Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 508
  • 409
  •   1
Отговори
# 30
  • гр. Шумен
По принцип мога да се съглася с авторката, че не само за детските следва да се протестира и че има хиляди други неща, които тровят обществото, главно поради несвършена работа от знайни и незнайни служби, службички и службенца. НО не мисля, че може да се противопоставя едното на другото. Защото въпросът с това "смешно" забавяне може да се окаже принципен. Просто не намирам за нормално държавните люде да ми казват, че трябва да влизам положението на държавата, а те тайно и полека да си вдигат заплатките. Рибата се вмирисва откъм главата, господа съдебни заседатели. ЗАтова протестите трябва да бъдат първо срещу тая глава, която толкова години наред умира да ни прави на будали.
Между другото, държа да отбележа, че освен детските не бяха преведени и пари за болните деца, а това наистина са жизненоважни пари за тези семейства (много често майките дори нямат възможност да работят). И тогава наистина забавяне от 1 ден може да се окаже фатално.

# 31
argun, факта, че не можеш да разбереш нещо крайно елементарно Embarassed говори зле за твоите умствени способности, а не за моето образование!! Повечето хора мисля разбраха! Няма да пиша повече, че май разбуних духовете Rolling Eyes

# 32
.. Тогава ще си мълча, защото видите ли не съм аз потърпевшия, обаче настъпят ли ме в трамвая ще надам вой до бога... И не, не съм гъзарка, но е дребнаво да протестираш за забавени с 1 ...

А не призоваваш ли точно към надаване на вой за единични случаи?  Не всеки ден се случват нещастията, за които споменаваш.  
Нормално е, когато една кауза касае повече хора, повече да са съпричастните. Не е възможно всички за всичко да протестираме и да сме едновременно съпричастни и активни борци срещу всички несправедливости.

# 33
dina78 коя си ти, че да твърдиш това.Протеста бил срамен и жалък.Няма такова нещо, майките са си в правото да изкажат своята гражданска позиция.Забавяне от 1 ден за някой може да е незначително за други не. Жалко е да нямаш какво да дадеш на детето си да яде.Срамно е да бавят парите за децата.Относно протестирането за залятите с киселина българки,  искам да те питам ТИ какво направи???

# 34
  • Пловдив
Девойко,
моли се някой ден ти да не попаднеш в такава ситуация и да не ти се налага да разбираш какво й е било на тази жена.
Дотук не видях някой да е разбрал за какво е темата, така че вземи да помислиш малко дали да не се дообразоваш - изразяване на мисъл се учи още в началните класове, които си пропуснала.
Айде стига вече с тези глупости!Тази жена,за която постоянно говориш,ако мислиш,че с 35лв.ще си реши проблемите....колко дни могат да изкарат майка и бебе с 35лв?А ти като не разбираш за какво е темата защо продължаваш да пишеш в нея?

# 35
Колко са на стойност тези детски, че да е фатален един ден?
Кажете ми, че не знам.
Гледах някаква жена, която каза, че е срамота, че не може да купи мартеница на детето си, пък много искала.

# 36
  Миналата година имаше протести, по-миналата също.

# 37
Девойко,
моли се някой ден ти да не попаднеш в такава ситуация и да не ти се налага да разбираш какво й е било на тази жена.
Дотук не видях някой да е разбрал за какво е темата, така че вземи да помислиш малко дали да не се дообразоваш - изразяване на мисъл се учи още в началните класове, които си пропуснала.
Айде стига вече с тези глупости!Тази жена,за която постоянно говориш,ако мислиш,че с 35лв.ще си реши проблемите....колко дни могат да изкарат майка и бебе с 35лв?А ти като не разбираш за какво е темата защо продължаваш да пишеш в нея?

Ами за да седи всеки ден пред банкомата и да ги чака тези пари, значи си е направила сметката, че за известно време ще й решат проблемите. Или предлагаш да не се отлага брадвата и направо да й ги спират и тези няколко лева. Щото ти си над тези неща.

# 38
McKitty много правилно си ме разбрала. Точно това искам да кажа. Ние българите обичаме да се вайкаме и да цъкаме вкъщи пред телевизора, когато се случва нещо ужасно и грозно, но не ни касае /или поне така си мислим/. Тогава ще си мълча, защото видите ли не съм аз потърпевшия, обаче настъпят ли ме в трамвая ще надам вой до бога... И не, не съм гъзарка, но е дребнаво да протестираш за забавени с 1 ден 30лв, а да си траеш като разбереш, че детето на съседа е пребивано редовно и социалните знаят, но не могат или не искат да направят нищо. Тези неща трябва да бъдат променяни и ние сме тези, които трябва да направят нещо по въпроса. Има начини, но нашето правителство докато не го подбутнеш, било то и със стачни действия, няма да се размърда! Това ми е позицията! И това казах и в първия си постинг: защо не се организираме като жени и майки да протестираме за тези много по значими неща, отколкото да се показваме по телевизията и да плачем, че ни забавили детските с един ден за месец януари!

Абсолютно на същото мнение съм и прекрасно разбрах за какво е темата.  Peace
Не, че не разбирам жената, която чакала на забавените детски, за да купи храна на детето си, напротив. Аз така чаках на 29.12 да ми дойде майчинството, но го получих чак на 4.01. , а спешно се нуждаехме от тези пари тогава.

# 39
Аз смятам, че щом държавата е поела ангажимент на определено число да прави плащания трябва да го спазва. Ако аз не си платя данъците в срок Тя ще ми вземе ли лихва? А ако Тя не си направи плащанията в срок лихва ще плати ли? Срамно е и в жалко че тази държава е поставила много майки в положение да просят тези няколко левчета ( дори не знам колко са ), срамно е и е жалко че преди 10 години същата тази държава ми плащаше половината майчинство в буркани. Много срамни и жалки неща има, но протеста на майките не е един от тях.
Не е редно да си затваряме очите и ушите за случки които не ни засягат пряко, но парите на децата и описаните случки мисля че са несравними.

# 40
Авторката на темата явно обича собствения си глас само .
Ако се поразходи из форума ще намери доста теми за протести/недовоство и т.н..
Изяснихме си вече тези с малкото умсвен багаж за какво иде реч  ,браво на нас .
Пи толкова теми в други посоки не разбрах как си изкара извода ,че БГ майки протестират само за техните си закъснели 35лв.

# 41
Колко са на стойност тези детски, че да е фатален един ден?
Кажете ми, че не знам.
Гледах някаква жена, която каза, че е срамота, че не може да купи мартеница на детето си, пък много искала.

Въпросните "детски" се казват "Семейни помощи за отглеждане на деца до 18 години" и се дават на семейства, в които средния брутен доход на глава от семейството е ... 250 лева. Тук в Клюкарника имаше (всъщност още ги има, но слава богу вече са преместени в друг под-форум!) - осем теми "Получихте ли си детските този месец?"
Не отричам, че сигурно има хора, за които 35 лева са много. Но със сигурност тези хора нямат компютри, не плащат месечен абонамент за интернет, нямат по -найсет мобилни телефона и не прекарват времето си да организират петиции и протести из форумите.

Да, срамно е; да, жалко е. Но няма да се промени. Воайорство и плюене в пазвата - да, безсмислени петиции - да, гневни емотиконки - също да. Ще ги има и още как.
Реалното гражданско общество обаче няма да се случи - нито тук, нито сега.

# 42
McKitty много правилно си ме разбрала. Точно това искам да кажа. Ние българите обичаме да се вайкаме и да цъкаме вкъщи пред телевизора, когато се случва нещо ужасно и грозно, но не ни касае /или поне така си мислим/. Тогава ще си мълча, защото видите ли не съм аз потърпевшия, обаче настъпят ли ме в трамвая ще надам вой до бога... И не, не съм гъзарка, но е дребнаво да протестираш за забавени с 1 ден 30лв, а да си траеш като разбереш, че детето на съседа е пребивано редовно и социалните знаят, но не могат или не искат да направят нищо. Тези неща трябва да бъдат променяни и ние сме тези, които трябва да направят нещо по въпроса. Има начини, но нашето правителство докато не го подбутнеш, било то и със стачни действия, няма да се размърда! Това ми е позицията! И това казах и в първия си постинг: защо не се организираме като жени и майки да протестираме за тези много по значими неща, отколкото да се показваме по телевизията и да плачем, че ни забавили детските с един ден за месец януари!

Ами хубаво, хайде организирай, действай, кажи какво си направила, за да те подкрепим ако сме съгласни, защото по този начин и твоето си остава празно вайкане освен, че заклейми хора, които разчитат на тези пари.

# 43
Прочетете първо темите за надбавките и после говорете за 1 ден забавяне.
Така ако си направите труда да прочетете ще видите че и днес 4.3. има места с неизплатени надбавки за Януари.

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 15:26 от Arizona

# 44
Девойко,

3 (три) страници вече пишеш в тази тема и пак си недоразбрала.
Много ме подразни обръщението "девойко" към авторката на темата.
Айде слез малко на земята, моля! Или иди да си намериш изгубеното възпитание.

Общи условия

Активация на акаунт