Прекрасна пролет идва и обзема пролетното настроение наш'та Юнска тема!

• 39 264
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
привет Hug

Радост, успех с протеста. И аз вярвам, че подобни граждански прояви са начина за промяна Peace
И Диди нищо не казва за градината, но и там не била от приказливите. Явно още е в адаптационен период, но само сутрин като я оставяме се цупи.

С говоренето обаче сме до никъде. Казва каквото искаме ние, но ако няма друг избор, например й се пие вода и с "да" не получава водата или "мако", ако с "како" не получава мляко, ей такива неща. А почнем ли да говорим на някакъв друг език било то френски или английски и идва да ни затваря устата hahaha

# 721
  • на края на света.....
Здравейте мами Hug
Честит ден на християнското семейство.Пожелавам ви топлината,обичта,любовта и разбирателството никога да не напускат домът ви.
 Аз на този свят християнски празник съм тръшната вече трети ден от някакъв грип :Рая:Вдигам температура,болки в мускулите ,ставите и всички гадни симптоми накуп.Сега пратих моя мъж да ми купи вече антибиотик Sad,явно не става с чайчета и други такива.Пък и утре съм на работа #Cussing out,как ще отивам не знам.
 София колкото и да и  повтарям да не идва при мен,тя толкова повече е навряна,дано да я подмине нея Praynig

# 722
Много  се  вбесявах  в  последно време  като  ми  разправяха , че  всичко  е  на   фази  и  щяло  и  поредното  твърдоглавие  и  упоритост  да  отшумят,но .... вече  съм  по  добре - Дзверо  спи  от  5  дена  насам  следобедния  си  сън,вкъщи  разбира  се  с  големи  драми  и  главоболия (по  шумно  дете  от  моето  не  съм  срещала), а може  би  от  зодията  знам  ли,  но  решила  нашата  в  детската  да  е  ангелче  а  вкъщи  много  рогата,за  каквото  и  да е.
Почти  махна  дневния  памперс ,но  за голямата  работа  стиска  и тя и  докато  не сложим памперс  не  иска  да  ходи.
Повече  взела  да  се  гушка,но  и  като  не  иска  казва  директно СТОП  Laughing

И  от  нас  честит  празник  на  всички  семейства -малки  и  големи  Wink !

Тони как  сте???

# 723
Maya, и аз си мисля, че не е само от възрастта това при нашите Близнаци, нали си имам още едно от същата "порода" вкъщи. Дано не съм права де... Laughing, чакам с надежда да навърши три и да видя коренна разлика hahaha
Аз и като беше бебе, си мислех, че просто ми се е паднало ревливо бебе, но като навърши 3мес и половина се промени коренно, та надежда има Wink

Оня ден в магазина подариха на Диди еленче и сега това е еленът на Дядо Коледа, който му казва кои деца слушат и кои не. И като знае, че само послушните деца получават подаръци и сякаш слуша повече Joy Макар че то това е относително...

Сега пробвам и една друга тактика, играчките на Диди са подредени само на 3 места в къщата и за всичко, което не е играчка, първо трябва да получи разрешение, за да си играе с него. Ще докладвам дали има ефект hahaha Ако стане, поне няма да търся кърпите си станали завивка на някое мече или куче из цялата къща Wink

Тони май още са в болницата Praynig

# 724
Здравейте!
И аз като останалите чета, чета, чета и все се каня да напиша нещо, и така близо година Embarassed
По ясленските въпроси - проблем с адаптация нямаме, но с болестите е нещо страшно. Втора година и една седмица на ясла, 2 вкъщи. Принудих се да взема детегледачка поради липса на баби. Тотално изтерясах на тема имуностимулатори, капки за нос, витамини и прочиее.
Остави болестите, но пубертета яко ни тресе . Махнахме памперса още юни благодарение на яслата, още обаче спи с памперс през нощта, щото пие като жаба! Вода , сок, каквото намери. Млякото поне успях да спра.
Моля да споделите имате ли подобен проблем! На яслата Дамян е цвете, с детегледачката - също, не могат да го изхвалят. Слуша, яде, казва стихотворения, песни. Дете - мечта. Прибера ли се обаче аз - рев до безобразие, тръшкане, сълзи,сополи, почервенява, крещи за всичко Нееееееееееееееееееее! , събува пантофи, дрехи, хвърля, ръси храна, може, т.е. прави всичко възможно да ми изкара извън нерви. Почва се едно крещене, той блъска на инат главата в стената, в земята, където намери - Инат! Приспиваме се с бой по депето, а той ми се хили насреща. Т.е. за 3 часа вечер вкъщи се изморявам повече отколкото за 9 часа в офиса на доста напрегната работа. Мисля си  - това дете ме мрази. Понякога ме гушка, като му дойде музата, казва - Обичам те. Разтапя ми се сърцето, но това след като му мине кризата на истерия.

Само при мен ли е така? Има ли му нещо на това дете?

# 725
Креа, аз не съм психолог, но според мен се държат така децата, защото не искат да приемат, че мама трябва да ходи на работа и не може да стои с тях по цял ден и ни се сърдят, но същевременно имат много силна нужда от нас. Затова като им мине "истерията" и идват да се гушкат. Но това са си мои мисли по темата Peace

# 726
  • София
Ето ни и нас отново!

Ние след онези 2 половинки дни на ясла, за която вече писах, вече трета седмица сме си у нас.
Преминахме и през вируса с Т и разстройство и повръщане, после хрема и кашлица, после и до сега възпалени уши и от вчера и бронхоспазъм....понеже отново започна и с Т (макар и не висока) се налага днес да включим и АБ. Панцеф.
Та в тази връзка искам да питам някой да ми каже, кой и какъв пробиотик е давал по време на прием на АБ? Не искам да го почвам без това, но друго освен лактофлор и био гайа?някой да сподели?

Вери?
Съвет за хранителен режим по време на АБто? НЕ че той иска да се храни. за тези седмици доста поотслабна.

И така...днес за пореден път се разочаровах от нашите доктори, на мен дори вече ми е неудобно, че им нямам доверие. Днес дори един детски УНГ доктор, реши че трябва да правим операция за трета сливица, предписа Аугментин и проспан, а дори и не  написа нови капки за ушите, заради които всъщност бяхме на контролен преглед....изобщо незнам...как се вижда трета сливица без огледалце и само с отворена уста.
Както и да е...поне минах през педиатъра да смени рецептата за АБ. Според нея е добре да го почвам само ако вдига Т, иначе не...но той вдига, и сега лекуваме и уши и бял дроб...и затова търся някакви пробиотици, за да не лекуваме после и корем.
Съвет?

# 727
Мале, аз при прием на АБ съм давала Биогайа на капки или дъвчащи таблетки, също и Линекс. Педи винаги изписва пробиотик с АБ. Лъчко също имаше сериозни проблеми с ушите, Педи я достраша да изпише Аугментин, понеже не го беше пил до сега, изписа такъв който вече беше пил, но като го спряхме темп. и болката в ушите се завърнаха, та пихме и Аугментин. Водих го на специалист УНГ и тя също каза, че като стане на 3г ще трябва да се махне 3-та сливица, но за мен на този етап не е нужно. Той за сефте имаше проблем с ушите и да чукна на дърво не се е повтаряло. Има една лека постоянна задна хрема, но аз всяка сутрин и всяка вечер чинно промивам с физ. р-р и мажа с Низита. Да си му е чисто нослето.

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 09:11 от Роси*

# 728
  • София
Стига бе, Роси...
как го глътна това чудо това дете?

и за колко време и как, я разкажи?

за аугментина - имам толкова лошо мнение, че няма накъде повече.
и мерси за Линекса, ще го проверя!

# 729
kreia, детето явно търси твоето внимание, а и цял ден като е бил толкова послушен трябва да избие на края някъде. Лъчезар прави подобни истерии, когато е изморен и много му се спи...

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 09:15 от Роси*

# 730
Линекс и Нормофлор

# 731
  • София
Е защо го не долюбваш Аугументина? Имам една приятелка и тя все ми разправя, че пилетата тъпчели с него, но при мен сработи, когато бях бременна, а и наскоро при Марина с ангината. Така че, аз лично вече съм на мнение, че не са лоши лекарствата, а са евентуално неправилно назначени.

# 732
  • София
мерси и на Джи Джи

аугментина създава проблеми на червата, и почти винаги предизвиква дисбактериоза.
много често предизвиква алергични реакции,
но това, за което наистина не искам да давам на детето си, че много често е причина и за бактерии в урината.
(което лично ние следим през месец-два най-много и не бива да допускаме)

иначе си права, неправилното назначение е друг сериозен проблем.
Лично мен, когато са ми предписвали никога не са ме питали за проблеми например нефрологични или да ми правят проба , да не говорим за антибиограма.

# 733
  • на края на света.....
http://apteka.framar.bg/30014907/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE- … B0%D0%BF%D1%81-30
Това давах последно и съм доволна.Ако се повтаря моля да ме извините Praynig

# 734
  • София
   Здравейте ,и ние се включваме в отбора на болните-но ние сме с варицела,кашлица и сополи...и аз съм на същото мнение за аугментина,просто съм чувала доста мнения за алергични реакции от него.
   Цяла нощ с Вики се борим с една дразнеща кашлица дето от нищо не минава-давах чайчета,сиропчета -мукосолван и вентолин ,но нищо не помогна, днес сме мъничко по-добре ...дано всички дребосъци да ни оздравяват бързо  !!!
    Иначе и ние ходим на ясла,та честичко сме със сополи и кашличка,а за ината който kreia описва ми е доста познат,всички казват че бил послушен в яслата,а като го взема от там започва едно инатене и търкаляне по земята,придружено с рев...понякога с добро не минава прибирането в къщи,просто няма начин давам пример-вървим по улицата пред блока,коли постоянно минават ,а наш Виктор се дърпа и не иска да го държа за ръка,съответно най спокойно си тича на кадето иска...дори и към колите,когато тръгна да го хвана за ръка или да го гушна,направо се отпуска и сяда на земята от инат...и тогава ми доста трудно.
   Как ли е малкият Боби ,дано бързо да оздравее всички сме с вас Orhid.

Общи условия

Активация на акаунт