Баба Mарта се появи,ОКТОМВРИйче в ръчичка мартенички държи!

• 26 356
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
Моля някой да ми пусне линка с монетите за бебе, не успях да ги намеря с гуглето. Извинявам се ако ставам банална  Confused.
Ина, големи са сладури двете ти животинчета  Grinning !

# 271
Моля някой да ми пусне линка с монетите за бебе, не успях да ги намеря с гуглето. Извинявам се ако ставам банална  Confused.

Заповядай  Peace    http://www.globalcoins.eu/special_pr03.html

# 272

Заповядай  Peace    http://www.globalcoins.eu/special_pr03.html

Благодаря ти   bouquet .

# 273
  • Пловдив
vanirra, от линка, който са ти пратили, като отидеш на Контакти, ги има изброени банките, в които можеш също да ги намериш - ако имаш наблизо някой от клоновете им, няма смисъл да ходиш до магазина.

# 274
Страхотни снимчици на бебоците, много са сладки!!! Моя бебок и той вчера стана на 5 месеца, голям шишко едни гривнички направи, а пък сме само на кърма и от скоро захранвам със зеленчуково пюре. Но нищо като проходи ще се поопъне..

# 275
Момичета, мн благодаря,че ми помогнахте да реша казуса с венцте на малчо,спрях се на Дентнокс,вече 2 пъти го мазах,ще видим как ще се сповлияе.Само знам, че му е мн прятно като го мажа,иначе пак лапа всчко,което докопа,но поне не се ядосва толкова,както преди като не може хубаво да си почеше венците.

Спокойна бебешка нощ в желая от все сърце Hug

# 276
Добро утро!Виждам,4е съм първа за днес,за това да почерпя и аз веднъж по едно кафенце Simple Smile
Като гледам пак вали Confused

# 277
Добро утро и от мен!
Днес пак е отвратително времето, а и в синхрон с него се опитва да ме боли гърло , ама не му се давам все още...

Хубав ден ви желая!

# 278
Добро и от мен... Grinning
При нас не вали...,но има достатъчно сняг.Аз викам да вземе да пекне едно слънце ли  newsm78 Joy.
Бебоците са просто прекрасни  Hug.Много хубави снимки видях...,жалко че при нас няма кой да прави такива или поне аз не знам да има. Sad
Ето да ви покажа и моята мушмулка ...

Лек ден ви желая момичета  Hug

# 279
Колко сладки бебчета си имаме.  Hug
Меридит, прекрасна е твоята мушмулка Heart Eyes
Аз съм на работа ,но ви следя.
Хубав ден от мен Hug

# 280
Меридит, малката е страхотнаааа!!!
Наистина много са ни хубави бебетата.И на мен ми се иска да направя такава фотосесия на Елена, ама нямаме Калина във Варна Simple Smile

# 281
По Нова дават за абортите.
Мирикъл,във Варна имате Маленна .Simple Smile

Искам да ви пиусна информация за два продукта,малко познати у нас,които са много подходящи за захранване,а и за нас също:

http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=8410
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362572.0

Дали трябва да въведа две каши една след друга? Решила съм да ги въвеждам минимум 7 дни.
Ако можеш да ми посочиш препоръчителен ред за въвеждане на оризова, царевична, каша от просо, от елда, от амарант

Ориз = 6 м.
Кафяв ориз = 6-7 м.
Елда = 7 м. (може и на 6 м.)
Царевица = 7-8 м.
Просо = 7-8 м. (има препоръки и за 6 м., и за 9 м.)
Амарант = 7-9 м.
Киноа = 7-9 м.

Оризовата каша е добра за начало. Ако оризът не е въведен, това позволява комбиниране на ориз с въведените зеленчуци. Кашата може да е директно от пълнозърнест ориз, в случая не е необходимо да се минава през белия ориз – детенцето е захранено вече с доста неща, така че няма да е тежка за стомахчето.

Елдата е добро продължение. Не е тежка за захранено дете, не е сериозен алерген, регулира стомахчето, добавя още желязо и важни белтъчини. Може да се редува равностойно с ориза.

Царевицата не е толкова ценна - няма важна хранителна стойност и не е безобидна откъм алергии. Ако не е в голямо количество или е под формата на царевично нишесте, може около 6-7 м., иначе около 8 м. Може да се въведе преди просото защото често присъства в състава на готови пюрета или за да се предлага многозърнеста каша или кисел за разнообразие.

Просото не е съвсем леко за храносмилането, но се приема сравнително добре и има отлична хранителна ценност. Може да се включи през 7-8 м., евентуално малко преди това като съставка на каша или като заместител на ориза в зеленчуково пюре. Добре се съчетава със зеленчуци, особено такива с повече желязо, не само като самостоятелна каша.

Киноата има отлични хранителни качества, по-добри от тези на останалите зърнени храни по няколко показателя. Освен това не е типичен алерген. Не е задължително да се бърза с нея – когато детенцето напредне със захранването, например около 9 м., тогава може да се включи като самостоятелна каша и да се използват хранителните ѝ предимства. Преди това по-важни остават класическите зърна (ориз, царевица и т.н.) и успешното им включване им в менюто. След това вече може да се разнообразява с различни зърнени храни и комбинации.

Амарантът се въвежда подобно на киноата – може да бъде едно от безглутеновите зърна, но може и да се даде след въвеждането на глутена с цел по-богато хранително меню. Амарантът е след киноата като хранителна ценност.

Колко вида каши една след друга – например:
7 дни = оризова каша (бял или кафяв ориз)
7 дни елда (ако са въведени досега поне 3 вида плодове)
или
7 дни оризова каша
4 дни нов плод
7 дни елда

Следващите каши могат да се въвеждат по 4-5 дни.

Оттук;
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=357778.285

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 10:52 от ДесиХ3

# 282
Деси, мерси за страхотната информация!!! Пак си супер полезна както винаги! А Саши и Дани по-добре ли са?

Я кажи за Маленна - аз съм изостанала с инфото и не знам нищо, имаш ли някакви координати?

# 283
Добро утро.

Деси, много полезна информация. Аз дадох на Валерия дирекно пълнозърнест ориз. Дано не съм сбъркала. Може би пр следващия опит ще е бял.

Всяко лигаво ако ли е слуз? Дрискаме нещо такова, но е с цвят на акото,а не точно като сопол.

Възможна ли е реакция към ориза?

Деси, оправяте ли се вече?
Мен също яко ме боли гърло.

# 284
Здравейте мами  Hug

Пак убави бебоци сте сложили тук  Party

Деси  Hug благодаря за информацията  Hug Как е Саши? А ти оправяш ли се?

Андреа сутринта отказа тиквеното пюре  Rolling Eyes Определено кашата й е по-вкусна. Аз й давам по съвсем малко, около 1-2 лъжици, ей така за да опитва, не смея повече да давам все още  Peace

Общи условия

Активация на акаунт