ПЛЕВЕН - 131

• 42 975
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Деси, кажи за безкофеиновото и на нас. Защо не е за предпочитане, наистина не знам?
Това наистина е така.Знам го още когато бях бременна с Бужи и реших да пия такова.Тогава Анатоли ми изрови сума инфо  колко по-вредно е. Нещо при извличането на кофеина беше, но подробности не помня  Crazy

# 511
Та то останал ли е д-р в тази неонатология.Всички са се разпръснали.

Да,моята кръстница- най-добрата Hug

# 512
Дикси, свързано е с обработката на кафето, но не мога да ровя сега, че Ели заспа тука и ще ставам от компа, по-късно ще видя, ако ми остане време.

Сега прочетох и че освен за усвояването на калция при майката, кофеина може да пречи и за усвояването на желязото от кърмата на майката.
Нуши, ти се притесняваше за хемоглобина на детето.
Препоръките са да не се надвишава 1-2 чаши на ден кафе, ако може да не е много силно, да се пие веднага след кърмене, за да мине достатъчно време до следващото кърмене, ако по време на бременността не е консумирано - по-добре да не се консумирла и по време на кърмене. И пак - всичко е много индивидуално - наблюдаваш себе си и детето и преценяваш, при чести случаи на сърцебиене, неразположение и тн  - лекар. Важно е и акво е детето- нормално ли е на тегло, боледува ли и тн, родено ли е доносено.
Кафето може да има такъв ефект и при бременност, Нуши, едно тестче?  Wink  Laughing

Махам се хора, днес прекалих.

# 513
Дикси, че то там не са останали хора тогава.
Като знам другите какви бяха....мале, мале.

vesy1, коя е кръстницата ти?

# 514
  • гр.Плевен
Дикси, на Белослава синузита е диагностициран с рентгенова снимка - синузит на долните синуси. За нагревки и лекарите казаха, че сега не е подходящо, трябва времето да се постопли, за да не излиза детето от нагревките затоплено на студеното.
Сега пак ли трябва снимка да й правя, за да разбера излекуван ли е? Нещо не ми се ще да я облъчвам толкова начесто.
Иначе я водих и на специалист УНГ и той каза, че има и трета сливица, която за сега само ще наблюдаваме и няма да бързаме да вадим.
Притеснява ме, че още не й е минала хремата, вярно, че нощем по-малко взе да хърка, но все пак почти по цял ден киха и се сополиви. (Да уточня, че тази хрема е от неделя, както и Т, която спадна още в понеделник вечерта). Ама се поошашках вече, че госпожицата ми е заболедувала от август миналата година.

МамаНуши, ставаше въпрос за голямото ми отроче, малкото и то е хремаво, ама няма Т, пък и едни зъби са го замъчили... от 4 месеца стои с два зъба в устата, ама има побелели още 6.  #Crazy

Ей, Айс, голям купон си направихме на гърба на твоята възглавница!  Joy Нали не ни се сърдиш?  Heart Eyes

# 515
Не се сърдя стига вече с тази възглавница Joy че в историята ще вляза вече с нея Joy Ама то и аз ги пиша едни в яда си-леле леле.Добре че мъжа не чете из форума #Crazy

# 516
Марго, на Валя и изписаха едни хомеопатични за хремата -Цитросепт и бързо се оправи , а там прочетох ,че е за лечение на синузит ,ако искаш питай лекаря си .

# 517
Дикси, че то там не са останали хора тогава.
Като знам другите какви бяха....мале, мале.

Е, недей така. Неонатолозите ни са кадърни. Сега до колко са обаятелни и обяснителни като д-р Йонов е друг въпрос, но лично мен това не ме касае.

Маргото66, според мен недей сега да й правиш снимка, макар, че това най-точно ще ти каже какво има в синусите. Ако продължи дълго хремата пусни и един секрет за изследване, пък после ще го мислиш.

# 518
Не се сърдя стига вече с тази възглавница Joy че в историята ще вляза вече с нея Joy Ама то и аз ги пиша едни в яда си-леле леле.Добре че мъжа не чете из форума #Crazy
А де да го знаеш дали не го прави. Между другото има едни програмки дето всичко вадят на показ. Разгеле че си купила и други, че както фталл се е обещал за пет, щеше да ме вкараш в преразход! Twisted Evil
Валенце мила, адаш, ще се записвам на доктор. Тая нощ вдигах фталл да помага, че Киро е в кофти настроение дали зарад сополи дали зарад зъби, обаче не мога да го нося...ужас. Дано не е дископатия. Макар че аз тоя кръст го имам от години слаб. Шъ съ стегна ама да долазя.
Диди за Кирил да ти разкажа - пукнахме главата миналата седмица. Скочи от фотьола  срещу холната масичка и се нахендри на челото си. Удариха ни два шева щото кръвта му трудно съсирва и не можеха да го лепят. Та така.
Бенсън почнахте ли пренасянето?
Дикси още когато преди години излезе на мода безкофеиновото кафе писаха хората, че заради химическата обработка да се снижи кофеина в кафето то става по-вредно, отколкото ако пиеш нормално си кофеиново. Само дето трябва да се пие късо еспресо вместо дълго, щото кофеинът по принцип е силно разтворим и навъпреки логиката по-дългото кафе е по-силно, макар на някои да им изглежда по-рядко!
Кажете като купувате в аптеката сребърна вода какво искате, щото на фталл току що са му казали в две аптеки, че такова нещо няма!?

# 519
Дикси, не са чак толкова лоши, но....някой наистина не им е мястото там.
За 1месец се запознах с всички (нямаше как, всеки ден беше различен), но има и такива, които просто не си разбираха от работата.

# 520
  • Плевен
Аз пък все си мислех ,че безкофеиновото е ок...ще кажа на мама да не пие.Иначе не ме разтупва така както ако пия от другото.Номадка твоето момче много диво,и брат ми така си беше разбил челото като малък.. Tired

# 521
Извинявай Марго не съм разбрала за кое детенце говориш. Дано поне на малкото лесно да избият зъбките. При нас нямаше почти никакви проблеми.

# 522
  • София
Номадке,аз лично поне в три аптеки в Плевен съм купувала сребърна вода.Едната беше до пазара на Манеца,буквално до входа,който е за плодове и зеленчуци.
За доктора,ако решиш ще ти пиша ние къде водихме снахата.Тя беше почти неподвижна,във Враца и казали,че ще трябва операция.Професора отрече това за операцията,някакво лечение и изписа-първо 20 дни някакви прахчета и  инжекции,после още 20.Тя завърши първия цикъл и вече ходи на работа.

# 523
nomadka  за да не те боли кръста най-добре е да ти направят масаж.Или пий нещо противовъзпалително като аулин може да те отпусне и да не е болезнено.Горкият Кирил добре че детето е добре-юнак без рана не може.

# 524
Номадка, не знам какви са ти финансовите възможности,но мога да ти препоръчам един много ефикасен и доста скъпичък метод за оправяне. Майка ми имаше много проблеми с нейния кръст и ходи на иглотерапия при д-р Нгуен. После няколко години изобщо не знаеше какво е това болка в кръста.

Общи условия

Активация на акаунт