Infanrix?

• 4 554
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
Иначе аз също съм доволна от Инфанрикс-никакви странични реакции.  
То и аз съм доволна от Пентаксима, досега сме сложили 3-те и детето ми не е имало никакви реакции.
Въпроса е дали е правилно след като има поставени 3 Пентаксима, 4-тата ваксина да е Инфанрикс.

# 16
Nefertity то това може да го каже само специалист,тук във форума едва ли са много хората,който могат да кажат.

# 17
При нас се получи реакция от Инфарикса-малкия беше с Т 39 и повърна през нощта,това....
На другият ден си беше добре.
За пръв път до сега имаме страничен ефект от ваксина.

# 18
Не мога да кажа, че съм компетентна, ама да дам предположение. Simple Smile
Пентаксим съдържа ДТК+Полио+Акт ХИБ
Инфанрикс - без Полио + Акт ХИБ

По БГ имунизационен календар ДТК се слага 2, 3, 4 м., както и полио. Реимунизацията, обаче не съвпада. Някои педиатри слагат Полио на детето и после Пентаксим ... де факто детето има двойно полио ... за това педи многоправилно ти е казала реимунизацията да е с Инфанрикс (а не с ДТК по здравна, което е  Sick ) и след това ще му постави и Полио (по ЗК).  Wink

Надявам се да си ме разбрала ... Simple Smile Но аз съм очарована от твоята педиатърка ... малко са тия, дето ще се сетят за разминаването между Пентаксима и нашия ИК, че и ще отреагират коректно в случая ... Simple Smile

# 19
Didian, ако твоите предположения са верни (тоест само заради разминаването в БГ календара и указанието  в листовката на Пентаксим ...) то ... би било много тъпо от страна на въпросната лекарка да опропасти имунизацията срещу ХИБ ... то по това, което става ясно, просто няма да има 4-ти прием Пентаксим  Thinking.

# 20
Didian, ако твоите предположения са верни (тоест само заради разминаването в БГ календара и указанието  в листовката на Пентаксим ...) то ... би било много тъпо от страна на въпросната лекарка да опропасти имунизацията срещу ХИБ ... то по това, което става ясно, просто няма да има 4-ти прием Пентаксим  Thinking.

Mr. Green Те много неща са тъпи, ама нейсе ... сега, има един друг момент - нз дали двете ваксини са взаимозаменяеми. Обещавам да потърся и да кажа! Simple Smile

# 21
Точно за разминаването ми дойде на ум и на мен.
bibona ,на Пентаксима ли пише,че трябва да са 4-и приема.Може за ХИБ да не са нужни 4 приема и затова лекарката да е препоръчала да вземе Инфанрикса.Аз лично слагах него и съм доволна,реакции не е имало.

# 22
bibona ,на Пентаксима ли пише,че трябва да са 4-и приема.
Точно така пише:
3. КАК СЕ ИЗПОЛЗВА ПЕНТАКСИМ?
Дозировка:
Общата препоръчвана схема включва първична ваксинация, състояща се от три инжекции с едномесечни или двумесечни интервали помежду им, започваща от двумесечна възраст, последвани от реимунизация с една доза по време на втората година от живота.

Следователно, след като се е започнало с Пентаксим, трябва да се продължи с него, иначе се обезсмислят първите 3 приема на ваксината. 

# 23
Ами незнам тогава.Просто това ми дойде като причина.В такъв случай най-хубаво е да попита педиатъра защо..

# 24
Prisaediniavam se kam otgovora na Petinka* R, na moeto zaiche,koeto e na 6 mesetza i 9 dena, sashto mu ia biha, dosta dobre ia ponese, da ne kaja che taka i nerazbra, namazahme kracheto s med za da ne se podue (kato pri vsiaka vaksina) i malkiat chovek ne se oplaka,daje si beshe jivichak i pargv kato vseki drug den

# 25
Аз избрах Инфанрикс пред Пентаксим съвсем умишлено. Доволна съм, никакви странични реакции нямаше дъщеря ми.

# 26
Първата ваксина ни беше инфанрикс,понеже бяха спряли вноса на тетраксим,а отказах пентаксим (против съм ваксината за менингит) ,следващите 2 бяха тетраксим.Саставките им са еднакви и няма никакъв проблем да са различни марки.Лошото на инфанрикса е че е 3 валентна и полиомилита се бие от касата,така се получават 2 обождания в двете крачета,а тетраксима е 4 валентна и е само 1 обождане.

# 27
(против съм ваксината за менингит)

Защо?

# 28
Принципно съм против всякакви ваксини.ДТК и полиомилит съм сложила защото са задължителни.Мога много да говоря по този въпрос,но все пак всеки избира кое е добро за детето му.Според мен ваксината не защитава,а може да навреди необратимо.Няма ваксина против менингит, а има срещу евентуални причинители на менингит.Срещу вирусен менингит ваксина няма.А и не смятам,че на толкова малко дете е подходящо да се пслагат толкова "тежки" вксини.  Peace Лично мнение  Hug

# 29
Пак да се включа... Simple Smile Попитах педи, тя каза, че не е опасно да се смесват, подсети ме, че на 1,3 г. й правиха ваксина в крачето (по ЗК, която забравих как се казва Embarassed)  и затова сега ще е с Инфанрикс, а не с Пентаксим. Благодаря на всички за отговорите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт