Infanrix?

• 4 550
  • 45
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да ви попитам някой ползвал ли е тази ваксина ? На детето ми предстои реимунизация на 1,6 г., но аз си мислех, че е отново с Пентаксим. Лекарката обаче каза, че няма да е с Пентаксим, а с въпросната ваксина Инфарикс?

# 1
Да,доволна съм,при моето дете нямаше никакви странични ефекти,ние я купувахме,но сега по новия зокон мисля,че се поема от зк

# 2
При моето дете нямаше никакви странични ефекти,поставихме 3 броя.

# 3
Да,доволна съм,при моето дете нямаше никакви странични ефекти,ние я купувахме,но сега по новия зокон мисля,че се поема от зк
А може ли малко повече инфо? Защото и аз си я купувах ... Доволна съм, в смисъл че не сме имали някакви странични ефекти.

# 4
От 2010 година и по-точно от месец април, в имунизационния календар на детето са предвидени и съответно се поемат от НЗОК, две нови имунизации. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” д-р Галя Йорданова, директор Дирекция “Договаряне, методология и контрол в извънболничната медицинска помощ”. Едната е имунизация против пневмококови инфекции. Втората ваксина е комбинирана петвалентна ваксина, в която съществуващите досега полиомиелит, дифтерия, тетанус, коклюш, хемофилус инфлуенце тип В са обединени. Тя е по-пречистена и намалява риска от усложнения.

# 5
Странното ми е, че досега сме правили 3 имунизации с Пентаксим, защо реимунизацията ще я правят с Инфанрикс? Не е ли опасно да се смесват? Когато попитах педи да купя ли Пентаксим- а, тя каза "сега няма да е с тази ваксина, друга ще вземеш", но не ми обясни защо.

# 6
Дали е опасно да се смесват?Не мисля.Щом лекарката е предпочела да се направи реимунизацията с Инфанрикс,няма да е проблем да се смесват.Инфанрикса не съдържа ваксина против Полиомиелит и менингит.Да не би да сте правили самостоятелна полиомиелитна ваксина?
Иначе аз съм много довална от Инфанрикс.Никакви странични реакции не е имал малкия.
А защо не се обадиш на лекарката и да попиташ защо е решила така?

# 7
Инфанрикса не съдържа ваксина против Полиомиелит и менингит.
Иначе аз съм много довална от Инфанрикс.Никакви странични реакции не е имал малкия.

Също  Peace

# 8
Дали е опасно да се смесват?Не мисля.Щом лекарката е предпочела да се направи реимунизацията с Инфанрикс,няма да е проблем да се смесват.Инфанрикса не съдържа ваксина против Полиомиелит и менингит.Да не би да сте правили самостоятелна полиомиелитна ваксина?
А защо не се обадиш на лекарката и да попиташ защо е решила така?

Не й е правена самостоятелна полиомиелитна ваксина, само Пентаксим- 3 броя. Ще трябва да я питам все пак, исках да чуя и мнения тук във форума (знаете, че някои лекари се обиждат, ако се постави под съмнение компетентността им и не обичат да се разпитва много много, но ще се наложи, нещо ме тревожи). Благодаря за отговорите  Peace

# 9
Дано по темата да се изкаже някой по-компетентен, но е логично след като сте започнали с Пентаксим, да продължите с него.

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 21:39 от Nefertity

# 10
Дано по темата да се изкаже някой по-компетентен, но е логично след като сте започнали с Пентаксим, да продължите с него.
И аз така мисля  Peace
Не съм компетентна, но ми звучи адски тъпо да се поставя при последна реимунизация 3 валентна, вместо поставяната 5 валентна ваксина. В такъв случай, ако се разсъждава логично би следвало да се правят още две различни ваксини - против полиомиелит и менингит  Rolling Eyes
 Извинявайте ако съм объркала терминологията  Embarassed

# 11
В пентаксима включен ли е менингита?

# 12
В пентаксима включен ли е менингита?
Разновидност на менингит-HAEMOPHILUS ТИП b.
Иначе аз също съм доволна от Инфанрикс-никакви странични реакции.  
Не знам защо според докторката трябва да се смени ваксината с друга  Thinking

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 11:13 от Синя птичка

# 13
И аз се чудя защо така е решила докторката ви? newsm78 На голямото ми дете слагахме три ваксини Инфанрикс и после на 1,6м. пак сложихме него,а не Пентаксим,примерно. Thinking Мисля,че наистина има нещо гнило.Питай!
Иначе не е имало реакции при голямото,а при малкото до сега сложихме 2,като след втората беше доста кисела,но нищо друго. PeaceДоволна съм от ваксините!

# 14
При моето дете нямаше никакви странични ефекти,поставихме 3 броя.
Също  Peace

Общи условия

Активация на акаунт