АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 604
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
pepe_one,не си назначавай сама по-добре нищо.Аз не следвам този принцип,но аз не съм много примерен пациент и не бих се посочила за еталон.Пробвай с другите методи за облекчаване.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=375870.0;all виж тук момичета си коментират за този проблем!Дано не те сполетява вече,не е никак приятно:( Hug

# 196
Момичета, като сме се заговорили за осигуровки, някоя от вас има ли достоверна информация по следния въпрос: самоосигуряващо се лице, което досега се е самоосигурявало като собственик/управител на фирма, излиза в майчинство. На колко ще възлиза майчинството - на минималната работна заплата, или на съответния процент от сумата на осигуряване, както е при работещите по договор?

Както е при работещите по договор. Няма логика да е иначе. Ние да не сме с нещо по-незаслужили от останалите Simple Smile
Не съм добре запозната, тъй като вече не се занимавам пряко с това, но трябва да видите за какво точно се осигурявате. Имам предвид, че това са различни ставки - едното е за всички осигурителни случай - както при трудовите договори, другото за пенсии и т.н. За бременност и майчинство беше отделен параграф, който мисля че не се включваше при лицата, самоосигуряващи се. За по-достоверен източник просто задайте въпросите си в темата за майчинството - счетоводно Peace

# 197
Момичета, като сме се заговорили за осигуровки, някоя от вас има ли достоверна информация по следния въпрос: самоосигуряващо се лице, което досега се е самоосигурявало като собственик/управител на фирма, излиза в майчинство. На колко ще възлиза майчинството - на минималната работна заплата, или на съответния процент от сумата на осигуряване, както е при работещите по договор?

Както е при работещите по договор. Няма логика да е иначе. Ние да не сме с нещо по-незаслужили от останалите Simple Smile
Не съм добре запозната, тъй като вече не се занимавам пряко с това, но трябва да видите за какво точно се осигурявате. Имам предвид, че това са различни ставки - едното е за всички осигурителни случай - както при трудовите договори, другото за пенсии и т.н. За бременност и майчинство беше отделен параграф, който мисля че не се включваше при лицата, самоосигуряващи се. За по-достоверен източник просто задайте въпросите си в темата за майчинството - счетоводно Peace

Ами аз съм говорила с моята счетоводителка, осигуровките ми включват бременност и майчинство, така че би следвало да получавам 90 % от сумата, на която се осигурявам. Това е по нейни думи. Ако не се осигуряваш за бременност и майчинство, тогава да - вероятно ще взимаш минималната работна заплата.

# 198
момичета има ли някоя от вас да не и понасят витамините,аз повръщам след тях/ мамавит пия/ но лекарката каза че каквито и да пия все ще е така..

# 199

Мерси, Либи и Charr Simple Smile Не се считам за по-незаслужила, но за каква ме считат властимащите е доруг въпрос Simple Smile затова реших да питам.

Иначе се осигурявам за бременност и майчинство.

# 200
  • София
Щом се осигуряваш,ще получиш 90% от това на което си се осигурявала последните 12 мес/средно аритметично/,не се притеснявай.

# 201
Да, точно така - след като се осигурявате за бременност и майчинство няма проблем. Както се казва - минавате по канален ред Grinning

# 202
moli84, аз пия Prenatal и ми ставаше лошо от тях по едно време но вече мина... сама забелязох че ако ги пия на гладно после ми става мн зле и даже и повръщам , сега ги пия задължително след като съм хапнала. ако нямам време за закуска - просто не пия хапче ,а го пия вечер.

IR ,  от  бабините рецепти за запушен нос най-съм признала : нарязваш 1/2 глава лук на ситно и я пресоваш с това дето се пресова чесъна.. трябва ти само сока  (  отделяш го) . Капваш си по 2-3 капки в ноздра по 3 пъти на ден .. Отварат е чувството !!!:) обаче винаги минава - доказано е Simple Smile Peace

# 203
А ако случайно някой знае и това: ако фирмата ми прекрати дейност в момента на издаване на първия ми болничен 45 дни преди раждането, колко майчинство мога да ползвам - 1 или 2 години? И пак ли си остават тези 90% от осигуротелната съма за първите 315 дни?

Мерси много!!! Че счетоводителката ми в момента я няма и не мога да се консилтирам с нея, а ме гризе?

# 204
Благодаря, Paris 82, Лунен сън, прочетох темата - и действително тъй като нямам други оплаквания засега ще пробвам с храни, богати на магнезий, контрастни душове и разтриване, пък ако да кажем след 10 дни няма подобрение - ще ида на лекар за по-сигурно.
А иначе за витамините (като информация за тези, на които им сегади) на мен лекаря не ми е предписвал и каза, че е много по-полезно и за мен и за бебо да приемам повече пресни плодове и зеленчуци вместо химия (аз наблягам на портокали, киви, тиква и др.)  Simple Smile
Лек ден  Hug

# 205
  • София
Аз да върна въпроса с еднократните помощи.Значи,в стандартна ситуация, еднократната помощ е 250 лв,така ли?

Отидете на лекар за кръстовете,защото понякога това е симптом за контракции,които може и да не усещате.Аз ще пия магнезий,оказа се че имам.От време на време ме е наболявал кръста,но си мислех че от умора, дископатията ми. Сега трябва да сме по внимателни при каквито и да е болки.

# 206
Вече ми писна 3-та седмица се влача с болки в гърлото и запушен нос,бях на Биопарокс,на хомеопатии,на Прополки,на мед с лимони.....кажете някаква бабина рецепта ,която не съм изпробвала за нос и гърло Tired Tired Tired

Мога да ти дам нещо пресно изпитано от снощи и сутринта бях свежа на краставичка  Party  лошото е че се наложи да съм на работа и пак леко ми се запуши носа, но не е като вчера. Та значи преди сън: обличаш дебела пижамка или нощница, слагаш вълнени чорапки и почваш първо чайче с мед и лимон, после след 10-ина мин да не се получи прегряване си правиш компрес с кърпа напоена с ракия и увиваш около гърлото, после вестник и отгоре по-голяма кърпа за загряване. Такива компреси ни правеха нашите майки навремето. Следва най-неприятното - капваш няколко капки чист лимонов сок от лимонче, неприятно е и щипе, но не е чак толкова зле, само кихаш повечко после  Crazy  Желая ти успех!  Hug
Аз довечера пак ще го прилагам и от утре съм почивка до края на седмицата  Wink

Стискам палци на Толинка и другите момичета с амнио и чакаме хубави новини от тях  Hug

# 207
  • София
pepe_one схващане на мускул наистина се получава поради липса на магнезий. Затова яж повече банани и черен шоколад.

# 208
moli84, аз пия Центрум матерна и на тях пише да се пият по време на хранене.

# 209
някои от вас пие ли pregnacere plus . на мен това ми изписа доктора и нямам никави проблеми с повръщане пия ги вечер след ядене  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт