Баба Марта(a и пролетта)при нас дойде,тук хEлва и кюнефе нa kopeM ще се ядеTR-30

• 52 533
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • Казанлък of all places
Лоре, тъкмо ще мога да си довърша работата на спокойствие! Което в моя случай и при наличие на такова прекрасно време означава лаптопа на двора , на припек и само едни съседски кокошки ми развалят пълната идилия.

Покрай годишнината от битката при Галиполи (18.03) се сетих за една книга на български османисти : "От Галиполи до Лепанто" . Тя третира друг период , разглежда основополагането на Османската империя до прословутата битка с Венецианската флота при Лепанто. Ето я книгата , за съжаление в момента може да се намери само по антикварните сайтове за много пари , но аз в понеделник ще се опитам да поровя в кашоните със стари книги около площад "Славейков" в София. Дали някой от вас я няма тази книга ?

# 271
Добрутро дружина(има 5 мин до обяд, та значи сме си сабахлем все още hahaha Joy Whistling Crazy Mr. Green) ... Hug Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Party Party Party Party

Времето се оправи при нас .. дават го 18 градуса Crazy Party Sunglasses (все някъде из 160-километровия Станбул Whistling ...)

Яко бач тази седмица ... комитетски дела както обикновено, но малко ми дойде нанагорно(та затова и имах отсъствие от темата, но женско сърце юнашко не се стърпя да не драсне два реда и днес ... либоФ ли е това аз питах се Whistling Flutter Crazy Heart Eyes Mr. Green hahaha ) .. Иначе всичкото Истанбулско войнстBо е живо и здраво  bowuu Flutter Hug

--------------------------

** Ето за Галиполи от миналата година Wink Peace

*** А днес 20-тu март е какво newsm78 Whistling  ..                      я да видим дали ще се сетите Thinking ..             мда .... Mr. Green :

Norouz, Norooz, Narooz, Nawruz, Newroz/Nowruz/Nevruz/Новруз/Невруз - 20-Tu MapT, 2010

Nevruz e фестивали на пролетта/празник на пролетното равноденствие, a.k.a.  Персийската Нова Година. Невруз ce пPазнува в Иран, Ирак, Индия, Афганистан, Таджикистан, Узбекистан, Азербайджан, Казакстан, Къргu3стан, Турция.  В Бахайската религия, този ден обелязва , не само новата година (буквално преведено "нов ден"), но и края на 19-денов пост.  Някоu хора вяPват, че каквото правят на този ден, това ще окаже влияние каква ще бъде останaлата част от годината (звучи ли ви познато с избора на ден от месец Март в БГ  Laughing Mr. Green ... )

http://www.fravahr.org/IMG/jpg/NowruzTajik2007_03.jpg
http://www.worldonaplate.org/photos/uncategorized/2007/03/17/nowruz.jpg
http://www.mage.com/images/nowruz_cover_400h.jpg
http://www.crystalinks.com/noruz3.jpg
http://www.heritageinstitute.com/zoroastrianism/images/nowruz/nowruz_table1.JPG
http://www.persianmirror.com/images/haftsinDRAW.jpg
(на симките има един мъж - това е пророка Зороастър (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B0%D1%8 … D1%82%D1%8A%D1%80 ) ;

Cъщо така се боядисват и яйца - пак познато , нали ...  Peace

Kметът на Истанбул, Kadir Topbaş - 21.03.2009

** има традиция и 3a отглеждането, засаждането и покълването на "sabzeh" (позната думичка  Mr. Green)(кълновe oT брюкселско зеле) 2-3 седмици преди Неврyз; на масата ("sofreh" пак позната дума) трябва да има 7 храни със буквата "S" като всяка храна има симBолика : за нов живот, за щастие, за просперитет и богаTcTво, за добро здраве etc.  Peace  Пали се огън и хората го презскачат nak за здраве (това ми напомня на традицията в БГ с огъня на Сирни заговезни=урата-копата)

Вторият мъж от дясно на ляво е кметът на Истанбул, Kadir Topbaş - Ankara, 21.03.2009  Mr. Green:

Oще 1  Laughing :

А пожеланията са Nevruz kultu olsun = Неврyз кутлу олсун ! (Честит Неврyз)

ПО-късно ще се включа поименно, че след малко очакваме play-date-а ни ...  Wink

До после народе .... усмихната, весела и позитивна събота, за неделя ша орисвaм довечера  Party Crazy Flutter Heart Eyes Mr. Green Grinning Simple Smile Laughing Sunglasses Wink Hug Peace

# 272
Вече стана добър ден.Да ви е късметлийски,дружина.

Аз се успах сутринта и си пих кафето на работната площадка.С голяма скорост извърших

доста работи,даже сготвих дюлгярска манджа-стар фасул.Готова съм с обяда,че днес сина ми

и неговото мило за компания са на полето да напръска дърветата.Така да се каже -радиото

свири Бах и всичко е наред.

По- късно ще пиша пак.Хайде радвайте се на деня,на децата си,мъжете си и кой каквото има.

family 1swing smile3540 Kissing Heart

# 273
  • Варна
  Nevruz kultu olsun !!!

bz , я какви скокливи градоначалници си имате ! ... Много хубави снимчици !  Grinning Униформеният сигурно е шефът на полицията  newsm78 ... другите кои са ?  Grinning

дядо хаджи , ако приемаш заръчки за козунаци за Велик ден , пиши ме !  Laughing

Анджи , Спаси , блазе ви за дворчетата в туй прелестно време ! ... Как ми се иска да съм при вас сега !  Hug

# 274
  • Varna
Малейййй, Душки
направУ да мЪ напердашИти, че не съм ви честитила Новруз-а fight
Няма да сЪ сърда, за бой съм отвсякъде. Такъв красив празник. На такъв празник БаткУ даже дойде да ми иска ръката. А аз нали съм палавница казвам и краката същУ newsm03 Ама официалнУ тука 22 ПървЪтЪ пролет, той тугаЗ дойде.

ТъкмУ и ниЪ сЪ връщамИ със Бате от Турския рИстУрант-значи все на софри шЪ ни вирви newsm44 голям кеф ни чЕка тЪз гУдина- Иншааллах smile3508 БЗ-че, голяма тЪз нУвинЪ, че каквото праЙм на 20 март така ще ни е годината. Биг купон Душе ни очаква тогиЗ newsm44 Дай Боже!!!
РЕДЕМИ- Hug
не ти знаех телефона да ти кликна, бях ти обещала да те водим. То не къснУ.

# 275
  • София
...
дядо хаджи , ако приемаш заръчки за козунаци за Велик ден , пиши ме !  Laughing
...

Мислиш ли, че ако има начин да изпратя два три голями козунака в Истанбул ще седна да се замислям.

# 276
  • Varna
ДЕДЕ Hug
Никакъв козунак. Виж ги пак сЪ скЪтаха нанякъде newsm78 Наказани без хапчица козунак smile3513

# 277
  • София
ДЕДЕ Hug
Никакъв козунак. Виж ги пак сЪ скЪтаха нанякъде newsm78 Наказани без хапчица козунак smile3513

Ми ша си го ядем пък ние сами. Още повече, че следващия ще бъде с извара така, че да му мислят дали ще се крият още.

# 278
  • Varna
ДЕДЕ smile3508
самУ за нас newsm44

# 279
Добро утро дружина.Слагам кафе и закуска,да ви е сладко.

Честита  нова пролет и невруз.
Лицата ви да са усмихнати като цветята,

сърцата ви да са топли като слънцето,

Да има изобилие в домовете като младите листа на дърветата

и радостта да тича край вас като буйни пролетни води.

# 280
  • Варна

ЧЕСТИТО !!! Първа астрономична пролет пукна , ние - НЕ !

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 08:57 от Lora-Di

# 281

Nevruz Кultu Оlsun!!!
             ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!!!

С пожелание за  весело настроение и много усмивки през настъпващата пролет,  любов споделена, светлина и радост в очите, топлина в сърцето. Бъдете щастливи, приятели

# 282
спасе,лори,аннип амин!амин!амин!

честита първа пролет! nevruz kutlu olsun!

пожелавам на цялата банда един наистина пролетен ден-свеж,красив,ухаещ, усмихнат,слънчев ден   bouquet Hug  bouquet Hug

# 283
Добрутро , тайфата  Crazy Heart Eyes Laughing Hug Wink

Ей ама сте пролетни и весeлu  Party Mr. Green Heart Eyes(пу пу пу машаллaх, само така Praynig Hug Wink).

Пукна първа пролет да . Oичам пролетта ... мирише на нов живот, на цветя, хората пъплят навън като мравки... A бе има настроение с две думи. Голям кеф Crazy Party Sunglasses! (колко малко му трЕбе на човек,а Mr. Green Laughing )

Прекрасна първа пролетна неделя  bouquet  bouquet  bouquet! На всички  Hug Heart Eyes Laughing .

(** nocлeDHaTa cHuMka k'o uMa, a Whistling Crazy .... яTo щъpkeлuuuuu  Party Crazy Laughing .. Da cMe гoToBu 3a yTpe Mr. Green Whistling Crazy)

Simple Smile Heart Eyes Grinning Laughing Mr. Green Sunglasses Party Wink Crazy Flutter Hug Peace Joy bowuu  bouquet Simple Smile Heart Eyes Grinning Laughing Mr. Green Sunglasses Party Wink Crazy Flutter Hug Peace Joy bowuu  bouquet

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 09:40 от bz

# 284
  • София
Ади пролетни цветя, честито да вие първата пролет.
Обяда ще е кренвирши със сос от моркови и топъл хляб.
Който му не аресва да си носи негово ядене.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт