Опит да се съсипе малкия и среден бизнес

• 15 718
  • 311
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
magarence,
при една проверка най-много да изтълкуват, че тогава фирмата е работила и някой  трябвало да се осигурява през този ден Whistling
Така или иначе минало заминало. Според мен нищо не правиш, подаваш си гдд на дружеството и толкова.

# 76
Охх, дано си права..))
  bouquet

# 77
Току-що го постнах в другата тема:

Цитат
Считаме, че с такова тълкувание на правната норма, (относно дължимост на осигурителни вноски върху неначислени възнаграждения), се подменя заканодателната воля, като се създава допълнителна осигурителна тежест върху практически несъществуващи възнаграждения, тъй като върху сегашните задължителни вноски, като самоосигуряващи се лица, собствениците и управители на търговски дружества, се задължават да внасят и осигурителни вноски по договори за управление и контрол с изключително високи осигурителни прагове, които ще натоварят, на практика, точно най- малките стопански субекти- тези, в които собственикът, управителят и работещият е едно и също лице, като по този начин се вдига осигурителната тежест четирикратно, при това без оглед на това дали дружеството функционира или не.
[/[/size]b]

Това е част от текста на петицията на счетоводителите, нямам никаква причина да се съмнявам в техните тълкувания. И все пак е толкова абсурдно..   Shocked

Петицията им: http://bgpetition.com/podpiska_nap/index.html

# 78
  • София
След всяко малоумно изпълнение на властта се питам защо седя тук!!!
И почвам да съжалявам, че не натиснах газта като пресичаше Дянков пред мен преди малко повече от месец.
Това е от една програма на ГЕРБерите от миналата година. Дали има и частица приложено на практика или се случва точно обратното на това, което са обещавали  Close

ДА ПРЕОДОЛЕЕМ КРИЗАТА С ОБЩИ УСИЛИЯ
АНТИКРИЗИСНА ПРОГРАМА НА ПП ГЕРБ
10 май 2009 г.
Из текста на програмата ...
„5. Данъчни стимули – да оставим парите при хората и бизнеса.
Облекчаване на данъчните и осигурителни режими с цел увеличаване на разполагаемите доходи и стимулиране на икономическата активност на граждани и бизнес.
• Засилване на контрола по събираемостта на публичните приходи и борба с измамите за източване на данъци. Изработване, въвеждане и прилагане на програма за превенция на финансовите и данъчните престъпления. Незабавно търсене на отговорност и предоставяне на прокуратурата на всички доказани нарушители.
• Намаляване на осигурителната тежест с до 5%, с цел оставяне на повече разполагаеми средства у бизнеса и работниците. Ефектът от тази мярка е незабавен и стимулира запазването и създаването на работни места.
• Облекчаване на режима за ускорено връщане на ДДС - в момента по сделките за инвестиции облекчение за ускорено връщане до 30 дни ползват сделки по инвестиции от минимум 10 млн.лв. и 50 създадени работни места. Ние предлагаме този праг да се намали за инвестиции до 5 млн.лв и 25 създадени работни места, за да могат да се възползват и по-малки фирми от режима на ускорено възстановяване.
• Облекчаване на режима за авансови вноски за корпоративен данък: В момента данъчно задължените лица, с някои изключения, правят авансови вноски за данък печалба всеки месец. Ние предлагаме тези вноски да се правят веднъж на 3 месеца от всички, с цел даване възможност за ползване на оборотен капитал за по-дълъг период. Предлагаме освобождаване от авансови вноски да се прилага за данъчно задължени лица с нето приходи до 400 хиляди лева, вместо сегашния таван до 200 хиляди лева.
Целта на тези данъчни облекчения е да дадем възможност на бизнесите да поемат глътка въздух във времето на затруднено финансиране, да запазят и разкрият нови работни места като ефектът от мерките може да се почувства веднага.”

# 79
# 80
Имаше и някакъв слух (или може би е истина Thinking), че от миналата година имало някаква наредба на НАП, че за сделки на физически лица, ако минеш 50 000 лева, плащаш ДДС. Или това беше за ЕТ, не съм много сигурен.
И мен ме вълнува този въпрос - ако си продал жилище, което не е единствено, и е над 50 хил? трябва ли ФЛ да се регистрира по ДДС?
Сори за спама.

# 81
  • София
Зависи от обстоятелствата около придобиването му и продажбата впоследствие. Дай повече инфо.

# 82
Възмутена съм как се подиграват с хората.
На цялата тази свинщина с която ни заливат в момента,по новините говорят ,че в  НАП имало проблем , въпреки забраната в сградата се пушело  newsm78
Представяте ли си какъв е проблема, в сградата се пуши  #Crazy
Боже, а ние за какво се косим ooooh!
Ненормална държава!

# 83
А Еоод със собственик пенсионер??? пенсионера си плаща 8% върху 420 си остава?

# 84
  • България-Швейцария
Пълна малоумщина.
Всички гласували за ББ и компания да се строят в редичка за виртуално наритване ritnik Twisted Evil

# 85
http://www.bgpetition.com/podpiska_nap/index.html Нека повече хора да се подпишат!

# 86
  • Варна

Не! Задължително минава по ДУК и се осигурява за всички осигурителни случаи върху съответния МОД за дейността + ДОД. Ако само той работи в ЕООД-то, самоосигуряването идва като бонус, т.е. плаща И тези 8% от 420 лева Whistling Поне според НАП Close

# 87

Не! Задължително минава по ДУК и се осигурява за всички осигурителни случаи върху съответния МОД за дейността + ДОД. Ако само той работи в ЕООД-то, самоосигуряването идва като бонус, т.е. плаща И тези 8% от 420 лева Whistling Поне според НАП Close
Шегуваш се Tired

# 88
  • Варна
Де да се шегувах Whistling

# 89
Ние вчера си подадохме документите за да върнат ДДС. Фирмата е ЕООД на името на мъжа ми и само той си работи там, нямаме нает песонал. Нито аз се водя някъде. Сега като си го вземем, ако стане така , че се наложи да закрием фирмата или да я направим ЕТ (знаете причината, която би ни накарала това да стане) ще трябва да върнет взетото ДДС, нали? Crazy

Общи условия

Активация на акаунт