Опит да се съсипе малкия и среден бизнес

• 15 764
  • 311
  •   1
Отговори
# 225
Ако ни маниполират чрез екрана?...Ко'прайм тогава?
Толкова ли е сложножно да се сетиш,че щом след толкова време мълчание на медиите в един и същи момент се сетиха ,че има такова указание и на всичкото отгоре вече отменено.Иначе знайм да се съмняваме във всяко едно нещо,ама на тв-то вярваме безрезервно.Малко трябва да си психолог и малко управляващ и тогава не е трудно да се сетиш къде е най уязвемата точка на народа и там да удариш.Знаете ли кока-кола как са ги осъдили за психотронна реклама
през 60-те години на миналия век?В кината преди филма хората гледат прегледа.Лентата се върти с 24 кадъра в сек.Това е скороста,която за нас хората е нормална за да видим естествено движение.Кока-Кола слагат 25-ти кадър -рекламния тяхен натпис.След завъртането на този преглед само в един щат - драстично увеличаване на продажбите- естествено приходите също.
Така че совите не винаги са това което са.

И правописа не е такъв, какъвто трябва, но важното е да претендираме  ooooh!

По темата Указанието не е отменено, а само се опитаха да замажат положението, ако някой се върже

# 226
Ако ни маниполират чрез екрана?...Ко'прайм тогава?
Толкова ли е сложножно да се сетиш,че щом след толкова време мълчание на медиите в един и същи момент се сетиха ,че има такова указание и на всичкото отгоре вече отменено.Иначе знайм да се съмняваме във всяко едно нещо,ама на тв-то вярваме безрезервно.Малко трябва да си психолог и малко управляващ и тогава не е трудно да се сетиш къде е най уязвемата точка на народа и там да удариш.Знаете ли кока-кола как са ги осъдили за психотронна реклама
през 60-те години на миналия век?В кината преди филма хората гледат прегледа.Лентата се върти с 24 кадъра в сек.Това е скороста,която за нас хората е нормална за да видим естествено движение.Кока-Кола слагат 25-ти кадър -рекламния тяхен натпис.След завъртането на този преглед само в един щат - драстично увеличаване на продажбите- естествено приходите също.
Така че совите не винаги са това което са.

И правописа не е такъв, какъвто трябва, но важното е да претендираме  ooooh!

По темата Указанието не е отменено, а само се опитаха да замажат положението, ако някой се върже

Да, когато се бърза, наистина се получават грешки. Но не мисля, че в момента това е най важното. А като си говорим за грешките, допуснати от законотворците - какво ще кажеш за увеличението на здравните вноски с 2%, но само отчастния бизнес?!  Къде отиде чл.6 от Конституцията на РБългария?! - т.е. "всички са равни пред Държавата, независимо от пол, раса, положение..." и т.н.

# 227
  • На дивана, под юргана
Къде отиде чл.6 от Конституцията на РБългария?! - т.е. "всички са равни пред Държавата, независимо от пол, раса, положение..." и т.н.

На кино...

# 228

Цитат
Къде отиде чл.6 от Конституцията на РБългария?! - т.е. "всички са равни пред Държавата, независимо от пол, раса, положение..." и т.н.

Чл.6 КРБ гласи че всички са равни пред закона, не пред държавата. Разликата наистина е огромна, особено в този случай Simple Smile

# 229
  • Ямбол
Иначе много е лесно:седнеш пред телевизора гледаш тъпо новините и приемаш за чиста монета всяка дума от екрана.
Ами,ако не е така?Ако е конспирация?Ако ни маниполират чрез екрана?...Ко'прайм тогава?
Толкова ли е сложножно да се сетиш,че щом след толкова време мълчание на медиите в един и същи момент се сетиха ,че има такова указание и на всичкото отгоре вече отменено.Иначе знайм да се съмняваме във всяко едно нещо,ама на тв-то вярваме безрезервно.Малко трябва да си психолог и малко управляващ и тогава не е трудно да се сетиш къде е най уязвемата точка на народа и там да удариш....

Хайде без обвинения и вменяване на вина, а!
Манипулатор и провокатор в случая си ти и онзи коко-боко или както там се зовеше.
Не така, не е това начинът.
Наблюдавам ви и си правя изводите за себе си. Щото освен психолог, трябва да си и малко наблюдателен и да свържеш две и две.
Обаче не обичам да ме обвиняват и да ме изкарват малоумна овца.
Аз си имам глава, както и другите съфорумци и можем да мислим, можем да гледаме, можем и да не гледаме новини.

# 230
Лиляно, моме, като имаш глава, съответно очи и уши, пусни ги в действие и тогава ела да кажеш, че манипулаторите и провокаторите  не са прави в това, което са написали. 

# 231
  • Ямбол
Лиляно, моме, като имаш глава, съответно очи и уши, пусни ги в действие и тогава ела да кажеш, че манипулаторите и провокаторите  не са прави в това, което са написали. 
За кое говориш, минзухарче?
Прави са, че гледам тъпо новините и ме манипулират или са прави, че трябва да протестирам.

Ползвам си главата по предназначение и затова не ми харесва да ме "яхат", ако ме разбираш за какво говоря.

# 232
  • Варна
А като си говорим за грешките, допуснати от законотворците - какво ще кажеш за увеличението на здравните вноски с 2%, но само отчастния бизнес?! 

Честно казано и аз смятам, че това е изключително нагло. Някой може ли да даде разумно обяснение за този парадокс?

# 233
  • Ямбол
А като си говорим за грешките, допуснати от законотворците - какво ще кажеш за увеличението на здравните вноски с 2%, но само отчастния бизнес?!  

Честно казано и аз смятам, че това е изключително нагло. Някой може ли да даде разумно обяснение за този парадокс?
Искам да ми покажете, къде точно се казва, че ще е само на частния бизнес.
Ако не става дума само за частния бизнес, то ето на това му викам аз манипулация и провокация тук във форума.
Защото аз съм на трудов договор не в частния бизнес и моите осигуровки също ще бъдат увеличени.

# 234
  • Варна
Ок, неточно се изразих, айде не ме разпъвай на кръст и не ме наричай провокаторка, защото достатъчно ми е накипяло! Имаме предвид, че държавата няма да плаща 10% за пенсионерите, децата, безработните, които е длъжна да осигурява за своя сметка. За тях процентите, поне засега остават 8. Еми нагло е. Значи който бачка, че и който не бачка, може да му се удържи повече, ама държавата няма да започне да плаща повече по нейните си задължения. И що, ако мога да запитам?

# 235

Ако не става дума само за частния бизнес, то ето на това му викам аз манипулация и провокация тук във форума.
Защото аз съм на трудов договор не в частния бизнес и моите осигуровки също ще бъдат увеличени.

Кой плаща твоите здравни осигуровки? - Държавата.  Каква част от тях се пада на теб? Никаква.   

Казах ти да се поинформираш малко, защото включванията ти тук са тотално неадекватни.

# 236
  • На дивана, под юргана

Има разлика между държавен служител и работещ в държавно предприятие. Дефицита в НЗОК допълнително се натоварва, доколкото разбрах от неплащането на ЗО от страна ан държавата за лица, за които трябва по принцип да ги внася. Т.е. - частниците и държавните фирми плащат, а държавата "забравя" да плаща.

# 237
  • Ямбол

Кой плаща твоите здравни осигуровки? - Държавата.  Каква част от тях се пада на теб? Никаква.   

Казах ти да се поинформираш малко, защото включванията ти тук са тотално неадекватни.
OK. Щом казваш, всезнаеща си newsm20. А аз ще кажа на моята касиерка във фиша ми на удръжки да ми махне реда със здравна вноска лична и удържаната ми сума, щото минзи така каза, пък аз нищичко не знам.

Ай по-спокойно, а?

# 238
Темата е много сериозна нека не се превръща в дребнаво заяждане.
От това което изчетох не оставам с убеждение че е премахнато двойното облагане просто текста е написан много йезуитски всеки да си го тълкува както му дойде.
А държавата плаща всички осигуровки на държавните служители, а не   на всички които работят в държавно общинско или някакъв друг вид предприятие или структура.
Днес четох че щели да облагат и пенсиите на работещите пенсионери-незнам още какво ще им родят главите, за да пълнят хазната.
Но май не могат да разберат че хората не са бездънна яма и не могат да се тръскат за всичко , за да им се напълни бюджета.
Да си търсят вътрешните резерви - както прави всяко предприятие като има финансови проблеми-дали ще намалява разходи или нещо друго правителството да решава.
Дотук големия финансов корифей Дянков какво е сътворил-няма пари дай ще ги съберем от хората.

# 239
Абе, хора, що се карате? Та то всички се печем на един огън...Частен, нечастен бизнес - всички сме в кюпа.... А може и това да е целта - да се изпокараме, да се разделим на лагери (частни и нечастни) , а да няма никакъв протест към ТЯХ и те да си правят тогава каквото си искат...

Общи условия

Активация на акаунт