АВГУСТинчета 2006 - 2

• 28 983
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря на всички за пожеланията  Hug

Елена беше точно три дена на градина (а не беше ходила от два месеца) и снощи нослето й така се разтече... Ама сополките иначе са бистри. Днес я оставих вкъщи при мен и ме изглежда добре. Сутринта беше с леко запушено носле, пръснах й Стеримар и сега уж няма нищо. Дано само с това да сме се разминали.

# 616
Гого пък е на АБ. Confused От понеделник е вкъщи с кашлица и сополи, но вчера вдигна и Т. През нощта пак имаше, но я свалихме и повече не е вдигал. Дано така да остане!

Елфче, сутринта Гого не искаше да си изпие Аб, аз му е скарах и той като ревннааа: Мама е стлашна! тя е като чудовище и т.н...така че  не си от най-лошите майки, виж какви други има... Mr. Green

# 617
  • София
А, това за лошата майко го преживях  Laughing Crazy , не го и чувам напоследък, сигурно, защото сме по-малко време заедно  Embarassed  newsm78 За другото - чак глупав не е Ивайло, но е разсеян, ходи на ДГ предимно за забавление май, интересно му е, но не е толкова жаден за знания  Crazy Няма да е от отличниците, но дано и двойкар да не е. А колата ни и Алекс я разпознава  Laughing
Полито, Анди, бързо да се оправяте!

# 618
  • гр.София
 Правилно ,Елвинг! Само лоши неща ще пишеш за Ивчо! Иначе може някой да ни го измъкне под носа.А-а-а-а Naughty

# 619
  • София
Елфче, аз си мисля, че детската градина е основно за забавления и контакти със себеподобни....ако от толкова малки ги впрегнем, къде им отиде детството - така, че подходът на Ивчо е напълно правилен  Joy.......Блан ( не сме ти конкуренция, ама може да станем на Ивчо, че имаме същия подход като него  hahaha)

Анди защо са му изписали веднага АБ на Гого? Дано да се оправи бързо

Поли - такива сополи не ме притесняват нито ако моето е така, нито ако са така другите в детската....с риск да ме линчувате ....дори да му е влажен носа и леко да подсмърча пак си го пускам на детска...давам витамини и оксилоскокцинум ( не се научих да я пиша тази дума, нито да я произнасям)....не съм забелязала децата, които са там да са намалели заради това .....ходят си все едни и същи...
 В понеделник беше така, даже беше почнал да се запушва, но от другия ден нищо му нямаше.

# 620
  • София
Елфче, аз си мисля, че детската градина е основно за забавления и контакти със себеподобни....ако от толкова малки ги впрегнем, къде им отиде детството   

Точно това е и моята теза  Grinning

# 621
  • София
Елфче, аз си мисля, че детската градина е основно за забавления и контакти със себеподобни....ако от толкова малки ги впрегнем, къде им отиде детството  

Точно това е и моята теза  Grinning
Абе не е баш така да ви кажа. Майка ми е начална учителка и доста често носи тетрадки на децата вкъщи. Разликата между тези ходили на градина и тези, които не са е доста голяма. Според нея и нейни колежки тази разлика се наваксва поне до втори клас в добрите случаи. И не само в знанията, а основно в навиците, дисциплината, самоконтрола, уважението, социализацията и т.н.
Нана, ти си изключение Mr. Green

По никакъв начин не се заблуждавам, че Ина ходи на градина жадна за знания. Тя самата си казва, че ходи, за да играе с децата, танцува и пее. На тази възраст се надявам, че учебните им занимания им се поднасят под формата на игра, защото си мисля, че така усвояват най-добре и категорично не вярвам, че ученето да изразвят, лепят, връзват, оцветятват или да свързват подобни предмети с права черта им приключва детството. А доколкото си спомням ситуациите в учебните помагала за първа група съдържат точно такива упражнения.
Стискам ги всичките Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 16:26 от bubcheto15

# 622
  • София
Мнооооого обичам да съм изключение  Mr. Green

Сега ще ви помоля всички да стискате ужасно много палци на краката и ръцете едновременно! Живот и здраве ще вляза по-късно да ви кажа защо.

# 623
Nana, стискам палци!

# 624
# 625
  • гр.София
 Да не ражда кумата?!
 Стискам палци!

Кайли,жестока снимка на Тони Simple Smile

# 626
  • София
Нана стискам  и на ръцете, пък и на краката ( те и обувките, с които съм в момента доста помагат в това отношение  Joy) .

Бубче - аз не съм ходила на детска градина, тръгнах на предучилищна и си спомням, че докато другите деца се мъчеха бавно с чингелчетата, аз винаги успявах преди тях, бързах, защото сменях ръцете ( имах забрана за лявата ръка и гледах бързо да напиша с лявата докато не гледа другарката и после бавно да пиша уж с дясната  Joy ). Но това е защото майка ми много се занимаваше с мен, не работеше, затова и можех да чета доста преди предучилищна...Не съм имала проблеми с дисциплината......
Та мисълта ми е, че не винаги ходенето в детската  дава точно тези резулати....Но може би пак говорим за отделни случаи, все пак майка ти има ежедневни примери .....пък говорим и за едно друго време, сега съм категорично "за" детска градина, защото имам чувството, че децата се развиват много по-бързо....и аз нито имам време и възможности да стоя вкъщи, да не работя и да се занимавам с това, нито пък имам нерви, за съжаление.... Но ми се иска детето ми да има моето свободно детство, на което съм се радвала ...поради същата причина съм и против започване на 6 години в първи клас.   

# 627

Абе не е баш така да ви кажа. Майка ми е начална учителка и доста често носи тетрадки на децата вкъщи. Разликата между тези ходили на градина и тези, които не са е доста голяма. Според нея и нейни колежки тази разлика се наваксва поне до втори клас в добрите случаи. И не само в знанията, а основно в навиците, дисциплината, самоконтрола, уважението, социализацията и т.н.

Това е и моето наблюдение, въпреки малкото ми опит в у-ще  Peace

Сега виждам разлика и между Лори и останалите дечица в групата й, които не отсъстват толкова често - миличкото ми стои като в небрано лозе, заради нещата, които е изпуснала. Но се надявам, че ще оставим болестите в първа група и от септември ще си влезе в час  Laughing

Нана, стискам палци  Peace

Hug Hug Hug Hug за Гогата, да оздравява бързо  Praynig

# 628
  • София
Момичета родихмеееееееееееееееееееееееееееееееееееееее!!!!! В 18.18 часа на бял свят дойде Боряна! тежи 3215 грама и е 50 см. Кумата е добре, роди без упойки, без нищо. Аз не знам как съм след тази асистенция. Знам само че съм безумно щастливаааааааааа

# 629
  • София
Нана, живи и здрави да сте всичките, много безметежен живот пожелавам на малката Боряна и дано отношенията между вас с кумовете да стават все по-близки и прекрасни  
   bouquet

Пух, изключения винаги има, както вече уточних Mr. Green А и ти сама отбеляза, че времената са други. Колкото и да се опитваме не можем да си позволим да прекарваме толкова време с децата си, а и те не могат да имат нашето детство. Надали ще тичат по поляните до тъмно, надали ще играят на Стражати и апаши, на Народна топка, на ръбче, кър и т.н. Нещата се променят и ние с тях и за мен място за срвнение между нашето и тяхното поколение няма. А по повод тръгването на училище на 6 години те подкрепям напълно, точно толкова съм и категорично против задължителното целодневно обучение на първолаците Peace

Общи условия

Активация на акаунт