Баба Марта(a и пролетта)при нас дойде,тук хEлва и кюнефе нa kopeM ще се ядеTR-30

• 52 503
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Не мога без вас дори ден. Хаки не съм пила такова, но се надявам да опитам на място.Благодаря.

Лорче,това селекцията е сложна работа и най-вече научна.Също е много продължителен

процес докато се получи нещо по-хубаво от майка му и баща му.На времето,когато си избирах

какво да уча след гимназията, специалността селекция скоро беше разкрита в Селскостопанския

институт и там се влизаше много трудно, пък аз така бях намразила селската работа,че хич не

ми е минало през ума. Но живота предлага изненади и ето пак върша селска работа,но вече

не я мразя.И за нея трябва наука,но аз знам малко.

Делте,изказванията на някои "по-горни" ,са много долни и ги подминавам с мълчаливо

съжаление.Права си -високо хвърчало,ниско паднало.Някои хора като стъпят на камък

забравят за изгазената кал.Песничката много хубава, макар че я чух за гутен следобеден.

Сладка,децата най-много се радват на селото.Като пораснат нИ го щат много-много.

# 181
  • Истанбул
Спасе ,не се безпокой .Ще имаш възможност да го опиташ.Има хубав вкус=леко кремест и консистенция на рядка боза HugСпасе ,да знаеш как искам да помириша кокичета ,набрани от градина.Тук бабите не продават Mr. GreenТук например не съм виждала и бяло сладко.
Хапке ,има и пакетиран салеп не се тревожи.

# 182
Haki, супер! Къде в супермаркетите го държат, че с питането до никъде няма да стигна.

Спасе, моите ходят на село 2 пъти в годината и им е голям кеф. Като пораснат, ще трябва да си вемат имот на село, за да ходят, щото ние нямаме  Laughing

# 183
  • Истанбул
на рафтовете до кафетата,какаото,бакпулвера и ванилията PeaceАбе ти като им кажеш салеп всеки ще те разбере.

# 184
  • Varna
ХАКИ Hug
Тука цял ден слънчево, но много, много студено. Специално във Варната де. ВетЕрО студен, та от там идИ и студеното. 4 градуса, бъъъърррр. Ръцете ми сега са студени докато ви пиша

# 185
на рафтовете до кафетата,какаото,бакпулвера и ванилията Peace
Мерси!  bouquet
Абе ти като им кажеш салеп всеки ще те разбере.
Да-да  Laughing Като търсих махлеп, го казах поне 15 пъти на различни служители в магазина, докато стане ясно какво искам  Embarassed

# 186
  • София
на рафтовете до кафетата,какаото,бакпулвера и ванилията PeaceАбе ти като им кажеш салеп всеки ще те разбере.

Това и за магазините в България ли се отнася ?

# 187
От опит мога да ти кажа, че в БГ, като кажеш "салеп", никой не те разбира  Laughing
Аз се върнах от ТР толкова ентусиазирана и разправях наред за тая вкусотия, никой не беше чувал. А общувам с пиещи хора  Wink

# 188
  • Истанбул
Хапке ,ти махлеп или салеп търси.По принцип махлеп се намира по=често в магазините за подправки.Гледам вече има и в малки пакетчета и по суперите.А за салеп в България малко трудно.Най вероятно познавайки вкусовете на българина ,вносителите смятата вноса на продукта за нерентабилен.

# 189
Махлеп. Миналата година в Карфур. Плюнчих се поне 10 минути, докато ме разберат. Аз си стоях пред щанда с подправките, но понеже са стотици, реших да питам... явно говоря нечленоразделно  Laughing

А салеп опитах едва този февруари и останах очарована. Но не успях да си купя. На другото идване (април или май), искам да си взема непременно!

# 190
  • Истанбул
Изумих се направо #CrazyЩото и по произношение и по писане не е много трудна дума ,пък си и била на точното място.Случват се понякога такива неща.Аз редовно им събирам погледите ,като вляза в някоя парфюмерия и започвам да ги затрупвам с въпроси.Всеки луд с номера си.

# 191
  • София
Та последно продава ли се салеп в България или не, че нищо не разбрах.

# 192
  • Varna
Поне аз не съм виждала Sad

# 193
Не, не се продава.

Ако се продаваше, нямаше да правя планове да си купувам от Турция.

# 194
  • Варна
А какво е махлеп ?
И още да попитам - как точно правите фалафел ?

Общи условия

Активация на акаунт