ПЛЕВЕН - 131

• 43 409
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Домати не купуваме зимата...не ги харесваме, обаче краставици си ядем цяла зима. Аз и тях не харесвам, но Марти много ги обича и си хапва доста.
Валенце, това за водата не съм го чувала...защо ги киснеш краставиците?

# 76
  • София
Заради нитратите,Бранимира.Чух го преди години от някакъв професор по телевизията-така се премахват около 80 процента от нитратите.После го четох и във форума.Потърси в Гугъл и ще ти излезе сигурно.Необелени се киснат във вода.

# 77
Честно казано зимата се въздържам от купуването на подобни "зеленчуци", не са ми вкусни и не изпиттвам никакво удоволствие от яденето.
Едно време като нямаше, пък не си купувахме и не ядяхме. ) Чакахме да стане пролет, за да излязат първите домати и краставици.
Не ми липсват, особено с този пластмасов вкус, явно аз все не мога да уцеля на свестни домати по магазините. (

# 78
Забелязахте ли какъв сняг вали,че даже и се усилва? #Crazy newsm78
На Витиня и Ябланица такъв сняг валеше, че чистачките не смогваха на най-бързият си ход. Добре, че е топло и не трупаше, но нищо не се виждаше  Crossing Arms

И аз бих искала да бъда на концерта, но възможностите ми за присъствие на този етап са силно ограничени.
Ще те присъединя виртуално  Laughing
http://diksi.multiply.com/video/item/17 Тук пее публиката, че и аз се чувам как припявам фалшиво  Mr. Green
http://diksi.multiply.com/video/item/18  Ещё, ещё...!  Laughing

http://diksi.multiply.com/photos/album/75/75#photo=34

Краставици от оранжерията в Левски продават в нашият плод и зеленчук. Купувам си от тях и наистина са вкусни. Колко са нитратни не знам. Онзи ден по телевизията гледах как журналистка купи зелена салата и я занесе да я изследват за нитрати. Резултатът беше доста под нормата за сезона  Thinking От тогава купувах няколко пъти вече  Grinning

Мира, сега ли кажа, че съм съгласна с теб или да изчакам до утре?  Mr. Green

# 79
Нещо сте се надрусали наред! Mr. Green

# 80
Нещо сте се надрусали наред! Mr. Green

Хубаво ме разсмя,че нещо съм се оклюмала днес. hahaha

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 17:47 от Тони.

# 81
Момичета, моля да ми препоръчате добра фризьорка за официална прическа. Другата събота сме на сватба, а моята фризьорка може и да не е в града, за това да имам резервен вариант. )

# 82
Привет. Напомням ви, че имаме среща в неделя, да не се заплеснете нещо.  Whistling

Номадке, ми ти кво пи?  Wink

Косе - сусамовия тахан така се взима /за възрастни/ - половин или една лъжичка мед и също толкова сусамов тахан се мешат и се хапват половин час преди ядене - три пъти на ден..
За деца под 2-3 години не бих го прилагала или бих намалила много дозата и честотата, също така може би разтворено в чай или вода.  ...  Peace
Онази педиатърка е назад с информацията или е имала предвид някакви много конкретни и специфични, редки заболявания. Иначе в общия случай е точно обратното. За недоносените бебета е особено важно да получават кърма от собствените си родителки, тя е различна като състав от кърмата, която майките биха имали, ако родят доносено бебе, такъв е механизма. Недоносени на кърма имат по-голям шанс за оцеляване. А пък кърмата от банката отива за деца с разни редки алергии.
За повечето недоносени, които не могат да получават кърма от майките си също е по-добре да ползват такава от банката, тя е с по-високо съдържание на мазнини и някои други вещества в сравнение с тази, която майките им биха могли да дават, но това в повечето случаи не е проблем. Пастьоризирана е и са унищожени разни ензими, но това пак не я прави по-негодна.

И ние напоследък хапваме повече зелени салати, нитратите в морковите обаче май са повече и изобщо във всичко, което е в земята... Домати и краставици рядко ядем зимата, тая зима хапнахме доста ряпа, червено цвекло и зеле. Правих и кълнове тия дни, на Марто сестра му донесе някакви "органик" - смес от люцерна, синап и сминдух - много лесно покълнаха и са много вкусни, добавени към салати, синапа люти обаче.

Мира, аз ти препоръчвам Асен, ама как да ти обясн къде му е салона - по Кирил и Методий като вървиш - новата сграда, която е точно под училището Патриярх Евтимий. Има едно кафе - Инкогнито или от сорта - зад него, пада се на гърба на сградата.

# 83
айс, май не си се калила по форумски Laughing Съ4увстваме, но тук се дават основно съвети и инфо, което може понякога да е нож с две остриета, но ли4но съм се замисляла над много неща от про4етеното тук. Айде наспи се и пиши Hug

А, да, Мира, и аз съм съгласна с теб  Simple Smile

Аз без домати рядко сядам да ям, купувам 4есто, зимата нашите са от Мексико, органик няма да купя за $10-12/кг.  Ягоди купих скоро и мирише страхотно, по размера им беше ясно, 4е са наблъскани с какво ли не, не им простих, де Laughing

От кълнове ми се гади на мен, ина4е казват били полезни.

Дикси, много хубаво зеленото палто на Митко. Не съм слушала Алла от едно време, отивам да гледам видеото.

Някой  знае ли дали може да се изпращат капки за нос по пощата? Мерси.

Статия за храни, приемани от бременни, които могат да водят до алергии и астма при децата:
http://news.health.com/2010/02/28/pregnancy-allergies-asthma/
Не знам колко е така, но ако някой се интересува.

# 84
  • Плевен
Тъкмо и аз щях да похваля Асен. Утре сутринта съм при него, че съм обрасла като туфа в главата, а и нали среща ще има в неделя  Laughing .
Отпред на сградата има магазин за цветя Далия, а кафенето преди беше сладкарница Лучано.

# 85
ДеЩо, нади миши, аз изобщо не мога да се сетя къде е това, но сега ще погледна картата и да се ориентирам. ))))

# 86
Мира, по "Кирил и Методий" като тръгнеш от новата сграда на Генимекс нагоре към медицинския по десния тортоар. Малко преди музикалното училище (срещу него) е сградата, която ти обясняват. Иначе фризьора и аз не го знам.

Бенсън, Ла редутско е  Laughing

# 87
Мира, по "Кирил и Методий" като тръгнеш от новата сграда на Генимекс нагоре към медицинския по десния тортоар. Малко преди музикалното училище (срещу него) е сградата, която ти обясняват. Иначе фризьора и аз не го знам.

Бенсън, Ла редутско е  Laughing

Аааа, сега вече разбрах. ) Мерси за обяснението. )

# 88
Бенсън, мерси за линка. Аз тъкмо четох на друго място във връзка с обучението, че приемането на пробиотици по време на бременността и кърменето също намалява риска от проява на алергии и по-специално АД, също и приемът на витамин С, но не като добавка /май не като химия, ами в естествено състояние/

# 89
Добро утро Hug

Къде сте всички Thinking

Моля ви препоръчайте ми добър кожен лекар Praynig

Общи условия

Активация на акаунт