Прекрасна пролет идва и обзема пролетното настроение наш'та Юнска тема!

• 39 429
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Маги свикна с гърнето около 20-я си месец. Много бързо, за седмица. Преди това не бях правила никакви опити. Навън се е налагало често да я изпишквам, точно в периода на учене. Не съм изпитвала никакви притеснения. А и рискувах да объркам детето.
Сега Ясен вече е на нейната възраст и няма никакъв напредък с него. А около 9-я месец почнах да го запознавам с гърне и тоалетна.

# 121
  • Miami
Привет момичета  Hug

Гърнето и на мен ми е болна тема. Преди един-два месеца, когато му се ака започва да сочи гърнето, да ръмжи и да се напъва. Сега започва направо в памперса и ако не го видя да се напъва и потръпва няма да каже нищо. За пишкането изобщо не дава никакви индикации. Когато го сложа на гърне пиша и ака, но се мъчи да става. Вадя книги и разни други неща да го забаламосам. Като се стопли съм решила да го уча вече без памперс, но да не се каня много де.
Аз не знам защо изпитвате притеснения да изпикавате децата в градинките  newsm78 Никога не ми е било гадно като виждам майки да изпишкват децата на вън.  И дори и да има тоалетни не бих го натикала вътре. Офи много добре го е казала за кучетата  Peace

Хубав ден   Nature Sun With Face

# 122

Аз не знам защо изпитвате притеснения да изпикавате децата в градинките  newsm78 Никога не ми е било гадно като виждам майки да изпишкват децата на вън.  И дори и да има тоалетни не бих го натикала вътре. Офи много добре го е казала за кучетата  Peace

Хубав ден   Nature Sun With Face

Може би притеснението в момента идва от факта, че навън все още е студено. Едва ли на детето би му било приятно да е разопаковано в снега. На мен не би ми било.

# 123
Никога не ми е било гадно като виждам майки да изпишкват децата на вън.  И дори и да има тоалетни не бих го натикала вътре.

Аз не говоря за едното пишкане, а за голямата работа... съмнявам се че и на теб ще ти е приятна гледката, още повече ако нямаш дете и не ти е ясно, че малките не могат да чакат или да избират място, а и говоря за парк посред центъра, чиято тревна площ не е кой знае колко голяма и естествено знаете че малките тичат не единствено по плочките....
И въпреки че аз съм в позицията на майките вече, онзи ден видях как една приятелка с по- голямо дете да вършат голямата работа в храстите, където моето дете най- много се кефи да играе на криеница  Peace е пак не ми стана готино, ноо явно нямали са избор и въпреки това ще избягвам храста вече  Mr. Green не че в другите няма подобни изненади де...
охх тая тема е на по високо ниво и въпроса е защо нямаме свястни обществени тоалетни ами се озъртаме като мишоци по храстите  Crossing Arms
грешка.. не свястни ама изобщо никакви
miona как е  Мирелка ?

# 124
В действителност Маги не е ходила навън по голяма нужда. А ние много хайманосвахме. Беше април-май, когато махна дневния памперс. А зимата , когато вече беше на 2.5 години не помня какво сме правили. Май не съм я разсъбличала.

# 125
Алиса - благодаря че питаш за Мирела Wink. По добре е , но тези сополи не спират да извират, въоръжена съм със салфетки, дори едно руло т. хартия отиде, и няма спиране; продължавам да пръскам в носа; а тя хитруша, не казва, ами като мине с ръката и ги забърше и става голямо мазило по цялото лице- като някоя фабрика за сополи е Mr. Green. Все още е с кашлица, но въпреки подробно обрисуванат катринка я намирам за по-добре, по- свежа е и си играе днес, а предните дни все я унасяше и беше отпусната. Не знам дали сега по навик, или нослето й е запушено все още- а не би трябвало,  но диша само през устата, дори като яде или пие вода не диша през носа и се задъхва след като е отпила, все едно й свършва въздуха/дано сте ме разбрали/...

Аз също съм на мнение, че децата навън не търпят щом имат зор- няма значение какъв- отиди обяснявай на някоя възмутена г-ца защо правите това. Мирела все още не съм я изпишквала навън, но с кака Васи също като при вас Вери в периода когато свалихме памперса това беше ежедневно - какво да правим като няма варианти много навън- бягаме по храстите...и по голяма нужда също ходихме веднъж - но мама след това старателно изчисти...
Аз съм по скоро възмутена от това, че сега времето като се стопли и започнем да излизаме навън по дет. площадки в пясъчниците е пълно с кучешки акита, а нашите деца обичат точно там да играят...

# 126
  • варна
 Според мен се намират тук-таме заведения с прилични тоалетни. Аз като излизам си набелязвам възможни пунктове, така да се каже, ако се наложи посещение за мен или детето.
  В парка разбира се няма толкоз прилични, по някоя хим. тоалетна предимно. Но пък моите деца съм забелязала че по голяма нужда си ходят предимно вкъщи, обикновено сутрин  и не се е налагало много често. Пишането навън не ме притеснява.
 Най-голамо затруднение бях срещала като отидем на плаж извън града и от къпането явно се засилва перисталтиката на баткото, там вече търсехме храсти Mr. Green Ама гората е голяма.

# 127
  • София
Я да ни видите каква е голяма девойка вече наша Марина

http://lh5.ggpht.com/_BsSc9sI6D4w/S58ho6AuiBI/AAAAAAAABIU/op5OY9 … s800/IMG_0754.JPG
http://lh3.ggpht.com/_BsSc9sI6D4w/S58h1giVrdI/AAAAAAAABIg/fVH_e8 … s800/IMG_0759.JPG

Някак си изведнъж осъзнах, че е пораснала...

# 128
Я да ни видите каква е голяма девойка вече наша Марина

http://lh5.ggpht.com/_BsSc9sI6D4w/S58ho6AuiBI/AAAAAAAABIU/op5OY9 … s800/IMG_0754.JPG
http://lh3.ggpht.com/_BsSc9sI6D4w/S58h1giVrdI/AAAAAAAABIg/fVH_e8 … s800/IMG_0759.JPG

Някак си изведнъж осъзнах, че е пораснала...

Чаровница!  Hug

# 129
  • София
        Здравейте и от нас,
ние сме от отбора с вирусите,лепнахме си нещо и от неделя и двамата с Викторчо сме болни,кашлица,хрема,висока темп. абе всичко...даже съмнения за пневмония ,но за голяма радост не сме стигнали до там...Обаче тази температура почти постоянна ме трвожи и кашличката ,дано скоро да се оправим че ми омръзна от гадните вируси.

miamp честито ,бъдете много щастливи Simple Smile

marvele много е сладка, голяма красавица!
  Бюти Hug, спокойно той бебчо ще си реши каде точно да се появи Rolling Eyes
  offioly сподели нещо относно самостоятелното хранене,че моя изобщо няма желание да се храни сам Confused
  ии браво на послушното момче,а относно карането на ски догодина може да се запишете заедно в ски училище с Митето Laughing

# 130
marvele, голяма чаровница с голееми очи!  Flutter Да е жива и здрава  Hug

За изпишкването..общо взето във Варна понаправиха няколко сносни тоалетни, ако няма в близост заведение..може и в храста. Няма как, случва се..
Лъчезар не се съблича и облича сам, макар да се опитва понякога упорито, но доста успешно събува и обува обувките си. Тия дни занимание номер едно е обуването на ботушките му- справя се съвсем сам, при това нацелва верния крак, че ги и закопчава  Laughing И после седи в нас с ботуши, защото не дава да се събуват...

# 131
Марвеле, прекрасна е Марина! Да е жива и здрава! Очите са и страхотни, магнетични!  Hug

# 132
marvele пиши имен в фен клуба на красавицата Марина  Heart Eyes Hug

# 133
Не знам дали сега по навик, или нослето й е запушено все още- а не би трябвало,  но диша само през устата, дори като яде или пие вода не диша през носа и се задъхва след като е отпила, все едно й свършва въздуха/дано сте ме разбрали/...

О, да, много добре, разбираме и ние сме от този отбор. Вече започнах да си мисля за разни "задни хреми" и др. подобни Thinking И аз вече с нетърпение чакам затопляне не времето, а то днес валя сняг.

Ние днес имахме тържество за 8-ми март. Но повечето момченца като видяха майките си и ревнаха и малко какафония се получи, но иначе бяха толкова сладки облечени като кокиченца и минзухарчета Heart Eyes

Марвеле
, наистина си имаш една порастнала госпожица. Да ти е жива и здрава Hug

# 134
 Marvele - много сладка Марина, с тези огромни очи Simple Smile

Галче - ще чакаме снимки от тържеството;)
А за хремата - да винаги е задна при нас и трудно минава...

Лека вечер от нас- тук вече целия отбор е приспан барабар с таткото  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт