Февруарски смешни малки пръсти нещо все във шкафа търсят

• 26 643
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
Иве, аз ъбите на Йоан също не ги мия , защото той отваря устата, пъхам същият силиконов накрайник, при което той го избутва веднага и започва да стиска и устните и зъбите. И тъй като ме е страх да не стане същото като с гърнето в началото не го насилвам.
А дори и да се преборя смятам вс още да не използвам паста за зъби. Колкто и да е "безвредна" това според мен си е чиста химия.  newsm78

Раде, момичетата са ти казали какви храни да даваш. Ако искаш се допитай до друго мнение на специалист за яйцето. Дано наистина с този курс на лечение нещата да си дойдат на мястото.

Моето дете днес пак не беше много добре. Толкова различно и нехарактерно се държеше, че чак се плаша.
Забрах го от яслата и отидохме на гости у ляля му, за да си поиграят с братовчед му, който е с 9 дни по-голям от него.
Друг път, като ги съберем Йоан адски мн му се радва, постоянно го прегръща, целува, просто много е свикнал с него.
Днес не поиска да му обърне абсолютно никакво внимание. На няколко пъти само се сблъскаха преминавайки един покрай друг, като племеникът ми се разплака /той прави така обикновенно/ , а Йоан поседя малко на земята и той се разплака. Досега никога не е реагирал така, по-скоро се смее или става и продължава.

Разреваваше се почти от всичко, дори, че му взимаше играчката. А и на това до този момент никога не е реагирал, които й да му вземе нещо./ става въпрос за деца/
След това легна на дивана до мен и лежа един час без да мръдне. Нито звук, нито стон, нито движение.
В началото си помислих, че му се спи. Въпреки че сестрата ми каза, че той е спал около 30 мин сутринта и около час и нещо след обяд. Той не е от най-поспаливите и ако беше спал толкова няма как да му се преспи в 6 часа. Мерих му температурата , беше 37,1.

В един момент излезнах от стаята , за да отида до тоалетна. Той се разплака доста , леля му го гушна и каза, че идват и те. Аз в тоалетната, те на вратата и той продължава да реве. Плака докато не го гушнах.

Много ми е притеснено, това което виждам не е моето дете. колкото изморен, недоспал и раздразнителен да е бил, дори когато имаше супер висока температура никога не е лежал така.

Мислите ли, че могат да поскриват в яслата някакви неща от мен - кто например, че плаче повече или че не спи достатъчно?
Исками се да поговоря с тях за тези неща и да им обясня, че ако става нещо искам да знам. и това че той не успява да спи там или плаче няма да го отдам /поне на този етап/ на тяхната небрежност или немърливост. Не знам как да постъпя и какво да кажа, за да не ме възприемат като някоя майка истеричка. Но в същото време си мисля, че ако наистина прекриват някакви факти и аз си мълча те ще продължават и занапред.

Софи, Гал, inesita, и всички други минали по този път промениха ли се в началото децата ви като тръгнаха на ясла/градина? колко време продължи това, след като се адаптираха нещата дойдоха ли си на мястото.

Утре се уговорих с едната мацка дето снима да го снима в студиото й и сега се притеснявам как ще издържи и няма ли да се разстрои. тя ме предупреди, че може да има и друго детенце с родители евентуално, защото това все пак са бебчета и не може да се предвиди предварително колко ще отнеме снимането.
Не знам дали да й звънна и да я помоля да се разберем за по-късен час, в които ще сме сами , за да не се притеснява.
А може утре пък да си бъде както преди. Уф, не знам.

Съжалявам че пак ви товаря с мойте драми, но ми е много криво и объркано.

zitka, честито ви бебнце  Hug

Съгалсна съм с мнението на Гея за капките. Пак от УНГ знам , че ако се наложи да се капят каквито й да е било капки в нослето не трябва да се продължава с тях повече от 4 дни.

# 631
Десика, аз си мисля че е преуморено детенце. Толкоз много нови хора, дечица, нова обстановка...мн впечатления. Може би затова не е отразил както преди братовчед си Peace

Оф, и ние сме с някакво неразположение от няколко дни. Днес почти нищо не е яла и не иска и да пие, вс връща. До сега търсих тая лечебна Хумана, ама Билла затворила за клиенти в 21ч. Ходих и до Кауфланд, но имаше само един вид АМ и бананова каша. Вчера и готвих ориз, днес картофки, ама няма резултат.
Нашето разтвойство не е от най- обилните. Нормално си ходи 1 път на ден, а сега 2 пъти, но много течно ooooh! Утре сутринтта продължавам с издирването на Хуманата.
 Калинче, вие сте готови за морето Laughing Сега остава и едни плавници и шнорхел да му купите на младежа Mr. Green Laughing
Иве и аз още не мия зъби. Гледам след храна да и предлагам вода, да "поизмие" каквото е останало в устата.

Много сладки снимки сте пуснали,хайде  давайте да гледаме Hug
2 от мен Whistling

Лека и мека! Дано weekend- a да е прекрасен,   Nature Sunny  и с по- малко притеснения Hug

# 632
Десика, променят се да. Изживяват шок все пак, но според мен може и от ваксината малко да е поотпаднал. По принцип тази ваксина дава реакция след 7 дни, но все пак имай едно на ум  Confused Душица златна. Не знам какво да ти кажа, освен да проявиш малко търпение. Поне седмица две и тогава мисли. Имай предвид, че детето търси да навакса твоята близост. Когато са с гледачка (баба, леля, все тая), те са си у дома, на собствена територия и по-лесно приемат липсата на мама  Sad Дарко беше много уморен след яслата, но пък имаше апетит, ядеше си и спеше спокойно. В яслата не спеше особено, но на тази възраст децата нямат здрав сън по принцип все още. С всеки месец по-лесно ще става, успокой се.

Ками, доколкото знам, притеснителна е диарията, когато е повече от пет пъти на ден. Другото не се води такава и изисква регулиращи храни просто.

Раде, милото дете  Confused Червените меса и другите храни, които са ти казали момичетата потвърждавам и аз. Само да ти кажа, че не бива да се смесват с мляко, защото в него има много вит А, който пречи за усвояването на желязото. Наблегни на елдата, тя е страхотна. И въобще не знам във вашия случай дали не се налага допълнително приемане на желязо - малтофер например. Трябва да го обсъдиш с педиатъра ви. Още всякакви витамини, киви (той е с най-високо съдържание на вит Ц) за стимулиране на защитните сили. Това, което казваш за чревната флора, знам че био гаята също върши добра работа и също киселото мляко си е класика, ако ви е позволено, разбира се  Simple Smile

Капките за нос, и аз в един глас с Гея да запея  Whistling няма значение зелени, бембени сополи...кортикостероидите са гадна работа. В листовките пише, че стават за очи и уши, но не и за нос. Аз съм капала многократно на Дари и сега много съжалявам. Откакто спрях да ги ползвам и нещата в началото минаваха по-трудно, но вече не е така. Ползвам в краен случай хомеопатичното спрейче Еуфобриум композитум, за течна водниста хрема Коларголът е класика (или пък само сребърна вода). Ако се наложи все пак антибиотични капки да се приложат, има си едни, които се правят в аптеките - с адреналин, гентамицин и незнам какво още.

# 633
  • София
Добро утро на всички.

Деси, не се притеснвай за Йоан,ще свикне постепенно,въпреки че ми е ясно,че няма как да не се притесняваш  Sad

За капките за очи,които педитата предписват за нос за първи път чувам,но и на мен ми се вижда абсурдно  newsm78

kamelllia19
, дано не е нашия вирус,че не е приятен,а май е много масов,според мен го лепнахме докато чакахме в коридора с болните за ваксината  Sad

Наде
, не се ядосвай за кърменето,дори и да спрете все пак толкова време я карми Белослава,че е просто чудесно!

Иве
, и на мен ми беше забавно за зъбите,но аз още нямам такива намерения спрямо Ники,то и той има само 5зъба де,но като гледам как го мъча сега и как плаче при всяко лекарство,всяко бърсане на носа и си представям какво ще стане ако тръгна да му бъркам и в устата...

И един бърз въпрос мога ли при разстройство да давам варено яйце?Действа ли разхлабващо?

# 634
  • София
Добро утро, момичета, радвам се, че съм ви развеселила, то това беше и главно идеята  Mr. Green Оказа се, че аз чета, чета, ама явно помня само това, дето съм си наумила, бях останала с впечатлението, че повечето миете зъбките със силиконов накрайник и аз викам, явно трябва, пък сега като ви чета, май не е съвсем така, за пастата тя уж е първата паста на детето и т.н. и т.н. без флуор или флуорид, а и аз не слагам по много, колкото да има нещо бяло по накрайника, но ще пробваме без по нататък, ще му го давам да го държи и когато той сам прояви интерес - тогава, то всъщност е лесно при нас, че зъбките както казах са само отпред, ама да свиква с навиците все пак Simple Smile

Деси, на Стани му биха ваксината миналия четвъртък и после 3-4 дни беше малко по раздразнителен, може и да не е от това, но все пак съвпадна, много се тръшкаше и се разстройваше и от най-малкото, а за друго не мога да те посъветвам, защото не съм вътре в нещата, но да знаеш, че стискам палци всичко да е наред и ви прегръщам много, дано този период премине бързо и двамата с Йони се успокоите, а на есен вие ще ни давате съвети  Hug

За капките за очи, които се слагат в носа аз само съм чела, Стани не е имал сополки, само когато имаше стафилококи на месец до към 3тия - 4тия и нашият педиатър не му предписа нищо, само Стеримар, нито за мазане, нито за капане, тогава ис спомням, че пак го кометирахте и Силвето каза, че например има два вида капки Тобрекс и Тобрадекс, които са принципно еднакви, но едните са с кортикостероиди, а другите без и е по-добре да се слагат тези без, заради лигавицата и аз се поразрових да почета и се оказа, че наистина е вредно за лигавицата на нослето, но те всички капки за нос са принципно вредни и се използват ограничен период на време, после мине не мине се спират или сменят...

Веси, аз не знам да разхлабва яйцето, но то по принцип е тежка храна и ми се струва, че не бива да му натоварваш много стомахчето сега, поне аз така мисля де, дано Никчо се оправя по-скоро и да се видим преди дъждовете другата седмица  Hug

Наде за стафилококите, когато на Стани му откриха стрептококи в болницата като при вас му дадоха АБ венозно 3-4 дни, а останалите дни до 10 му давах през устичката, защото ни изписаха, там казаха, че за стафилококи не изписват антибиотици, но за стрептококи да, защото са опасни за новородените, после на контролната МБ след натибиотика нямаше стрептококи, но имаше стафилококи и задна хрема, от която ужасно се давеше вечер и пъпчици по личицето, в антибиограмата бяха резистентни към пеницилин и всичките му производни, който пи за стрептококите, това обяснява защо не са били изчистени от АБ-то, но нашият педиатър каза, че няма да ги лекуваме, че сега се проявяват, защото е малък и като попорасне ще ги пребори така да се каже и няма да има хрема и т.н. , каза, че као ги лекуваме следващата МБ ще е наред, а след 10 дни пак ще ги има, стафилококите били много упортити и много трудно, почти невъзможно се изчиствали и че няма смисъл да се лекуват...не сме ги и лекували...Стани откакто стана на 4-5 месеца не е имал хрема, да чукна на дърво, а пъпчици се появяват радко, да кажем 2-3 пъти от тогава и отшумяват за няколко дни от самосебе си, не знам при по-големи дечица дали ги лекуват, но според мен с хомеопатия ще е по-успешно и по-добре отколкото с АБ, поне от това, което съм чела, а то не е никак малко, пиша ти този ферман, за да ти кажа да не се разочароваш, ако пиете АБ и после не се е изчистила малката, а също и да прецениш дали изобщо да й даваш АБ или да се посъветваш с някой добър хомеопат и така да решите проблема, аз така мисля да направя, ако се проявят отново с по-тежки симптоми  Hug

А'е, че се олях Simple Smile)))

# 635
  • Sofia
Добро утро!
Това моето дете няма милост...Всяка сутрин в 6.50 ч е на крак и скимти от леглото. Абе къде го научи това, направо откачам от този звук! #Cussing out Ама явно вижда, че действа и продължава Simple Smile

Наде, при Венци стафлококите ги оправихме с хомеопатия за 3 дни  Shocked Поне задната му хрема се махна и пъпчиците също. Преди това пускахме микробиология и антибиограма оказа се, че само Тобрекс може да ги повлияе, а пък и той беше на 2 месеца, направих един 10 дневен курс с никакъв резултат и понеже не можеше да спи и да суче, прибегнах до хомеопата (с големите терзания на Тома неверни). Обаче факт - оправи се. Така че май това е по-добрия вариант от АБ, и без това обикновено след 10 дни ги лепват отново.
Абе дано бързо ги махнете че Белка-хубавелка как така с пъпчици  Hug

Деси, сигурно е капнал Йони вечер. А и не иска да му се мотаят там някакви братовчеди Wink Иска си мама. Не, шегата настрана, ама може наистина да е комбинирано и с ваксината и с умората и с всичко... Милото мишле, дано скоро вдигне глава високо!  Hug
Много ми се иска на мен да го заведа Венци да го снимат в студиото. За парка няма как да се класираме Sad Я кажи мацката какви са й условията. Колко време продължава? Днес Венци се връща от ски и от утре съм пак с някаква възможност да ходя надалече с кола.

Пожелавам ви хубав слънчев ден!
Болничките душици да се оправят и да тичат по разходки вече!  Hug

Аааа, забравих да кажа - Ками,лечебната Хумана я купувам аз от аптеката. В магазин не съм я виждала. Провери там  Peace

# 636
Добро утро мацки   bouquet

Пускам ви един разведряващ поздрав с най-новия хит на Радка Куршума  smile3532

Ние вече два дни хайманосваме по цял ден из Морската с Деси  Mr. Green Малко сме сополиви , ама докторката каза да не се затваряме в къщи и ние чинно изпълняваме  Grinning Ние за нос слагаме Виброцил те са само за нос нали  newsm78

Зъбки още не мием , имаме 4 и още два на половина  Laughing

Весе ние като имахме разтройство пихме Ентерол доста е ефикасен

Айде отивам да си играем с мамуна  Mr. Green

# 637
  • София
Теди, Виброцила е за нос - да, а нашият педиатър ми е личен лекар и на мен лично точно тях ми изписва, защото помагат и за ушите, да не се възпалят от хремата, а при дечицата нали ушните канали са по-изправени и логично по-къси, та по-лесно получават отит, така че според мен Виброцила е най-доброто решение Simple Smile

# 638
Добро утро момичета. Hug
Гея,блягодаря за инфото за капките. HugЗа съжаление на Вики също са му изписвали Тобрадекс два пъти,а последния път му изписаха капки,които се приготвят в аптеката с Тобрамицин, Урбазон,Na Cl и още нещо,което не успях да разчета. Rolling EyesДано не са му навредили много. baby_neutral
За стафилококите-лекувахме ги с хомеопатия 3 мес/с продуктите на Боарон/ и нищо.Сега мажем с Бактробан и в понеделник сме на преглед,за да видим е спряла задната хрема, но аз мисля ,че не е,тъй като хърка през нощта. Confused
cutesmallcat ,при кой хомеопат водихте Венци?Съгласна съм и до София да дойда,стига да има ефект,че ми писна с тези доктори.
Десика,сигурно е малко стресиран и изморен Йони от новите преживявания...,дано скоро да свикне.А за температурата,ти не спомена ли ,че сте го ваксинирали?
hetera ,не съм сигурна за яйцето ,но по-добре не давай.А днес как сте?
Раде ,сока от червено цвекло помага за нисък хемоглобин. Hug
Зъбите-не ги мием още Embarassed
За зоологическата в Пловдив,ако става въпрос за тази на Гребната,в края на февруари не работеше.
Лара,Фокси,напредвате ли с изучаването на езиците?И аз не е лошо да си подновя английския. newsm78
Ето и една снмка   от нас:
Хубав ден на всички Hug

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 11:37 от lori_v

# 639
Здравейте, пак се позагубих, но ще се отчета и ще наваксам с четенето! Ама изкарвам парички упорито!  Laughing
Десика незнам какво да ти отговоря за яслата! Аз наистина не забелязах да има период на адаптация колкото и невероятно да звучи! Eдинствено лелките имаха проблем с него отначало, а не той с тях Mr. Green Не искаше да спи следобед или спеше мн малко и това беше около една -две седмици! Аз пак казвам, че съм мн доволна как го гледат, всичко ми се казва, винаги го прибирам усмихнат и щастлив от там! Научи се на поне 20-тина трика от там и номера на които аз не можах да го науча Sad - казва чао, здрасти, като отива да се люшка казва люш-люш, кара се с показалец  hahaha и това което не ми харесва особено тропа с краче като нещо не му изнася (това сигурно го е научил от другите деца) и още много други! Там проходи и то вероятно с любезното съдействие на лелките, които го тренираха упорито Joy тъй като единствен той не ходеше и тях ги беше страх да не го смачкат другите!
Единственият път, когато се ядосах малко и не бях доволна е когато втория ден след като проходи си беше ожулил нослето в яслата и го беше страх да ходи няколко дни! беше ме много страх, че се е стресирал и няма да поиска пак да ходи! Но му мина! Не съм се карала с тях, а просто ги попитах сериозно ли е паднал и дали се е уплашил видимо и колко е ревал след това! няма нищо лошо да ги попиташ как се държи там и как минава деня му и заедно да вземете решение как ще е най-добре за детенце!
това от мен засега като прочета и другите неща ще пиша!
А и да питам да ми препоръчате кафе машина за еспресо (т.е. с каймак) - прибина нещо до 150лв. максимум! Ако някой разбира да каже

# 640
Айде като сте казали снимки да ви се покажем и ние  Mr. Green
как ми стоят мустаци ?

След закуска много обичам да свиря на китара

Как са всички болнички днес ?

Нещо лисичката много отдавна не се е включвала  newsm78 Пловдивските мами да знаят нещо ?

# 641
Наистина е страхотно времето днес.Ние с малкия направихме една разходка до парка и сега спинка.
Мъжлето днес бачка,че буса е на ремонт и събира заявки за понеделник,но като се прибере ще се поразходим пак.
От няколко дни давам от на Данонино малките млекца,даже се случва по 2 на ден да хапне.

Ще потърся Елда и пюрета с дроб във Вис Виталис после.Така и така сутрих яде попара,ще заменя сухарите с нея.
А понеделник ще видим какво ще каже доФторката .

Много ме е яд на мен,че не отидохме по-рано до инфекциозна.Колкото и да е добра личната,там си знаят най-добре как да разрешим проблема,но няма да се кахъря(хубава дума  Whistling) за минали работи.

Евичка и другите бонбони доста са пораснали  Heart Eyes

Деси,нормално е да се промени Йоанчо.Може би подражава на другите деца с взимането на играчки и реването.А не е обърнал внимание на братовчед си,защото през деня се е "наситил" на детска компания според мен.
Не се притеснявай излишно,малък е и може бързо да се адаптира  Hug

# 642
Инесита аз мога да ти препоръчам Saeсo много съм доволна от нея а и не е скъпа. марката едва ли ти звучи познато, но мога да кажа че произвеждат конкретно кафе машини. Нашата е тази: http://www.saeco.bg/bg/models_b_via_veneto.html
Не искате да си кажете дали сте получили детски за Февруари и това си е!  Crossing Arms

Теди, Фокси е добре опитва се да тича в две различни посоки едновременно, освен това италианския я мъчи с 20-те си времена Wink

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 13:00 от kalinche_to

# 643
...
Теди, Фокси е добре опитва се да тича в две различни посоки едновременно, освен това италианския я мъчи с 20-те си времена Wink

smile3532  по- добре да дресира мъниците да тичат в една посока  Laughing

# 644
Инесита аз мога да ти препоръчам Saeсo много съм доволна от нея а и не е скъпа. марката едва ли ти звучи познато, но мога да кажа че произвеждат конкретно кафе машини. Нашата е тази: http://www.saeco.bg/bg/models_b_via_veneto.html
И аз я препоръчвам с две ръце.Страхотно кафе прави машината  Peace

Десика,и аз си мисля,че Йони просто е поизморен от толкова много емоции тези дни.Няма да е нормално да не преживее по някакъв начин промяната.Ще свикне детето.

Ками,мога да ти купя от тук Лечебна хумана,ама незнам дали няма да е късно докато я получиш по куриера.Ако решиш свиркай  Peace

Снимките на децата са страхотни.Тлкова променени ми изглеждат всички сега когато вече са пораснали.

Желязо има в елдата и в червеното цвекло.

Болничките да оздравяват бързо!

Ние сме добре.Нищо ново няма около нас.Изкарваме почти цял ден навън сега като се постопли времето.
Ето и от нас снимки!

Общи условия

Активация на акаунт