Баба Марта(a и пролетта)при нас дойде,тук хEлва и кюнефе нa kopeM ще се ядеTR-30

• 52 514
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • Истанбул
Не стана ли време за кафе Hug Hug

# 166
  • Истанбул
Скъпи, скъпи, приятелки! Hug Hug Hug
Благодаря ви от сърце   bouquet,! Подкрепа от разбиращи хора, изпитали същата болка си е друго! В момента не съм в къщи, не съм даже в Истанбул, че всеки ъгъл, канапето на което лежеше, мястото на тасчето с вода и храна, ми причиняват болка, свива ме сърцето. Знаех, че рано или късно ще мина по тоя път, но като дойде времето, е съвсем друго Sad  Заведохме го със собствените си ръце, ревахме на глас с мъжа ми по целия път. Предложиха ни да го погребат те, но не можах! Последното, което можех да направя за него, е да го погреба във нашия двор, да си е при нас. Беше 7_месечен като го взех, заедно бяхме заедно 16 години. Аз отивах в България, той с мен, аз отивах на почивка, той с мен, не ходех у хора, необичащи животни. Даже мъжа си така избрах- да ме вземе заедно с него! Simple Smile Бече много възпитано и умно кученце, всички го заобичваха веднага, даже хора студени по принцип към животните казваха, че  Мъстък е изключение. За съжаление, последния месеж изведнъж остаря, мускулите му отслабнаха, коремчето му се поду. Във Ветеринарния факултет, където го прегледаха, установиха, че обвивката на сърцето му събира вода (тя Хакито по_добре знае каква е диагнозата). Tечност се беше насъбрала и в дробовете, а последната вечер прокървя, когато чишкаше. От 10_ина дни ходеше непрекъснато из къщи и се навираше по ъглите. Докторите казаха, че така правели кучетата, когато имат болки. Sad От време на веме, а последния ден с часове, виеше от болки. През този месец ходихме много по доктори, изяде сума ти и серуми, и лекарства, но докога? Не можах да издържа повече... Беше талисманът на семейството ни, но накрая всички ми казваха, че е по_добре за него, ako...
Надявам се, че там е по_добре!  bouquet
През последната година съдбата не е много благосклонна към нашето семейство Sad
Oще веднъж благодаря от сърце, добре, че сте вие!

# 167
Mistik  Cry  Hug

# 168
  • Варна и...духом на Босфора
Мистикче,и аз плача с теб..... Cry Hug
Ние само котки имахме,ама друг път ще ви пиша..

# 169
Използвам това изказване само като пример (често попадам на подобни, цитирам това, защото го видях преди малко) и ще се радвам ТР мами да го коментират: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=481512.msg14480592#msg14480592
(на мен лично госпожите от втората снимка ми приличат на циганки, ама карай)

# 170
  • до вятърните мелници
Хапка, аз от първа ръка не мога да се изкажа, защото не съм виждала с очите си Анадола, но от мъжа ми знам че много хора живеят така. Беднотията е страшна...

А това че телевизията е единственото им развлечение важи сигурно за поне едно 80 % от народа сигурно.

На втората снимка най-вероятно не са циганки, просто са оперирани от усет за цветове и съчетания...

Само веднъж съм влизала в турски дом извън Истанбул и това беше в Бодрум. Страхотна спретната къщурка, с прекрасна градина и веранда. Стопанката, бивша  начална учителка, по настоящем пенсионер, беше с фризирана коса и в супер форма. Стопанинът, бивш военен, сам проектирал и построил двуетажната къща, беше много горд да ни разведе и домакинства. Къщата беше нещо подобно Но това е един частен случай... така че, не твърдя нищо.

# 171
Мистик, съжалявам за малкото съкровище  Heart Eyes Hug

sladka hapka, ами така е по селата, колкото по на изток пътуваш, толкова е по-мизерно. Но пък мога да ти гарантирам, че ще срещнеш повече човечност и гостоприемност, не се лъжи по дрехите. Нещата се променят, но за съжаление са нужни поколения.  Мисля, че жените на снимката са в другата крайност на лъскавите турски сериали. Истината е някъде по средата, може би.  Турция е шарена страна  Laughing

# 172
  • Варна

" Душата не иска нито кафе , нито кафенета ... Душата е жадна за разговор ...
          Кафето е само предлог . "

Али Реза

# 173
  • Истанбул
Dobro utro :hug:Gönül ne çay ister ,ne de kahve ,gönül muhhabet ister,kahve bahane  bouquet
Лори ,така е на турски и миналата година имахме тема с това име Peace
Сладке моят коментар е следния=когато човек има предразсъдъци ,ако щете го заведете н пъти на  най=хубавите места в Турция пак ще ти твърди същото.Ако не може да разчупи тези догми за това колко били изостанали турците,колко примитивно живеели толкова по=зле за него.За съжаление това не е плод на неграмотност и безхаберие=прост чиста доза отричне на реалните факти.Разбира се ,че не можем да сравним Истанбул с някой отдалечен източен район,където вътре в семейството все още действат феодални взаимоотношения=бердели,бешик кертмеси и др.Не ,че и от тях няма хора ,обучавали се в чужбина.От първа ръка информация=племеница на свекърва ми се омъжва през 70 те години за момче от Адъяман=град в ЮГоизточна Турция.След завършването на университета младият адвокат взема жена си и отиват там.Имат 4 момчета =2 са аптекари ,1 е психиатър  а най=малкия е бъдещ фармацевт.
Имам колеги от Малатя ,Мардин и Кахраманмараш=е техните родители от Марс ли са аджеба newsm78 #Crazy
Във връзка с това вчера имаше изцепки в една друга тема от сорта=Мразя Истанбул.Грозен и неприветлив град.
И на мен ми се иска да имам само интелигентни болни,всички момичета да могат да учат ,жените да са настанени на хубави работни места и да имат социАЛНА НЕЗАВИСИМОСТ ,да няма кражби и убийства .

# 174
Добро утро дружки.Какъв слънчев ден е навън,а... Grinning

Лорче тъкмо издирих кафе да сложа и ти си ме изпреварила-давам път на младостта Grinning

Цитирала си нещо хубаво и колко вярно.Дворното пространство, а и слъцето навън ме зоват,

но ще ти отговоря на въпросчетата.Отглеждам още малко рози,малко цвете за изсушаване и

зеленина за за аранжиране на букети и малко овощни дръвчета.Всичко това иска грижи в

различно време и горе долу се оправям.От време на време викам помощ.

Как се получават новите разновидности  зная малко.В лаборатории на клетъчно ниво и

изпитание на полето.Така скъсяват процеса на получаване на нов сорт.Видяла съм как

правят расад с едни и същи качества.От майчиното растение вземат клетки,посяват ги в хра-

телна среда в петриеви панички и в термостат.После в почва и т. н. до букета в магазина.

На всички момичета желая прекрасен ден изпълнен с емоции и нови преживявания. Hug Hug

И Хаки ме изпревари. Бавна съм, бавна. Хаки,започни деня с усмивка. Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 08:59 от spaska.53

# 175
  • Varna
ГУТЕН САБАХЛЕН КОМПАНИЯТАААА Hug newsm68
Пускам ви една много слънчева песен за да разведря обстановката, че и аз много набрах от прочетеното. Не мога да ги разбера тия със крайните изказвания. И това жени!!! Ама те падат от най-високо, няма да съм край тях да им гледам сеира на такива. Ама поне те ще си го видят и друго ще пеят. Много обичам такива натрити носове, ама много!
http://www.youtube.com/watch?v=-BrkEFe_1oM
Хайде бягам във банята. Тука е слънчево обаче колко е студено и ветровитооооо, бъъъъърррр

# 176
  • Казанлък of all places
Аз се разписвам от София - много интересен диалог се е получил вчера!
Попадала на много такива мнения и много съм се чудила на хората , които го поддържат. После спрях да се чудя . "Свят широк, шапшали много", казваше дядо ми Ангел, лека му пръст, пенсиониран учител, преподавал и в български , и в турски училища , живял и в помашки, и в български и в чисто турски села, не е като да не е срещал различни хора.

# 177
  • Варна
Dobro utro :hug:Gönül ne çay ister ,ne de kahve ,gönül muhhabet ister,kahve bahane  bouquet
Лори ,така е на турски и миналата година имахме тема с това име Peace
Айде - е - е ... пак сЪ изложих   ... Това сигурно е някаква турска пословица ? ... Аз пък оня ден чух тази реплика от устата на Али Реза и помислих , че е находка на автора ... Много ми хареса и си викам , чакай да я споделя

Добро утро дружки.Какъв слънчев ден е навън,а... Grinning
Лорче тъкмо издирих кафе да сложа и ти си ме изпреварила-давам път на младостта Grinning
...
И Хаки ме изпревари. Бавна съм, бавна.
Спаси , ами ниЙ само в събота и неделя нямаме началници , та затуй те изпреварихме ... Демек , днеска ни се е паднало  Mr. Green Свикнала съм да ставам рано през седмицата и в почивните дни , макар без будилник , ставам в горе-долу същия час .
Много ми е интересно създаването на нови сортове - предполагам , че е дейност , пълна с изненади ... Не ти ли минава през ум да се опиташ да създадеш нов сорт по начина , по който са го правели преди още да се знае за генетиката ? ... На твое място , аз бих  се изкушила ...

Относно изказванията колко била изостанала Турция ( или пък коя да е друга страна ) - звучи ми изключително , ама изключително ограничено и повърхностно ( да не кажа по-тежка дума ) да наричаш различията в друга култура , която на всичко отгоре изобщо не познаваш "изостаналост"...
А пък да не говорим колко е смешно , точно ние , в България да коментираме колко е изостанал някой друг ( пак подчертавам - който и да е ) ...
Проблемът у нас е , че хората , които са истински интелигентни страдат от комплекси и се подценяват , а други - с разпокъсани и невярни знания ( пак се изразявам възможно най-меко ) , имат нужда от повече скромност ... Народът го е казал най-вярно : " Пази Боже , сляпо да прогледа ! "

Делтичке , не мога да отворя песничката . Ще я чуя по-късно .  Hug

# 178
  • Истанбул
Къде се изпокрихте newsm78Да ви примамя с един салеп,студено ли е по българските земи другари newsm78

# 179
Хаки, аз вземам салепа, че съм фенка. Ей, Истанбулки, заделете ми малко салеп нна прахче, че до април може да няма вече по магазините, а? Или се продава целогодишно?

И на мен ми се иска да имам само интелигентни болни,всички момичета да могат да учат ,жените да са настанени на хубави работни места и да имат социАЛНА НЕЗАВИСИМОСТ ,да няма кражби и убийства .

И на мен, нищо, че живея в "цивилизованата" и Европейска България.И тук сексуалната дискриминация си е факт и бог знае дали поколението на нашите дъщери ще успее да се пребори с нея.

Днес туе е ппрекрасен ден. Ходихме в селото на наши роднини, децата тичаха по двора и си играха с две новородени кученца. Сега спят капнали  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт