Прекрасна пролет идва и обзема пролетното настроение наш'та Юнска тема!

• 39 449
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Вери, много благодаря  bouquet Това е нещо ново за мен. Значи и ние като се стопли още малко и започваме по-усилените тренировки за махане на памперса Wink

# 211
  • София
Марина от месец-два ползва стълбището самостоятелно - по насърчение/принуда на баща си. И нагоре и надолу. (Веднъж си отворила външната врата и я настигнах на първото стъпало.... Добре че не може да си повика асансьора  Joy) Но за махане на памперс - не съм сигурна. Едно че не си казва, второ че в яслата са с памперси. Може би сега лятото ще започнем и ние тренировки. Иначе ако я питаш има ли ако, почти винаги казва истината. Но винаги постфактум....

# 212
Мани,моята  вече  и  асансьора  си  вика  сама, а веднъж  докато   прибера  пазарските  торби ,котката  избяга  ,тя  хукна  след  него  и  ги  заварих  на  долния  етаж-  един  комшия  излизаше  и  ги  чух  как  той  и  вика  здрасти,а  тя  мъдро  му  показва  котето  и  вика  Пайкииии- т.е.  е  падарка  на  Спайки  Joy ,не  се бях  смяла  скоро така

При  нас  проблема  с  обувките  става  голям, не  само ботушите  обели,но  и  едни  обувки които  само два  дена изкараха  Confused

# 213
Здравейте,
и ние имаме някои близки на вашите неволи (що ли?!?) - Вени има само 12 зъба и сега някакви май се появяват, защото все нещо бърка в устата и се белее вече. И вечер се буди и плаче (което преди не е правила, ама не знам дали е от зъби или от много превъзбуда) и само вика "няма, няма". Нищо не може да я успокои и изведнъж рязко се успокоява, става друго дете и си заспива.

Отваря вратите и също излиза. Това за стълбите може би наистина е вярно, тя много отдавна качва и слиза стълби като се държи само за парапета и отдавна свалихме памперса. Разбира се хубаво е да си казва детето, но в началото както казва Роси най-важно е постоянството. Трябва на 45 - 60 мин. да се изпишква и бързо се получава.

Вие ходите ли още с биберони? Ние не се отказваме при заспиване - особено вечер. 

Вече не дава да си говоря с някой, ако не й обръщаме внимание - кара се, вика "говоря, говоря", даже ни пошляпва. Голям нарцис. Ама иначе е голяма помощничка - носи каквото й кажеш, хвърля в боклука, в коша с пране, въобще опасна е.

Вери, затъжихме се за теб. Сигурно се занимаваш със сайта, щом толкова ти писва от компа. Не съм влизала скоро аз, ама сега пролетно трябва да минем на твоите изкушения. Ясен чуден, ама и аз искам такава "зелена" тениска ...

Някое ново бебе нямаме ли? Или още е рано?

# 214
Вери, затъжихме се за теб. Сигурно се занимаваш със сайта, щом толкова ти писва от компа.
Laughing
Той ми е като трето дете.

# 215
Марина от месец-два ползва стълбището самостоятелно - по насърчение/принуда на баща си. И нагоре и надолу. (Веднъж си отворила външната врата и я настигнах на първото стъпало.... Добре че не може да си повика асансьора 

Боби вика и асансьора, оключва и вратата сам, стълби качва сам от началото на зимата, в началото се опираше на стената, после не, но пишка, когато си реши на тоалетната или гърнето. С този нов маникюр ми е трудно да пиша, така, че целувки!

# 216
Привет и от мен Simple Smile
   Павел се качва по стълбите с малко опора, но за слизане сам и дума не може да става, държа го за ръката иначе направо се хварля надолу  Shocked
   Радост, относно бибата и моя син я търси само като заспива, но по-кофтито е че и спи с нея.  Confused Като му я махна по някое време poчвa да си опипва леглото да я намери и пак я лапва.  Crazy
   Скоро му купих нов биберон и вчера забелязах, че го е продъвкал и е на път да се скъса (на авент силиконов) не ми се рискуваше през ноща да треперя да не се задави ако се откъсне някое парче и го изхвърлих с надеждата вече да се откаже (нямах и резервен) Резултата е следния - заспа с малко повече зор, през ноща помрънкаше, но беше поносимо, в 5h обаче като се разбуди и като си го затърси се почна голям рев.  Sad В такъв филм не бях се вкарвала нито със зъби, нито с колики. По никакъв начин не мога да го успокоя, не дава нищо да му сложа в устата, нито вода, пробвах и с гелче за зъбите. В 5.30h му пуснах baby ейнстеин и до 7h сме гледали  филмчета на дивана Sad Днес купих нова биба, но се надявам да издържа и да не му я давам.  Embarassed Ако още 1-2 вечери е така и я забрави ще съм щастлива.  Wink
За отчета: Павел има 13 зъба, не говори много, но комуникираме усилено на неговия език Simple Smile) не спира да дърдори Simple Smile)
Поздрави момичета и целувки на всички страхотни юнчета Simple Smile

# 217
  • на края на света.....
Здравейте,момичета! Grinning
Ние махнахме бибата много лесно.Чак не очаквах,че толкова лесно ще се откаже от нея Simple Smile.Една вечер я потърсихме когато си легнахме и не можахме да я намерим.Легнахме си а тя си заспа без изобщо да се сети за нея.По късно я намерих но я изхвърлих newsm44
Вода пие с чашка,а напоследък много добре започна да пие сама от обикновена чаша.Още пием сутрин и вечер адаптирано мляко.Вие давате ли още на децата си адапте?

# 218
  • София
Здравейте и от нас,

тия дни не сме писали, ама попътувахме по Великден,
та резултата е пак спастичен бронхит....Sad
незнам вече... тоя инхалатор добре, че го имаме.
мисля си за времето, в което Зари ще тръгне на ясла, а то наближава...какво ще правим, шом толкова чето сега боледува...а после?

както и да е,
правихме едни специални кръвни изследвания за бъбречната му функция, и сега съм ужасно притеснена, че всички показатели са много завишени...хубаво е поне, че стерилната урина е стерилна..
сега го чакам да оздравее да повторим изследването, с надеждата да е било грешно.

Все повече време като минава, все по-трудно ми се струва, все по-тревожно и притеснително. Като че ли искам болестите на децата ни да са били досега, а те явно предстоят. И аз , макар и с яд към себе си ви споделям, че вместо да се мобилизирам, всеки следващ път намразвам термометъра повече и повече, все по-притеснена проверявам резултатите оъ изследванията му и все по-често от яд и страх от болести са ми майчинските сълзи.
Не се расте лесно знам, чувала съм го , казвам го и аз, но...защо пък вместо да свиквам с майчинските тревоги, става обратното?!

На всичкото отгоре Зари направи и алергична реакция към Панадол, алерголога ни посъветва да не даваме никакъе сироп за Т с оцветител, а те всички почти са такива, дерматолога каза изобщо никога панадол...и така

както и да е

за адаптираното мляко и Зари пие все оше и не смятам да го спирам, Пие Нестле Джуниър 1+ Пие и вечер и сутрин често с бисквита за закуска.
А пък преди време споделях тук за миенето на зъбките и млякото. При нас Зари заспива с него - шише с биберон, тоест мием зъбите и после пие. ЗНам много е грешно. Уж ни каза стоматолог нямало толкоз страшно, но на забелязвам на предните 2 горни зъба едно потъмняване на кафява черта все едно, бледа съвсем, но я виждам.
Много ме е яд затова, че не създадох правилен режим. Сега се опитваме да променяме режима и ще посетим и детски стоматолог, но незнам. Той също пи еи много сокове и чайове през деня, максимално разредени, но чиста вода отказва и това е. Моем зъботе само 2 пъти. Четох и търсих много инфо, но ако някой от вас знае някой добър стоматолог в софия, млад, ентусиазиран детски стоматолог нека да ми пише. Надявам се не стигнем до биберонен кариес.
А иначе биберона отдавна го махнахме при заспиване,
но към 5 ч сутрин става много нервен съня му до към 7.30 и тогава го взима. после заспива дълбоко до 9-10ч и аз го махам.
Но преди седмица две изразснаха няколко зъба наведнъж и тогава биберона му беше явно необходим и сега по-често го търси.
Обещала съм си до седмица-две да го махаме съесем, че по-важни са зъбите.

и последно по тази тема - вие ЗИмафлуор давате ли? Аз не съм, пихпрез бременността обаче, но досега не съм, мисля да започна. СПоделете мнение.

А за гърнето- ама нииииииииикакъв напредък, нищооооо!

Поздрави за всички и мноооооооооого здраве и целувки!
и ето го моето човече:

# 219
Мале, виж, ако искаш тези линкове. Става дума за холистичната стоматология:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=489018.new
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=3144
http://www.bgmedicine.com/lekariv.php?key=1472

Тук също има такива кабинети, но аз не успях да отида.
Моя приятелка е много доволна.

# 220
Тъй като стана дума за детски стоматолог мога да споделя и нашия опит. На Лъчезар зъбките потъмняха, станаха на петна, а никога не е заспивал с мляко или сок, сладко започнах да му давам доста късно, всички ми се подиграваха дори за това сладко (родата) Мием зъбите от много отдавна. И въпреки всичко потъмняха   Sad Водих го на детски стоматолог (уж Rolling Eyes) Учудващо добре се държа детето на стола. Но зъболекарката каза да постоим така на стола да свикнем с обстановката и отиде на компютъра нещо да прави, като междувременно се вайкаше от какво ли може да се е получило това оцветяване... Обръщам се аз по едно време и гледам жената рови в Гугъл  Rolling Eyes След още малко се обръщам пак- тя отворила тема в Бг Мама  Shocked Shocked Shocked И ми обеснява, че явно нещо било сбъркано в генезата по време на бременността, не било от АБ, тогава оцветяването било друго, а и реално той АБ не е пил. Поизчисти му зъбките с памук с кислородна вода и каза да правим това всяка вечер. Ако се поизчистели, значи било оцветяване от храна, а ако продължи да се разпространява оцветяването да отидем след 1 мес. пак. В началото сякаш малко се поизчистиха, но..не виждам кой знае каква промяна. Пак са си на петна. Бях чела за кълновете, покълвахме, но малкия абсурд да яде такова нещо, потриса се от всякакви зелении. За сега ме успокоява фактът, че като се сменят ще са хубави новите зъбки(Дано  Praynig)

МаЛе,  Hug на Зари, дано скоро израсте болестите. Според мен климата в София не му понася (прахоляци и мръсотия  Rolling Eyes) и е хубаво да отидете до Трявна например това лято. Просто предложение... Дано се оправите, няма да се отчайваш  Hug

# 221
Обръщам се аз по едно време и гледам жената рови в Гугъл  Rolling Eyes След още малко се обръщам пак- тя отворила тема в Бг Мама  Shocked Shocked Shocked

ХАХАХАХАХАХАХАХА, СТИГА БЕ!  Mr. Green

# 222
Привет на всички Simple Smile
   Мама Гаца, браво на вас за бибата.  Peace При нас втората вечер беше  по-кошмарна и от първата. Още с лягането взе да си я иска, да я търси, доста поскача и се повъртя и накрая си порева и от изтощение заспа Sad през ноща помрънка и сутринта пак в 5h с рев се събуди.  #Crazy Какво да ви разправям, колкото по-голям става толкова по-рано започва да се събужда  Shocked
   Аз и друг път мисля съм казвала, че все още давам AM и сутрин и вечер и тук препоръчват да е така до като детето навърши 3 год. И Павката си пие млякото с шише с биберон.
   А за зъбите преди беше много ентусиазиран и уж търкаше преди лягане (и преди млякото Sad ) Но след като си надупчи устничката и до като зарастне бяхме спряли, а след това той така и не иска да налапа четката за зъби. А си мисля, че ако го насилвам ще го намрази още повече това задължение Sad
   Тук ЗИмафлуор  не дават, нито пък други такива подобни.
   Гърнето, даже и не опитваме. Павко се сърди дори памперса като му сменяме Sad
   Мале, за болестите каквото и да кажа ще е малко. Павел дори и само носа му да е запушен пак го изживявам.  Confused Дано по бързо се оправя Зари  Hug
   Лек ден момичета   bouquet

# 223
  • София
     MaLe  мисля че трябва да се въоръжим с търпение и да бъдем малко по-спокойни Hug,аз също много се притеснявам от тези болести ...като знам предишният път колко трудно оздравяхме, при сега появилата се кашлица направо ме е страх да погледна термометъра,немога да си го обясня защо толкова бързо се разболяват дечицата ни, от времето ли е; от имунитет ли е изобщо незнам ...но като се пооправим трябва да обърна сериозно внимание на закаляването...май съм си поизнежила момченцето Confused
    МаLe Нурофена е без боя..според мен.
    И ние пием Джуниър,много го харесва моя...
 Момичета трябва да се стегнем и да не сме толкова тревожни,и шашнати със всичко ще се справим...както са се справили нашите родители Peace Честно да ви кажа нещо ме е хванала пролетна умора...и се усещам че съм станала въздух под налягане...и май -май е време да се захвана със някоя диетка и повече спорт Simple Smile
   Целувки на всички големи и малки бебчовци !!!

п.п за стоматоложката на Роси без коментар....Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 18:45 от petiu6a

# 224
MaLe ,едни  познати  тук  и  те  така  с  техният  син,болест  след  болест  и  инхалатора  им пръв  приятел,но  детенцето  стана  на  3  години,получи място  в детската, малко  преди  да  тръгне  постоянното  боледуване  секна  и   сега  си  е  много  фит  детенцето, вярно  е  че  и  майка  му  беше  страшно  изнервена  и  уморена  от  всичко  това ,но   нещата  си идват  на мястото, ако  ти  реагираш  по  спокойно  и Зари  ще  оздравява  по  бързо-  някъде  четох , че  при  боледуване   майчиният  глас  влияе  като  лек,така  че  говори  с  него,не  му  показвай  че  си разстроена,а  говори  уверено  че  ще  мине бързо,поне  при  нас  действа.... Силно  ви   Hug  и  търпение  Peace

Колкото  до  моята  Джаста -Праста   нямам  думи -  днес  отивам  да  я  взема от  детската  ,нашата  да  ми  покаже  как се  катери  на  пързалката   така  се  хвърли  че  си  помислих , че  ще  изхвърчи- в  един  момент останах  като  с отрязани крака, въобще  не  се  пази  колкото и  да  пея- всяка  втора  дума  ми  е  внимавай ooooh! ,но  пък  сериозно  се  замислям  да и  слагам  някаква  противоуручна  измишльотина - всеки  ден  само  я  хвалят  колко  интелигента  е  била  и  тем подобни,вече ми  става  неудобно  пред  другите  родители  Embarassed  

Боря  се  и  аз с  бибата  от  шишето  с  мляко  Confused,всеки  път  като  е  неспокойна  си  го  търси  шишето  на  сън  и  ако  не  реагирам  навреме  се  буди  и  купонът  започва , а  забелязвам  че  зъбите  са  започнали  да  се  изместват ,а  бяха  много  правилно  подредени  Sad Понякога  ми  иде  да  се   bash че  не съм  толкова  желязна колкото  искам

Роси,тази зъболекарка  направо  ме  разби Shocked

Общи условия

Активация на акаунт