Прекрасна пролет идва и обзема пролетното настроение наш'та Юнска тема!

• 39 445
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
здравейте,
аз не пиша, защото отново се боря с гадните болести. 3 дни на ясла = бронхит, и то със спазми, астматичен задух и свиркане като филхармония. Прекарахме празниците така - мъкнейки една торрба с лекарства, докато напазаруваме още една. Писна ми от тези болести, а се измъчи и детенце. Не помня от кога за последно е имало ден, в който не съм му слагала нещо в носа. Побъркахме се!
та заради черните ми мисли, спирам да почерням темичката...

# 196
При  нас  едно  и също-  цицини ,капризи  заради  пред  пред  последния  избиващ зъб, от  ден  на  ден  гледа  децата  и  се  учи  че  мама  не  е  за  това  да  и  се  качват  постоянно  на  главата ,а  и  да  се  гушка  и  от   време  на  време  да  се  слуша  Laughing ,даже  днес  като  ми  видя  кръста  , че  ми  е  гол като  и  оправях  клекнала  шкафа  дойде  зад  мен  погъделичка  ме,цунка ме ,и  чак  след  това   ми  дръпна  блузата  да ми  закрие  кръста -  в  такива  моменти  забравям  всичките  и  дивотии...

# 197
Здравейте, момичета   bouquet
Не съм писала от много време, но ви чета през ден  Wink

Ние сме добре, Ина е здрвичка (пу-пу), само 2-3 дни бяхме и двете със сополки и това е.
Тя вече говори много, прави изречения по 3-4 думи, понякога и род/число нацелва и много подробно разказва за всичко, което я е впечатлило.
Храни се сама, често и мен и татко си храни и ключова дума за всичко и във всичко в момента е "сама".
Иска да прави всичко, което правя аз - само дебне да стигне до парцала или до метлата и започва да ми помага  hahaha
Само с памперса нещата са до никъде - когато я видя, че се готви за действие, и тръгна да я слагам на тоалетната чиния, се сърди много и въобще не върши нищо после  ooooh!
Но, борбата започва де, до няколко дни ще махна папмерса и ще караме на гащички с тензухче, докато свикне, надявам се да е бързо.
Зъбите и при нас са мъка, в момента растат 2 предътника и още 1 и 1 кучешки са готови и много се тормози мишлето, най-вече нощем - буди се по 100 пъти.
Ами това е за сега  Simple Smile

Поздрави на всички майчета и дечица  Hug!

# 198
От мен 2 снимчици Simple Smile

Станал е много своенравен и капризен, но в същото време нежен, подреден, внимателен и съобразителен. Близнак.
Зъбите в устата му са 16 от края на октомври. Мъчат го повече от колкото трябва и от време на време поседните 4.
Яде сам, започна и вода да пие самостоятелно от нормална чаша. С говора- наникъде, на неговия си език в повечето време. Гърнето/вецето също е трагедия.
Гледаме си се двамцата- по разходки, срещи, сбирки...

# 199
лелее Вери какъв красавец си имаш,има да пленява женски сърца  Heart Eyes Hug
и с много яка тениска  Peace

# 200
# 201
Леле Вери страхотни сте  Heart Eyes много лъчезарни усмивки, Ясен голям пич, а косата на каката направо ме разби... прекрасна е   Grinning

И Ивко упорито неще да проговаря, освен че вече пита за всичко "кой е" било за животни, предмети или хора.
Казва отделни думички но малко, онзи ден в планината случайно каза гъбка и ние после с баща му го побъркахме след това- кажи гъбка, кажи гъбка   Joy  еии не и не. Много се радвам на дечицата които вече си "общуват" по нормално с големите  Hug но тази радост и за нас предстои.
С памперса сме до никъде  newsm78 в този момент не ми стига ума как мога да го сваля, а си мислех че ще е по лесно на пролет, остава надеждата и лудото пране за лятото.

# 202
Мерси, мерси. Simple Smile
Думата гъбка за Ясен е много сложно. Онзи ден съвсем случайно каза баба. Повтори го няколко пъти и престана. Сякаш искаше само да ми покаже, че може. Иначе аз го разбирам като казва долу, кака, Маги, виж, гледай, не знам, но не са ясни думите.
Относно памперса- ще го оставям по голо дупе или гащи още малко като се затопли. Разбира, че не трябва да си върши работата в памперса, но идва да ми каже вече като трябва да го сменям. Обръща се с гръб към мен и си показва дупето, хваща ме за ръка и ме води в стаята или банята.

# 203
  • София
            Верии

"Станал е много своенравен и капризен, но в същото време нежен, подреден, внимателен и съобразителен. Близнак"

Добре го каза..много точно определение!!

# 204
  • София
Ехоо, здравейте Simple Smile
Малко включване и от мен, да не ни забравите.
Нещо напоследък все не намирах време да пиша, но гледах да следя какво сте писали.
Ние сме добре, Яна е за малко на гости в Бургас на баба и дядо, аз уж да си почина, но ми е едно такова тъжно без нея.
Расте, прави много бели, много говори, много пее - въобще голям сладкиш... Страшно е забавна в приказките, вече прави и по-сложни изречения със "защото" ("щото"), "обаче" и то напълно правилно смислено употребени. Понякога, след като каже нещо, накрая завършва с "чу ли?" Тия дни си беше ударила главата и се оплаква на куклата: "бебе, удари 'лата (главата)" И тя иска всичко да прави сама, нищо, че не винаги и се удава.
Но и ние сме все още без напредък с памперса. Всъщност аз исках да изчакам да мине зимата и тогава да я пробвам. Сега от май месец съм решила да го махна и да я оставям да се напишква, за да види, че не е хубаво с мокро дупе. Иначе си казва, когато ака, но не и преди това...

Много са ни пораснали дечицата, страхотни сладури виждам по снимките! А такива моменти, като този, който описва Мая, наистина те разтапят... Да са ни здравички да ни радват!

Целувки на всички дечица и лека вечер от мен  bouquet

# 205
Привет и от нас Hug

Станал е много своенравен и капризен, но в същото време нежен, подреден, внимателен и съобразителен. Близнак.
Зъбите в устата му са 16 от края на октомври. Мъчат го повече от колкото трябва и от време на време поседните 4.
Яде сам, започна и вода да пие самостоятелно от нормална чаша. С говора- наникъде, на неговия си език в повечето време. Гърнето/вецето също е трагедия.

Вери, едно към едно все едно описваш Диди.
Ние за празниците бяхме при баба и дядо на "дооздравяване". Утре я пращам пак на ясла. Да видим този път колко време ще ходи ooooh!
То малко вече мина Великден, но да видите Диди какво прави с яйцата Joy
http://www.youtube.com/watch?v=jO7lDAzIfk4

Днес да я похваля сама се качи по стълбите, като си мислеше, че я държа, а аз само си държах ръката до нейната Wink.
Още нещо ново, днес за пръв път тя започна ролева игра без мое участие. Както беше построила "къщичка" със строителя. Махна едната част и я направи на паничка Laughing и започна да храни бебета, животни, себе си, че и мен hahaha

Алиса
, и ние с Диди така с "пате". Каза два пъти и ние после само й повтаряме пате та пате... Казва само основни думи като Диди, мама, тати, баба, дяди, тау (за чао), дати (за здрасти) и тайте (за чайче). Но пък толкова отчетливо и ясно ги казва, че като каже мама и ми разтапя сърцето Heart Eyes
Другото, което казва е, кое на кого е. Простираме дрехите, тя ми ги подава и казва "Диди", "мама", "тати", според това каква дрешка ми подава.

Обаче за гърнето, трагедия е меко казано. Не знам не й ли дразни на дупето, но може и 1 час да седи наакана, ако аз не й помириша дупето.
Не мога да я разбера. Иначе абсолютно всичко разбира. Като й кажа, ела да ти помириша дупето и веднага идва при мен и си обръща дупето Rolling Eyes
И ако я сложа на гърнето, пиша, ака. Но никаква самоинициатива Thinking Има ли други такива деца?

Блу, браво на Яна.Тя беше отличничка по говорене още на Казанлъшката среща Hug

# 206
Привет и от нас.  Grinning
Да драсна 2 реда, докато сте се разписали и вие...
Вери, Ясен е голям сладуран. Всички дечица са страхотни  Hug
Лъчезар говори, опитва се всичко да повтаря и прави прости изречения с объркан словоред или род, напр. "Тати сокчи паи", "Мама бос"(мама е боса), има доста сладки попадения, които искрено са ме разсмивали..Напоследък се е научил като му дадеш нещо да казва "Мисииии" и Благодаря казва, но него го смотолевя нещо  Laughing Слага си и ръката пред устата като кашля (ако не забрави  bowuu) Сега е на вълна Коли, все иска да кара бу или ко'а и дори се опитва да отваря вратите на колите пред блока  ooooh!Заиграва си се сам...А от детската площадка си тръгваме винаги с рев. Ако види дете да се люлее силно казва с наставнически тон "Не силно!Не силно!" И ходи на най -високите и завъртяни пързалки, направо изтръпвам да не излети. Много е самостоятелрн, приема помощ само, ако стъпалата са много "Соки" (високи) А,ако реша да си тръгна без него изобщо не тръгва след мен..поглежда ме, врътва се и си тръгва подир мисълта  ooooh!
И така растем ние.Понякога е своенравен, понякога слуша, не е от най- подредените, но пък не търпи да е изцапан, не е много любвеобилен..никога не ме е целувал напр, но слага някоя плюшена играчка на бузата ми и издава звук за целувка  Crazy Горд мъж  Laughing
Много мога да разказвам, ама и много ще ви отекча. Хубава вечер ви желая  Hug

Забравих да кажа, че с махането на памперса и ние сме до никъде, но тук вина имам аз и моя мързел, просто не съм достатъчно настоятелна. Иначе вечер в банята като пишка си хваща чурата и отбелязва, че го прави като тати  Crazy ...реално си опикава ръцете  Joy

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 22:51 от Роси*

# 207
И ако я сложа на гърнето, пиша, ака. Но никаква самоинициатива Thinking Има ли други такива деца?
Да- моето  Tired
Забелязала съм ,че  когато  е  болна  и  сме  си  вкъщи  двечките  повече  от  два  дена (визирам  съботно - неделните) след  постоянно  повтаряне  да  си  казва даже  и  гърнето  си  търси ,но като  задържим  фронта  от  към  болести  и  ходи  по  редовно  на детска  е някакъв  ужас ,а  явно  не е  само  вкъщи,защото  дупето  и  постоянно  е  мазано  с  крем в  детската, явно  така  се  заиграва  с  останалите,че още  не  и  идва  на  ума да каже  там,  че  е  за  сменяне  както  тук  след  тренировките  с  мен.У нас  действа  и  за  това  че  вкарвам  и  психологическия  момент  целенасочено  с една  книжка за гърнето - постоянно  я  четем  и  се  обясняваме  Laughing 

# 208
Галче, щом Диди се справя сама със стълбите вече, е готова за махане на памперс. Аз това съм го писала и друг път тук. Четох го навремето, когато Маги беше бебе. И не знам колко е вярно и каква е логиката. Особено при тези бебета, с които се практикува ЕБХ-то и такива, които са научени рано рано на гърне. Свързано било с развитието на някакъв прешлен. Каква е връзката не знам...

Роси, няма да отегчиш. Simple Smile
Аз също имам много да кажа за постоянните сладки изцепки на Ясен, но честно казано нямам нерви, наистина, напоследък да се занимавам с компа и да пиша. Твърде много време даже отделям да се взирам в монитора и често това ме изморява.

# 209
  • на края на света.....
И аз съм го чела това за връзката между самостоятелното качване на стълбите и гърнето PeaceМисля , че беше един от важните критерии за готовността на детето да контролира тазовите си резервоари т.е това настъпва долу горе във възрастта на която са нашите деца Simple SmileНие също успяваме 3,4 стъпала да изкачим без чужда помощ.
 София също е  до никъде с гърнето,денонощно сме с памперс.Казва си ,когато вече е свършила работата в гащите Wink.Все още се въздържам защото времето е  студено и няма да мога да насмогна на дрехи ако я оставя без памперс.Но дойдели лятото купувам 10 чифта гащички и започваме  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт