Примерна схема за захранване - 23

• 23 758
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
От днес смятам да въвеждам глутена с чиста овесена каша, та съм в дилема как да го въведа newsm78
Единият въриант  е да добавя в безглутеновата кашата, но пък нея я давам късно: към 18,30-19,00 часа
Другият вариант, относно който  също се колебая е да добавя  към зеленчуковото пюре, но пък в него слагам жълтък. Удачно ли е смесването и с жълтъка?

# 706
Непоносимостта към глутена се появява с натрупване.
Така че и да дадеш на детето си в 19 часа каша, в която си добавила овес, едва ли нещо ще му навреди.
Също така предполагам, че и количеството ще бъде малко.
Ако те притеснява даването на овес с жълтък, може просто да не добавяш последното. Няма нищо да му стане да яде един ден зеленчуковото си пюре без жълтък.

# 707
благодаря Франческа,   bouquet

# 708
Ох, настанихме се най-сетне на смолянска почва, цяло преселение на народите беше ooooh!
Изчетох ви все пак и имам 2 въпроса:

1. Франческа - когато даваш този десерт (ориз и плод) - вместо каша ли го даваш, следобед?
2. Даването на плод+АМ сутрин, като второ хранене за деня (в 6 сутринта АМ, в 10 плод с мляко) - добре ли е, или закуската трябва да е тип "попара" (с повечко протеин за енергия)? То при нас май се получава не точно като цяло хранене, ами просто някакво хапване преди сериозния обяд Thinking
3. Глутеновите храни, когато са вече въведени - редовно всеки ден ли се дават, или не е задължително?

П.П Новата тема я скалъпих преди малко, с огромната помощ на Кейт, която е редактирала всички неточни линкове от първа страница, за което много й благодаря! Ако все пак някой пусне тема преди мен, нека ми пише, да му пусна корекциите и да ги сложи на първа страница  Hug

# 709
1. Стеф, да ориза с плодове давам за следобедна закуска, вместо каша.
2. Ако детето издържа 3,5 часа след подобна закуска о.к. Но е хубаво да си прецениш колко калории дневно приема и дали не се налага сутринта да му дадеш нещо по-калорично
3. Аз гледам всеки ден /въвела съм глутена преди 3 седмици/ да има по нещо, в което присъства и той. Ако следобедната закуска е безглутенова, слагам овесени ядки или пшеничен грис на обяд в пюрето.

И благодаря предварително на теб и Кейт за новата тема!

# 710
или закуската трябва да е тип "попара" (с повечко протеин за енергия)?

"трябва" да е тип "попара", защото така съветват българските лекари и защото традициите на българския народ били такива ...  hahaha странно, май не съм от българския народ!

Протеините не носят енергия (тоест не се ядат заради енергията, която носят, а заради градивните елементи в тях - аминокиселини примерно). "Попарата", зависи как се приготвя, но по правило не съдържа повече протеини. Освен ако не е с МНОГО сирене, но тогава по-скоро носи традиционните за българския народ излишни мазнини ... Плодовото пюре с добавено сухо АМ към него е с доста по-привлекателен химичен състав.

newsm78 всъщност, колко сирене слагате в попарата?

# 711
Искам да ви попитам по колко течност давате на дечицата? Моя бебчо яде на обед 120гр зеленчуково пюре и следобед каша или плодово пюре по 80 гр. От 3 дни стигнахме до 120 мл чайче на хип/чиста вода не ще и да помирише/, макар и с много рев и дърпане успявам да я дам. Мислите ли че е достатъчно като количество?  А запека евентуално дали завси от количеството приемани течности?

# 712
Аз си мисля, че течностите се изпишкват и нямат общо със запека.. както и супите, всъщност. За последните зависи само какво съдържат, ако има нещо запичащо в тях няма значение, че самата храна е течна.  Peace Моята дъщеря пие... по малко вода. Чай и сок не съм предлагала никога. Вода пие винаги, когато предложа, но аз често забравям. Има 2 незаместени хранения с твърда храна, останалото е кърма, а памперсите винаги са добре опишкани, затова и не се замислям над водата. Милилитри не следя, защото пие от чаша.  Peace
Стеф, не давам глутен всеки ден. Давам го само с каша по 1-2-3 пъти седмично /както ми дойде/. Когато започна да давам и закуска ще е всеки ден, мисля.

Аз пък имам въпрос за млякото... Прясно или кисело... Повечето мнения са за след годинка. Идеята ми е след известно време /но пък не чак след 1година/, когато започна със закуската мога ли да варя кус-куса в мляко, а не във вода? Мога ли да давам кисело/прясно мляко с бисквити/овесени ядки? Чуденката ми е, понеже... сирене сега може, пък мляко след навършване на година... защо?

# 713
  • на последния етаж
Здравейте момичета!

Чета, чета и вместо да ми се изясняват нещата с тази сложна за мен тема, като че ли все повече се обърквам. Яна вече навърши шест месеца и мисля, че е време да започнем да опитваме нови вкусове. Досега е била на изключително кърмене. Реших да следвам схемата:
зеленчуково пюре с ориз –-> оризова каша –-> плодово пюре –-> месо –-> глутен –-> масло –-> сирене
Колко зеленчука обаче трябва да въведа преди кашата (от постовете на Косе Босе става ясно, че повечето зеленчуци се въвеждат 8-10 месец, като първи подходящи остават: тиква, картоф, морков, пащърнак и евентуално зелен боб...)? В рамките на месец след началото на захранването ли да премина към каша?

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 15:26 от Луничка

# 714
Аз пък имам въпрос за млякото... Прясно или кисело... Повечето мнения са за след годинка. Идеята ми е след известно време /но пък не чак след 1година/, когато започна със закуската мога ли да варя кус-куса в мляко, а не във вода? Мога ли да давам кисело/прясно мляко с бисквити/овесени ядки? Чуденката ми е, понеже... сирене сега може, пък мляко след навършване на година... защо?

Можеш да ползваш мляко за приготвянето на храна. Сиренето не измества кърмата, за разлика от млякото - това е разликата. Все пак, ако дадеш на детето една чаша прясно мляко за пиене днес, и утре, на третия ден може и да искаш вместо мляко да дадеш кърма, но няма да имаш такова количество, ще е намаляла (това са причините да не се препоръчва млякото КАТО НАПИТКА до 12 месеца).

# 715
Благодаря, значи мога да варя кус-кус в мляко Simple Smile Нямах предвид като напитка... като "застройка" на "супа" или нещо подобно...

# 716
Освен Бибона никой не ми отговори за нашия проблем с алергията към царевицата...  Sad

Тамъм с 300 зора намероих натурално царевично нишесте, сега както и усещах трябва да търся оризово. Бихте ли ми казали поне къде има такова? Благодаря предварително!

# 717
Ами Янче как да ти кажа, като не мога. Иначе оризово тъкмо писахме, че трудно се намира. Можеш да го правиш с ориз варен  Peace

# 718
Чуденката ми е, понеже... сирене сега може, пък мляко след навършване на година... защо?[/b][/color]

И аз винаги съм се чудела същото, много ме обърква тази тема с кравето мляко!  #Crazy Май има значение начинът на обработка на млякото. Едно е прясно за пиене, друго е под формата на сирене, кашкавал, кисело, но точно не знам кое как и защо  newsm78

# 719
Ами Янче как да ти кажа, като не мога. Иначе оризово тъкмо писахме, че трудно се намира. Можеш да го правиш с ориз варен  Peace

Еее Алегорийке хайде сега, и преди бяхме писали кои зърнени за без глутен, ама ти си питаш Wink Аз прочетох, че е трудно за намиране, но все пак питам АКО някой го е намирал да сподели къде Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт