Български деца отнети във Франция

• 16 876
  • 215
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Защо да не е редно да ги търсим?
Какво лошо има в това?

Защото никой от нас не е в позиция да търси. Нито сме във Франция, нито сме прокурори, нито следователи, нито от агенции за децата. Единственото, което можем да направим, е да прочетем материалите по делото и съдебното решение.

# 211
  • някъде под слънцето...
Ей това е най-тъжното - че годините минават, а децата вече са порастнали. Това лято, следващото лято... и накрая бащата няма какъв друг плюс да отбележи освен упражненията по писане на дълги текстове с отсъстваща връзка към трагедията на децата.
Майката бележеше някакъв напредък, дано поне там да стане нещо.

Напредък според кого? argun, какво инфо имаш ти и колко достоверно е то, което ние не знаем, освен изложеното от бащата на децата?
 Достатъчно се начетох на конспиративни теории от няколко потребителки тук, които изкарахте бащата меко казано престъпник спрямо децата си.
 На какво основание?
 И наистина ли ти е тъжно, защото аз виждам че тезата, която развиваш в тази тема е в съвсем друга светлина?
Погледни и тази тема..., тук има и постове от майката....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=423567.0

Всичко друго ни предлагате, само не и съдебното решение.

Съдебното решение не може да бъде редактирано и адаптирано, както цитираните статии.

ПП Адаптирано... защо? За деца, може би?  Thinking
Както бяха редактирани фактите от блога и отвореното писмо от майката, което всъЩност е било написано от баЩата....

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 18:13 от sl

# 212

Не може да се дават аргументи за или против, преди да се знае в какви точно деяния са обвинени родителите/родителят. Точно на този въпрос абсолютно никъде не се отговаря конкретно. Цитира се единствено по кой член е обвинението, но не и самия състав на обвинението.

Не мога, но ти можеш ли да ми представиш ясни и дефинирани аргументи срещу този баща? 

# 213
Иван Райчев – консул на България в Париж: "Това е компетентността на френския съд да реши дали да пренесе процеса в български съд. Това не е негово задължение.На този етап от процесуална гледна точка ние не виждаме нарушения. Що се отнася до настоятелността на българската държава в лицето на българското външно министерство, то тя е налице и ние правим всичко възможно да подпомогнем едно позитивно развитие на процеса."

Повече тук-репортаж на бнт :http://bnt.bg/bg/news/view/26817/frenski_syd_otne_decata_na_bylgarsko_semejstvo
По повод на този репортаж-пак няма интервю и  с Даниела,както и в репортажа на Карбовски-защо ли  newsm78

Цитат
Не мога, но ти можеш ли да ми представиш ясни и дефинирани аргументи срещу този баща?  Peace

Погледни другата тема-оборвам някои от твърденията на г-н Танушев като цитирам френски закони.
Естествено не мога да кажа ,че на тази и тази дата съм видяла това и това,защото не отговаря на истината...

А аз искам да разбера какво и как се е случило,защото живея шеста година в тази държава и отглеждам детето си тук...
Никак не искам да обвиня един родител в невъзможност да гледа децата си и даже лично препоръчах няколко инстанции към които да се обърне г-н Танушев.
Ама не виждам да е написал,че е пуснал жалби до омбудсмана и подобни организации ,например ...
Виждам само километрични философски трактати ,които според мен не му помагат,а даже могат да му навредят.Според мен,така както аз виждам нещата и дано да греша,точно сега не е момента да се залита в ново философско движение, което иска да наложи максимализиране на индивидуалната свобода  и  минимализиране и дори отмяна на държавата

Френският съд е разпоредил конкретни мерки и очаква изпълнението им.Щом г-н Танушев няма какво да крие, защо не напише в какво точно е обвинен и какво се очаква от него да представи за новото дело през септември?

# 214
Тази тема още ли не е заключена?

# 215
Вече ще е.
Не сме съд, не сме прокуратура, гласност по случая явно вече има достатъчно.
Не виждам смисъл от тема, чието съдържание е смесица от неясна история, противоречиви факти, публикуване на литературни творби, странна полит-просвета и още няколко съвсем неясни теми.

Общи условия

Активация на акаунт