Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 16

• 44 668
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
Не му е слабо сърцето,а са му хлабави гащите.
Ех ако можеха да имат харем....
Защо ще се страхуват от баща си?Да не ги бие?То в Турция май яко налитат на бой?
Не знам ако станат европейци,как ще им се отбаразят законите за борба с домашното насилие

# 526
Защо ще се страхуват от баща си?Да не ги бие?То в Турция май яко налитат на бой?
Не знам ако станат европейци,как ще им се отбаразят законите за борба с домашното насилие

Даваме квартира на 3 момичета туркини,студентки,много готини,просто са супер.Ходих им вчера на гости.Стана дума за филма и аз ги питах наистина ли са им такива все още разбиранията?А те отговориха,че това във филма нищо не било и ми разказаха няколко покъртителни история.Особено в азиатската част на Турция,страшно било.Ходели на гости понякога на роднини,и всеки път като се прибирали в Б-я,разбирали колко голям късмет имали да се родят и живят тук,а не там.това с насилственото омъжване нищо не било.някаква майка,като разбрала че дъщеря й спи с мъже,й дала отрова за мишки вечерта.но когато отишла сутринта,тя още не била умряла,борила се,тогава майката взела възглавницата и я удушила.След което отишла в полицията и разказала как опазила честта си,нейната и на семейството си.Ето това са промити мозъци,не ние -фенките на Листопад   Confused.

# 527
  • Варна
За момичето, което питаше за Фикрет и Тахсим - ето 114 епизод

http://vbox7.com/play:6b69281a

Благодаря и аз за този клип. Някой знае ли бб: къде са двамата, някъде извън града ли, че онзи змей се опитва да ги секне

# 528

Даваме квартира на 3 момичета туркини,студентки,много готини,просто са супер.Ходих им вчера на гости.Стана дума за филма и аз ги питах наистина ли са им такива все още разбиранията?А те отговориха,че това във филма нищо не било и ми разказаха няколко покъртителни история.Особено в азиатската част на Турция,страшно било.Ходели на гости понякога на роднини,и всеки път като се прибирали в Б-я,разбирали колко голям късмет имали да се родят и живят тук,а не там.това с насилственото омъжване нищо не било.някаква майка,като разбрала че дъщеря й спи с мъже,й дала отрова за мишки вечерта.но когато отишла сутринта,тя още не била умряла,борила се,тогава майката взела възглавницата и я удушила.След което отишла в полицията и разказала как опазила честта си,нейната и на семейството си.Ето това са промити мозъци,не ние -фенките на Листопад   Confused.
Оле ужас!Аз за това имам малко непоносимост към мисюлмани.Религията им е малко криворазбрана #Crazy

# 529
за линка даден от криси - ама има ли нещо между Лейля и адвоката, че и жена му реагира особенно като разбра, мъжа й с кого е? newsm78

# 530
Какви погледи си хвърлят адвокат Джан и Лейля и аз това щях да питам ще има ли поне някъкъв флирт, в книгата се споменава че тя ще стане любовница на един адвокат, женен, с дете.

# 531
Те са фанатици на тема чест.Малки дечица,момченце и момиченце,си играели и момченцето целунало момиченцето,пред хората.Съответно това означавало,че честта на момиченцето е опетнена,затова момченцето трябвало да плати.Но тъй като то било малко,кака му решила тя да понесе наказанието.На сред селото,чисто гола,била изнасилвана от всеки,който желаел,един след друг,а останалите жители,гледали и пляскали и се радвали,защото така тя плащала и изчиствала името на целунатото момиченце.Това ми го разказват туркини,които го знаят от там.
Спирам с това,че и на вас ще ви дойде много Peace.

# 532
според мен Лейля все още не се е съвзела от всичко което и се случи,а пък не да си мисли за нещо с адвоката.Обаче адвоката я харесва определено и може и да има нещо между тях кой знае  Flutter

# 533
да ти кажа, рози, че след скорошния случай в който момиче беше заровено живо от брат си и баща си, че пак нещо уж било сторило спрямо семейната чест - нищо няма да ме учуди smile3527, егати, и това се случва в 21 век ooooh!

# 534
  • Пловдив
Цитат
Благодаря и аз за този клип. Някой знае ли бб:

бб: отидоха в някой хотел - Таксин разбра, че бабето е най-голямата пречка за развитие на взаимоотношенията им и няма да им даде да имат близост -ама не разбирам езика и не знам къде. Фикрет преди да тръгнат си извади от чеиза една нощница и това го забеляза Таксин - и много мило му стана  Mr. Green

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 11:50 от click

# 535
  • Варна
Цитат
Благодаря и аз за този клип. Някой знае ли бб:

бб: отидоха в някой хотел - Таксин разбра, че бабето е най-голямата пречка за развитие на взаимоотношенията им и няма да им даде да имат близост -ама не разбирам езика и не знам къде. Фикрет преди да тръгнат си извади от чеиза една нощница и това го забеляза Таксин - и много мило му стана  Mr. Green

Мерси  bouquet

# 536
Ааа, недейте така, жълта преса с всевъзможни ужасии си имаме и ние в България!  Naughty Аз пък съм гледала документални филми за европейки-християнки (Белгия, Швейцария), които се омъжват за мюсюлмани и после стават мюсюлманки и те, носят забрадки, спазват обичаи и т.н. Не защото мъжете им са ги накарали, а защото на тях ислямската култура и традиции им харесват повече. Доста жени бяха интервюирани, разказваха, че в Европа моралните ценности се губят, а църквата е лицемерна. Една млада белгийка, израснала в семейство на родители алкохолици-безработни, беше последвала съпруга си в някакво забутано турско село, носеше забрадка, копаеше в градината наред със свекърва си и беше много щастлива, че има голямо и задружно семейство, всички я носят на ръце и най-вече мъжът й. Излъчваше доволство и самочувствие.
Трябва да се търси златната среда, а то ексцесии не липсват никъде - било по повод на честта, или на религията, или просто когато един човек е звяр (независимо от религия, националност, географско място или епоха) останалото е само повод, за да се изяви жестокостта.

# 537
Какви погледи си хвърлят адвокат Джан и Лейля и аз това щях да питам ще има ли поне някъкъв флирт, в книгата се споменава че тя ще стане любовница на един адвокат, женен, с дете.

Не знам какви са им порядките, но като гледам филма никой не ги спазва, по-разхайтени са даже от християните. Две сестри си менкат един мъж, който е любовник на жената на съдружника, едната сестра забягва с мъжа на другата, тя пък става любовница на адвоката си, който е женен с дете, 16 годишна ходи с 2 пъти по-възрастен от нея  #Crazy И на това ако му викате морал  ooooh! и ценностна система  Whistling

# 538
Е,то не става въпрос за всички.Както видяхме в 1001 нощ,нямаше нищо подобно.Богатите си живеели нормално разкрепостено,като навсякъде.Но все пак имало места,някои затънтени села сигурно,където има все още такива издевателства.

# 539
Религията им трудно прощава на прегрешилите.
Може би затова за нас е трудно да разберем някои техни реакции.
А що се отнася до ценностната им система,сериала представлява извадка на най-честите прегрешния според обществото им и Али Ръза е един вид морален съдник на всички.

Общи условия

Активация на акаунт