Български деца отнети във Франция

• 16 898
  • 215
  •   1
Отговори
# 15
Мерси  Hug Все пак да остане темата тука май ще е по-добре. Все пак това са съвсем пресни думи на бащата от днеска и в Клюкарника ще го видят повече хора.
На тази тема мястото й е точно тук. Става дума за български деца, родени в България... Както става видно от темата в чужбинския форум, там успяхме да "помогнем" изключително много на тези хора... Някои дори се престараха. Дотолкова, че вече нито бащата, нито майката имат желание да пишат там... А за Даниела съм почти сигурна, че освен професионалната помощ от психолог има нужда и да споделя с хора, които биха могли да я разберат... Да, тя е самокритична, дори прекалено... Но самокритиката понякога може само да руши, без да изгражда... Дано някой в България наистина се заинтересува от проблема им и се опита да им помогне.

# 16
  • На земята, която е всъщност звезда.
По-нагоре са дали линк към предишната тема, гледам, че и ти си писала в нея.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=423567.msg13256445#msg13256445

ПП - хубаво е да се прочете и предишната тема. В нея ми направи потресаващо впечатление липсата на каквато и да е самокритичност от страна на автора, той и за момент не допусна, че може да има някаква вина за състоянието на брака си. Напротив - на няколко пъти пуска писма от името на съпругата си (бяха изтрити още същия ден), където подчертаваше, че е вегитарианец и обича животните.

В една предишна тема бях предложила да бъдат закрити съдилица, полиции и подобните им, а да се остави само този форум - тук съдим набързо и по един материал от сайт или телевизия.

Аргун, недей да прехвърляш старите спорове от предишната тема в новата. Никой не печели от това!

# 17
Случаят е един и същ. Гледните точки към него не са много. Пак да повторя, че непрекъснатото повтаряне на неговата версия и игнорирането на тази на майката не му прави чест, а явно не им и помага да решат проблемите си.

# 18

Напротив - на няколко пъти пуска писма от името на съпругата си (бяха изтрити още същия ден), където подчертаваше, че е вегитарианец и обича животните.

argun, какви са тези глупости с вегетарианството? Аз съм веге, мислиш ли, че не съм способна да си гледам децата? Shocked
 От кога съдим хората по хранителните им навици.
 И в предишната тема и в тази осезателно се опитваш да изкараш родителите такива, каквито не са. Да не говорим колко факти и доводи се изнесоха в предишната тема. Чудно ми е как дадена личност се опитва да блесне на гърба на някой нещастник. ooooh!

# 19

Напротив - на няколко пъти пуска писма от името на съпругата си (бяха изтрити още същия ден), където подчертаваше, че е вегитарианец и обича животните.

argun, какви са тези глупости с вегетарианството? Аз съм веге, мислиш ли, че не съм способна да си гледам децата? Shocked
 От кога съдим хората по хранителните им навици.
 И в предишната тема и в тази осезателно се опитваш да изкараш родителите такива, каквито не са. Да не говорим колко факти и доводи се изнесоха в предишната тема. Чудно ми е как дадена личност се опитва да блесне на гърба на някой нещастник. ooooh!

Ако си чела предишната тема, щеше да знаеш, че този човечец се изкарва добър родител именно защото е вегетарианец и защитник на животните  Wink Ама явно не си я чела. Иначе и аз съм защитник на животните, но това няма отношение към отношенията в семейството ми. Не вярвам и твоето битие на вегетарианец да те е направило по-добър родител.
Колкото до това какви са родителите - градът, в който живеят не е толкова голям, поддържам контакт с много българи там, така че може да се окаже, че имам малко повече информация от теб.

ПП - да не говорим за личните, които получавам от миналата тема насам от хора, които по някакъв начин имат информация.

# 20
Четох темата и освен несъстоятелни обвинения от твоя страна и на още една-две потребителки, друго не видях.
Виж, фактите са друго нещо. Но пък нали имаш много познати, които ти "дават" достоверна информация, което не ти пречи с лека ръка да
осъждаш родителството на хората. Този казал на онзи и  вече имаме случай.... ooooh!

# 21
Абе хора, четири деца са това! Да са насилници и убийци родителите разбирам да им ги вземат, ама иначе.... Какво трябва да са направили чак пък толкова, че да го заслужат това наказание?

Четох и в другата тема снощи - потребителки препоръчват на майката да се възползва от момента, че е без децата и да си лекува депресията...било и дошло дюшеш, един вид...Не вярвам да има нужда точно от такава подкрепа в момента. ooooh!

# 22
... Този казал на онзи и  вече имаме случай.... ooooh!

Е, да, друго си е да излезе бащата и да каже "Другите са виновни, аз съм вегетарианец и нямам никаква вина".
Както вече няколко пъти предложих - дайте да закрием съд, полиция, социални и да оставим форума да осъжда по симпатии, ще ни излезе безплатно.

# 23
определено има нещо гнило в тази история Thinkingжал ми е за децата,но не допускам, че френският съд с лека ръка ще отнема децата newsm78(доколкото съм запозната с тамошното законодателство).

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 18:32 от мария 123

# 24
... Този казал на онзи и  вече имаме случай.... ooooh!

Е, да, друго си е да излезе бащата и да каже "Другите са виновни, аз съм вегетарианец и нямам никаква вина".
Както вече няколко пъти предложих - дайте да закрием съд, полиция, социални и да оставим форума да осъжда по симпатии, ще ни излезе безплатно.
Честно казано  не разбирам защо постоянно вкарваш /с умисъл или не/ вегетарианството, вижда ми се смешен довода, който се опитваш да прокараш.
 Когато една система, която е държавна, както във Франция и Скандинавските страни се вкарват много пари и в тази прогнила система има чиновници, които спокойно играят с човешки съдби за някой сребърник-тогава става страшно. Пък ние тук на чужди гърбове може спокойно
да си чешем езиците, респективно клавиатурите!

# 25
И на мен ми е смешно това с вегетарианството, затова съм го дала като пример. За съжаление това беше сред малкото информация, която този човек даде за себе си и семейството си, останалото бяха отвлечени разсъждения за френския абсолютизъм. Бяха зададени много въпроси за децата и семейството, които той прескочи, но намери за необходимо да пусне писмо от името на жена си, в което да подчертае какво яде и дали обича животните.
Добре че в предната тема се включи и майката. Надявам се, че е добре и че скоро ще се съберат с децата  Peace

# 26
Ако си чела предишната тема, щеше да знаеш, че този човечец се изкарва добър родител именно защото е вегетарианец и защитник на животните  Wink Ама явно не си я чела...
Колкото до това какви са родителите - градът, в който живеят не е толкова голям, поддържам контакт с много българи там, така че може да се окаже, че имам малко повече информация от теб.
ПП - да не говорим за личните, които получавам от миналата тема насам от хора, които по някакъв начин имат информация.
Не съм сигурна, дали това не е изопачаване на думите им... Това за любовта към животните, доколкото помня, беше споменато в контекст, че бащата не би сторил нищо лошо дори на животно, още по-малко пък на някое от децата си... Даниела сама споменава, че Борис не е бил лош баща. Ако е имало проблеми, те са били най-вече между тях двамата и вините на бащата са предимно по отношение на майката. Вини, от които вероятно много български жени биха могли да се оплачат... Това обаче не може да бъде причина да плащат децата.

Каква тежест има тази информация? Могат ли тези 'информатори' да излязат от мишите си дупки и да дадат при нужда показания в съда? Съмнявам се... "По някакъв начин"... А случайно направо от източника някой да има информация? Да е имал по-близки контакти с тях и да говори от първо лице? Пак надали, защото и Даниела признава, че са водили по-затворен начин на живот...
Иска ми се да има разследване и от българска страна. Ако не друго, поне това може да се направи... Има начини. Та ще ми бъде интересно да узная от по-достоверен източник, с какво толкова са прегрешили тези родители (изключвам насилие и тормоз - поне според думите и на двамата родители, а на Даниела повярваха дори и тези, които смятаха, че социалните са си свършили добре работата), та да им отнемат децата... За мен 'мнoгo българи' и 'по някакъв начин' не струва повече от която и да е 'клюка' или 'интрига'...

# 27
...
Иска ми се да има разследване и от българска страна. Ако не друго, поне това може да се направи... ...

За мое огромно съжаление в България на никой социален работник няма да му направи впечатление, ако едно 7-годишно дете гледа т.нар. филми за възрастни.

ПП - за сведение - не винаги този, който реве най-гръмогласно, е най-онеправдан.

# 28
Не ми се зарежда Вбокс-а. В крайна сметка, Карбовски нае ли се предприеме нещо, да помогне, да алармира който и където трябва.  А други журналисти, като изключим "Блиц" и подобни...

# 29
  • O.A.E./ Пазарджик
Сутринта гледах филма на Карбовски и да си кажа честно си поревах. Не мога да си представя подобна мъка.
Хич не съм оптимистка за тая история. Знам, че е садистично от моя страна да го казвам, но така мисля.
Много неща са сгрешени и от двете страни- и родители и служители. Но и не виждам как  родителите ще докажат , че са прави и ще си върнат децата , като самите те не са в добри отношения и са разделени.
Първа крачка за мен е те да преодолеят различията по между си, да се обединят. Да се подобри състоянието на майката. И тогава могат да търсят легални средства. Трябва да докажат на правните органи, че са готови да си приберат децата. Да спрат да живеят в миналото и да започнат да се борят за бъдещето.
Колкото и да е несправедливо това, което им се е случило, трябва да намерят сили да се борят. Ако наистина имат намерение да си върнат децата.
Съпругът , доколкото разбрах, е завършил психология. Не е ли имало начин той самия да и помогне?

Общи условия

Активация на акаунт