжените има и пшеница. Няма ли само от ръж на пазара? Освен със сухар с какво друго мога да й я вкарам? Има ли такива каши???  Thinking Thinking Thinking

Яна, и аз търся да купя ръжени сухари за въвеждане на ръж, но не мога да попадна на чисти. Ще се радвам някой да ни насоччи към марка чисти ръжени сухари без пшеница. Готова каша само от ръж няма.

# 644
За жълтъка-и аз започнах с 1/4 но не съм давала всеки ден,а през ден и аз започнах,когато навършихме 4 месеца.После докато навърши 7месеца да стане жълтъка половин за ядене-да даваш половин.Аз спрях да го давам от 2седмици,но миналият ден разбрах,че съдържа калций и пак ще започна да й го давам Peace

Общи условия

Активация на акаунт