Баба Марта(a и пролетта)при нас дойде,тук хEлва и кюнефе нa kopeM ще се ядеTR-30

• 52 508
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • Истанбул
Лори ,това е махлеб .Използва се като прах за ароматизиране на тесто за курабии и симиди.http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%B … D0%B1%D0%BA%D0%B0

# 196
  • София
...
И още да попитам - как точно правите фалафел ?

Традиционо от нахут, ама в някои краища го правят от боб, бакла или други. Рецепти в интернета има много.

Напоследък аз окончателно изкилиферчих фалафелите, защото добавям какво ли не вече. Ето това са картофените фалафели например от вчера.

В тях има нахут има и картофи, моркови и попарени офесени ядки и...хм не си спомням вече какво. Даже не съм сигурен дали вече са фалафели.

# 197
  • Варна
Аз си купих готова смес за фалафел от един ориенталски магазин , но продавачката не можа да ми каже дали е необходимо / подходящо да се прибавят някакви подправки . Каза ми само колко вода да прибавя към прахообразната смес . А пък аз съм си купувала готов фалафел от един магазин за дюнер и имам усещането , че съдържа някакви подправки  newsm78

# 198
  • София
Аз си купих готова смес за фалафел от един ориенталски магазин , но продавачката не можа да ми каже дали е необходимо / подходящо да се прибавят някакви подправки . Каза ми само колко вода да прибавя към прахообразната смес . А пък аз съм си купувала готов фалафел от един магазин за дюнер и имам усещането , че съдържа някакви подправки  newsm78

Ами и ние си имаме винаги по един резервен пакет с готова смес, щото синът ми е маниак на тема фалафели. Направо я разреждаме с вода, щото в българското описание пише, че има там един куп подправки. Значи орииналните пък фалафели ги правят с много магданоз например. Ако искаш отиди в арабската или израелската кулинарна тема и там ще намериш много информация за фалафелите.

Ако имаш въпроси пиши ми на ЛС да не пречим на репетииите на дамите за април. Simple Smile

# 199
Ааа, много сте изписали, не мога да прочета. Дядо Хаджия пак готвил - умора няма!  Simple Smile
Вчера видях Цвете в Мола, но отдалеч. Сигурна съм, че беше тя, познах детето  Simple Smile

# 200
  • Varna
ПИНЕ Hug
Пак си трошила парички във Молааааа smile3521

# 201
  • Казанлък of all places
Аз кафето си да споделя с вас и да продължа да ви слушам...
Лоре, за фалафелите Дедо е специалист. А за салепа, толкова много теоретична зарибявка от Сладка Хапка,че нищо чудно да я изпреваря на опашката в Истанбул Simple Smile.

# 202
Като се разговорихме за салепа ... и за махлепа  Laughing та днес се наканих да изпека един Махлеп Кейк:

В момента у нас се носи чуден аромат, а двете малки девойки са с подути тумбаци  Grinning

# 203
Добро утро дружина. Слагам кафето и подсилваща закуска.

Успешна нова седмица и много усмивки.

# 204
  • на морето
Добро утро на компанията !
Спасе , ранобудна булке , пак си опънала софрата от заранта .....  Благодаря за закуската , скъпа !    bouquet  bouquet Hug Hug Hug
 Въх, въх ,....четох ви и нищо не вдявам ...  салеп , махлеп ...  Май само май фалафела ми е ясно какво е ... Laughing Laughing  Преди много време (по -малко от  20-тина  годинки) ,тъмън като започнаха да ги правят арабските сандвичи ...(тези ,дето са от София , може да си спомнят) имаше на Женския пазар едно такова павилионче ...Та там за сефте се срещнах с тази вкусотия ....  От тук разбирам, че имало и готови смески ..  Остава само да си взема и да си направя ..... Hug Laughing Peace

Аз преди време бях споменала за моите балконски зюмбулчета ...Ей ги на , и вие да им се порадвате ...А да знаете само какъв аромат се носи ......

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 09:01 от asha

# 205
Аше, чудни са,цъфнали ириси дори,видях и минзухар.Моята хоби-градинка е много бедна

тази пролет.Миналата бях насадила теменужки и по това време станаха прелестни.

И аз с фалафелите се запознах в София,но нямам време за домашно упражнение.

Там кухнята е различна от пловдивската,правят вкусни и завъртяни работи.А махалепи,салепи

в Истанбул ще ги пробваме.

# 206
Пина, там бях- признавам си  Grinning. То Иво и да не го познаеш ще го чуеш как вика или ще го усетиш как се блъска в теб  Joy Имах гости от Търново и ходихме с децата да играят. После двамата бандита заспаха още в колата  Wink А ние едва дочакахме да се приберем вкъщи и се трупясахме по леглата.
Дружката ми заминава да живее в Лисабон, бях ви споделила, и дойде да се видим преди да тръгне  Cry Cry Cry Вече знам къде ще сме на Нова година, дано само да сме живи и здрави  Praynig
Как сте всички? Тук времето е едно слънчево , само за разходки из Морската градина. Дано и в Истанбулско да е така.
Аз похвалих ли се, че на 1 май летим за Анталия- семейно  Wink (аз , детето, мъжа, мама и тати) Ще е голямо приключение  Mr. Green
Бягам, че съм на работа и едва "откраднах" 2 минути да пиша. Дори не съм ви изчела като хората  Embarassed , но си го оствям за домашно за довечера  Grinning
Лек и спорен слънчев ден на всички  Hug

# 207
  • Варна
А за салепа, толкова много теоретична зарибявка от Сладка Хапка,че нищо чудно да я изпреваря на опашката в Истанбул Simple Smile.
Голям пропуск е май невнасянето на тоз` салеп . Как не се е досетил досега някой търговец за тази пазарна ниша !  Mr. Green

Като се разговорихме за салепа ... и за махлепа  Laughing та днес се наканих да изпека един Махлеп Кейк:
В момента у нас се носи чуден аромат, а двете малки девойки са с подути тумбаци  Grinning
Сладка , такава снимка си му направила на кейка , че и тука в стаята взе да се носи аромат !

Аз похвалих ли се, че на 1 май летим за Анталия- семейно  Wink (аз , детето, мъжа, мама и тати) Ще е голямо приключение  Mr. Green
tsve_te , ваш`та компания е много стратегически комбинирана ! ... Много доволни ще останете , да знаеш ! ... От една страна баба и дядо ще се порадват на внучето , от друга страна , вие ще се почувствате като младоженци ( почти )

asha , очарователна градинка ! ... Аз преди време си бях посадила луковички от много красиви холандски лалета ... Но се разочаровах , понеже в сравнение с дългото чакане , периодът , в който цветето разцъфна и беше красиво ми се видя много краткотраен   Grinning

# 208
Вместо лека нощ от мен.Прочетох го тази вечер и ме развесели.

Един човек от село си купил Мерцедес от новата Е класа директно от завода. Бил безкрайно
обиден от наложените му допълнителни разходи за "екстри"!!!

Скоро след това един от директорите на Daimler-Benz си купил от същия селянин крава за своето ранчо.

Селянинът издал следната фактура:

ФАКТУРА

1 крава/стандартна/                       базова цена  2.400 евро
2цвята/черно и бяло/                     допълнително   150 евро
кожено покритие                                                      100 евро
млечен резервоар за лятно-зимния сезон                  50 евро
4 кранчета за доене                               по 12.50=    50 евро
2 бампера,рогово покритие                    по17.50=    35 евро
мухогонка,полуавтоматик                                             30 евро
изход за торове/биологични/                                     60 евро
копита за всякакви покрития,полисезонни              100 евро
спирачна система с 2 кръга/предни и задни крака/400 евро
полифоничен клаксон                                               135 евро
халогенни очи                                                           150 евро
мултифуражен стомах                                             1250 евро

Общо крава                                                              4910 евро

Преписах го от в.Марица. hahaha bowuu

# 209
  • на морето
Добро утро

Моля заповядайте на закуска! Да ви е сладко !

Спасе,  newsm10 smile3501

Общи условия

Активация на акаунт