Прекрасна пролет идва и обзема пролетното настроение наш'та Юнска тема!

• 39 421
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
miamp  да сте  много  щастливи   с  Вяра  Heart Eyes  и кака  и  батко  много  да  помагат  Wink

Ивелинка,след ключовата  дума  ротавир  ми  се  изясни  картината- Веси  вече  е  обяснила  Peace , Hug на  Алекса!
Мионка ,Бюти- леееееко  ви завиждам  за  малко  срамежливите  дечица, с  моята  джаста -праста  нямаме  такива  случаи  Crazy

Айде  една  питанка  от  мен- как  се  справят  децата  ви  със  самостоятелното  обличане? най-вече  свързвам  въпроса  си  с  перспективата  на  махането  на  памперса. Аз лично  не  мога  да  си  представя как някой  ще  е  постоянно  след  моята  в  детската  да събува  и  да я  обува  когато  се  наложи  Rolling Eyes При  нас  напредък  в  това  отношение  имаме  само  със  шапката  и  шала ,якето  се  облича  винаги с гърба  напред,колкото  и  да  обяснявам,не  се  получава  още.
И аз  забелязвам  у  Зара това поведение -често  се сърди  като  и  се  вземе дадена  вещ и  дори  да  не  са  нейни,ако  си  е  играла  тя  първо  с  тях и  после  някой  друг  поиска  да  играе  отива  да  си  ги  вземе и  ги  крие  ooooh! ,но  с  бебетата  е  особено внимателна,и  аз  съм  покрай  нея  постоянно  "да  пея" че  са  бебчета  и трябва  да  внимава ,дори  и да  иска  да  се  добере  първа  до  играчките  които  искат  бебчетата ...

Лека  вечер  bouquet

# 106
Ивелинка,след ключовата  дума  ротавир  ми  се  изясни  картината- Веси  вече  е  обяснила 
Кърмата не влиза в тази картина.  Wink

# 107
Привет! Simple Smile

Да се разпиша и аз в новата тема...

maimp, честито бебче! Да е живо и здраво!

Впечатлена съм от Диди на Гали  Hug как реди пъзела.

Криско постоянно говори, обяснява... И задължително трябва да отговарям, че съм го разбрала или аз да доразказвам. Доста думи ги казва правилно, но и доста бебешки има още. Основно и любимо са ни книжките и песничките (+ фолклорната музика, от бебе я харесва, а сега сам си пуска фолклор тв). В последните два месеца хит са списанията National Geographic и книгата "501 места, които трябва да посетите".

миона, и Мишел така реагира като отиде сред много други деца... Просто й трябва време да свикне с обстановката, да види, че всички са добронамерени... и така, докато вземем да си тръгваме и почва да реве, че не иска да си тръгва.  Rolling Eyes

Криско и той е много подозрителен към непознати. В повечето случаи е до мен, наблюдава и ми разказва. Включва се и сам, но аз трябва да съм до него. Вече все по-често, когато са само деца, не ме търси, само поглежда дали съм там, където ме е оставил.

Преди няколко страници някой питаше за книга за възпитанието - преди време попаднах на "Тайната на щастливите деца". Накара ме да се замисля за доста неща. На мен определено ми допадна.

# 108
maimp честито ти трето щастие  Heart Eyes да е жива и здрава Вяра!!!

Бюти ти да не родиш в някой самолет,бонус- доживотно билетче за всяка дестинация за новото бебче  Mr. Green  Crazy шегувам се  Hug

Офиоли ти да не караш ски случайно с тумбака  Laughing
Ние миналата седмица също ходихме на почивчица, но за кратко и за разлика от Митака, Иво направо ни подлуди.
Добре че ресторанта беше празен - не седна и за 1 сек имаше тръшкане и въргаляне по пода , ходи в кухнята зад бара, добре че на персонала им се стори сладък и само го закачаха- на мен обаче хич не ми беше сладичък. Crossing Arms
На снега незнам как е бил, понеже го пратих с баба му да си играят , аз на тоя студ не излезнах, пък на ски абсурд да се кача.
Та така нашите пампоровски приключения приключиха набързо, след като и в апартамента неможах да го удържа- научи се да си отключва вратата тихомълком и тичаше по коридора тропайки по вратите  Crazy - е събрах си багажа и аиде в къщи.
Следваща почивка на великден дано като има други деца да е по кротък.

Пък за адаптацията, когато сме на ново място с нови деца му трябват точно 2 секунди, не съжалявйте много за срамежливите деца- аз едно кафе немога да изпия като бял човек .

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 00:59 от _ALISA__

# 109
Ех, Алиса, като каза за отключването, се сетих, че Митака пък е започнал да ни заключва  Crazy все иска да слага ключове в ключалки, на всички врати, на всички коли, голям интерес... в един момент откри, че на входната ни врата има една малка джаджичка, която си е там застопорена и се върти много по-лесно от ключ... да, обаче така се заключва отвътре, а отвън няма ключ за тази ключалка. Много силно се надявам, че няма да изпаднем в ситуация, в която Митко е сам в апартамента, а ние сме отвън и няма как да влезем  Crazy то стига да изляза на площадката да си оставя някой багаж в "килерчето" , и може да се озова заключена ...

А аз ски не съм карала, всеки път, когато реша, че "тази зима ще се уча" и... забременявам  Joy догодина обаче със сигурност се качвам на ските!!! Митко едва ли ще успее за догодина да напредне толкова, но зимата след това ще е и той със ски. Всички ски учители, които познаваме, казват, че трябва да навърши 3 годинки детето, и е готово да се учи. Вчера имаше едно хлапе на 3 и половина, и направо се впечатлих колко добре се спуска по малката писта и как владее ските. А с такива бръмбари на възрастта на Митко беше пълно - за два часа срещнахме поне десетина-15 на шейнички. И приятелки си намери Митака, обаче приказливи момиченца, и все му викаха "бебе" , а той ходеше да ги целува (някъде между шалчетата и шапките)  Joy

# 110
maimp, честито ти бебче! Да ви е жива и здрава и с кака и бате само радост да ви носят!   bouquet

# 111

Мионка ,Бюти- леееееко  ви завиждам  за  малко  срамежливите  дечица, с  моята  джаста -праста  нямаме  такива  случаи  Crazy

А ааа Мая изобщо не завиждай - аз съм и от двете страни- 2 момичета са , но коренно различни- голямата е своенравна, инат и със собствено мнение по всички въпроси, от сега ми "адвокатства" за всяко нещо, което й се каже; а няма да споменавам колко пъти ме е поставяла в неудобна ситуация пред други хора, на която трябва да реагирам веднага и да замазвам нещата... Мирела е на другата граница- спокойна, тихичка, срамежлива и недоверчива, отпуска се постепенно, но както казва и Бюти - ако сме на някое събиране накрая чак се отпуска и е в силата си, обаче пък маха за довиждане на всички  Mr. Green- от сега се вижда че няма да е много гостоприемна Mr. Green- не обича да посреща гости- крие се от тях, обаче дай й да им каже "чао"- на първа линия е , дори целувки раздава...
Алиса - аз и сега с Мирела задължително трябва да съм с втори възрастен, за да мога да седна някъде за по кафе, особено сега като сме без количка, а тя е по-голяма и разбира всичко- тя е срамежлива, ама любопитна и не стои на едно място за дълго.

Офи- и ние имаме такава джаджа на външната вратата, доста е опасно да не ви остави отвън наистина, Василена веднъж пък така се заключи в банята с едно резе обаче...доста се уплаши тогава. Ами освен да му покажеш на Митака как да откючи след това Mr. Green

А аз ски не съм карала, всеки път, когато реша, че "тази зима ще се уча" и... забременявам  Joy
    ще ме умориш:)))))))))))))

Хайде момичета- пожелавам ви усмихнат ден, навън пече, ама ние сме си у дома с ужасно обилна хрема, не знам дали ще ги излезем днес въпреки хубавото време навън:((

# 112
Ивелинка,след ключовата  дума  ротавир  ми  се  изясни  картината- Веси  вече  е  обяснила
Кърмата не влиза в тази картина.  Wink
Не  съм  специалист  Вери  ,на  мен  ми  се  струва  логично,като  мама  некърмачка, а  сигурно  и   доктора  на  Ивелинка  е  имал  това  предвид  newsm78 , знам  ли ....

Офи  ,и  ние  сме с такава  врътка  на  вратата ,за  мое  щастие  е  доста  високо  и  не  достига  до  там,та  така  затваряме  вратата ,иначе  вече  и  предупреждението  че  котката  ще  избяга ,ако  отваря  не  действа, защото  да  изпуснем котката  и  после  да  крещим  и  да  я  гоним  в  кридора  и  по  стълбите  е  ВЕЛИКО  Mr. Green ,за  оставяне  на  нещо  или  умишлено  разхождане   на  котката  имам навик от  преди  Зара  да  се  роди  да   я  врътвам  същата  врътка , че  ако  се  затвори  вратата  от  течение  да  не  останем  отвън,т.е. пречи  на  вратата  да  се  затвори,ако  не  е   същия   случай  при  вас  ,наистина  предложението  да  научиш  Митко  да  я  врътва  обратно  е   доста  полезно  Simple Smile

Миона ,нека  да те  радват  децата  и  да  са  здравички , каката  наваксва  и  за Мирелка   Wink така  не  се  нарушава  равновесието, а  за  кафе  Алиса  и  аз  още  помня  последното  ми  кафе  ноември  миналата  година, а  бяхме  двама  възрастни  с   Дзверко  Crazy

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 15:35 от MAYA.

# 113
  • София
Мая за обличането сме зле, но виж Марти сам си сваля гащите и после ги вдига, стига да не се е събул. Аз искам да попитам мамите, които имат малчовци без памперс - какво правите навън Thinking. На мен ми е много неловко да изпишквам Марти по храсти и градинки, пък и сега е доста студено. Обществени тоалетни в БГ няма. Пък е много тъпо да му казвам пишкай в памперса Confused. И друго, Марти си казва за пишкането, но не и за акането, прави го в гащите и категорично отказва да ака в тоалетната (само вчера в яслата бил акал, но при мен не се е случвало). Това нормално ли е? Все си мислех, че първо за акото казват. Иначе за пишкането вече сам си казва без да го подсещам.

Иначе Марти е много адаптивен и като отидем някъде след 5 мин командва всички деца Rolling Eyes. Много интересно, че никой от нас няма такъв характер. До преди малко бяхме на ресторант, хвана една кака и я разиграваше цяла вечер #Crazy.

# 114
Офиоли голям си образ - аиде живот и здраве догодина на ските, или по борчетата  Joy

Мая аз цяла зима увещавам мъжа ми че е не работа с дребния на кафе или на ресторант и , тъй като не ми се занимава с баби не излизахме много често та изтрещяхме тая зима, но той не вярваше и сега на първия ресторант с Ивко откакто "пощуря" му мина мерака да го забираме.  StopВиж лятат е друго сядаме отвън и сме всяка вечер по кафета и механи разни Mr. Green
На нашата котка редовно и е отворена и терасата и вратата ако реши да си ходи, ама да не луда иначе аз съм и дала начален тласък (шут) до две, ако не е мъжа ми.

Веси колкото и да ти е неловко няма къде... единствения вариант е по кафета разни да се ходи.
И на мен ми беше кофти преди като гледах майките, но виждам че няма избор просто.
Не че сме свалили памперса, но лятото ще сме.
Те кучетат си разхождат по парковете именно с тази цел  Close

Аз чакам утре мама Радост с бебока и баткото да дойдат на гости, така че ще има екшън и снимки от нас.

# 115
Здравейте момичета,
не бях ви чела отдавна и сега с интерес изчетох всички теми, които сте обсъждали.

miamp, страхотна новина - да ви е жива и здрава момата - чудесни мерки и прекрасно име! За трудното раждане ще разправяш като се възстановиш. Къде ражда? Аз много те мислех напоследък, че не сме те засичали, даже миналата седмица видях мъжа ти и Васко и мислех да го питам как си, ама после ме досрамя  Embarassed  Надявам се скоро да се видим, че ние нали знаеш къде киснем като е хубаво времето.

Галче и аз се впечатлих от Диди - ние такива книжки имаме отдавна, но интерес към редене никакъв. Но може би у мен е вината, защото не съм и показвала и обяснявала, както ти разправяш. Ще пробвам още утре.

Веси, за пишкането навън си е проблем, но много често предпочитам да й разголя дупето отвън, отколкото в някоя миризлива обществена тоалетна. И редовно го правя. А иначе за акането наистина е странно, че не казва Марти. Според мен трябва още да му обясняваш и да го стимулираш, защото щом си казва за пишкането, значи е наясно с процеса, но нещо го притеснява.

Аз тъкмо се връщам от клуб - свириха "Остава" и беше много яко. Въобще тия дни съм скъсала синджира (както казваме с моите приятелки) - имаме кино фест и за седмица Вени ще е на пълно отглеждане от бабите. После се надвам да компенсирам, а и празници се задават.

Лека нощ и хубава неделя!

# 116

Мiamp, Честито! Да сте живи и здрави! И бързо възстановяване!

Бюти ти да не родиш в някой самолет,бонус- доживотно билетче за всяка дестинация за новото бебче  Mr. Green  Crazy шегувам се  Hug

Ако е с БГ Еър, не само няма да има бонус, а ми може и глоба да й треснат. Бъзикам се, Бюти!  Peace

Веси, за пишкането... ами... какво да ти кажа, една седмица си ходи сам на тоалетната да пишка, за да може да си пуска после водата, 'щото това явно е най-якото нещо за правене! Качваше се на столчето, смъкваше гащите сам. Но вече ходи, само, за да пуска водата и не казва нищо, което му се прави. Трябва да отгатвам, какво и кога има, все едно се върнахме една година назад. Явно нещо го е притеснило в мое отсъствие. Аз вече наистина нямам повече идеи как да му покажа, че трябва да си пишка и ака не в пампата, а и сили честно казано. Затова ще го оставя да си прави каквото иска още малко.

# 117
Здравейте момичета!!

ТОва с акането вече не знам как да й го обясня и аз на Мирела- разбира, слагам я на гърне и се дърпа, и след това всичко в памперса, а за пишкането не знам каква ще е...Sad
От събота сме с т-ра, сополи, дави се и не може да ги издуха навън, поне от снощи като спи не кашля толкова...дано още ден, два и да отминава, АБ свърши и ще я караме на сиропа за кашлица Sad

Мирела я намирам доста често само по памперс в леглото сутрин, по принцип спи с чорапогащник/просто защото с ношница и чорапи не става- чорапите ги няма на сутринта, а краката й ледени/, но му е намерила цаката и го сваля, а една сутрин беше успяла дори да махне лепките на памперса и я заварвам по голо дупе Mr. Green...така че Мая ние се съличаме за сега доста добре; за обличане и обуване сами не е ли малко рано?

Радост -благородно ти завиждам, че можеш да оставиш Вени  и да поотпуснеш малко Wink))

# 118
Уф, пишкането навън си е сериозен казус... миналата есен това беше нещото, което "преобърна колата", ако така мога да кажа - Митко тъкмо започна системно да си казва, и да си търси гърнето няколко дни, времето се постопли, започнаха да излизат с баща си, а той много се притесни да го събува навън, и айдеее... "пишкай в памперса" и ето, сега сме пак на изходна позиция. Така че, ако изобщо може да има съвет за това, моят е - щом детето си казва, по всякакъв начин да се удовлетворява нуждата му. Ако някой има скрупули, относно пишкането по обществени градинки, моят отговор е - А уличните кучета, които не само "пишкат" ами и далеч по-мизерни неща вършат по градинките и площадките?! Дали нашите малки деца нанасят по-големи "щети" - едва ли.
Хайде отиваме да лягаме ние вече!
Поздрави!

# 119
Мая ние се съличаме за сега доста добре; за обличане и обуване сами не е ли малко рано?
И  аз така  мисля ,и  за  това  още  не  съм  се наканила  и  да  пробваме  с  гащи, за  това  попитах  за  да  си  сверя  часовника  с  вас  Peace  вижда  ми  се  като  някоя  утопия  да  стане  по  рано  от  две  години  и  половина  примерно махането  на  памперса ,а  като  направя  сметка,  че  тогава  отново  ще  е  зима  и  предвижданията  се  изместват  за  по  следващото  лято...,просто  не  ми  се  мисли  още  толкова  време  да  кара  на  памперси,но  дано  да  греша!В  сряда  ще правим  великденски  кошници в детската  и ще  говоря  по  въпроса  с  възпитателките

Иначе  Зара  е  много по  добре   след  тридневен  прием  на  сироп,днес  след  детска  беше позната  картинка  с  тръшкане  и рев ,но  започвам  да  навиквам,само  съседите  ги  съжалявам  от  време  навреме  Laughing

Бързо  оправяне  на  болничките  Hug   

Общи условия

Активация на акаунт