Баба Марта(a и пролетта)при нас дойде,тук хEлва и кюнефе нa kopeM ще се ядеTR-30

• 52 577
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Ghosn ,ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!
БЪДИ ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА!
Hug Hug Hug

bomboto,добре дошла и от мен Hug

Да знаете само как ми е мъчно, че няма да мога да се присъединя към вас на голямата среща скъпи ми дружки
Ама какво да се прави.Късмет.
Но ще чакам много снимки да знаете Naughty
Лека вечер от мен.
Дано ми остане време преди да тръгна да ви пиша пак.
Ако не стискайте палци(да не четете ''До границата и назад" hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy)

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 556
  • Varna
МИСТИЧЕ Hug
Благодаря ти и на тебе за красивите пожелания миличка Hug Що да си изпросиш сватба брЯ, аз нали това казаФ- нашата тайфа от темата да празнувамИ там. Щукна ми, ама тя глЪвЪтЪ ми многоУ не мЪ слуша. Е няма да спрЪ да мисля щуротии и на дърти години newsm62 Тая щуротя трябва да я обмисля сериознУ smile3508
ДЕДЕ Hug
Обожавам магнолиии, голяма красота, голяма. А аз като си нямам дворче, оня ден подгоних Бате да ми купи пръст поне да си направя градинка на балконЯ. Сега ще чакам да си купя китки. Ама да се оплача, че всяка година все ми се разболяват китките, колкото и да се грижа за тях. Незнам какво да правя вече. Тия гадни белокрилки ги нападат и това е. По улиците гледам толкова много цветя, а моите китки всяка година месец и половина след като съм ги посадила и вече почват да умират smile3518 А така красиво стоят тия жълти китки на балкончето ми. Но ще трябва да си купя я мушкато я нещо друго което не се заразява и е яко цвете. А те цветовете им не са моя тъй любим жълт цвят за китки. Sad
АНИ Hug
Стескам палци де що имам да стане да дойдеш Hug
АНДЖЕ Hug
Аз също прах сутринтЪ бе, и мъж изпращах и
  тренировки за срещата във Истанбул напраЙх Wink И салеп ми донесохаааа- многУУУ вкуснУУУУУУУУУ ДжордеЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ Hug Heart Eyes Hug
Спи ми се адски, че от 6 часът сутринтЪ съм на крак

# 557
  • Varna
ХаДи пък сИга ДобрЮутрУУУУУУУУУУууу newsm68
Аз ви приспах, аз да ви събудя Wink
Лек и спорен ден тайфЪтЪЪЪЪЪ thumbsup
Тука вали и е  едно сиво и мрачнУУУ, ама хайде да не недоволствам, нали поне лед няма и мога спокойно да вървя по улиците smile3521

# 558
  • sofia
Добро утро и от мен!

# 559
Здравейте дружина.

Делте,да е успешно пътуването на твоят бати и като дойде времето - пак да сте заедно.

Поздравите от градинките са много хубави и човек се размечтава за слънце,после за сянка.

Дядо Хаджия,магнолията е чудна.Това дърво има екзотична и мистична красота,цветовете са

като изваяни.И цветния двор е многообразен и подреден,просто те вика за отмора.

Ето от мене витаминозни сокчета за след обед,аз още малко ще поработя.

# 560
  • Варна
... Сега ще чакам да си купя китки. Ама да се оплача, че всяка година все ми се разболяват китките, колкото и да се грижа за тях. Незнам какво да правя вече. Тия гадни белокрилки ги нападат и това е. По улиците гледам толкова много цветя, а моите китки всяка година месец и половина след като съм ги посадила и вече почват да умират smile3518

Делтичке , какви са тез` белокрилки ? ...
Дали пък онуй пухкаво рижаво нещо Исидор няма нещо общо със скоропостижната кончина на твойте китки ?  smile3530

# 561
  • sofia
Я , аз тука да се изтъпаня с едно питане Laughing Живот и здраве, след някой и друг ден с част от вас по план скица ще се видим в Истанбул. Има ли някой идея дали нейде мога да погледам през тези ден-два-три танц на дервиши? Спомням си, че попаднах на една статия преди време, в която се обясняваше, че по случай европейската културна столица тази година, дервиши ще могат да се наблюдават всяка неделя. Рових, зяпах, но не разбрах къде аджеба могат да се видят. От много години ми е в must see този танц техен.

# 562
Йо йо йо йо ... бандата , как сме , що сме ... Mr. Green Laughing

Вчера тук беше офисuaлну пролет (сабахлeм 6 градуса, НО към 2часа ве4е беше 24 .. yeah, а-hа а-hа) Party Sunglasses Laughing.

Така дружина , таз в БГ и таз в TR - МОЛЯ ВИ пишете кой и с колко човека смята да идва на срещата (24.04.2010 Emirgan Park).. все пак има logistics, за к/о трЕбе се погрижим... Hug Peace

Бoмбото - ей това дали ша свърши работа  Wink Mr. Green

http://www.whereist.com/?p=507
ISTANBUL 2010 EUROPEAN CAPITAL OF CULTURE HIGHLIGHTS
April “Whirling Dervishes” – Yenikapı Mevlevihanesi (every Sunday)

Yenikapı Mevlevihanesi
Merkez Efendi Caddesi & Mevlevi Tekkesi Sokağı
Topkapı, Istanbul

Делте - с теб сме .. макар и самo виртуално .... за сега .... Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Хаки - направих къпаната баница(su borek) ... според Junior била стра-xoT-на .. мдам . Party Crazy Whistling Laughing Hug...

Мисти - альооо.. що се криеш бре.... кажи Едно д3ак. Whistling Mr. Green Laughing Wink.

Mile - булче младо, как си, поФали са с нещо  Crazy Hug Laughing

Китките са стрхотни ... Crazy Hug Laughing

На всички до утре, йо (da, da... "I am in a NY state of mind"  Whistling Mr. Green Party)

# 563
  • Varna
БЗ-че Hug
Аз,  ще пътувам сама. Незнам докъде я е докарала Ашето, защото смятаме двете да пътуваме, като нея си я вземаме от Бургас. Чакам още два дена и отивам да плащам. Сега не мога защото трябва да знаят дали ще съм сама във стаята или със още някой. Аз или съм със Ашето или съм alone. Не ми трябва някой друг да ми настаняват във стаята. Та чакам де, защото за да съм сама трябва да платя една убавичка сумичка, ама не ми пука щото предпочитам сама и да ми е спокойно .  Хотела казаха, ще ще е във старата част на Станбул-  ще ви кажа със сигурност като платя . Радвам се за което, щото аз обичам старинии и мястото там.Остана ли са 15 мИста и вече почвам да сЪ прИтИснявам newsm53 Само ми кажете какво да ви носЪ от Варна, че не обичам да идвЪм със празни рачуни. шЪ умрЪ от срам Embarassed
СПАСУНЧО Hug
Благодаря и на тебе Душе за тези чудесни поздравления.
БОМБОТО  Hug
шЪ видиш танци на Дервиши, споко Wink

# 564
  • Истанбул
Здравейте, мацки! Как е настроението, вече се очаква да е пролетно и истанбулско, нали? Hug
Бомбото, пропусназла съм да ти кажа добре дошла! Shocked Ето, казвам: Здравей, мила, добре дошла! Hug И веднага да си изпрося извинението, с информацията, която искаш Crazy: освен мястото, което ти е посочила Бз_ката, мевлевихане (дом на мевлевитата) има и много близко до хотела, в който се очаква да се установят гостенките, т.е. вие Grinning :Галата мевлевиханеси.
Намира се до Генуезката кула (Галата), в едноименния квартал и е отворен за зрители, като може да се присъства и на обредния танц, в определените дни по техния календар, които за съжаление са само няколко в годината Sad  За това, тъй като са много хората, които искат да видят това зрелище, всяка неделя от 18,00 часа, в един театър ("Муаммер Караджа"), също много близо до хотела, се правят специални сеанси. Само не знам дали ще можете да ги видите или ще сте си тръгнали вече в тоя час newsm78 Ето малко нагледна инfормация:

http://www.mekder.org/
http://www.cev.org.tr/images/news/n_988_m.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1a/Mevlevi-Derwisch.jpg
http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=galata%20mevlevih … p;sa=N&tab=wi
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B … D1%83%D0%BB%D0%B0)
http://en.wikipedia.org/wiki/Galata

А ето нещо интересно за вас bowuu Гравюри от стария и оригинален Истанбул:
http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.erhankilic. … 18%26tbs%3Disch:1

# 565
  • Истанбул
Делтичке, кака, защо не дойдете с Аша в един от тези хотели? Не знам в кой край на Истанбул си резервирала хотела, но ако искаш информация, мога да ти я пратя на лични или може да се уговорите с Анджито! Наистина са на хубаво мяссто, пък и ще бъдете заедно! Hug  bouquet

# 566
  • Varna
МИСТИЧЕ Hug
За сега незнам хотела кой е. Незнам момичетата как са си платили и как са си запазили стаи. След това много ми е притеснено като съм без Бате да ползвам таксита, щото знам ко е там ако съм сама жена. Със Бате ни цакат за цените а ние знаем каква е а мене ще ми развалят настроението като ме издумкат със някоя голяма сума. Така, че реших да пътувам със фирма. Разбира се, че исках да съм със останалите, но те живеят наблизо и ще пътуват заедно и заедно са решили кой хотел да вземат. Като са повече жени друго е пътуването със таксито. А аз има вероятност и самичка да пътувам ако Ашето не дойде. Съжалявам но ще трябва да се изчакваме за да се съберем заедно всички. Съжалявам, ако ви създавам проблеми Sad

# 567
  • Казанлък of all places
Азтъкмо ей сега, докато четях на момчетата, си мислех за следното : тъй и тъй ще моля запомощ... да им издам ли ,Мистик, как вместо стая задвама съм резервирала две стаи? И исках да помоля за помощ да разберем дали са две двойни стаи или две единични. И ако са две двойни стаи - ето , Делте, имаш хотел за...70 лири на вечер. Хотелът e до Истикляр, доколкото разбрах, изглежда непретенциозен, но ние и двете с Бомбото сме на акъл,че освен легло и душ с топла вода ( и кафе сутрин, моляяяяяя!!!) друго много не ни трябва.
Та, може ли , другарчета мили, помощ?  Rolling Eyes Embarassed

# 568
  • Varna
АНДЖЕ Hug
Много ти благодаря мила, страотна сииии Hug Но аз описах, че се страхувам да пътувам съма и със такси. от автогарата за към града. Така, че със фирмата, рейса направо ни води на хотела и после от хотела си ни взима за къмто Булгаристан. А иначе за да стигна до Галата Куле, ще си взема трамвая ако там е срещата

# 569
  • Казанлък of all places
Делтич, Аллах кавущурсун !( любимата ми фраза на турски от около месец  Laughing) - Господ събира! Все ще се надушим на място! най-малкото заради киселото зеле, което благодарния български народ ще влачи къде турско...
Джорди, прибрахте ли се?

Общи условия

Активация на акаунт