треперене на очите

• 3 077
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте мами, имам момченце на 6 месеца и преди около седмица или две забелязах че докато играем очичките му потрепериха за няколко секунди. Първоначално не обърнах особено внимание, но това отново се повтори още няколко пъти през следващите дни. Снощи докато пиеше мляко повърна мъничко и тогава забелязах, че това треререне на ирисите продължи около половин минута и доста се изплаших. Днес забелязах отново треперене докато му сменях памперса и докато пиехме мляко. При някоя от вас имало ли е подобни проблеми?

# 1
Имах съученичка, чиято сестричка имаше такова "треперене", както ти го наричаш.
Иначе момичето си беше добре със зрението и нямаше никакв проблеми, доколкото знам.
Нямам представа как се нарича това, и не знам изобщо симпмтом ли е на нещо или е заболяване.
Но задължително отидете на лекар.

# 2
Не съм забелязвала такова нещо при Рая, по-добре заведи детето на офталмолог. И не се притеснявай излишно, може да е временно. Hug

# 3
Много Ви Благодаря Джуличка и B_RaiA_T!
Днес ходихме при педиатър и тя ми каза, че това е нормално, в тази възраст се развивали очичките и било възможно да се появи това треперене.

# 4
  • ГОре на черешата...
Много Ви Благодаря Джуличка и B_RaiA_T!
Днес ходихме при педиатър и тя ми каза, че това е нормално, в тази възраст се развивали очичките и било възможно да се появи това треперене.

Няма такова определение "нормално" след 3- 4 -ия месец.
Има подобно заболяване, наречено "нистагъм", надявам се при Вас да не е това. Посетете добър детски офталмолог, тъкмо 6-ия мес е времето за първия профилактичен преглед Peace.

Ако желаете попитайте тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=332940.525, ще получите компетентен отговор.

Успех  bouquet!

# 5
Аз също бях забелязала преди време при моя син такова треперене на очичките и се бях притеснила. Посъветвахме се с офтамолог, който ни каза, че при бебетата, дори и на 6-7 месеца, е възможно да има такива смущения, тъй като нещо си (съжалявам, че не мога да го обясня медицински) все още не се е оформило. Това треперене се беше появило около 6-7 месец и се случи няколко пъти за около месец. От тогава не съм забелязвала да го има.

# 6
Не съм забелязвала такова нещо при сина ми.Моят съвет е да го погледне офталмолог.

Общи условия

Активация на акаунт