САМОКОВската тълпа очаква 1,2,3,4,5...нови деца!

• 33 788
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
  • в Надежда-та
ViFresh сподели нещо за дългото кърмене. Примерно първите зъбчета как се отразиха, По време на захранването как се промени кърменето,от кога се захранихте? Нощните кърмения..как се разви с въвеждането на все повече храни?
Аз съм се запътила на там, смятам да се кърмим много време
[/b][/color]
Мими то няма мн какво да се разказва. Гледам, че вече сте на 5м..... кърмата ти вече се е регулирала и виждаш колко е лесно кърменето Laughing  Мартин не ме е хапал никога (за щастие), когато го мъчат зъби сучи доста често, така се й успокоява. Имало е периоди, когато е отказвал храна заради зъбите е го е карал само на кърма, хляб и кисело мляко. Захраних на 6м. навършени, като в началото не съм замествала кърмене. И винаги първо кърменето после пюре. Нощно кърмене още имаме варира м-у 0-3 пъти на нощ в зависимост дали го мъчат зъби Crazy Не ме притеснява, защото спим заедно (то иначе бих умряла от безсъние досега) Wink
От форума научих едно нещо - води се по детето, то ще ти покаже от какво се нуждае Wink
Кърмиш ли на поискване е гаранция, че ще кърмиш дълго Peace
Ако нещо те интересува конкретно питай Laughing
Аз мн съм се замислила дали да не стана една консултантка по кърмене Thinking

# 616
Хубаво ще е в Самоков да има една консултантка, не се замисляй а ставай...аз, с притесненията си съм питала все Ла Лече Лига..но ще е супер, ако при необходимост може да се срещне човек с някого, който да му обясни нещата. Болницата изобщо не е вариант. Там не намерих необходимото. ..
....Примерно аз не знаех, че може да имаш канал който да не е по средата на зърното а да излиза на друго място..при мен в основата. Бях се побъркала и не знаех защо така..какво ли не си помислих като видях от там да излиза мляко. Не знаех и за запушването на пори, тъй нареченият блистер, за радост съвсем мъничък, който се оправи без да правя много.

При кой педиатър си? Мен ме укориха че не искам да храня бебето , като заявих че ще е от 6я месец.
....иначе и аз на повикване, нямала съм кой знае какви притеснения до сега. Но живо ме вълнуват нещата, които ни предстоят.
И ние спим заедно, но таткото е против и не може да го разбере и не зная как ще е когато си дойде/ в чужбина е/...многото умни роднини Confused, наговориха неща от сорта на , да не свиква с това или с онова и на него главата му е пълна в момента.

Ами как сте с бибероните и залъгалките. Аз не съм давала. Сега пием от чаша. Таткото му се иска да и' дам да смуче някоя залъгалка и всеки път ме пита пробвала ли съм. Не мога да му обясня че не искам да давам и че в нашия случай не е необходимо . Тя, и не приема. Според него това ще реши проблема с никнещите зъбки..защото пръстите са и' все там.

# 617
дравейте и от мен,аз и двете деца ги раждах в София в МД,тук съм минала през всички АГ-та с изключение на Троева и трайно съм се установила при Каримов.Доволна съм от него,не е много приказлив,но аз го разпитвам каквото ме интересува и той си ми обяснява много обстойно.
За кърменето-каката я кърмих до 1.7год,а малкия до 8мес.(той сам се отказа)и на мен това са ми били прекрасни моменти,да гушнеш бебчо и той да започне да си цока Heart Eyes Blush,аууу размечтах се.И аз съм кърмила на поисквне,не съм спазвала режими.Не са ме хапали.
Бъни,като родиш и веднага им заявявай,че искаш да кърмиш защото доколкото знам дават шише.
Пожелавам ти лека бременост и здраво бебче,а кога ти е термина.  bouquet

# 618
  • София !
Бъни,като родиш и веднага им заявявай,че искаш да кърмиш защото доколкото знам дават шише.
Пожелавам ти лека бременост и здраво бебче,а кога ти е термина.  bouquet
Така ли  newsm78 . Е благодаря ти че ми каза , аз това не го знаех .
Мерси за пожеланята  Hug , термина ми е на 04.02.2013г.  Flutter

# 619
Ами така беше с мойта зълва,може би зависи на кой ще попаднеш,важно е и детенцето да е при теб колкото си може по- бързо,за да можете да започнете да правите опити,и ти не очаквай още отначало идеални резултати,не се отчайвай и знай, че на  бебо в началото му е нужно количество, около една лъжица(ако греша, Силве поправи ме).Успех и ако искаш мнение  насреща сме. Wink

# 620
  • София !
Благодаря , като се сетя нещо ще питам   bouquet .
Всъщност аз не съм много наясно , но кърмата веднага след раждането ли идва ?  newsm78

А по между другото тук бебенцата през цялото време ли си седят при майката или ги носят само за хранене ?  Thinking

# 621
Първа тръгва коластрата която е гъста и жълта и много хранителна и полезна,след няколко дни(мисля 3  newsm78)слиза кърмата.
А по въпроса дали бебетата са при майките,направо си питай Каримов как стоят нещата или някоя майка която е раждала скоро в тукашната болница.Говори с него и относно кърменето просто го попитай към кой да се обърнеш,ако има някоя добра акушерка.При първата бременост паралелно с консултацийте в София ходих и тук при Джипито,женската консултация ни я водеше акушер Маркова много учтива,отзивчива  и добра жена.

# 622
bunny : ) веднага след раждането има коластра, после преходно мляко и после кърма. Коластрата е жълтеникава и гъста,лепкава. Може към края на бременността да забележиш около зърната ти да има, това е. Преходното мляко идва 3 до 5 дни след това и постепенно става бяло ,като това кърмата. Ще получиш много съвети, който са противоречиви, кърми от едната после от другата гърда на едно кърмене. Друг ще ти каже един път от едната на следващия от другата.
Моето Карминче не можеше да засуче в началото  от 2та гърда на едно кърмене, защото след като си размекне едната, после и беше трудно и не искаше другата. За това едното кърмене ставаше само от едната, на следващото от 2та гърда. В началото може да се наложи да се изцеждаш . Ще прецениш от бебето. Изобщо не се притеснявай. Може да боли в началото , но и двете ще се учите. Бебетата бързо свиква със сученето. Първо им е много изморително, постепенно става и за тях и майката по-лесно.

Аз не знаех как да стисна гърдата за да  изтече малко коластра , за да покажа на бебето. Кънчева и една акушерка ми показаха и бебето почна да суче. В началото леко, после свикна.
На 2я ден вечерта не и' стигаше каквото имаше в гърдите ми и аз поисках малко мляко от акушерката.Хранила съм я така 1 ден и половина после ми дойде преходното мляко и не сме спирали до сега..Това ти го казвам , в случай на някакво притеснение. Според мен неуспешното кърмене идва от факта че не се обръща достатъчно внимание  на майките и не се действа адекватно  в определени моменти.

В отделението бебетата стоят през цялото време с майката в стаята. Като ви качат от Родилното и ви настаняват веднага заедно. Има в стаите едни метални кошетки. Повиват ги сложно с 5 ката пелени  и имат одеалца, и матраци. Ти си носиш дрехи  само за изписването .

Моето бебе спеше с мен в леглото върху една специална възглавница, като внимавах Педиатърката да не ме види, щото е ...ще я видиш Mr. Green. Другите ми обясняваха , как съм си гледала детето като циганките. Известното по света като споделено легло и кърмене на поискване/ има материали и за това/.

Единствено родените секцио за в детска стая, но само докато майка им е в състояние да го гледа и кърми, веднага и го пренасят и го оставят. Включително и през нощта. Тях ги хранят с Адаптирано мляко 1-2 дни. Другите бебета не.
Дават ти в стаята вода СЪС ЗАХАР. Ти ще си прецениш дали да даваш или не . Зависи как си решила да гледаш бебето. Аз не съм давала захар на моето човече, но в Самоков педиатрите така са свикнали. Дори и вода не съм давала много. /Ако искаш ще ти изровя материали по тея въпроси да си прецениш/
Бебетата ги взимат 3-4 пъти на ден, за да ги сменят и къпят.  Веднага ги връщат . При мен около 4 часа  след обяд идваше на  визитация педиатър д-р Иванова.
На нея се отговаря само с  YES SIR !!!!, каквото и да ти каже.
Подходящ отговор за нощното кърмене е НЕ!
Подходящ отговор за това на колко часа се кърмите На 3!!!
На всичко останало се съгласявай, щото е лоша Mr. Green . ..а пък си прави каквото искаш.
Ако си носиш цитрусови плодове и шоколад, гледай да не ги види/ скрии ги в шкафчето!!!!/, че ще те навика много. Всеки ще ти обяснява че се отразяват на бебето, ама няма страшно. Може да те накарат да спазваш диета. Аз лично не съм и се хранех с всичко, на бебето нищо му няма.

Стои се 3 дни при нормално раждане,  5 при секцио като изписват всеки ден, дори събота и неделя.
Съветвам те да приготвиш не 1 , а 2 нощници за раждането. Едната да раждаш с нея, а другата да се преоблечеш после. Другите работи, които трябват ще ти ги кажа ако искаш , те дават и списък.

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 13:26 от mimiSmile

# 623
Списък за раждане

2 нощници
Компреси или чаршафчета от аптеката, ще кажеш за раждане 5-7 бр. едното е 0,65ст.
Слагат под теб докато получаваш разкритие,  докато раждаш и после в леглото.
Дамски превръзки от най-големите може и лигнин, ако ти се стори по удобно. Хубаво е да имаш .В аптеките се продава.
Аз си мислех че ще нося бельо, ама това чудо с шева беше толкова ЯКО, че само това ми липсваше.
Тоалетни принадлежности, зарядни, храна. Вода си вземи голяма и малка. Докато раждаш може да искаш да си навлажниш устните.
Стотинки за тв-то  Joy, дистанционни има само във , ВИП стаите

За бебето:
пелени
мокри кърпички - остава в отделението.. аз имах 2 пакета, един и при мен, че в тая болница си трябват
сапун БОЧКО - остава в отделението
дрехи за изписване

ако се сетя  още нещо, ще допълня тук

# 624
  • в Надежда-та
 Laughing как сте се засилил ще изпишете темата. В този ред на мисли ще оправя тази тема, новите мами ако искат да ги запиша на 1-ва стр. да ми пишат на ЛС, и някой пожелание да пусне нова, че мен нещо ме мързи мн Embarassed
Мими аз не съм от Самоков (не си обърнала внимание на 1-ва стр), съпруга ми е от там, но си живеем в Сл. Бряг. Преди 5г. с 3-4 мами се събрахме и направихме темата за Самоковските майки и така си и останах и си пиша още тук, правили сме срещи, събирания и с мъжете (на един 8-ми март)....бе весело бше преди Laughing, ама децата попораснаха (1-те) и все по-рядко се пише  Confused
Мн се радвам на новите попълнения Hug

# 625
  • София !
Аз може да се пробвам да направя нова тема  Simple Smile

Относно кърменето Мими благодаря ти за изчерпателния отговор , ако се сетя още нещо ще ви попитам   bouquet

Списък за раждане аз гледам тука в нета разни , ама предполагам че по натам ще ми кажат , или пък аз трябва да си питам  Simple Smile newsm78

А и друго се сетих четох за разни мазила за мазане на зърната . Вие ползвали ли сте такива ?  newsm78  
Ч Четох и нещо от сорта че било хубаво да започнеш да подготвяш гърдите си за кърмене още преди раждане ?  Thinking

P.S. За д-р Иванова и аз съм чула че трябва да се внимава с нея  Mr. Green Била малко лошичка  Twisted Evil Crossing Arms

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 13:36 от bunny : )

# 626
  • София !
По между другото дайте идеи за заглавие на нова тема   Thinking . Че аз не съм много поетична личност  Crazy  Grinning

# 627
новата тема е тук, заповядайте

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=686320.msg23425907#msg23425907

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 13:49 от mimiSmile

# 628
  • София !
Списъка за раждане към всяка болница е различен. За Самоковската е това, което писах в предната тема. На мен лекарката ми го даде.

За гърди най-много предписват GARMASTAN , който е с измиване.
А за гърдите..много майки правят разни работи, като да се трият с хавлиени кърпи. Аз лично не съм го правила, не мога да кажа как ,точно, това помага.
Проблеми със зърната идват от неправилно засукване.

Моят опит по 2та въпроса- мазала съм мехлема 2-3 пъти и не съм *подготвяла зърната. В началото малко болеше, но за няколко дни и с практиката Laughing всичко отмина.
[/color]

Най - вероятно и на мен ще ми дадат списък . Но поне така горе долу да имам някаква представа .

Повиват ги сложно с 5 ката пелени  и имат одеалца, и матраци. Ти си носиш дрехи  само за изписването .
Т.е. докато съм в болницата дрешките са си от тях . Няма нужда аз да си нося мой си . Макар че то това си е въпрос на личен избор  Peace

# 629
докато сте там, съмнявам се че ще ти дадат да я облечеш с твои дрехи

Общи условия

Активация на акаунт