Забременяване след цветна снимка

• 24 842
  • 53
  •   1
Отговори
# 45
  • Малта
Момичета, имам два странни въпроса  Shocked   Възможно ли е след отстранена тръба (поради извънматочна бременност), сега да ми се е получило няккво хормонално нарушение, че след операцията през Март т.г. много съм напълняла и чак вчера мислейки си какво съм променила в ежедневието (а то всъщност нищо не се е променило) и се сетих дали не е в следствеи на операцията?! ВИЕ КАКВО МИСЛИТЕ?  и въпрос 2 (още по-идиотски):  След като я няма вече едната фалопиева тръба, след ОВУ как и къде отива отделената яйцеклетка (защото при нормална полова с-ма, тръбата покрива яйчника и яйцеклетката минава през нея, АМА без маточна тръба какво сатава) ???? Thinking

# 46
  • София
От премахването на тръбата едва ли си получила хормонално нарушение, но от прекъснатата бременност е възможно. Отиди на лекар, ще ти пуснат хормони и ще се разбере.
По втория ти въпрос, яйцеклетката е една клетка все пак, като няма тръба отива някъде в коремната кухина и си загива.

Не пиши едно и също във всички теми, моля.
И в една тема е достатъчно, все някой ще ти отговори нещо.

# 47
  • Малта
От премахването на тръбата едва ли си получила хормонално нарушение, но от прекъснатата бременност е възможно. Отиди на лекар, ще ти пуснат хормони и ще се разбере.
По втория ти въпрос, яйцеклетката е една клетка все пак, като няма тръба отива някъде в коремната кухина и си загива.

Не пиши едно и също във всички теми, моля.
И в една тема е достатъчно, все някой ще ти отговори нещо.

МЕРСИ, бамбарадамбара, явно ще се наложи да пусна и хормони ...
Примам критиката, обаче с допълнение, че в различните теми отговорят хора с разл. опит и ето например ТВОЯ отговор е доста ЯСЕН, за разлика от др. в др. тема  Rolling Eyes
СОРИ все пак за спаменето  Embarassed   bouquet

# 48
Здравейте,
аз съм нов потребител и се извинявам, ако отговора го има някъде, но не го открих. Бихте ли ми писали как избирате къде да направите ЦС. Бях в болница доста отдавна и ми пише, че трябва да я направя, но лекарката, която посещавам сега не е в клиника, в която да се прави такава ЦС.  Мога ли просто да си запиша час в някоя клиника или трябва да се консултирам с друг лекар, където правят такива снимки?

# 49
  • София
Здравейте,
аз съм нов потребител и се извинявам, ако отговора го има някъде, но не го открих. Бихте ли ми писали как избирате къде да направите ЦС. Бях в болница доста отдавна и ми пише, че трябва да я направя, но лекарката, която посещавам сега не е в клиника, в която да се прави такава ЦС.  Мога ли просто да си запиша час в някоя клиника или трябва да се консултирам с друг лекар, където правят такива снимки?

Моята лекарка е в клиника Щерев и понеже там не правят ЦС, ме прати в Св. София. Да, можеш да отидеш и да си запазиш ден и час. Те ще ти кажат кога трябва да се случи това, в зависимост от цикъла ти. Но, аз лично не ти препоръчвам да правиш снимката в клиника Св. София. Там я прави една единствена лекарка (Не й помня името, беше преди година), за която казват, че е специалист, но на мен нито ми я направи както трябва, бързаше да претупа, нито ми я разчете. Резултатът ми е "тръби, пропускащи контрастна материя в определени пространства", но после лекарката в кл.Щерев ми каза, че снимката е направена лошо и нищо не се разбира. Ако те интересува цената, на мен ми взеха 150 лв. като също купих неща от аптеката, които поръчаха.

# 50
  • СОФИЯ
Здравейте,
аз също си правих снимката в Св.София. edna_mechta не си права. В генекологичното отделение всички лекара са специализиране да правят ЦС. Аз като отидох поподнах на един много готин лекар/Николов мисля, че се казваше трябва да погледна на разписката за снимката/, снимката ми я направиха за 5-10 мин. Разчетоха ми я нямах тези проблеми. И не знам защо са ти взели толкова пари, снимката струва 100лв и контрастното вещество което си купуваш от самата аптека в клиниката и струва 20 лв. За всичко ми издадоха документ, за ЦС фактура а за контраста касова бележка. Не знам аз лично съм много доволна.

# 51
  • София
Eми, аз разказах. Лекарката, която ми я прави, не беше внимателна, бързаше, защото чакахме 4 момичета за снимка. Самата стая за манипулация беше ужасна, чувствах се като в затвор за изтезания. Събра от всички по 150 лв. и не ни даде бележка за тези пари. А аз не съм минавала през регистратура, защото ме заведе лекарка от клиника Щерев. Не помня в аптеката колко дадох за контрастното в-во. А накрая снимката беше такава, че никой не може да я разчете. Как да съм доволна?  Shocked

# 52
здравейте предстои ми да си правя цветна снимка Чета различни мнения едни че се забременява веднага а други че трябва да се изчака поне месец мъжа ми работи в момента по чужбина и ще си дойде след 3месеца въпроса ми е сега ли да си правя снимката или един месец преди да си дойде

# 53
  • София
eli_181288, направи си снимката сега. Не е хубаво да се забременява до месец след правенето й, заради облъчването. При мен чудото със забременяването се случи няколко месеца след недобра цветна снимка (с резултат пропускливост на контрастния материал в ограничени пространства). Не знам дали тя е била причината. Пожелавам от сърце бебчета на тези, които се молят за тях. Вярвайте в чудеса!

Общи условия

Активация на акаунт