Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 16

• 44 504
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Изгледах останалото от епизода  smile3508 ББ Ферхунделата се опитва да сваля адвоката. Бабите изгонват Фикрет на пазар, за да се наклюкарствуват на спокойствие. В града Фикрет вижда дъщерята на Тахсин ръка за ръка с някакво огромно мъжище да влизат в колата му. Виж я ти малката! Мъжът един коремест, космат, почти на възрастта на баща й ми се стори.
Ферхундето Миксера посещава Джейда в болницата с букет в ръка и нещо се обясняват. Джейда се разгневи и я изгони с викове, нарече я "пислик" което май значи "мръсница". Оуз се засече в коридора на болницата с Ферхунде и едва й се размина боя (засега).  Mr. Green
Фикрет се прибира от пазара, а Джеврието я посреща с убийствен поглед след наученото от шпионката на ЦРУ. Фикрет отива да подреди стаята на децата и намира дневника на Дениз под възглавницата. След кратко колебание започва да го прелиства. Когато Дениз се връща в къщи, Фикрет я пресреща навън и й казва, че я е видяла. Дениз я моли да не казва на баща й.
В същото време Али Ръза следи около къщата на Неджля. Проследява Оуз до игралния дом, където той работи, но бодигардовете не го пускат да влезе.
Шефкет вечеря самотно и в размисъл в един ресторант, докато Ферхунде загрява телефоните да го търси.
Хайрие и Ферхунде си говорят в кухнята за Джейда и бебето, а Лейла ги подслуша на вратата и се разстрои, Хайрие хукна да я успокоява.
Али Ръза дебне в храсталака срещу входа на игралния дом. Бодигардовете изхвърлят един ужилен клиент, който разказва на Али Ръза какво става вътре.
В дома на Тахсин вещицата Джеврие успява най-после да разплаче Фикрет и разправя на Тахсин клюките, донесени от Истанбул.
В игралния дом идва полиция и журналисти и арестуват всички вътре. Оуз излиза между двама полицаи и среща изпепеляващия, пълен с мъст поглед на Али Ръза, който вероятно е повикал полицията.
Край на 46 епизод.

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 23:23 от soya-fen

# 196
Благодаря за ББ беше изключително подробно. Не че ми харесва това, което ще става по-нататък. Cry

# 197
soya-fen    bouquet
Това трябва да го дадат в понеделник, нали newsm78

# 198
Забравих Оуз. Оттам тръгнаха бедите. Но пък него го отъждествявам с голяма част от средностатистическите съвременни младежи- жажда за богатство, власт и момичета.Иначе си падат и по по-зрели жени -Джейди. Колко мнооого има такива. newsm11 Twisted Evil

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 07:17 от Dartanian

# 199
Съгласна съм, че Оузовците са много и не е добре, но това, че има кой да им се връзва на глупостите.. ми се струва още по-зле Sad Peace

# 200
Благодаря ти soya-fen   Hug
Явно ни чака доста интересна серия в понеделник  Flutter
За Шефкет съм съгласна, че си търси оправдание в лицето на Ферхунде. В крайна сметка много хора имат парични затруднения, ама не всички тръгват да крадат. Можеше да вземе заем от колега или от Седеф, или да почне още една работа вечер, или да си потърси по-добре платена работа. Има ли желание, начин се намира. Той също намери, ама най-лесния, който няма да го докара до нищо добро за съжаление.  Sad
Голи като пушки  и заеми не иска да взима, нито на баща си дава да му помага, или Седеф и по-добре да краде вместо да вземе заем от познат. Ама как да вземе заем, като трябва да се издаде, че има проблеми с парите. Тази пуста тяхна гордост ще им изяде главите  #Cussing out
А за Тахсин беше въпрос на време да стане така.  Party
Фикрет е хубава жена, а той дълго е бил без жена, така, че това е логичното продължение на нещата  Flutter
Че вече я иска Тахсин, иска я. Въпроса е как ще си поиска hahaha
Както казват, няма жена, която не дава, има мъже, които не знаят как да си искат Joy Joy Joy
Та ще видим той от кои мъже е, а като знам и какъв е остър езика на Фикрет понякога, когато се случва нещо, което не одобрява, ще бъде интересно занапред  Party
Макар, че тя в неговата къща все мълчи, но все пак става въпрос за по-голяма интимност между двамата, та ще видим кака Фикрет дали ще го допусне до себе си или ще му отреже квитанциите   newsm78

# 201
Милички, дойде време за чесане на езици, макар че не сме виновни.Сериите са много нарядко. Предлагам до следващата серия да дадем мнение за всеки от сериала.
Толкова мнения, че вече изгубихме дирята кой кого харесва и не. Така!  Али Ръза- консервативен, закостенял, живее с миналото и не може да приеме промяната на времето,  ако щете и на сексуалната революция. Хайрие- какво да говорим-типична лелка от годините на патриархата. Поне да беше  добра домакиня и майка.А в книгата бе описана като такава. Но във филма категорично-не! Лейля и Неджля - под един знаменател - красивите дъщери, които ще намерят богат жених и всичко ще е ОК. Да, ама не! Е, залагаше се на образованието им, обаче не дотокова, че да е приоритет. По-важно е задомяването им.Шефкет-при турските семейства най-важен е синът.Момиченцата не играят. Все едно че няма други деца. Заложиха на него и загубиха. Айше- дори се питам каква роля играе това невинно дете. На този етап има ли я или не.Беше грижата на Фикрет. И толкова. А Фикрет? Мъченица! По всяко време и с всеки, с когото живее. Ферхи- тя е една от всяка от нас - иска си своето.Не съм като нея категорично. Но не ми е неприятна. Напротив. За останалите персонажи-те са второстепенни и са друга тема.Дайте мнение!

И аз мисля така, но за мен този филм е много тежък, защото  баща ми, бог да го прости, беше един Али Раза. Глупаво строг, идиот, държеше се архаично, не приемаше никак промяната на времето. Един пример е достатъчен: На 20 години, завършила средното си образование, вече работех, ноооооо,  имах право да изляза само веднъж в седмицата и да се прибера в 20 часа. Майка ми - същата Хайрие, безхаберна, индифирентна, и тогава и до сега мислеща единствено само за себе си.  Добре, че имам само един брат, бях на 7 години, той бебе на 6 месеца, и аз като Фикрет го поех да го отглеждам, да ходя на училище, тупах ,метях, миех чинии и какво ли не.  Вярвате или не, но майка ми никога в живота си не е мила банята, тоалетната, та чак до днес / живее при мен сега /.  И аз се омъжих, за да се махна от къщи.  Затова като гледам филма,  и целият ми живот минава като на филмова лента отново пред мен, а години се опитвах да забравя или да подтисна  лошите спомени.    Така, че  това го имаше в България само преди  36-37 години.    За да не причиня без да искам, по инерция на децата си нещо от това,което аз съм преживяла, нямате си представа как години наред съм преценявала, обмисляла всяка дума, всяко действие спрямо децата ми. Не е естествено изживян живот, а борба за  всеки грам и  милиметър от този живот. До сега синът ми и дъщеря ми много се обичат и се държат един за друг, а аз съм  щастлива от това.  Пу, пу да не им е уроки, че ме е страх, не съм вярваща, а суеверна.

# 202
Много си изстрадала миличка, ама си е струвало, защото сега имаш прекрасни деца и си една щастлива майка. Дай Боже всекиму подобно щастие. А на теб мога само да се поклоня в знак на признателност, че си имала огромно търпение и съобразителност, за да направиш от децата си това, което са те днес.   Hug Hug Hug

newsm20

# 203
Това което си преживяла наистина е достойно за филм, но искрено се надявам, че в момента си една щастлива жена.Дано мъжът до теб да е ЧОВЕК smile3525

# 204
soya-fen   bouquet
Това трябва да го дадат в понеделник, нали newsm78
Да, втората половина на 46 епизод, разказана по-горе, съответствува на 82 еп. по БТВ в понеделник. По-напред не гледам, за да не ми се обърка. Така първо гледам в оригинал, после нещата ми се изясняват с преведения на български епизод.

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 23:50 от soya-fen

# 205
  • У ДОМА
здравейте от мен! айде да ви почерпя и аз един ляхмаджун!!!!
срашно е вкусен!!!от време на време си правя вкъщи тая вкусотия ама е голяма врътня!

# 206
Благодарим!Каквото и да означава това, ще го хапнем сладко,сладко cook

# 207
здравейте от мен! айде да ви почерпя и аз един ляхмаджун!!!!

"Афиет олсун", Али Ръза и "ий гечелер". Правилно ли "произнесох"?

# 208
  • У ДОМА
afiyet- афийет
geceler-геджелер
iyi-произнася се нещо като йеи с ударение на крайното и

# 209
afiyet- афийет
geceler-геджелер
Ааа, ОК, значи латинското "с" се произнася "дж". Йеи геджелер в такъв случай, до утре.  bye

Общи условия

Активация на акаунт