Баба Марта(a и пролетта)при нас дойде,тук хEлва и кюнефе нa kopeM ще се ядеTR-30

• 52 509
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро и от мен на всички  Hug

за всички лунуващи   bouquet и не само   Peace

мистик  Praynig Hug

на всички малки,големи и още по-големи пожелавам един  весел,слънчев ден   bouquet

# 211
  • до вятърните мелници
здравейте, момичета кокичета и момче минзухар!

пак имам чувството, че от доста време не съм писала, но нещо нямам "вдъхновение".

дребният отказва да яде почти всичко вече кажи речи месец и ме нерви отвсякъде #Cussing out. на работа пък един колега го раздава прекалено симпатично с едни пронизващи погледи Crazy и някак си немога да се впиша във вашите разговори  Rolling Eyes

но за протокола,  Blush не обичам салеб  Whistling има много специфичен вкус и най-доброто му качество, за мен, е канелата с която го поръсват преди сервиране. канела обожавам просто   chef

# 212
  • Varna
ДЖОРДИЧ Hug
Тоя колегиН, някакви Щентия ли има бе къзъм???? А букета ти е страОтен. Божеййй, как обичам жълтУ и как ме радва и ми оправя настроението. Hug
МИРАМИЛКА, АША, Hug Hug Благодаря ви за закуската и каЙвенцИтУ
СПАСУНЧЕ Hug
Благодаря и на тебе за смехорията сабахлЯн- нужна ми беше наистина Hug

# 213
  • Варна

Май ви спипа пролетният мързел ?  

Джорди , не съм имала твоя проблем с Тео , но като съм наблюдавала отстрани злояди деца , винаги съм си мислела , че настоятелността по отношение на храненето само влошава нещата . Детският организъм е мъдър и най-добре знае кога от какво се нуждае ... Ако иначе детето е здравичко и енергично , запази спокойствие и го остави сам да поиска храна , дори това да означава прескачане на някое хранене .
Относно служебния ти проблем , за сексуален тЪрмоз ли става дума ? ... Аз пък си мислех , че в Турция това е невъзможно да се случи , поне на омъжена жена ... Останала съм с впечатление , че съществува голяма обществена нетърпимост към подобни мераци    newsm78 ... Ами , според мен , дръж се сериозно , гледай си напред и се прави че не забелязваш "пронизващите погледи" ... Едва ли ще си позволи да ти досажда по-явно .

Да ви се поФаля - вчера избачках едно кюнефе по рецептата на Мащерка , но със сирене КРЕМА .   Не съм яла оригинално кюнефе , но това , което сътворих се получи много приятно - сладкият вкус се притъпява ... Моят домашен любимец , който иначе не хапва кадаиф , хареса много кюнефето -
" било жестоко " ... Така се изрази
Фалафелите от полуфабрикат не ме очароваха - прекалено много подправки за моя вкус . Ще пробвам да направя от нахут  .

Спаси , вицът е готин !

Делтичке , спИСиалнУ за теб !  Hug

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 16:43 от Lora-Di

# 214
  • до вятърните мелници
 Mr. Greenявно много завоалирано съм го написала... няма тормоз, пък и колегата не е местен  Blush ... но не е и едностранно май  Whistling но всичко си е много невинно, де, да не си помислите сега нещо  Whistling Blush Whistling Blush

пък Тео, аз не го насилвам, само предлагам, то няма и начин. скорпито като реши че няма да яде и точка. обаче напоследък взе да замества ядене със АМ или прясно мляко и вече взех да се тормозя.

за здравото - да чукна на дърво - здравичък е. за енергичното - спор също няма. обаче чакам да си поиска, чакам - но не би. като стане време за лягане, обедно или вечерно, с такава стръв напада шишето, че става ясно че в крайна сметка е бил гладен. незнам какво да мисля наистина..

Лорче, бравос за кюнефето!   bouquet Аз пък си купих едно нахутено брашно, но освен на хумус незнам друго какво да го правя...

Делтич, оправихте ли се от болежките вече? Hug

# 215
  • Казанлък of all places
Джорди, аз предлагам да мислиш, че е в такъв период. Живо човече е , бе, днес му се яде ябълка, утре- мляко, вдругиден - пача Simple Smile... Ако това ще те успокои, наш Герасим имаше период , в който живееше само на кисело мляко и компот. ooooh! Като имаш предвид, че аз компот не правя  Laughing .Моята теория е,че организмът си набавя това, което му е нужно, а децата много по-ясно усещат тази нужда и така. Споко, ще мине! Къде са те ужасните две (години)!  Hug
Аз ти се радвам на "неместния" колега пък!Всеки има нужда да му радват от време на време! И против пронизващите погледи няма против , в разумни дози , естествено . Hug
Другите, как сте?
Аз днес бях на Винария . За истанбулската колония, чиито знания не подценявам , но все пак да кажа  Laughing Laughing - това е изложба на вина , винопроизводители и оборудване за винопроизводство. Грешката ни беше ,че отидохме през деня, както и че колегата шофира, т.е. не може да пие....пък и аз съм от тези , които повече говорят, от колкото действат и само се радвах на хората, навряли носове в едни чаши, на големите бъчви, на разнообразието от бутилки .Но съм силно възмутена ( е, знам как се дегустира вино де!) от това ,че след дегустацията виното се плюе в декантер... Ама то ако не го плюеха, хората сигурно на 4 крака щяха да излизат. Да ми потърсите и намерите такивИ изложби и в Турция, ей! Simple Smile

# 216
  • Варна
Mr. Greenявно много завоалирано съм го написала... няма тормоз, пък и колегата не е местен  Blush ... но не е и едностранно май  Whistling но всичко си е много невинно, де, да не си помислите сега нещо  Whistling Blush Whistling Blush

Ей сега вечИ мЪ Фърли в мно-о-о-о-гУ , амЪ многУ ти казвам , дълбок РАЗМИСЪЛ ... Таз` гатанка не мога да я отгатна !

Аз днес бях на Винария ... Но съм силно възмутена ( е, знам как се дегустира вино де!) от това ,че след дегустацията виното се плюе в декантер...
Анджи , и мен това много ме възмущава ! ... От къде е дошъл тоз` мурафет , нИ знам , ама то жива гавра с труда на хората и тази божествена течност !

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 19:08 от Lora-Di

# 217
Миле,благодяря за поздрава и фреша.Пиши по-често.

Джорди,синдром на младостта и хубавата жена -зяпат отвсякъде.Мен никой не ме гледа-лоошо.

Малкия сладур ще прояде,не се нерви,Лора ти е казала.Моите минаваха такива периоди.

Лорче,браво за кулинарния успех и страшно готино и си поздравена.Тиин жаргона е ужасно мил.Споко и това ще мине.
Делте,ето и от мен нещо жълто.

Снощи като прочетох въпросната фактура ми стана смешно,че една приятелка

като си купи кола беше силно възмутена от допълнителните плащания като дръжките на вратите
и разни подобни.

Анджи, видях,че си била на Винарията.Някои дегустират истински и винаги има клатушкащи се.

Ще ходя на флората от 28 март.По едно време правеха двете изложби заедно,интересна

смесица ставаше.

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 19:20 от spaska.53

# 218
  • Varna
ЛОРЧЕЕЕЙ, СПАСУНЧЕЕЕЙ Hug Hug
Много вЪ обичам беееееей Hug ЛорчИтУ ми е лесна и я взимам да я черпя кюнефе, само да е сЛУбодна. Спасунче имаш ли път насам, няма да те забравя да знаЙш smile3521
ДЖОРДИ Hug
Ми да тЪ разочаровам, все така съм, ама се усмихвам. Незнам докога ще е така мила, боли по същия начин и лазера не помогна. Както и да е сега за Тео да ти кажа. Виж сЯ, аз също като него като пия една чаша прясно мляко и се насищам, а моя тумбак къде по голям от Тео. Както са ти казали, малките дечица си знаят със яденето. До сега си спомням как не ми се ядеше по много а майка ми ме биеше да ям повече. И като идваше време за ядене повръщахме със брат ми а не сме били злояди. Просто ядяхме по мъничко. А от друга страна не можехме да ядем всичко каквото например обичаше нашата майка. Затова аз никога не съм се притеснявала като имах бебе, че нещо не яде. Например беше бебенце на може би 7 месеца. За десерт има мляко със ориз- еми почваше едно такова потрисане само да оближеше лъжицата. А това е детенце на месеци. А виж манджичка със ориз и доматки и до сега обича.  Остави Тео, той сам ще ти покаже от какво и колко има нужда. thumbsup
Ти си посетила днеска царството на вината, еееех мечтииииии newsm53
Така ме боли една глЪвЪЪЪЪ, като мигрена, ама е от друго де. Направо ми се скача във пижамата и после във лИглотУ Joy

# 219
  • до вятърните мелници
ох, благодаря ви, момичета за успокоението и разбирането....

Анджи, и аз искам на Винария  Crossing Arms завид, завид А ако е и плюс Панаир на цветята - още по-добре!!!

сигур и тука има, но аз поне не съм чувала.  newsm78 ще питам един приятел екскурзовод, може да знае, че нещо БЗ-педията се затри. дано да са здрави!

днес беше много лъжливо време. едно такова мартенско слънце, ама доста хапливо. пък на народеца вече как му се иска да хвърли зимните ямурлуци и всеки трети наметнал по едно я сакенце, я жилетче, я тренчкотче и дзинзирикаме ли дзинзирикаме по улиците. куту едни врабченца бяхме. чак ми стана смешно.. hahaha. към края на седмицата уж го дават да се повдигне по-на юг въздушното, но да видим.

# 220
Добра вечер бандата  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug... тук съм (следя изкъсо , но тайно hahaha Joy Whistling Crazy Mr. Green Laughing Wink)

Съжалявам , че не мога да са включа за по-дълъг пост , НО не мога да не дам инфо на любимото Анжи,дето ша ми носи зеуето, за винцето у турско Whistling Crazy Mr. Green :

http://eventful.com/istanbul/events/categories/food
http://www.internetwineguide.com/structure/ww/v&w/europe/gr% … rcytumaturkey.htm
http://sarapuzmani.com/
http://sarapuzmani.com/image.axd?picture=2009%2F11%2Fistanbul_ka … eh_kaldiriyor.jpg   (oT 2009)

http://www.kayrawinecenter.com  - Kayra(един от най-големите прозиводители на вино в TR)
http://www.kayrawinecenter.com/CatMain.aspx?CATID=49

На всички много гуш, до края на седмицата ще си наваксам с писането .. ша видите  bowuu Flutter Crazy Heart Eyes

ps: аз днес тоже джuндзuках не като лист, a като струна  hahaha Joy ooooh! Mr. Green.. баси ... уж грее хубаво, гали бузките тyй слънце(когато си в колата), ама а си покаже 4oBek носОт навън и ветерушката  гa е емнала hahaha  .... Hакрая се замотах с два шала(добре че имам поне 2 винаги в мен) .. та бях картинка, ама поне ми беше сравнително не-студено Blush Crossing Arms Whistling(за топло и дума не може да става дума ... ама нека ми е..щом се издокарах на 8 градуса с пролетно-лятно яке ooooh! Rolling Eyes Embarassed Mr. Green )

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 20:37 от bz

# 221
Ange как така малчо е бил само на компот и кисело млекце, лелеее каква комбинация само  Laughing. А иначе те поркрепям напълно, че детският организъм сам си определя от какво има нужда. Моят Ивчо е точно обратното на Тео-яде почти всичко , н еотбира много, много и все съм била благодарна, че ако трябваше и за това да се притеснявам щеше д ами е в повече, но ти, Джорди не се тревожи всичко според мен е период и ще отмине. Малкият Тео ще стане голям и силен момък.

Delti какво те боли още душата? Крака ли още не е минал? Прости ми ,че не съм разбрала ама аз нали не съм много редовна и все нещо съм недоразбрала  Embarassed
Бенмари искрно се надявам всичко е да е наред при теб и лошият период да е вече зад гърба ти  Hug Намини за малко да кажеш как си.
Мисти Hug как си мила? Съвземаш ли се?  Hug Дано се по-спокойна - силно те прегръщам  Hug
На всички ви желая една спокойна вечер и сладки сънища.
Аз ще поровя още малко из форума и се гътвам, че такава серия ми се е събрала на работа-едва гледам вече  Sad ама който иска почивки в Турско - трябв ада работи  Wink

# 222
айде на закускатааа...ставайте дружина  Hug

спасе ето ме и мен..аз от неделя вечер съм на истанбулска земя ама спасявах положението след едноседмичното ми отсъствие от къщи  ooooh!
джорди не се коси на малкия  Naughty ако иска да яде ще яде... като му огладнее тумбака сам ще заотваря шкафовете  Twisted Evil
делте бързо възстановяване  Praynig Hug
кака бз де се губи като пари от еврофондовете  newsm78
ама едни хубави картинки сте насложили все с любимите ми цветя  благо-Даря  bouquet  Hug Crazy
айде слънчев и усмихнат ден от мен за всички пролетни цветя от темичката Hug ни

# 223
  • на морето
Мархаба , групата ! Hug Heart Eyes

Мирамила , благодарско за закусчицата !   bouquet  bouquet  bouquet

Делте , така душа , хабят хубавото вино  Mr. Green  ама  я си представи какво ще стане след примерно ...50 гълток.....  Ноооо , пък те трябва да имат тренинг , бе ...нал" туй им е работата ... Joy Joy Joy Joy   Инък , сериозно , това да си дегустатор си е сериозна професия .А съм и чувала , че май са на сериозна хранителна диета (с някакви ограничения от към по -подправени храни ) за да им е чувствително непцето .  Не е за всеки - уж се учи , ама пак талант трябва да имаш.  трябва Непце да имаш , както за парфюмерията - нос....

ВЗ -скъпа - слънце за очите ми и радост за сърцето ми !  Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug  bouquet  Що тъй при вас студено ,бе джанъм ? Тук вече започва да прилича на пролет! Дани и при вас да му "дойде акъла в главата " Laughing Laughing Laughing  Поне по дългосрочните прогнози пишат ,че от другата седмица плавно и постепенно ще се запролетясваме ...Остава и Времето да я прочете ...  Thinking

# 224
  • до вятърните мелници
благодаря ви милички! Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

днес дребния пак ме побърка на обед. уж заедно правихме омлета, а като му го сипах само си игра и плю. но май в крайна сметка ще се окажат кътниците, че днес се плюнчи доста. дано да е това, а не да прилича на майка си. мен все ми разправят как са ме отгледали с вода и бананова каша само  ooooh! и от това ме е страх, ако разбирате, да не се е метнал на мен...

Мила, обожавам точно такава закуска!  Hug

Сега гледах времето тук при нас. утре го дават същия студ, но през уикенда уж до 18 градуса щели да стигнат температурите.  Crazy  Crazy дано, дано, дано....

ето по един витаминозен смути да борим депресията

Общи условия

Активация на акаунт