ЮНЧЕ в коремчето дивее, а пък мама - хубавее! - 17

• 21 113
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Kidman лягай и не мьрдай миличка ще го доносиш докрая.Да влезеш в 9 месец малко остава.Иначе и моето като беше седалищно много риташе отдолу сега не рита вече там и затова предполагам,че се е обьрнало.Но и натиска и дискомфорта са нормални явления щом имаш серклаж.
шишетата на д-р Браун не ги харесвам изобщо много трудни за чистене и ефекта им относно намаляването на коликите са сьмнителни.
Тук вьв Варна по-отвратителен ден не е имало доста отдавна аууу баба зима скоро май няма да си ходи.

# 511
eliska пия Нутри Маг от един месец, като за 5 дни ми беше изписан по две хапчета на ден, но контракциите ми бяха много интензивни и придружени с болка, включително в кръста, мисля че след като лекаря ти е преценил, че трябва, си го вземи и го пий. Моята опаковка е 30 бр. и струва 18,75 лв., а бебето го усещам абсолютно всеки ден, така че не мисля, че причината е в хапчетата.

# 512
  • малкия йеросалим
eliska и аз пия Нутри Маг от 4 месец.Нямам никакви оплаквания,да чукна на дърво ,но лекаря каза за наше спокойствие да си ги пия до края.Цената тук е 16 лв за 30 хапчета.
А бебето си го усещам и то многооо яко.На твое място изобщо нямаше да се замислям дали да ги пия-все пак лекарят е преценил ,че е нужно.

# 513
Лекарства за контракции изобщо не трябва да се пренебрегват.

# 514
  • Оранжевата стая
Здравейте, бъдещи и настоящи мами! Честит празник!
Табакова, Феичка - и аз съм на ЖК при д-р Тотев - изключително свестен човек и доктор! Много съм доволна! Може да се засечем някой път на консултациите ..........

# 515
даам... ето полезното от форума Simple Smile освен, че емоционално си чешем езиците, премахва и някои притеснения... Съгласна съм, че контракциите не са за пренебрегване, аз нямам сега, но може пак да се понапрегна и да проимам пак... така че утре, като спре тоз ми ти снежец ще бягам до аптеката... или ще командировам мъжа Simple Smile

Днес направих малко снежно човече на перваза на прозореца Simple Smile Много ми е хубавко като вали сняг, но когато съм си вкъщи или на планината, добре екипирана Wink

# 516
  • С-я
За този Нутри Маг- моята лекарка ми даде някакви мостри, които са й дали мед.представител на фирмата-дистрибутор. И концентрацията на магнезий в тях е доста по-малко от "обикновения" Магнерот: в Нутри Маг- 140 мг; магнирот- 500 мг. Така, че помислете си дали вашия лекар не е ви предписва Нутри Маг по "препоръка" на някой дистрибутор. А и хаповете на Нутри Маг са огромни, туй не може да се преглътне. Цената на 100 хапа Магнирот е 25 лв. А магнирича, което е българския еквивалент на Магнирот, е още по-евтин. Ако цената на Нутри Маг ви се вижда висока- питайте АГ дали не може да го смените с някое от другите лекарства

# 517
Maya Katya, не исках да те плаша. Stop В крайна сметка от всеки лекар има доволни и недоволни.Аз просто споделих личното си мнение за нея и това на наши много близки - кумовете ни.Сега виждам, че Танчето и Милкуз също споделят мнението ми. Confused
За Георгиев мога да кажа само хубави неща.Първата бременност си я следих на частно при него и бях много доволна. Peace  
Мария♥, Milkuz и мен сега ме следи Георгиев, и много искам да си го поискам да ме изражда живот и здраве в Девата, до колкото разбрах се плаща там ако си избереш екип и има-няма едно раждане ще излезе над 1000 лв чисто Shocked, но за да съм си спокойна, ще си плащаме като попчета Simple Smile.
Верно ли Георгиев не изражда нормално, а само секцио, защото аз до последно ще стискам да съм нормално, макар че при мен малко с очите е проблем така че да видим какво ще каже док като му дойде времето.

# 518
Миналата бременност пиех само магнерич тоя нутримаг даже не сьм го и чувала кой знае колко е скьп като магнерота.чудят се какви скьпи лекарства да изписват.

# 519
Здравейте и честит парзник на всички бъдещи и настоящи майки.
За контракциите - предния път дори незнаех какво е това, а сега преди няколко дена като се постоли времето около 3-ти март бях по цял ден навън и вечерта като си легнах постоянно ми се втвърдяваше корема, но не усещах болка. Когато отидох на преглед на 5-ти при АГ си по ЗК точно докато ми мереше обиколката на корема получих контракции и тя ми каза многа да се пазя и да си почивам, но нищо не ми изписа. След две седмици пак съм на преглед и смятам да питам доки дали да не почна да пия нещо, макар че като си стоя вкъщи и не се разхождам ми няма нищо.
И понеже не съм на ясно, някой може ли да ми каже дали са опасни тези мои контракции при положение че не са болезнени.
Другото, което исках да споделя е своето разочарование от АГ-то ми по ЗК. Уж съм се записала при нея само за да ми дава направления, до сега не ме е погледнала дори и веднъж на видеозон, а последния път, когато отидох и я помолих за направление за кръвна картина, урина и ехография на бъбреците, тя ми каза не мога да ти дам, защото касата не ми ги плаща. Стана ми много тъпо, защо плащаме осигуровки и как може да се отказва на бременна жена направление за изследвания по програма "Майчино здравеопазване". Но тя ми вика, дори и на главния лекар да се оплачеш направление няма. Мъжът ми много се ядоса звъня на разни телефони и на всякъде го препращаха, накрая реши да пусне една жалба, ама аз му казах че няма смисъл. Но понеже той се беше ядосъл яко и написа едно писмо до министъра на здравеопазването  Grinning не че някой ще му обърне внимание ама поне си изля ядът.

За Ризова и аз да кажа, че не съм чула нищо добро за нея. Всичките ми познати, които са ходила при нея ги е карала да раждат секцио, като се уговаряше с тях срещу 500лв. Една от приятелките ми и изтекоха водите в 3ч.  и в 6ч. сутринта отишла в болницата, обадила и се и тя казала изчакай ще дойда в 8ч., а моята приятелка се притеснила понеже знаела че не може да роди нормално и трябва секцио. Познайте дали я чакала до 8ч. - родила си нормално без никакъв проблем. Сега на един колега на мъжът ми жена му ходи при нея и още във втория месец и казала че ще се наложи да ражда секцио.

# 520
Киди, и ти ли сестро срещу Ризова LaughingНяма да е тя, ясно, особено като ми каза, че от втория месец е препоръчала секцио Shocked.
Георгиев на мен ми каза, че е твърде рано още да говорим за вида на раждането, което ме кара да си мисля, че може да пропуснем частта за секциото.Коя е тази твоята гинеколожка, направо се потресох. Rolling EyesНе може да ти отказва така направления, направо недоумявам.Кажи на мъжа ти да пусне една жалба до шефа на болницата, би трябвало да обръщат внимание на такива сигнали.

# 521
  • София
         ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ МИЛИ MOМИЧЕТА !!! , малко със закъснение  Embarassed

И дано скоро пролетта започне да чука на вратите ни Simple Smile .
Пожелавам ви хубава вечер, изпълнена с незабравими мигове .

# 522
 Честит осми март мили мами!!!!!
    Виждам,че сериозно обсъждате киселините,та дано съм полезна на някой.Аз откакто забременях все си повръщам и киселини ,абе ужас.Ходила съм 3 пъти на гастроентеролог и ми изписаха черен въглен,био гайа и талцит,отделно пих и лекарства.Препоръчаха ми да прибягвам до талцит рядко,защото като наедрее бебето и притисне стамаха,киселините сталали ужасни-та талцит-бил за тогава! Био гайа и черен въглен погат да се приемат,и действат благоприятно стомашно-чревния тракт.Иначе това със спането в седнало положение ми е познато. ooooh!
     Киди ехография на вътрешни органи(стомах,далак,жлъчка,бъбреци) при бременни не се поема от здравна каса-аз също се възмутих ,ама какво да се прави.Аз отидох на платен и сега трябва да си следя бъбреците,че този вдясно бил притиснат от бебка.Притеснителна била обаче само комбинация от притиснати бъбреци и висококръвно налягане.

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 20:36 от sweet_child_of_mine

# 523
Поли, оказва се, че не е така, и аз мислех като теб, затова се зачетох по-подробно -  Нутримаг съдържа 140 мг магнезий, докато Магнерот съдържа 500 мг магнезиев оротат. 2 Н2О (еквивалентен на 27 mval, 1.35 mmol или 32,8 мг магнезий - каквото и да значи това). Количествата в Магнерича са същите Т.е. по проста аритметика една таблетка Нутримаг е приблизително равна на 4 и половина Магнерот/Магнерич.
Това, което мога да кажа от опит е, че от Магнерот и Магнерич имах страшно гадене, докато Нутримага го понасям. Освен това е по-удбоно да изпиеш една таблетка веднъж дневно вместо 3 пъти по 2 - особено както забравям напоследък.

Елиска, пий предписания ти магнезий, има значение. Като забравя да си изпия хапмето до обяд, на обяд вече имам контракции.

# 524
слушам цял ден за този магнерот, магнерич и нутри маг  Whistling Май само аз пия разтворим магнезии  Thinking онзи ден споменах май - Biolectra - се казва! Пия по едно на ден, разтраря се във вода и става като лимонада  Rolling Eyes Една таблетка отговаря на 240 mg магнезии  Rolling Eyes Според гинеколожката ми този начин на приемане бил най щадящия на стомаха и най лесно освоимия за организма  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт