Опит да се съсипе малкия и среден бизнес

• 15 711
  • 311
  •   1
Отговори
# 45
Добре договора за управление не може да е по-малко от 8 часа, ама как ще стане ако работиш по трудов договор,в същото време си имаш фирма и там си по договор за управление?

# 46
А какво става и, когато имаш няколко фирми? Ами, ако имаш няколко ДУК-а? Бедна ми е фантазията..   

Всъщност, май няма как да се плаща повече от дължимото върху 2000 лв.  Но и това ще променят сигурно. 

# 47
  • Варна
Напоследък като че ли правителството отправя един и същи призив " Събирайте си куфарите и се махайте. "

# 48
Споделям мнението ти Сребърна паричке. Хващам се, че напоследък все по-често ми минават мисли за нисък старт на границата през главата. При това съвсем не са ни лоши професиите и се предполага, че са адски доходни. Обаче като извадя всевъзможните разходи и уравновиловки и отдръжки и се оказва, че дори изпадаме в затруднение понякога. Честно писна ми вече!

# 49
  • Варна
На мен много отдавна ми е писнало. Но има неща ,които ме задържат тук. Ако бях сама още преди 7-8 години щях да се изнеса.

# 50
Това го направиха за да изхващат разни членове на бордове, които получаваха възнаграждения за участие в управлението си на граждански договри, в които приспадаха 25 % нормативно признати разходи/ а тези разходи всъщност ги нямат - те са за сметка на дружеството, което управляват/. Но така удариха и малките фирми. Всъщност май за ООД може да се направи някаква врътка: ще си пусна аз един трудов догово, че съм управител, а на мъжо /който ми е и съдружник/ - трудов договор, че е пазач / на 240 лв./. К`во - дружеството си има управител., не е като да е останало без такъв. След 6 месеца може да се менкаме той-управител, аз чистачка -на 240 лв./, щото той може да се разсърди, че аз шИ взема голяяяма пенсия. И така вместо да им внасям осигуровки на 2х420 лв., даже върху по-малко ще им внасям. Ай да им се не види ...
При ЕООД обаче е кофти. Но на мен все ми се струва, че това е поредната техническа грешка, този път на шефа на НАПV

# 51
  • Ямбол
Хващам се, че напоследък все по-често ми минават мисли за нисък старт на границата през главата.
....
Те щото от другата страна на границата ни чакат с отворени обятия, образно казано.

# 52
  • Пловдив
Запис да следя, че и ние сме на такъв хал... Sad

# 53

Макар че би било тъпо да подписваш договор със себе си - защо не се направи договор на минимално работно време - 2 часа мисля че беше  Thinking  - някой по-компетентен да каже дали е възможно.

Не знам дали съм на прав път , но ако все пак решат да го приемат и това, което мисля е законно - все пак е някакъв изход  Thinking

Собственик на ЕООД не може да подписва трудов договор(и плочкаджия да бъде) със себе си. После го измислиха, че трябва да назначи някой за управител(да си натресе днесобсъжданото осигуряване) и той да го назначи на трудов договор за плочкаджия. Е, днес вече може да сключи договор за управител със себе си. Има големи фирми със собственици, които си назначват управители и те вършат това срещу заплащане. Някъде се наричат изпълнителни директори. Искат тези договори да припишат де юре на малките фирми. Неначислени месечни възнаграждния, върху които се дължат осигуровки върху осигурителен праг(последното изречение на указанието). Юристите да кажат, колко е смислено.

# 54
  • Варна

Неначислени месечни възнаграждния, върху които се дължат осигуровки върху осигурителен праг(последното изречение на указанието).

Не съм юрист, но в другата тема в Клюкарника точно това обсъждахме. Как се начисляват осигуровки върху липсващо възнаграждение, че и един доста висок праг са определили.

# 55
Сега звънях на информационния телефон на НАП. Служителката ми каза, че това становище било само за ЕООД, които имали назначен управител, чийто договор за ДУК е вписан. Ама не беше много сигурна, каза ми да отправя запитване към методолозите и ми даде ел. e-mail.

# 56
  • Варна
Те казват различни неща постоянно, според това кой ти е вдигнал телефона. А това е просто недопустимо! Егати абсурдната ситуация, просто нямам думи. Те не знаят как да си тълкуват собственото указание, как се очаква ние да знаем? Пак опираме до съда. Ще се водят безкрайни дела и това е.

# 57
Заради подобни абсурди нито празнувам 3-ти Март, нито приемам, че това е държава. Незнам дали правят сметка с колко ще се увеличи безработицата, наред със сивата икономика.

# 58
Сега звънях на информационния телефон на НАП. Служителката ми каза, че това становище било само за ЕООД, които имали назначен управител, чийто договор за ДУК е вписан. Ама не беше много сигурна, каза ми да отправя запитване към методолозите и ми даде ел. e-mail.

Добре де,може ли да имаш ЕООД и да  нямаш управител ако работиш,най малко собственика си е управител,не е ли така?

# 59
  • София
 Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт