Прекрасна пролет идва и обзема пролетното настроение наш'та Юнска тема!

• 39 433
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Благодаря за милите думи Simple Smile

Пораснаха вече децата - понякога ми е мъчно за бебешкия период.

Аз мисля да обявя началото на бебешкия пубертет при нас. От няколко дена започна да казва "Не", "не икам" и т.н. за щяло и нещяло. Комай така се започва, а??? На мен все още ми е смешно, но......

# 136
... но скоро няма да ти е  Joy мамите с по големи деца знаят  Wink

Марина е страахотна ще разбива мъжки сърца с тези чаровни очи,
 абе всички са ни страхотни... нашо лошо няма нали така  Flutter  Hug  

# 137
Здравейте момичета,
по въпроса за гърнето-с Васко започнах опити на годинка и два месеца-научи се за два дни , а бях приотвила десетина чифта гащички да сменям на ден,видя едно момченце да чурка в парка-ах този парк  и чуркането навън Grinning и това явно го амбицира,започна да чурка прав ,първите дни се стискаше и аз го проверявах на половин ,един час,
след това сам си казваше,
при него трудния момент беше акането.....,но това е друга тема,дано не я патите като нас...,
за София смятам да процедирам по същия начин-махам памперса, слагам гащи и дерзая в морската градина,за сега е по-схватлива от Васко ,дано и  с физиологичните нужди да е така,
иначе сутрин си чурка в гърнето,но не съм сигурна ,че го прави съзнателно,
бебето Вяра пък спи и яде-кротанка,дано е все такава.....
хайде да идва това топло време.....сили нямам да стоя все в къщи Grinning

# 138
Ейййй, petiu6a, тези дни тъкмо за теб се сещах, и се чудех къде зачезна  Hug  За самостоятелното хранене, както и за повечето останали неща, не мога да споделя нищо конкретно. Ако питаш мъжа ми, ще даде най-простото обяснение - Нас ни мързи да се занимаваме с Митко, и той сам си се учи на всичко, когато му е дошло времето  Joy В общи линии е точно така. Нищо не сме правили, ако, и когато, той реши да върши някаква дейност, стига да не си вреди очевадно (или очеИЗвадно!) изобщо никой не го гледа и не му се меси. Не знам дали е правилно, ама така се получава.

Мирелка голяма хубавица  Heart Eyes

# 139
Марвел,Марина  ще  разбива  наред мъжки  сърца  Wink много  е  сладка  Heart Eyes

Говеорих  с  възпитателките  на  Зара  вчера ,невероятно ми  се  стори  че  толкова  бързо и  леко  се  съгласиха  на  съдействие, но  е  факт,уговорката  ни  е  след  два  месеца  да  махаме  памперса и да слагаме  директно   гащи,само  се  моля  времето  да  не  ни  изиграе   шега  и  да  е  като  миналия  юни ....

Миона,  не помня какво  ти  беше отношението  към  клеевата  тинктура , но  ние  я  прилагаме  често  при  нужда  в  разумни  количества и  си  действа  безотказно  Peace  сополите  не  са  рядкост  и  при  нас  ,но  с  нея   винаги  ги  хващаме овреме и пресъхват  бързо  Peace  Hug на  Мирелка  

# 140
Офи тя и Мирелка е същата хубавица, ама ти сигурно Марина имаш предид  Whistling

Стана ми смешно  Laughing понеже си викам ..божее бременен мозък ... бях забравила какво е  Hug  Hug

Моя убавец нещо много натежа тия дни, като се разяде няма спиране, пък му избиха долните кучешки зъбки  newsm78 уж не се яде като излизат зъби, пък той винаги обратната я кара.Завърза едни кълчици  Laughing едни гривнички има по ръцете като бебенце е. Не че се оплаквам, обаче не мога да си обесня как до преди 1 мес не можех нищо да натикам в устата му освен супа и мляко, пък сега мели всичко наред  Crazy аман от периоди..

Нас ни мързи да се занимаваме с Митко, и той сам си се учи на всичко, когато му е дошло времето  Joy
Аз пак не мисля че е мързел, просто сте осъзнали верния отговор- и не виждам смисъл да се пънем да обесняваме нещо като виждам че не му е дошло времето.
Просто виждам че когато му дойде вермето- с каква лекота и бързина си научава всичко сам детето, няма смисъл от болни амбиции, каквото му е заложено и в по- късен етап с наша помощ, ще се развие.
Сега не е голямото геройство- кой колко пъти е улучил кукото и кой кога е сглобил конструктора, просто на който кагато му е време.
Тези дребни неща не са определящи бъдещото умствено развитие на детето и радват единствено и само нас- родителите... е и някоя друга баба  Mr. Green

Мая успех и на вас и на нас и на всички юнчета, дано няма спарени от памперси дупета това лято  Peace

# 141
Maimp- дано все такава кротушка да е Вяра!!!

Marvele - много рано пубертета при вас нещо Simple Smile))) и при нас аман от периоди и настроения. Днес голямата ме извади извън релси- рева, тръшка се, не искала да ходи на гимнастика, щяла да се отписва Mr. Green и след има няма 10-15 мин. ухилена и спокойна влезе в залата  все едно нищо не е било, само че на мен вече не ми беше толкова весело...

Мая - благодаря че ме подсещаш, отношение към к. т-ра - винаги положително Simple Smile)), давах и на двете в началото на зимата/ти как я даваш на Зара/; за щастие нещата при нас днес са мнооого по-добре, засега само с Олинт я караме , гледам възможно най-малко шишенца, стъкалца, мазила да давам Sad...

Офи- да вземе и нас ли да ни домързи, че Мирела да се научи и тя самостоятелно да се храни, ама пусто като я видя да замахва с пълна лъжица наляво надясно и ми кипва и я взимам от ръцете й, тя ест. се сърди, но не за дълго..същото е и с чашата/обикновена/- тъй като нашата кака много често си оставя чашата с вода или сок на масата, а Мирела е доста бърза в ръцете- грабва я и от страх да не й я вземат се олива цялата; днес пак я пробвах с чаша да пие на глътки...ама ми се струва че й е рано, а пък и няма за къде да бързаме засега.

Офи тя и Мирелка е същата хубавица, ама ти сигурно Марина имаш предид  Whistling

Simple Smile))) Благодаря!!! А аз чак тръгнах да проверявам дали не съм постнала наша снимка тук без да се усетя Wink)

Alisa - браво за апетита на Ивчо, Мирела пък е точно обратно- преди се хранеше много добре, а сега не иска, дърпа се и хапва по малко...

И  ето малко снимки на Мирела от мин. седмица от един дет. рожден ден:
поигра с топките похапна малко..
и накрая си почива изморена от купона Simple Smile)))

# 142
Прекрасна е Мирелка  Hug и тези сладки бузкиии.. Heart Eyes

# 143
Ами срам не срам, ще си призная, че само с телефона снимах тържеството, защото не взех фотоапарата Blush. Напоследък забравям повече, откакто когато бях бременна ooooh! В деня на тържеството и количката забравихме да занесем на яслата и в резултат Диди се прояви като пешеходец на средни разстояния и вървя 20 мин. пеша Heart Eyes

За яденето, Диди беше станала доста добра в храненето сама, но после отиде на "бабин дом" и за 1 месец й остана само мерака да яде сама храните, които се ядат с пръсти Laughing Иначе с чашата, вече рядко имаме инциденти. Диди е голям любител на "чайчето". То това май е и първата й дума hahaha Но да ми е здравичка, всичко ще се научи.

А като си говорим за постижения, ето ни го най-новото със строителя: http://www.youtube.com/watch?v=SF7xdGxgX6c

Миона, много е сладка Мирелка. За Олинт-а моето лично мнение не е много положително, пак е с Ксилометазолин. Аз пръскам само Стеримар, а докторката при упорита хрема изписва Макситрол. Те уж са очни капки, но за какво ли не ги изписват. После чух, че и за ушни възпаления ги дават Rolling Eyes

Нещо за среща утре във Варна Party, че и времето ще е хубаво Hug

# 144
Благодаря момичета за милите думи Wink))

Галче - изумена съм от твоята принцеса- първо пъзелите, сега този конструктор - много сръчна в ръцете- БРАВО!!!! Мирела също много обича да строи замъци, но с големия конструктор с кубчетата..Ама и Диди като Мирела си играе тихичко; ние имаме някъде на село същия конструктор "зазимен" още от кака, ама ти ми даваш идея да си го върнем тук и да видя дали ще й хареса ....
А това за забравянето - и при мен е така, сигурно от смяната на сезона - пролет идваааа Simple Smile)))

Стеримар е доста слаб за такава хрема ми каза лекарката, първо й изписа да пръскаме със спрей- имах Виброцил/много уважаван от мен  Mr. Green/ и след впръскването трябваше да слагам капки- Цилоксан- с широкоспектърно действие са- по принцип са за уши и очи, но ние ги слагахме в носа; същите капки помогнаха много на кака й зимата като й се възпали ухото/бяха й изписани от УНГ специалист, който ми каза да ги запомня много добре /...след като свърши Виброцила и капките, започнах да я пръскам с Олинт за деца сутрин и вечер...

Лек и усмихнат ден от нас момичета!!!!

# 145
Миона, както  казах  само  при  нужда  и  го  давам  ,капя  в  млякото ,съответно  на обяд  и  вечер ,къде  по  4  къде  по  6   капки ,като  я  видя  че  вече  се  освества  ги  намалявам  с  по  две и  после спирам, но  и  на  детска  ходим, опитаха  се  да  ме  изплашат  в  детската  че  кашляла  пак,но  не  им  се  връзвам  много, иначе  тук  си  спи  на  обяд  вече  на  отворен  прозорец  и  кашлицата  вкъщи  я  няма , Мирелка  е  такъв  бонбон  Heart Eyes , а за  сръчноста  на  Диди Зара  може  само  да  и  мечтае smile3501 на  нея !!! Забелязвам  при  Зара,  че  от  бързане много  неща  пропуска и  следващото  е  вече  да  се учим  на  търпение... иначе  и  ние  с  чашата  вече  нямаме  проблем,даже  любимото  е  преди  ядене  да  сипва  от  нейната  чаша  в  моята  и  обратно   Mr. Green после  бърше  масата и  такива  дивотийки
Айде  лек  ден  и   приятно  следобедно   Coffee-нце   Wink   

# 146
  • София
    Добър вечер,
от днес положението при нас е малко по-спокойно и реших да ви проверя как сте тук Rolling Eyes

Да ви се оплача малко ,ние с Вики изкарахме доста тежка седмица 6 дни с температура до 39градуса..беше истински кошмар,и днес като чух думичката "па-пам" отново сърцето ми се изпълни със спокойствие и оптимизъм Simple Smile
Веси благодаря ти за съветите Hug

Галче  Диди е страшна.. много е задобряла с тези строители!

offioly и аз се сещам за теб ..значи мързелувате аа ..днес примерно оставих Викито да яде сам ноо,след 2 мин го поглеждам и паничката изсипана и човека гребе ли гребе да върне съдържанието в купата,но не предполагах че така добре държи лъжичката и така хубаво загребва...та заключението е следното "мързела" добре ни се отрази  споделяй повече неща от живота,оценявам ги Grinning

# 147
Е, благодаря ви! Ами отдава му се на детето Heart Eyes Аз вече се чудя с какво да я занимавам. Някакви идеи?

А междувременно, днес Диди пак е с температура ooooh! Вече ми идва в повече това боледуване. Измъчи се детето. Ще видим какво ще каже докторката утре, но ако е нещо по-сериозно пак ще трябва да ходи на "бабин дом" Cry

# 148
  • Miami
Добро утро, мацки  Hug

Гали, и аз съм впечатлена от Диди  smile3501 Страхотна е!

Забелязвам  при  Зара,  че  от  бързане много  неща  пропуска и  следващото  е  вече  да  се учим  на  търпение...
И Жорко е супер нетърпелив. Ако нещо не може да го направи веднага, започва да го блъска и го хвърля, вика, нервничи. Голям бързак е.

Жорката е далече още от пиенето от чаша. Само празна му я давам или със съвсем малко вода вътре. Мъчи се, понякога успява, понякга не.

Ами това е от нас за сега. Ставам, че ще ходя да видя малкото бебе какво си прави  Heart Eyes

# 149
и аз съм впечатлена от Диди, просто е невероятно сръчна, не мога да повярвам, че са на една възраст!

А за боледуването - и ние бяхме така, та се принудих да наема детегледачка поради липсата на баби и да го спра от ясла за известно време.

Дамян яде сам и пие от чаша отдавна, но това не му пречи пак да обръща купичките и чашите в знак на протест!

Някой беше писал за забравянето - аз съм в постоянна деменция! Забравям всичко и по много!
за това се сещам в момента, пак ще пиша!

Общи условия

Активация на акаунт