Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 594
  • 409
  •   1
Отговори
# 390
# 391
предполагам че всяка 3 майка си чака детските с нетърпение да попълни някоя дупка в семейния бюджет.Няма значение дали пишеш на латиница или кирилица въпросът е този проблем да се реши един път за винаги.аз съм майка на две деца едното от които също е родено 96 г. тогава когато майчинството беше 2 пакета памперси,затова след 13 години се реших на второ дете,уж нещата сега трябваше да са по добре,но май стават все по зле.така че обединявай те се - не се карайте.

# 392
Че БГ майки са готови да стачкуват за забавянето на детските с един ден , а за друго не .
Според мен сме готови да стачкуваме за всичко ама само на приказки.
Тъй като явно протест не е имало усещам противоречие.

Този месец ще ги забавят с един ден, следващия - със седмица, в края на годината - с месеци  Wink
Авторката на темата може и да е гъзарка и 30 лв. да не са цифра за нея, обаче имаше една майка от Сандански, която през декември обясняваше по телевизията откога не е яла и че и детето й няма какво да яде докато не им преведат тези левчета. За някои майки тези пари са важни.
В Правилника за соц.подпомагане е записано,че всички видове помощи се изплащат до 30 число на месеца.Това,че дълго време се изплащаха около 15-ти, не значи ,че датата не може да се промени.

# 393
Момент.
Детската надбавка е помощ и зависи от дохода и у нас. Средномесечният доход на член от семейството трябва да е равен или по-малък на 300 лева.
ето тук е обяснено: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=255812.0
Аз споменах детски в смисъл, че  'всички майки ги получават", което не е така, и съм го уточнила, като казах, че трябва да имаш минимален доход, за да ги получиш.  Не виждам къде е спора.
Получи се някакво задълбаване, защото Клеми реши че  карам някой да не ходи до банкомата да си получи  социалното подпомагане  Grinning

Средномесечния доход от миналата година е 350 лв.

# 394
...
Нищо, но държавата не е  длъжна да го осигурява.
Длъжна ли е държавата да осигурява нещо на децата и ако е, какво е то!?
Ако родителите са безработни, или с много ниски доходи, на ръба на оцеляването, какво трябва да направи държавата за тези деца!?

Как така длъжна ли е държавата? Ами то е регламентирано със закон, че е длъжна. Ако отменят Закона за семйните помощи за деца, няма да е длъжна, но засега е длъжна, а не си изпълнява задълженията. Днес е 28 март и докато в някои общини вече чакат детските добавки за март, аз още не съм получила за февруари. Обадих се в дирекция "Социално подпомагане" - гр.Плевен и първия път ми кзаха да ги чакам в средата на март, а сега ми казаха- в края на март.

# 395
  • Mediterraneo

... докато в някои общини вече чакат детските добавки за март...

Ще има да чакат. Социалните приключват със списъците и заявките до 10 число, така че това е просто преувеличено.

# 396
Здравейте. Аз също не съм взела детски този месец , а досега винаги бяха точни на 20 число от месеца. Трябва да ги получавам до 1.04., което означава,че и март трябва да взема, нали?

# 397
  • Ямбол
Здравейте. Аз също не съм взела детски този месец , а досега винаги бяха точни на 20 число от месеца. Трябва да ги получавам до 1.04., което означава,че и март трябва да взема, нали?
Този месец се получават помощи за февруари.
Ако са ти отпуснати до март, това означава, че ще получиш и другия месец, освен този.
За точността - ясно стана, че държавата ни изпитва известни затруднения и плащанията не само на детските се бавят понякога, но са долу-горе в срок, а той е до края на месеца.

# 398
Искаш да кажеш, че вървят 1 месеца назад ли?

# 399
  • Mediterraneo
Искаш да кажеш, че вървят 1 месеца назад ли?

Така е.

# 400
Добре тогава, отивам след малко да преслушам картата. Силно се надявам да има попълнения.

# 401
  • София, център
Момичета,

искам да ви попитам дали случайно знаете всички ли социални доплащания се дължат до последно число на месеца.

Имам пред вид соц. доплащане за инвалидност?

Много благодаря за вниманието.

# 402
Нансен, мисля че да, но нека и по-запознатите да кажат. Аз все пак имам в картата детски, но не са дошли социалните ( малкият е с астма и решение на Телк). Те също са до 01.04, така че се надявам и те да дойдат.

# 403
Разбрах, че утре се готви протест заради детските добавки. От Разград съм. Искам да зная дали е включено като искане отпадането на изискванията ваксини- срещу детски добавки.

# 404
Интересно, а защо да отпада

Общи условия

Активация на акаунт