Как да се справя с този проблем?

• 1 476
  • 9
  •   1
Отговори
  • Бургас
Съжалявам че ви занимавам с битовизми,но този форум ми е давал отговори на много въпроси ,надявам се и сега да е така.
Става въпрос за мои съседи на втори жилищен етаж,ние се на пети последен, имат печка на дърва,в това няма нищо лошо,но явно нещо е неизправно и когато я палят в нас се носят кълба от дим и се сипят сажди навсякъде.
Моето семейство не веднъж е проверявало комина при нас,опитвали сме се да решим проблема,но явно не се получава,молим ги да си проверят и техния комин,но досега е все едно и също.
Аз имам 3 деца и чакам четвърто,не мога да си позволя да ги отглеждам в наситен с отрови въздух.
Смятам да търся съдействие от институциите,но не съм сигурна към кои трябва да се обърна.
Звънях в РИОКОЗ-Бургас,казаха да пусна жалба,ама нещо не ми вдъхнаха доверие.
Знае ли някой как се процедира в такъв случай?
Много ще съм благодарна да ме насочите.  bouquet

# 1
Здравей Мира, и ние имахме същия проблем. Когато си обаче, в жилищен блок с  много съседи , този въпрос трябва да се реши от всички, не само от засегнатите, защото куминното тяло е общо (поне за апартаментите, които са един над друг от първия до последния етаж).
Възможно ли е да поставите въпроса на общия съвет на входа ? Може да се реши да извикате специалисти, те да проверят къде точно е проблема, да ви калкулират разходите за ремонт и тези разходи да се разделят между всички?
Според мен това е най-добрия вариант. Ние събирахме парички между всички, които сме от тази страна на входа и го оправихме.

# 2
  • Бургас
Vasencetto,благодаря ти много.
Ще се опитам и така,но като си знам съседите ще си плащам сама,дори тези с печката няма да дадат и стотинка.
Преди покривът казаха,че си е наш проблем защото сме на последния етаж и сега ще е така.  

# 3
В блоковете има общ комин и във всеки апартамент има отклонение към общият.
Ако съседи под вас са се включили директно в общият комин , а не в разклонението при вас ще има димна завеса.

# 4
  • Варна
При нас заради подобен проблем, съседите от последният етаж бяха извикали Пожарната. Минаха по всички апартаменти за да видят кой е запалил печката и е предизвикал пушека. Ние сме само на ток, но пожарникаря настоя да влезе и да огледа.
Пробвайте следващия път като ви задимят да ги извикате с мотива, че има опасност от пожар.

# 5
  • Варна
 И може би поне ще напишат предписание до Управството на блока, че комина трябва да се ремонтира и така всичките ви съседи ще трябва да се включат в ремонта. Само си разсъждавам.

# 6
  • Бургас
О не бях се сетила и за пожарната,иначе тея от РИОКОЗ казаха,че ще дойдат и те.
Утре като палнат печката пак,направо звъня в пожарната.

# 7
  • ВАРНА
изобщо не съм по темата  Embarassed, за което се извинявам

Mira 1919 , възхищавам се на жени като теб! Да са ти живи и здрави дечицата и ти пожелавам едно голямо розово бебе на финала!

# 8
  • Бургас
 Grinning,благодаря много Hug

# 9
Ей такива съседи заслужават да им запушиш комина та да разберат как те принуждават да живееш. Малко съм крайна, но ми е писнало да се съобразявам с несъобразителни съседи или май трябва да използвам различно определение.
Поздравления за голямото семейство.  smile3501

Общи условия

Активация на акаунт