С мирис на цветя, настъпва пролетта. 43та тема на мами в Австрия

• 34 137
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Момичета надявам се някой да може да ми помогне.
Днес рано сутринта ми дойдоха гости, но времето е гадничко. Разходих ги малко в центъра, основните точки. Сега легнаха да поспят, а аз се чудя къде мога да ги заведа към 6 да разгледат нещо интересно на закрито. Музеите ще са затворени, Белведере , Шонбрун също. Мислих, мислих и пак не се сещам подходяща цел. Затова ще съм ви и много благодарна, ако споделите някоя идея/ място. Hug

Видях, че преди време е станало дума за регистрация на коли/ шоф. курсове. Имам пресен опит с шофьорските курсове тук. Само изпита ми остана да си взема Mr. Green . Записах тук, а не в БГ главно поради липса на време за достатъчно дълъг престой да ги завърша там. Ако някой го интересува по- подробна информация за курсовете, цените, училищата, пинизите и разнообразни съвети ще се радвам да споделя. Само кажете! Simple Smile

# 616
Аз питах за колите, ама книжка поне си имам. Тук карам автоматик обаче, с ръчни съм забравила почти как се кара. На нова година ми се наложи- кошмар, гледам лоста и броя наум 'първа напред, втора назад, трета напред'  Blush добре, че пътниците Mr. Green в новогодишната нощ по традиция не са много претенциозни, а и са пиийнали, та не мрънкат.
В Австрия какви коли са по популярни- с ръчни или с автоматични скорости?

# 617
Здравейте и от мен  Grinning

Сена
, можете да отидете на Donau turm. Отворени са също и музеите на Maria Theresien-Platz или да разгледате Schönbrunn... Редактирам се- Schönbrunn e само до пет часа отворен. A Albertina и другите музеи до шест.

Рокси, според мен по-разпространени са колите с ръчни скорости.. Но това са лични наблюдения и може би необективни  Thinking

Отивам да чета за лечебния глад в *Красива мама*. Въртят ми се някакви неясни идеи тези дни...
Ще се радвам, ако някой има опит и иска да сподели!

Последна редакция: пн, 05 апр 2010, 17:13 от Лили - Лу

# 618
  • Виена
Ибсена, за съжаление, не съм компетентна по питането ти...
Лили-Лу, прегледай лунната диета.  Peace
Kalin_M, дължа явно доуточнение... Не България, а Австрия е определено предпочитаната от мене държава. Не знам ти какъв опит имаш с българските иституции, но на мен всеки път ми се късат нервите, попадайки в обкръжението на родната администрация. В продължение на 15 години имах собствен бизнес там (не от най-скромните), тук съм на последното засега социално стъпало, понеже все още нямам свободен достъп до пазара за наемен труд например, но въпреки това не ми идва на ум мисълта за връщане назад. Затова със зъби и нокти буквално се боря за окончателното си установяване в Австрия като нормален гражданин. Следя световната класация за качество на живота в различните държави от около 3 години. Е, явно не само аз давам приоритет на живеенето тук. Виена неизменно води класациите не само за Европа, но и в света. А преживяното в много личен план около година преди идването ми тук, може би цял живот ще ме кара да настръхвам при идеята да се върна и да прекарвам дните си в България. Ако не бяха роднините и приятелите ми, нямаше да знам дори цената на транпортните разходи. Но сега дори не мога да водя там детето си, та затова ще посрещам единствено гости от България.
Ани, разбрах колко много бързате! Нали сме близо, ще се видим! Само слънцето да изгрее пак, че днешният ден е отчайващо студен...  Confused
Доче, ОК е доста относително. От сигурно място разбрах, че не само аз имам проблеми от подобно естество. Затова е целият напън. Ще ти разправям като се видим...
Старите кучета, хайде пишете! Аз чета през телефона и ми липсвате, да знаете! Прочетете още веднъж притчите, дето ги пусна Сара или това от Усмивката:
"..общувайте с хармонични хора. Ако дружите с хора, които поддържат отрицателни мисли и чувства вие се свързвате с тях и носите последствията на техните отрицателни сили.Избягвайте всякакви отношения с хора, които нямат Любов и не служат на Любовта.." Беинса Дуно
Пожелавам на всички прекрасни велики дни!

# 619
Лили-Лу, прегледай лунната диета.  Peace

Здравей, Рени! Благодаря! Ще погледна и нея. Тя не е ли по-скоро за отслабване? Аз съм с теглото ок, но се интересувам специално от лечебното гладуване заради един хроничен проблем...

# 620
Здравейте,момичета!
Извинявам се,че нахълтвам така във вашата темичка,но имам една молба към  вас Simple Smile
Харесала съм си една количка тук в България,но искам да видя как върви като цена и в Австрия.Става въпрос за този модел: http://www.garfield-sz.com/index.php?option=com_phocagallery& … nt&Itemid=13#
Моля ви,да ми дадете австрийски сайтове на детски магазини.
Благодаря предварително и още веднъж се извинявам. Hug

# 621
Лили Лу, не е баш по темата, но мъжът ми ходи на Вега тест, в резултат на който му казват кои храни са полезни за него конкретно. Уж се разбирало коя храна/продукт не може да бъде добре усвоена от организма и ти вреди. Лекар му го препоръча, и специалистът, който прави теста, също е лекар.
Друг е въпросът, че мен лично не можаха да ме убедят в достоверността на цялата работа, а и от целия списък с 300 и кусур позиции, на половинката му излязоха само няколко забранени- стафиди, някакъв вид маслини и забравих какво беше още.

# 622
Здравей, Кристал. Погледни тези сайтове:

Baby Walz
Toys´r´us
Baby Butt
Jako-o
Zwergenland

Рокси, и моят мъж е със стомашни проблеми и има такова изследване. Крайно интересно, но неизпълнимо, защото се оказаха прекалено много съставките, към които има непоносимост  Laughing

На мен не би ми помогнало много, защото имам от няколко години хроничен хормонален проблем на щитовидната жлеза. Прочетох една в книжка на Paul Bragg, че за такива неща помага лечебният глад. Такава е и основната идея на Лидия Ковачева, чиято книга ми препоръчаха тук във Форума... Малко е опасно, защото теглото ми е сравнително ниско за такива експерименти, но много ми се иска да опитам...

# 623
Лили - Лу,благодаря ти  bouquet

# 624
Renny, разбирам, че не сме се прочели правилно. Обратно на твоя опит съм бил келнер с висше в България и никакъв шанс за капитал и започване на собствен бизнес. В Швейцария стиснах зъби, защото животът е по-скъп и скучен. Имаше обаче за какво. Тук съм доволен.
Лидия Ковачева за мен е аноректичка, която плагиатства идеите на други болни мозъци и разболява млади жени без причина. Нищо лично, Лили-лу!

Лека и приятна вечер!
 newsm10

# 625
Лили - Лу,благодаря ти  bouquet
Моля! Погледни също и в онлайн борсата www.amazon.at! Има много изгодни предложения  Simple Smile

Лидия Ковачева за мен е аноректичка, която плагиатства идеите на други болни мозъци и разболява млади жени без причина. Нищо лично, Лили-лу!
Не знам дали разболява, но факт е, че е била безнадеждно болна и чрез такова гладуване и доживотен режим на хранене се е излекувала.
Няма нужда да поясняваш всеки път, че не е лично!  Laughing

# 626
Лили - Лу
мерси много за идейката. Оправяме се  момента и тръгваме натам! Hug  bouquet

# 627
Лили - Лу
мерси много за идейката. Оправяме се  момента и тръгваме натам! Hug  bouquet

Gern! И да си направите снимки на входа!  Grinning

# 628
  • Виена
Лили-лу, тоѓава намери "Зоната". Сеѓа пиша от тел. Утре повече.

# 629
Лили-лу, тоѓава намери "Зоната". Сеѓа пиша от тел. Утре повече.

Рени
,  Hug
На Barry Sears ли? Чувала съм я тази книга... Сега ще се разровя в Интернет.
Има много интересни неща за четене в Здравния форум.

П.П. Намерих я онлайн тук.

Последна редакция: пн, 05 апр 2010, 22:36 от Лили - Лу

Общи условия

Активация на акаунт