Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 405
  • 409
  •   1
Отговори
# 405
  • гр. Шумен
Разбрах, че утре се готви протест заради детските добавки. От Разград съм. Искам да зная дали е включено като искане отпадането на изискванията ваксини- срещу детски добавки.
Да, и аз питам защо да отпадне? КАкъв е проблемът личния лекар да ти напише бележка, че детето ти е ваксинирано и минало профилактичен преглед.
Въпреки, че има хора, които отричат ваксинирането по религиозни и други съображения. Циганите например бяха пуснали слух преди време, че ваксините били за стерилизиране. ooooh!

# 406
До сега се въздържах от коментари по темата, нооо вчера чашата преля ...
Вбеси ме майката от Разград, която посред криза иска 50 лв детски надбавки, че и коледни БОНУСИ.

- Първо "бонуса" е награда за добре свършена работа и се дава по осмотрение на работодател, а не със закон.

- Самите детски надбавки са социално плащане и изключват подобни бонуси..Те явно забравят, че има много деца, които са само на родителите си, т.е не получават нищо от държавата, само защото родителите им се борят с живота и се осигуряват на реалния си доход.

- Крайно време е да се започнат проверки за "самотните" майки, за "работещите на МРЗ".  Голяма част от тях демонстрират стандарт над средния, а доходи под минималния.

- Не знам коя партия ги подстрекава, но определено съветите, които им дава са само за провокация, не и за постигане на реален резултат.

# 407
  • Абсурдистан
Наистина КОТЕ, вчерашните искания бяха върха на наглостта.
Лошото е, че покрай такива изцепки се прикрива наистина тежкото положение на някои майки.
Те обаче са много малко на фона на останалите,
които смятат, че държавата, т.е. ние сме длъжни да им осигурим памперсите, пюренцата и балета на децата им.
Аз също съм за спешни, но сериозни проверки за това кой какво получава.

# 408
Момичета прави сте за това, че не винаги всичко е ясно кой за какво получава и дали е истина и дали ги използва по предназначение, но това е толкова дълбок проблем, който специално при нас е труден за контрлиране.
Най- добре ще е, ако се съсредоточим върху общата цел- изплащането и увеличаването на детските. Не мисля, че в страната ни има толкова много хора, за които тези пари са без значение, да не говорим, че за много са жизнено важни.
Утре къде е протеста? Никъде не съм засякла инфо за него. Ако някой знае, моля да сподели Peace

# 409
Мисля, че протеста не е нито срамен нито жалък! Защото повечето майки са си направили достатъчно добре сметката, а няма начин да не е така! Мисля, че е срамно да не пуснат и интеграционните добавки за деца с увреждане до днешна дата! Някой от майките писали тук да е майка на дете с увреждане?!!! Или ние сме отделно? Искам да ви кажа скъпи майки, че и аз не съм получавала детски, поради висок доход, въпреки че се водя самотна майка и не съм протестирала! Но сега протестирам, защото детето ми се нуждае от тези пари и не когато и да е, а когато трябва. Все пак аз имам стаж 23 години. В Клюкарника има тема мисля , че беше малки хитринки как да преживеем кризата! Защо някои от вас не прочете там! А за протеста над другите неща съм съгласна. Защото не протестираме за нищо, затова сме дотук!

Общи условия

Активация на акаунт